Knæstøtte
PlejeTræning og fitness

Knæstøtte

0

En knæstøtte er lavet til at give støtte til dit knæ. Der kan forekomme flere tidspunkter, hvor det kan være nødvendigt. Som regel er det dog i tilfælde af, at du har pådraget dig en skade i knæet.

Hvad er en knæstøtte?

Har du problemer med en gammel skade i dit knæ? Eller oplever du, at du har en tendens til at overbelaste dit knæled? I så fald er det en god idé at købe en knæstøtte. Med den rette knæstøtte kan du nemlig blive smertefri, så du ikke bliver forhindret i at gå på arbejde eller dyrke sport.

Knæstøtter findes i mange varianter, men de fleste kommer i form af bind eller bandager til knæet. Derfor er det et hjælpemiddel, der er nemt at bruge, uanset om man har erfaring med det eller ej.

Selvom det er det primære fokus, er det dog ikke kun af hensyn til smerteniveauet, at en knæstøtte kan være til gavn. Den kan også hjælpe dig med at undgå risikoen for, at en skade bliver forværret, og det er vigtigt, da det i sidste ende kan hæmme din bevægelsesfrihed.

Hvornår kan man bruge en knæstøtte?

Som tidligere nævnt, er der fler situationer, hvor støtte til knæene kan være nødvendigt. Derfor vil en knæstøtte også kunne bruges i flere henseender. De fleste af dem kan bruges til både forebyggende, behandlende såvel som smertereducerende formål.

Rigtig mange tror fejlagtigt, at det kun er sportsfolk og fitnessudøvere, der kan få brug for en knæstøtte. Til trods for, at det ofte er hos disse personer, at de bliver brugt, er det dog ikke begrænset til dem. Der er mange andre, der også kan få brug for støtte til knæet.

Hvis du har et arbejde, hvor der er en række bevægelser, der ofte gentages, kan det over tid føre til overbelastning. Faktisk kan du også opleve, at dine led bliver mere porøse og sårbare over for skader, såfremt du vælger at dyrke motion udendørs om vinteren.

Hvad alt dette vidner om er, at du kan få brug for en knæstøtte i mange henseender. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for de følgende:

 • Generelle smerter i knæet
 • Meniskskade
 • Løberknæ
 • Springerknæ
 • Slidgigt i knæleddet

Vær dog opmærksom på, at ovenstående kun er et udpluk af de forbindelser, hvor en knæstøtte kan være brugbar. Derfor kan der også være flere andre årsager til, at det er nødvendigt at investere i og benytte sig af en form for knæstøtte.

Hvilke fordele er der ved brug af en knæstøtte?

Der er op til flere fordele forbundet med at bruge en knæstøtte. Af denne grund er det heller ikke noget, du bør tøve med at gøre, hvis det kan gøre gavn for dig. Du kan nemlig nyde godt af op til flere mentale og fysiologiske fordele ved brug af en god knæstøtte.

Der er endda tale om fordele, der vil komme dig til gode med det samme. Støtten vil her og nu komme dig til gode i form af ekstra stabilitet og smertelindring. Det er især noget, du vil sætte pris på, såfremt du oplever, at du har store smerter i dit knæ.

Når du bruger en knæstøtte, kommer dit knæ helt automatisk til at opleve mindre friktion, da det er spændt op. Desuden kan det også sikre, at det vil påvirke dit knæ i et mindre omfang, såfremt det skulle ske, at du får lavet en hurtig bevægelse.

Undgå at din skade bliver værre

En knæstøtte har også den fordel, at den kan sikre, at en overbelastningsskade ikke ender med at blive forværret. Hvad det også vil sige er, at du kan fortsætte med at bevæge dig, og dermed også fortsætte med de aktiviteter, som du normalt gør og holder af at gøre.

På trods af, at det er muligt at fortsætte med at bevæge dig, er det vigtigt, at du husker på, at jo færre bevægelser dit knæ bliver udsat for, jo mindre smerte vil du opleve. Er dit knæ beskadiget, bør du derfor forsøge at holde det i ro.

