Bosch bajonetsav
BoschElværktøjMærkerVærktøj

Bosch bajonetsav. Hvilken skal man købe? Find svar her!

0

En bajonetsav kan tjene rigtig mange forskellige formål. Bosch er blandt de førende producenter af sådanne save, hvorfor du med ro i sindet kan vælge at investere i en bajonetsav fra Bosch. Disse save er egnet til alle opgaver i både værksted og have, hvis det har relation til lige savning og grovsavning i forskellige materialer.

Bosch fører et stort sortiment af bajonetsave, hvorfor du blandt udvalget naturligvis også finder en eller flere modeller, der harmonerer med dine kriterier. Herunder præsenteres du for et udpluk af Boschs anerkendte og populære bajonetsave:

Akku- eller el-bajonetsav fra Bosch?

Der er mange overvejelser, der er relevante i forbindelse med købet af en bajonetsav. Derfor er det også en købsbeslutning, der skal træffes med omhu. Du skal nemlig sikre, at den valgte maskine er egnet til den type opgave, den er tiltænkt at skulle bruges til.

Endvidere har du sandsynligvis også selv en række kriterier, som du ønsker at den skal lave op til. På baggrund af dette, er det også svært at kåre én bajonetsav fra Bosch, som den bedste, da der er stor forskel på, hvad folk behøver og kræver. Netop derfor er det vigtigt at have et nøje kendskab til egne behov.

Et af de parametre, der er vigtigt at tage højde for er, hvorvidt du ønsker at købe en batteri- eller strømdrevet model. Der er fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor det ene og alene afhænger af dine egne kriterier. Her skal du bl.a. tage højde for, hvad du skal bruge den til, og hvor meget den skal bruges.

En bajonetsav kræver meget energi

I og med, at en bajonetsav er en meget kraftig maskine, kræver den også en del energi at brug. Det betyder, at du skal forvente at skulle bruge mere end ét batteri, hvis du beslutter dig for at købe en bajonetsav med batteri. Et sådant batteri kan nemlig forholdsvis hurtigt blive afladt, når det bliver presset til det yderste.

Hvis du i stedet vælger en el-bajonetsav, skal du ikke bekymre dig om dette. Den vil altid have strøm, og vil derfor altid kunne yde den kraft, som du skal bruge. Til gengæld er den ikke lige så let at manøvrere med, da du hele tiden skal holde øje med ledningen, som du selvfølgelig ikke må skære over.

Desuden skal du også sikre, at ledningen kan nå hen til strømforsyningen. Det kan begrænse dig i forhold til, hvor du kan bruge din bajonetsav. Vælger du derimod en akku-bajonetsav, er dette ikke noget, som du skal tænke over. Her er du nemlig ikke begrænset af, at maskinen er udstyret med en ledning.

Hvad er bajonetsavens formål?

Som tidligere angivet, så fører Bosch et stort og bredt sortiment af bajonetsave. Derfor kan du selvfølgelig også finde en model, der lever op til dine krav. Det kræver dog, at du sørger for at vælge med omhu, hvis du vil være sikker på, at du får købt en bajonetsav, der vil vise sig at være den rette, set i forhold til dine behov.

Derfor er det også en klar fordel at vide, hvilket formål du skal bruge den til, før du leder efter en bajonetsav. Det er gældende, uanset om du har i sinde at købe en model fra Bosch, eller fra en anden producent. Der er nemlig stor forskel på de formål, som de enkelte modeller er blevet udviklet med henblik på.

Heldigvis garanterer det store udvalg, at du også kan finde en ideel bajonetsav, der harmonerer med såvel dine kriterier som dit formål. Derved skal du ikke bekymre dig for, hvorvidt du kan være nødt til at gå på kompromis, hvis du beslutter dig for at investere i en ny bajonetsav fra tyske Bosch.

Er en bajonetsav og en stiksav det samme?

Mange er af den opfattelse, at der ikke er nogen forskel på en bajonetsav og en stiksav. Til trods for, at de minder om hinanden, så er det ikke helt tilfældet. På flere punkter adskiller de sig nemlig en del fra hinanden.

Dette ændrer dog ikke på, at de minder en del om hinanden. Fandtes der en form for værktøjsfamilie, ville en bajonetsav nemt kunne betragtes som storebror til stiksave. Begge maskiner er nemlig forsynet med en klinge, der kører frem og tilbage i et højt tempo.

Forskellen på de to typer save består derfor primært i, at klingen på en bajonetsav kommer i fronten, og ikke ud gennem bunden, som det gør sig gældende på en stiksav. Dette medfører, at du har markant lettere ved at bruge en stiksav, hvis du fx skal bore huller i en murstensvæg eller du skal lave huller i et loft.

Dertil bør det også nævnes, at en bajonetsav er mere kraftfuld end en stiksav. Det skyldes, at den er blevet forsynet med en kraftigere motor. Som følge af dette, er du sikker på, at det er en sav, der kan tages i brug i en lang række forbindelser.

Endvidere kan den også klare nogle mere krævende arbejdsopgaver, hvor en stiksav kommer til kort. Netop af denne årsag anser mange også bajonetsaven som en storebror til stiksaven.

Bajonetsaven er udstyret med en større klinge

Det er dog ikke kun i forhold til motoren, at der er forskel på størrelsen. Det er også noget, der er gældende for klingen. På en bajonetsav vil der nemlig være monteret en langt større klinge, end på en stiksav. Klingen på en bajonetsav har en størrelse, der minder om størrelsen på en almindelig brødkniv.

Til trods for den store størrelse på klingen, er den i stand til at køre frem og tilbage i dens fulde længde. Netop derfor er det en særdeles effektiv sav.

Du bør også være opmærksom på, at der er forskel på vægten. Vægten på en bajonetsav minder en del om vægten på en boremaskine. I nogle tilfælde kan den dog veje en kende mere. Derfor er det vigtigt, at du er klar over, at det er fysisk hårdt at bruge en bajonetsav – især i længere tid ad gangen.

Giv denne post en karakter

Elevationssenge 140×200 – stort udvalg af tilbud

Tidligere artikel

Ryobi multicutter. Stort overblik over bedste 2023-modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bosch