Bedste dashcam test
ElektronikFoto og video

Dashcam. Stort overblik over bedste 2023-modeller

0
System Error! Duplicate entry '2912462-0' for key 'product_id'

Der er mange fordele ved at montere et dashcam (kaldes også blot et bilkamera) i bilen. Det er dog ikke dem alle, der er lige gode. Derfor kan det være svært at vælge det bedste dashcam for dit vedkommende. Derfor er du nødt til at vælge med stor omhu, og naturligvis også med fokus på de rette parametre.

De bedste dashcams

Hvis du er på udkig efter et godt kamera til forruden, så er du dog kommet til det rette sted. Her kan du læse om, hvad du skal se efter, når du skal købe et dashcam / bilkamera. Nedenfor finder du desuden udvalgte dashcams, som jeg tidligere har testet med godt resultat.

GRATIS FRAGT
BlackVue DR590X-2CH Dashcam 32GB
Dashcam DR590X-2CH 32gb NORDIC- Full HD Cloud dashcam- Full HD rear camera- Wi-Fi, Optional LTE and Optional GPS- Native Parking Mode- Built-in Impact & Motion Detection- BlackVue App (iOS, Android) and Viewer (Windows/Mac)- Optional GPS- Optimized Fi
Pris fra 2.367,00

Andre gode modeller

 

Annonce i samarbejde med PriceRunner

 

Se dashcams / bilkamera hos:
> Proshop.dk
> SkiftSelv.dk
> Specialkamera.dk


Derfor skal du købe et dashcam til bilen

Der er mange gode grunde til at investere i et godt dashcam. Et godt kamera til bilforruden kan nemlig hjælpe dig i et væld af situationer. Det bruges hovedsageligt til bevisførelse i forbindelse med uoverensstemmelser og uheld i trafikken. Det er dog ikke det eneste, det kan bruges til, da det også blot kan være til underholdning. Personligt kan jeg godt li’ at se optaglser med dashcams fra hele verden, som f.eks. den nedenfor:

Derfor behøver det faktisk slet ikke at være af en alvorlig årsag, at du vælger at købe et dashcam til din bil. Det kan også sagtens handle om, at du godt kan lide at filme. Det kan et sådant kamera nemlig også sagtens bruges til. Du kan blot tænde for det og filme en film, når du eksempelvis skal køre på ferie eller lignende.

Langt de fleste vælger dog at investere i et bilkamera, så de kan sikre sig i forbindelse med bevisførelse. Det er særligt noget, der kan vise sig at være en rigtig god investering, hvis du ender i en forsikringssag, hvor din modpart ikke vil tage ansvar. Med et dashcam er det nemlig muligt at bevise, at du er uden skyld.
garmin dashcam

Det skal do gøres klart, at du skal sørge for at holde øjnene fokuseret på kørebanen frem for på linsen. Gør du ikke det, så kan du hurtigt ende med at blive involveret i et alvorligt uheld. Selvom det kan være sjovt at følge med, så hold alligevel øjnene på vejen. Det er aktuelt, uanset hvad grunden til købet af kameraet er.

Dashcams kan have mange funktioner

Det er en fornøjelse at gøre brug af de populære dashcams. Det er dog blevet en endnu større fornøjelse med tiden, da de har i dag har en lang række spændende funktioner. Derfor er det ikke længere blot et ekstra øjenvidne til alt, du oplever, når du er på tur i din bil. I dag er det et kamera, der kan meget mere end dét.

Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det fortsat er et kamera, der kan optage i høj kvalitet. Dertil er det også pålideligt, hvorfor du ikke skal være bekymret for, om det går glip af noget. I stedet skal du blot holde fokus på din kørsel, så du kan undgå uheld. Derfor er det også med til at give en tryghed, når du kører.

Det er dog ikke længere begrænset til dette. I dag er det også muligt at investere i et bil kamera med GPS, så du ikke skal have begge dele. Samtidig medfører det også, at den kan geotagge billeder og video, så man kan se, hvor de er optaget. Det er bestemt også noget, der kan vise sig at have fordele i forbindelse med et bevis.

Endvidere bør det også nævnes, at der er forskel på, om de enkelte kameraer tænder af sig selv. Nogle skal tændes manuelt, mens andre selv begynder at optage, når bilens motor tændes. Der skal ikke herske tvivl om, at det er bedst at vælge et kamera, der tænder af sig selv – så sikrer du dig mod, at du glemmer det.

