Festool kapsav
ElværktøjFestoolKap- og geringssaveMærkerVærktøj

Festool kapsav – Høj kvalitet til eksperter

0

Hvis du gerne vil købe en kapsav, er dine muligheder mange. Der findes nemlig producenter, der laver denne type sav. Det betyder, at du ikke skal være bekymret for, om du kan finde en sav, der stemmer overens med dine præferencer og kriterier.

Vil du være sikker på, at din kapsav er effektiv og kvalitetsrigtig, bør du se nærmere på udvalget fra Festool. De står nemlig bag en række af de bedste kapsave på markedet, hvorfor det er et ideelt valg, uanset om saven skal bruge i privat eller professionelt regi.

 

Annonce i samarbejde med PriceRunner

Hvad er en kapsav?

En kapsav er i bund og grund blot en elektrisk sav, der er fastmonteret på et sindrigt system. Det er et system, der er blevet indrettet på en sådan vis, at du kan vinkle saven i et hav af positioner. Dette medfører, at det er en sav, du kan bruge til en lang række formål.

Mange tror, at man blot kan bruge den til at save et stykke træ over, men det er dog langt fra det eneste. Det er ganske vist et af de primære formål for saven, men hvad der især er værd at fremhæve er, at den kan save det over i netop den vinkel, du gerne vil have.

Egentlig hedder det også en kap-/geringssav, men de fleste kalder det blot for en kapsav. Grunden til, at det hedder en kap-/geringssav er, at den kan kappe (save) et stykke træ over, men også fordi, at det er muligt at indstille geringen (vinklen), den saver i.

Hvad det vil sige er, at det er en sav, der er ideel at bruge, hvis du har et ønske om at lave et flot snit. Det medfører også, at du kan bruge den til et hav af formål, hvilket f.eks. tæller at skære lister eller brædder til, som er et af de mest almindelige formål.

Hvad kan man bruge en kapsav til?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan bruge en kapsav til et hav af formål. Den er dog især genial, hvis du har en opgave, der består af at skære brædder, liste eller stolper over. Det er dog ikke alle modeller, der har kraft nok til at kunne skære helt store stolper over.

Du kan nemlig få helt små save, der kun er i stand til at kappe smalle brædder over i en vinkel på op til 45 grader. Der findes også større og dyrere modeller med smigsavning op til 50 grader, som ligeledes har størrelse og kraft til at kappe stolper.

En kapsav kan vise sig at være et godt værktøj at have ved hånden i forbindelse med følgende opgaver. Den er dog ikke begrænset til brug i disse sammenhænge:

  • Opførelse af skur eller lægning af gulv
  • Masseproduktion af skår og lige snit i brædder, stolper mv.
  • Savning af lægter, terrassebrædder eller lister
  • Afkortning af lister og brædder
  • Savning af brædder til stakit, gulv eller skur
  • Smigskæring af paneler og indfatninger

Hvorfor vælge en kapsav fra Festool?

Der bør ikke være tvivl om, at du kan finde mange kapsave på det danske marked. Det skyldes, at der findes mange producenter, som hver især står bag mange modeller. Har du planer om at købe en kapsav, kan det derfor virke uoverskueligt at skulle vælge blandt dem.

Vil du være sikker på at gøre et godt køb, bør du købe en kapsav fra Festool. Det er nemlig en anerkendt producent, der er garant for høj kvalitet. Derfor er du garanteret, at det er en sav, du kan få stor glæde af i mange år.

Ligeledes er kapsavene fra Festool også kendt for at være kraftfulde. Det sikrer, at du kan bruge dem til en lang række formål. Uanset hvad du har planer om at bruge din nye kapsav til, kan du vide dig sikker på, at en model fra Festool kan dække dine behov.

Sortimentet er dog meget forskelligartet, hvorfor du bør vælge din sav med omhu. Du skal nemlig sikre, at den stemmer godt overens med dine behov. F.eks. er der ikke nogen grund til at købe en topmodel, hvis du reelt set ikke har brug for det – det vil nemlig blot være spild af penge.

Overvejelser ved valg af Festool-kapsav

Når du skal køb en kapsav, er der flere ting, der bør tages op til overvejelse. Det er nemlig vigtigt at sikre, at du får købt den rette model. Dette er dog vanskeligt at sikre, hvis du ikke ved, hvad dine krav og behov er, hvorfor du skal identificere disse, inden du sætter din søgning i gang.