Det er dog ikke blot i tilfælde af, at du har pådraget dig en skade eller har overbelastet dit knæ, at du kan få stor glæde af en knæstøtte. Hvis du dyrker sport, hvor der er risiko for stød eller slag, kan det også være en fordel at bruge en støtte omkring knæet. Den har nemlig også en forebyggende effekt.

Hvilken knæstøtte skal jeg vælge?

Har du besluttet dig for, at du vil købe en knæstøtte? I så fald er det vigtigt, at du er klar over, at der er mange at vælge mellem. Af denne grund kan det virke uoverskueligt og tilmed besværligt at vælge mellem dem.

Det er især noget, der er gældende for dig, der ikke ved, hvad du skal holde øje med. Når du skal købe en knæstøtte, er der flere faktorer, der har betydning for dit valg. Derfor er det også vigtigt, at du tager dig tid til at vælge med omhu.

Det vigtigste er selvfølgelig, at du finder en knæstøtte, der stemmer overens med dit aktuelle behov. Samtidig skal den også være i stand til at leve op til din hensigt med at give knæleddet støtte. Dit mål med dette kan nemlig være forskelligt fra andres.

For at sikre, at du køber den rette knæstøtte, bør du blandt andet overveje de nedenstående ting:

 • Er det en knæstøtte, du skal bruge til et forebyggende eller behandlende formål?
 • Er der brug for en støtte med neopren, der varmer knæet og reducerer smerten?
 • Har du et behov for, at den kan give dig en øget stabilitet i knæleddet?
 • Er det hensigten, at du skal bruge den i forbindelse med sport eller motion?
 • Skal det være muligt for dig at tilpasse den til dine individuelle behov?
 • Har du specifikke krav til hvordan designet skal være i forhold til påføring?

Der findes flere typer af knæstøtter

Når du går på jagt efter en knæstøtte, skal den matche dine behov. Derfor er det vigtigt, at du undersøger de forskellige typer af knæstøtter. Kun på denne måde kan du sikre, at du ender med at vælge den model, der giver dig det størst mulige udbytte.

Har du eksempelvis et problem med et springerknæ, som generer dig i hverdagen, bør du købe en knæstøtte med indlagt pude. Det vil nemlig sikre, at du får en støtte med de bedste forudsætninger for lindring af springerknæet.

Er dit fokus i højere grad på restitution og genoptræning, så vil det sandsynligvis være en bedre beslutning, at du køber et knæbind i neopren.

Med eller uden justerbar tilpasning?

Du kan finde op til flere knæstøtter, der er lavet med et ‘åbent’ design. Disse modeller er justerbare, da du kan lukke dem med velcrostropper. Dermed er det også muligt at tilpasse, hvor tætomsluttende den er.

Er du i en genoptræningsperiode, kan det have stor betydning for din progression, at du selv kan justere, hvor tætomsluttende det skal være. Det er nemlig muligt for dig at regulere både stabilitet og kompression, alt afhængigt af dit behov og din aktivitet.

Når du har en optimal omslutning af dit knæ, vil det sikre den rette kompression. Det betyder, at din blodgennemstrømning i leddet øges, hvilket vil bevirke, at både træthed og hævelse mindskes. I sidste ende kan dette betyde, at du har færre smerter, og at du hurtigere kommer over din skade.

I forbindelse med dit valg af knæstøtte, kan du vælge mellem to forskellige slags. Du kan finde knæstøtter, der skal trækkes op langs underbenet. Derudover kan du også finde modeller, der kan åbnes helt, hvorefter du kan sætte dem direkte omkring dit knæ.

At du kan åbne og sætte en knæstøtte rundt omkring knæet, i stedet for at trække det op langs underbenet, kan være en stor hjælp for nogen. Har du en fysisk skade eller smerter i ryggen, kan det nemlig blive svært at trække den op langs benet.

4.6/5 - (5 votes)

Bosch excentersliber. Find bedste excentersliber til prisen

Tidligere artikel

Løvsuger. Mest populære modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Pleje