Dette bør du se efter, når du køber dashcam

Bilkameraer er blevet lovlige i Danmark, og er blevet umådeligt populære i løbet af de seneste par år. Det skyldes primært at de opfattes som en ekstra form for sikkerhed på vejen. De fungerer nemlig som et godt supplement til bevisførelse, hvis en ulykke indtræffer. Det gør det nemt at se, hvem der bærer skylden.

Du kan finde dashcams i et væld af forskellige prisklasser. Des mere du betaler, des flere finesser får du. Ens for dem alle er, at de filmer en kontinuerlig video under kørslen. De dyrere modeller kan være udstyret med både Bluetooth, GPS, Wi-Fi og videoindspilning i høj opløsning. Derfor er der også stor forskel på dem.

Du kan endda også få dashcams, der både kan filme foran og bagud bilen under kørslen. Det er en helt specifik form for dashcam, der er kendt som et dual-dashcam. De er dog endnu ikke helt så udbredte. Det beviser dog, at der er meget, der skal tages hensyn til, når du vælger dashcam. Du skal bl.a. have fokus på følgende:

Billedkvalitet

Til en start bør du sørge for at se bort fra alle finesser og funktioner. I bund og grund er det blot et kamera, og derfor skal det også være et godt kamera. Ethvert kamera er udstyret med en sensor med en vis opløsning. Derfor er det også en god idé at huske på, at des højere opløsning et dashcam har, des klarere er billedet.

Som udgangspunkt er det dog nok, at du køber et bilkamera, der har en opløsning, der lyder på 1080p. Du kan sagtens få en højere opløsning, men det er dog næppe noget, der er behov for. Hvis du kører en del om natten, så er det dog også værd at købe et kamera med nattesyn. Det er nemlig ikke alle, der byder på dette.

Derfor er det også forventeligt, at hvis du investerer i et billigt kamera, så vil videomaterialet være ubrugeligt, når det bliver mørkt. Det skyldes, at det ikke kommer med nattesyn. Derfor er det også vigtigt, at det er noget, du har fokus på. Skal videomaterialet være af høj kvalitet, så skal kameraet også have godt nattesyn.

Montering

Når den skal monteres i bilen, så er der ofte flere muligheder at vælge mellem. Den mest almindelige løsning er en sugekop, som du sætter fast på indersiden af forruden af din bil. Det er ligeledes den løsning, der foretrækkes af de fleste, da det ikke ender med at ødelægge noget i bilen. Kameraet kan blot pilles ned igen.

Har du allerede monteret noget på din forrude, så kan det dog være svært også at finde plads til et kamera. I så fald kan du være nødt til at fjerne det, du har monteret, eller finde på en anden løsning til dit dashcam. I de fleste tilfælde er det muligt at montere kameraet med et beslag, der blot skal limes til dit instrumentbræt.

Det er de færreste, der ønsker at skulle lime noget fast til deres instrumentbræt. Hvis det også er noget, du gerne vil undgå, så skal du selvfølgelig vælge en model, der kan monteres direkte på din forrude. Heldigvis er det dem, der er flest af. Derfor kan du også finde et godt kamera med denne monteringsløsning.

Tilslutning

Da vi lever i en meget højteknologisk verden, så er det næsten en selvfølge, at du også kan finde et hav af dashcams med Wi-Fi. Det giver dig op til flere fordele, som du vil kunne nyde godt af. Du vil blandt andet kunne overføre videoklip direkte fra dit kamera til din mobil eller tablet, såfremt behovet for det opstår.

Dertil er det også noget, der giver dig mulighed for at justere på både billede- og klipindstillinger. Endvidere kan du også ændre på, hvordan dine videoklip bliver gemt og opbevaret. Det kan sikre dig mod at skulle gå og være bekymret for begrænset plads på dine hukommelseskort. Derfor mister du heller ikke dine klip.

Endvidere er der faktisk også mulighed for at købe et dashcam, der er udstyret med en GPS-funktion. Det er dog primært noget, du finder på nogle af de dyrere modeller. Det vil få dit kamera til at bruge information fra GPS ift. placering og hastighed. Det kan være belejligt ved ulykker og evt. en efterfølgende forsikringssag.

Parkeringssensor

Dette skal naturligvis ikke forstås således, at du får en parkeringssensor, der kan bruges, når du er i færd med at parkere din bil. Det er naturligvis en funktion, der skal være integreret i selve bilen. Det betyder derimod at dit bilkamera er i stand til at detektere, hvis det skulle hænde, at nogen kører ind i din parkerede bil.

