Bedste Bosch excentersliber
BoschElværktøjVærktøj

Bosch excentersliber. Find bedste excentersliber til prisen

0

Der kan være adskillelige årsager til, at du ønsker at erhverve en excentersliber. Det er et stykke el-værktøj, der kan tjene mange formål, hvilket ligeledes er årsagen til, at der er forskellige behov blandt køberne. Derfor er det også vanskeligt at kåre en specifik excentersliber, til at være den bedste på markedet.

Bosch er dog en af de mest prominente aktører inden for slibemaskiner, herunder også excenterslibere. Hvis du ønsker at garantere, at din investering i en excentersliber bliver en god oplevelse, er Bosch den helt rette fabrikant at vælge. Heldigvis finder du et stort udvalg af deres excenterslibere herunder.

Hvad er en excentersliber?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der findes mange slibemaskiner på det danske marked. Derfor kan det være svært at vurdere, hvad der netop gør excentersliberen til den rette slibemaskine til dine behov. For at vurdere, hvorvidt det er det mest ideelle valg for dig, skal du vurdere, hvad dine behov egentlig er.

En excentersliber adskiller sig fra bl.a. en rystepudser, der arbejder i fremad- og tilbagegående retninger, da den derimod bevæger sig i uregelmæssige (excentriske) og cirklende baner. Det kan lyde ubetydeligt, men det er det bestemt ikke. Faktisk medfører det et helt andet resultat på diverse arbejdsopgaver.

De cirklende bevægelser er nemlig mere effektive end frem- og tilbage-bevægelser. Ikke nok med, at de er mere effektive, så er slibesporene også lettere fjernet på denne måde. Det betyder, at du i sidste ende vil stå tilbage med en flot overflade, der ikke er præget af slibespor, fordi du har valgt den forkerte slibemaskine.

Hvad kan jeg bruge en excentersliber til?

Du kan bruge en excentersliber til en lang række opgaver. Netop af denne grund er der også stor forskel på, hvad der ligger til grund for, at folk går på jagt efter en sådan maskine. Endvidere er det også det, der ligger til grund for, at der findes mange forskellige excenterslibere, der adskiller sig på op til flere punkter.

Maskinen er netop udviklet til at være meget alsidig og kunne tjene flere formål. Den kan derfor både stå for det grove arbejde, men er også et ideelt valg, hvis du har brug for at lave en flot finish på et stykke træ. Derfor er den i særdeleshed anvendelig, hvis du ofte arbejder med diverse former for træopgaver.

Næsten kun fantasien, der sætter grænser

Det er lige før, at det kun er din egen fantasi, der sætter grænser for, hvad du kan bruge et sådant værktøj til. Ikke nok med, at det er en ideel maskine at bruge, hvis du har brug for enten at grov- eller finslibe træ, så kan du faktisk også bruge den, hvis du har brug for at få fjernet gammel maling på diverse overflader.

Hvis du fx har en gammel dør, der har brug for en ny klat maling, kan du bruge en excentersliber til at gøre den klar, før du maler den. Det er nemlig ikke altid, at du får et flot resultat, hvis du vælger at male direkte på det lag, der allerede er der. Derfor er det oplagt at give den en tur med excentersliberen først.

Ikke nok med det, så er det faktisk også muligt at bruge den til at polere. Det er ikke alle, der er klar over, at det er muligt, men det er det faktisk. Hvis du vil bruge din excentersliber til at polere med, så kræver det dog, at du har en såkaldt lammeskindspolerskive. Har du ikke det, kan du ikke polere med den.

Kan fås som akku eller med ledning

Hvis du skal købe en excentersliber, er der mange parametre, der skal overvejes nøje. Et af de aspekter, der dog særligt er vigtigt at overveje er, om du vil have en model med batteri eller med ledning. Det er op til dig selv at vurdere, hvad du bedst kan lide, men der er dog fordele og ulemper ved begge dele.