Er det første gang du skal købe en kapsav, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvad du skal overveje. Heldigvis har du mulighed for at blive klogere på dette herunder. Her bliver du nemlig præsenteret for en række af de overvejelser, du bør gøre dig, inden du vælger.

Hvad skal du bruge den til?

Hvis du har planer om at købe en kapsav, skal du naturligvis overveje, hvad du skal bruge den til. Det er nemlig ikke alle, der køber en kapsav med samme formål. Derfor er det heller ikke alle maskiner, der er i stand til at håndtere alle opgaver.

Skal du f.eks. bruge din sav til at skære store stolper over, stilles der markant større krav til den, end hvis du skal skære lister til. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvad du skal bruge maskinen til. Gør du ikke, får du svært ved at vurdere, hvad der er den rette sav for dit vedkommende.

Derudover skal du også overveje, hvor meget du kommer til at bruge den. Er det en sav, du skal bruge i et professionelt regi, kommer du sandsynligvis til at bruge den en del. Derfor kan det ikke svare sig, at du går på kompromis, fordi du kan spare lidt penge.

Blandt udvalget hos Festool er der noget for alle, hvorfor du ikke skal være bekymret for, om du kan finde en passende model for dit vedkommende. Det er selvfølgelig gældende, uanset hvad du skal bruge den til. Ydermere er det også tilfældet, uanset om den skal bruges privat eller professionelt.

Skal du have den med rundt?

Det er ikke alle kapsave, der er lige mobile. Det gælder også for sortimentet hos Festool. Har du planer om, at din kapsav skal med på farten, er dette derfor et aspekt, der særligt skal være i fokus. Det vil nemlig gøre din dagligdag betydeligt lettere, hvis saven er transportabel.

Her skal du primært sikre dig, at saven ikke er for stor. Det vil nemlig besværliggøre det, at du har den med rundt, hvis den optager for meget plads. Skal du transportere den mellem forskellige byggepladser, er der dog også en række sikkerhedsmæssige aspekter, der skal være i fokus.

Blandt andet bør du sikre, at det er muligt at slå savklingen fast. Kan man ikke det, er der nemlig en risiko for, at man kommer til at skære sig, når man løfter rundt på saven. Det er selvfølgelig ikke en risiko, der er værd at løbe, hvorfor du ikke bør gå på kompromis med dette.

Ydermere er vægten også et aspekt, der bør tages højde for, hvis du ved, at du ofte skal have din kap-/geringssav med på farten. Hvis den ikke vejer for meget, vil du nemlig have lettere ved at løfte den, hvilket er fordelagtigt, hvis den ofte skal flyttes fra sted til sted.

Hvor meget vil du betale for den?

Det er ikke alle kapsave, der er lige billige. Det gælder for hele markedet, men også for sortimentet hos Festool. Derfor bør du gøre dig tanker om, hvor meget du er villig til at betale for din nye kapsav, da dette vil gøre det lettere at sortere i det store udvalg.

Hertil vil det også gøre det lettere for dig at vurdere, om det overhovedet er en sav fra Festool, du skal have. Det er nemlig svært at finde en kapsav fra Festool til under 5.000 kr. Hvis dit budget er mindre end dette, er du nødt til at se dig om efter andre producenter.

Du rådes dog til at sætte en god sum penge af til at købe en kapsav. Hvis du vil være sikker på, at du får en sav, der kan bryste sig af høj kvalitet, er du nemlig nødt til at betale for det. Når du køber en god sav, er du ligeledes sikker på, at den kan lave et præcist og hurtigt snit – hver gang.

Skal det være en batteridrevet model?

Du bør også gøre dig tanker om, hvorvidt det skal være en batteridrevet model. Det kan være en klar fordel at vælge en sådan model, hvis du ofte skal flytte rundt på den. I et sådant tilfælde skal du nemlig ikke holde øje med stikkontakter.

Selvom de fleste foretrækker en batteridrevet model, da den byder på adskillige fordele, er det ikke det rette valg for alle. Hvis du stiller høje krav til dens motorkraft, er det nemlig ikke sikkert, at det vil være tilstrækkeligt at vælge en batteridrevet kapsav.

5/5 - (3 votes)

Stansemaskine til metal – Kvalitet til værksted og produktion

Tidligere artikel

Skruekompressor – Bedste industrikompressor

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elværktøj