Hvis din bil holder parkeret, og den bliver påkørt af en anden bilist, så kan det faktisk være næsten umuligt at bevise, hvad der er sket. Det er en skam, for parkeringsskader er ikke just en usædvanlig form for uheld. Tværtimod, så er det faktisk én af de hyppigste skader i trafikken. Derfor er det også værd at sikre sig mod.

Når et bilkamera er udstyret med en parkeringssensor, så betyder det, at det er udstyret med en såkaldt G-force-sensor. Det er en sensor, der kan registrere, når din bil bliver ramt af et andet køretøj. Derfor kan det gøre det markant nemmere at bevise, at der er tale om en parkeringsskade – og det kan være en fordel.

Display

I dag er der også mange dashcams, der er blevet udstyret med en skærm. Det er en skærm, der giver dig bedre mulighed for blandt andet at gennemgå dine videooptagelse. Det er dog kun noget, du bør gøre, når du holder stille, og derfor ikke under kørsel. Det kan dog også bruges til flere andre forskellige formål.

Du kan selvfølgelig også bruge skærmen til at se kameraets retning og vinkel. De fleste kameraer giver dig også mulighed for at justere på op til flere af kameraets indstillinger. Det er særligt smart, da du ellers skal have din smartphone frem, hvis du skal ændre på indstillingerne. Så er det nemmere blot at bruge en skærm.

Hvad du dog skal være opmærksom på i denne sammenhæng er, at der er stor forskel på skærmene. Der er blandt andet forskel på størrelse, opløsning og touch-funktionalitet. Hvis du vil have det fulde ud af skærmen, så skal du selvfølgelig vælge et dashcam med et display, der byder på en god størrelse, touch og høj opløsning.

Hukommelse

Ofte er det et krav, at der er et hukommelseskort i dit kamera. De videoklip, der bliver optaget, skal nemlig opbevares et sted. Du kan også finde dashcams, der er udstyret med en indbygget hukommelse. Det skal dog gøres klart, at der ofte er tale om en begrænset hukommelse, hvis der ikke er tale om et hukommelseskort.

Derfor er det naturligvis også den bedste løsning, at du vælger ét af de kameraer, der er udstyret med plads til et hukommelseskort. Det giver dig nemlig også mulighed for at udskifte hukommelseskortet, så du altid er sikret, at du har plads nok. Derfor kan det være en fordel at have ekstra kort liggende i dit handskerum.

De fleste dashcams bliver leveret med et medfølgende hukommelseskort. Det er meget normalt, at der er tale om et microSD-kort med en kapacitet på 16 GB. Har du brug for mere, så kan du blot købe et kort med en kapacitet på f.eks. 64 GB. Endvidere er der – som sagt – også mulighed for at skifte mellem flere kort.

GPS

Der er flere årsager til, at du bør vælge et dashcam med GPS. Først og fremmest skal det dog nævnes, at det ikke skal forstås således, at der er indbygget navigation i. Det er i stedet en GPS-funktion, der kan angive diverse relevante informationer om en konkret videooptagelse, så du kan bevise, hvor det er foregået.

Ved at vælge et dashcam med indbygget GPS, så er det nemt at bevise overfor politi, forsikring m.m., at en given ulykke har fundet sted på et bestemt sted på et bestemt tidspunkt. Det kan være relevant i flere forskellige sammenhænge. Heldigvis kan de fleste bilkameraer i dag bryste sig af en indbygget GPS-funktion.

Derfor er det bestemt ikke umuligt at finde et godt dashcam, der har indbygget GPS-funktion. Da det også er noget, der findes i de fleste modeller i dag, så skal du næppe betale ekstra for det. Derfor er det også en dum funktion at undvære. Vær derfor altid opmærksom på dette, når du skal investere i et nyt dashcam.

Optagelser kan ikke altid bruges i forsikringssager 

Det er ikke noget, alle er klar over, men du er faktisk ikke på de sikre side, hvis du vil bruge dine optagelser fra et dashcam til en forsikringssag. Der er mange, der tror, at de altid kan bevise deres uskyld med en video, der er optaget med et bilkamera. Det er dog ikke altid, at forsikringsselskabet vil godtage dine videoklip.