Beslutter du dig for at købe en excentersliber fra Bosch med akku, kræver det, at du lader den op, når dens batteri er afladt. Det kan godt ende med at være en kende irriterende, hvis du er i gang med et større projekt. Vil du gerne undgå at skulle lade den op hele tiden, er det en model med ledning, du skal vælge.

Omvendt kan en ledning dog også komme i vejen for dit arbejde. Det er ikke alle, der bryder sig om dette, og derfor vil de helst arbejde med en excentersliber med et batteri. I dag kan de klare stort set det samme, om end de helt kraftfulde modeller typisk er forsynet med ledning, da et batteri ikke leverer kraft nok.

Der er fordele ved at vælge en excentersliber fra Bosch

Der er mange fabrikanter, der står bag excenterslibere. Derfor kan det være svært at vælge, hvilken fabrikant du bør købe en excentersliber fra. Der er dog god grund til at vælge Bosch, da der er flere fordele ved at gøre dette. Er du i tvivl om, hvorfor du bør vælge Bosch, præsenteres du herunder for en række fordele.

  • Det er især som følge af, at de er meget lette at håndtere, at de er blevet populære. De fleste af deres modeller er forsynet med et ekstra støttegreb, hvilket sikrer, at du har nemt ved at styre maskinen, når du arbejder med den. Det er en fordel, da det sikrer, at du får et pænt og nydeligt resultat.
  • Det er også ganske nemt at skifte slibepapir på den. Hvis du har brug den en del, og dit slibepapir ikke længere er specielt godt, så skal det skiftes. På en excentersliber fra Bosch er det let og hurtigt at skifte det, da den er forsynet med et smart og unikt velcrosystem.
  • Excentersliberne fra Bosch er også forsynet med Bosch Microfilter-system, der er et unikt, integreret støvudsugningselement. Det er med til at sikre, at støv fra arbejdet bliver suget direkte ind i den medfølgende Mikrofilter Box. Derved er det ikke til irritation under dit arbejde.
  • Hvis du vælger en af de modeller, der er forsynet med ledning, vil den sandsynligvis også have en smart ophængningsanordning, som en del af ledningen. Vælger du derimod en model med akku, er det selvfølgelig ikke en fordel, der følger – til gengæld slipper du helt for ledningen.

Bosch leverer høj kvalitet til gode priser

Som du kan se herover, er der flere fordele ved at vælge en excentersliber fra Bosch. Det er dog ikke kun som følge af de fordele, der er beskrevet herover, at det er værd at købe en excentersliber fra Bosch. Det handler i lige så høj grad om, at den tyske fabrikant er kendt for at levere høj kvalitet til gode priser.

Det kan være dyrt at købe en excentersliber, og da der ofte er sammenhæng mellem pris og kvalitet, er der mange, der tror, at de blot skal vælge den dyreste model. Sådan forholder det sig dog ikke. Det handler i højere grad om at finde en excentersliber, der harmonerer med dine kriterier.

Der er nemlig ikke nogen grund til at betale i dyre domme for en excentersliber, der er markant kraftigere, end hvad du har brug for. Vælger du Bosch, er du dog garanteret, at du ikke skal betale i dyre domme – heller ikke for deres topmodeller.

Makita excentersliberDeWalt ExcentersliberRyobi excentersliber

FAQs

Har alle Bosch Excenterslibere udsugning

Ja, du kan montere udsugning på alle modeller, så din industristøvsuger holder rummet rent. Hvis du ikke har en støvsuger, har de alle en støvboks monteret

Hvilke størrelser kan de købes i?

Maskinerne er udstyret med slibetallerkener på 80 mm, 125 mm eller 150 mm

Kan man justere hastigheden?

På alle excentersliberne kan hastigheden indstilles individuelt, så du kan arbejde med forskellige materialer

4.7/5 - (3 votes)

Hygrometer. Se 10 populære modeller her

Tidligere artikel

Knæstøtte

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bosch