Det er der flere årsager til. Det er dog i høj grad som følge af, at vi her i landet har en rimelig fast praksis for skyldfordeling, når det kommer til forsikringsskader i trafikken. Dog er det muligt at bruge din optagelser, hvis der er opstået uenighed om de faktiske forhold eller hændelsesforløbet, der har ført til ulykken.

Må ikke hindre dit udsyn

Der er ikke noget ulovligt i at have et kamera i forruden på din bil. Det er helt lovligt. Dertil er det lige så lovligt at filme i trafikken. Du kan tilmed livestreame dine køreture i bilen, såfremt det er noget, du ønsker. Der er ikke noget, der holder dig tilbage i denne sammenhæng, selvom mange tror det kan give problemer.

Det eneste, du skal tage højde for, er at dit kamera ikke må hindre udsynet igennem ruden. Dertil må en evt. strømledning heller ikke være i vejen, da den ikke må forstyrre dig under din kørsel. Endvidere bør det også nævnes, at det ikke nødvendigvis er ulovligt at betjene kameraet under kørslen, men det frarådes dog.

Hvis din betjening forstyrrer din kørsel ved eksempelvis at fjerne dit fokus fra vejen, så er det dog ulovligt. Da det kan være svært at vurdere, hvornår det er lovligt og hvornår det ikke er, så er det bedst blot at lade være. Husk også på i forbindelse med montering, at du altid skal have et klart og uforstyrret udsyn.

Dashcams i udlandet – hvad er reglerne?

På trods af, at du gerne må køre med dit dashcam tændt her i landet, så er det ikke ensbetydende med, at du også må bruge det i udlandet. Hvis du skal have din bil med til udlandet, og du har et dashcam monteret i forruden, så skal du sørge for at undersøge, om det er lovligt. Det er det nemlig ikke i alle lande.

Eksempelvis er det både ulovligt at have et dashcam i bilen, hvis du kører i Portugal eller Østrig. Da det er et ulovligt, så kan du naturligvis se frem til en bøde, hvis politiet opdager det. I nogle tilfælde vælger de endda at konfiskere kameraet, hvis du er blevet stoppet før. Få det derfor altid afmonteret i god tid.

Bilkameraer er blevet populære blandt danskerne

Det har været muligt at købe de såkaldte dashcams i rigtig mange år. Det er dog først i løbet af de seneste år, at de for alvor er blevet populære. Det er der selvfølgelig flere årsager til, men det handler i høj grad om, at mange danskere føler sig mere sikre i trafikken. De har nemlig altid et ekstra sæt øjne med under kørslen.

Med henblik på at kunne sikre sig selv i forbindelse med forsikringssager, er der derfor også flere og flere, der køber et kamera til bilen. Der skal selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at de endnu ikke er at finde i alle danske biler. Det er dog et antal, der stiger år for år, da mange – som sagt – gerne vil sikre sig selv.

Der er ikke meget, der ser ud til, at den store popularitet kommer til at stoppe lige foreløbigt. Særligt ikke, da der er op til flere danske forsikringsselskaber, der faktisk anbefaler at få monteret et kamera i bilen. Det kan nemlig være til stor hjælp i forbindelse med bevisførelse, hvis du har video af en ulykke, du var med i.

Bliver de indbygget i bilerne i fremtiden?

De fleste vil gerne undgå at have et kamera monteret på forruden i deres bil. Derfor er det ikke alle, der er villige til at installere et dashcam i deres bil. Det er dog ikke ensbetydende med, at de ikke finder idéen god. Det handler mere om, at de ikke er villige til at ofre udsyn eller ødelægge en visuel del af deres bil.

Derfor er der også meget, der tyder på, at vi i fremtiden vil se flere biler, der har et indbygget dashcam. Det er endnu ikke noget, vi har set i specielt mange biler. Men da de jævnligt udvikles teknologisk, så er det ikke utænkeligt, at vi ser det i fremtiden. På denne måde kan du undgå at have dit dashcam siddende på ruden.

Hold dig fra de billige modeller

Hvis du har besluttet dig for, at du vil investere i et dashcam, så har du flere muligheder. Der er mange, der blot har fokus på at finde et kamera til en lav pris. Det kan virke tiltalende, da du dermed kan spare penge. Det er dog et faktum, at det ikke er den rette løsning, da et billigt kamera typisk fører ulemper med sig.

Hvis du gerne vil købe et dashcam, så kan det sjældent betale sig at købe ét af de helt dyre kameraer. Det er dog ikke noget, der er ensbetydende med, at du i stedet skal fokusere på de helt billige. Der kommer nemlig ikke noget godt ud af nogle af delene. I stedet skal dit fokus være på at finde det bedste kamera til prisen.

Lavere videokvalitet

Der er op til flere årsager til, at det ikke er nogen god idé at købe et billigt bilkamera. Det er dog i høj grad som følge af, at det typisk vil føre til en lav kvalitet. Det er dog ikke blot noget, der gør sig gældende i forhold til kvaliteten af selve kameraet, men også den optagede video. Begge dele gør naturligvis ikke noget godt.

Særligt vigtigt er det dog, at kvaliteten af den optagede video er i top. Er den ikke det, så kan du få svært ved at bruge den til noget. Det er i høj grad noget, der gør sig gældende, hvis du har i sinde at bruge det til en forsikringssag. Skal det blot bruges til underholdning, så er det selvfølgelig ikke noget, der er nær så vigtigt.

Lav hukommelsesplads

Ofte er du også nødt til at tage dig til takke med en lav mængde hukommelsesplads, hvis du køber et billigt dashcam. Hvis du ofte er på farten, så bliver hukommelsespladsen hurtigt opbrugt. Derfor er det en god idé, at du i stedet ofre lidt ekstra på et kamera med plads til et SD-kort. Så kan det nemlig blot udskiftes.

Ved at vælge et bilkamera med plads til et SD-kort, så kan du blot have en række kort, der bruges i rotation. Når det ene er fyldt op, så kan du blot udskifte det med et andet. Når du så kommer hjem, så kan du tømme det for videoklip. Herefter er det klar til brug, når du har fyldt det andet SD-kort op med videoklip.

Derfor er der også op til flere gode grunde til, hvorfor du ikke bør købe et billigt dashcam. Du kan sagtens finde et godt bilkamera, der kan erhverves til en god pris. Du skal blot holde dig til de helt billige modeller, da de ikke er pengene værd. Der er ganske enkelt ikke nogen værdi at hente i de billigste modeller.

Mange fordele ved et dashcam i bilen

Der er mange fordele ved at montere et dashcam i din bil. Hvis det er noget, du har overvejet i et stykke tid, så bør du ikke tøve længere. Tværtimod, så er det noget, der kun kan gå for langsomt. Nogle af de fordele, du kan nyde godt af, hvis du har et sådant kamera monteret i forruden på din bil, er de følgende:

 1. Du er bedre sikret, hvis det skulle ske, at du bliver involveret i et trafikuheld. Med optagelser fra dit kamera kan du nemlig bevise, at du står uden skyld, og hvad der er sket op til, under og efter den givne ulykke. Det er naturligvis den mest markante fordel forbundet med et dashcam.
 2. Du kan dertil også optage videoklip, som du kan bruge, når du skal se tilbage på en ferie el.lign. Der er endda nogle kameraer, der både filmer frem og tilbage. Derfor vil de også kunne optage klip af dig eller jer, der sidder i bilen. Det er altid sjovt at kigge tilbage på sådanne ting et par år efter.
 3. Det kan også fungere som beskyttelse af køretøjet under parkering. Der er mange, der oplever, at der sker skader på deres bil, når den holder parkeret. Med et dashcam kan du bevise, at det er sket, mens den har holdt parkeret. Det gør det også nemmere for dig at overbevise dit forsikringsselskab.
 4. Med et videokamera i bilen, kan det være svært for en eventuel gerningsmand at stikke af. Hvis du får en videooptagelse af en ulykke og vedkommendes nummerplade, så er det nemmere for politi og forsikringsselskab at finde vedkommende. Det kan spare dig for både penge og besvær.

Da der er op til flere fordele forbundet med at have et dashcam i bilen, så er det også noget, alle bør have. Sådan er det dog ikke helt endnu. Som det er angivet tidligere, så er der dog flere og flere, der har fået øjnene op for det. Derfor er det også tydeligt at se, at antallet af dashcams i den danske trafik er steget med tiden.

Det er dog ikke uden grund, at det er tilfældet. Der er nemlig mange, der har fået øjnene op for, at der er op til flere fordele forbundet med et sådant køb. Hvad mange ligeledes finder tiltalende er, at det er et relativt overkommeligt køb, der kan spare dig for tid, penge og besvær. Derfor bør du bestemt ikke tøve med det.

Kan jeg selv montere mit bilkamera?

Der er mange, der tror, de skal have professionel hjælp til at installere deres bilkamera. Det er dog slet ikke tilfældet. Typisk er det faktisk rigtig nemt, hvorfor det også er noget, du selv er i stand til at klare. I de fleste tilfælde leveres det blot med et helt basalt sæt til montering: sugekop, klemme og ledning til cigartænderen.

Derfor er det også nemt at sætte op. Hvis du gerne vil have en mere professionel montering, hvor ledningen eksempelvis gemmes under instrumentbrættet, så er det en god idé at få professionel hjælp. Det er dog slet ikke noget, der er nødvendigt. Er du villig til at nøjes med en basal montering, så er det nemt og hurtigt klaret.

I de fleste tilfælde er den medfølgende ledning dog så lang, at den kan føres langs loftkanten til a-stolpen, hvorefter den kan føres ned til gulvet, under måtterne, og op til cigartænderen. På denne måde er ledningen faktisk næsten helt skjult, hvorfor det ikke er noget, man lægger mærke til, når du bruger bilen til dagligt.

Hvis du ønsker at klare det selv, så er der tid og penge at spare. Hvis du vil have det klaret af en professionel, så ledningen er hundrede procent skjult, så skal du ikke overlade det til hvem som helst. Du bør i stedet få et værksted, der har erfaring med denne type opgaver til at hjælpe dig. Det giver dig et markant bedre resultat.

Derfor bør du vælge et dashcam med indbygget batteri

Det er en god idé at købe et dashcam med indbygget batteri. De fleste skal tilsluttes en strømkilde, hvilket er i form af cigarettænderen i bilen. Det fungerer også glimrende ved mindre uheld, da det sjældent er noget, der vil ende med at påvirke strømmen i bilen. Er der tale om et større uheld, så er det dog en helt anden sag.

Det er lidt en skam, da det i høj grad er ved store uheld, at der kan være behov for at bevise, at skylden ligger hos modparten. Hvis du ikke har en videooptagelse af det, så kan det blive svært. Det er selvfølgelig netop dét, der er pointen med et bilkamera. Er det ikke tilsluttet strøm, så kan du dog ikke garanteres at det lagres.

For at sikre dig mod, at du får i en situation, hvor strømmen til dit kamera er blevet afbrud, så bør du købe én af de modeller, der er udstyret med et batteri. Typisk er der tale om et meget lille batteri, der kun har det formål, at det skal kunne nå at optage ulykken og lagre klippet. Derfor gør det f.eks. ikke dit kamera større.

Hvis du har muligheden for det, så bør du til hver en tid vælge et kamera, der er udstyret med et batteri. I dag er det dog heldigvis noget, du kan finde en del forskellige løsninger på. Der er nemlig lavet op til flere dashcams, der er udstyret med et lille batteri, der kan løse et scenarie som det, der er beskrevet herover.

Garmin Dash Cam 55

✅ Optager 1440p HD-video i høj kvalitet.

Se dashcams / bilkamera hos:
> Proshop.dk
> SkiftSelv.dk
> Specialkamera.dk

Hvis du gerne vil have et lille og diskret dashcam, så er dette et godt bud. Det fylder næsten intet, hvorfor du end ikke lægger mærke til det. Dertil er det muligt for dig at styre det med stemmen. Du skal derfor ikke være bekymret for betjeningen, selvom det er kompakt. Det hele kan nemlig styres med talekommandoer.

Ønsker du at gemme en video, tage et billede, starte eller stoppe lydoptagelse eller derimod at starte eller stoppe Travelapse-funktionen, så kan det gøres med en talekommando. Du skal blot starte med ”OK, Garmin”, hvorfor kameraet registrerer, at du taler til det. Derfor følger det derefter også dine kommandoer.

Optager 1440p HD-video i høj kvalitet

Hvis du vælger at investere i et Garmin Dash Cam 55, så får du en brugervenlig HD-kørselsoptager med en 2,0″ LCD-skærm- Det har et formidabelt synsfelt, hvorfor det er i stand til at optage hele vejbanen. Den indbyggede GPS kan dertil levere detaljeret data om tid og sted, når den optager og gemmer et videoklip.

Du har derfor nemt ved at bevise, hvornår en given hændelse har fundet sted. Du kan også altid være sikker på, at dit Dash Cam 55 kan optage enestående videodetaljer. Det er også aktuelt under forhold med kraftig og svag belysning. Du skal blot montere det i forruden på din bil, hvorefter det vil optage i 1440p HD.

Har automatisk registrering af uheld

Da der er tale om et kamera, der er udstyret med en G-sensor, så er det også i stand til at registrere uheld helt af sig selv. Hvis det registrerer et uheld, så gemmer kameraet den nuværende, seneste og næste optagelse. Det er med til at sikre, at du altid får n komplet optagelse af hændelsen – fra start til slut.

Endvidere er det også udstyret med en funktion, de kalder for “Parkeringstilstand”. Når din bil er parkeret, så sørger dit kamera for at overvåge bilens omgivelser. Det gør den også selvom din motor er slukket. Den begynder automatisk at optage, hvis der registreres bevægelse. Det kræver dog et specifikt kabel til formålet.

Detaljer:

 • Skærm: 2,0″ LCD
 • Hukommelse: microSD
 • Vægt: 59,5 gram
 • Videokamera: 3,7 MP
 • Videokvalitet: 1440p HD
 • Mål: B: 56,2 mm x D: 35,3 mm. x H: 40,5 mm.

RoadEyes Recone Dashcam

Se dashcams / bilkamera hos:
> Proshop.dk
> SkiftSelv.dk
> Specialkamera.dk

Med RecOne fra RoadEyes får du et kamera, der kan filme og fotografere alt fra trafiksituationer til smukke landskaber langs ruten. Det er et kamera, der har en lang række funktioner at byde på. Det kan blandt andet bryste sig af både indbygget Wi-Fi og en smart applikation til din smartphone (virker til Android og iOS).

Det er også muligt at koble den sammen med RecSmart fra RoadEyes. Det er et andet kamera, der kan monteres bag på bilen. Ved at koble de to enheder sammen, kan du både filme foran og bagved bilen. Det er muligt at parre de to kameraer ved hjælp af Wi-Fi og give billed-i-billed-funktion, så det hele er samlet.

Fuld HD-video og smarte sikkerhedsfunktioner

Dette kamera kan bryste sig af et vidvinkelobjektiv (150°). Det kan dertil også optage i opløsninger på helt op til 1080p (1920 x 1080 pixels). Det sørger for selv at starte, når du tænder for din bil. Derfor er du også sikret, at du har et konstant øjenvidne til alt, du foretager dig i bilen. Du er også sikret mod, at du glemmer at tænde.

Alle de optagede videofilm bliver lagret på et microSD-kort. Når kortet er fuldt, så bliver det gamle materiale blot overspillet helt automatisk. Derfor skal du ikke bekymre dig om, at du selv skal slette optaget video, for at du ikke løber tør for hukommelse. Det er naturligvis med til både at spare dig for tid og en del besvær.

Indbygget 3-akset gyrosensor

RoadEyes har også valgt at udstyre deres RecOne med en indbygget 3-akset gyrosensor. Det er en sensor, der er i stand til at registrere pludselige bevægelser, hvilket f.eks. kan være en kraftig opbremsning eller kollision. Når dette sker, så sørger den helt automatisk for at gemme en filmsekvens af hændelsen.

Mere specifikt, så er det en filmsekvens indspillet fra 5 sekunder før til 5 sekunder efter hændelsen. Klippet bliver lagret i en sikker mappe, der ikke kan slettes. Det er med til at sikre, at du altid får materiale, der kan bruges som bevis ved en eventuel ulykke. Dertil kan hele kameraet styres via en app på din smartphone.

Detaljer:

 • Skærm: Ingen
 • Billedopløsning: 2 megapixel (1920 x 1080 pixels)
 • Videoopløsning: 1080P (1920 x 1080 pixels) ved 30 bps
 • Objektiv: 150° vidvinkel, lysstyrke f/2.0
 • Lydoptagelse: Indbygget mikrofon
 • Indbygget GPS: Nej
 • Tilslutning: Wi-Fi (2.4 GHz)
 • Hukommelse: microSD, microSDHC, microSDXC
 • Mål: B: 95 mm. x H: 33 mm. x D: 43 cm.
 • Vægt: 70 gram

RoadEyes RedSmart Dashcam

✅ Indbygget Wifi

Se dashcams / bilkamera hos:
> Proshop.dk
> SkiftSelv.dk
> Specialkamera.dk

Med dette avancerede bilkamera fra RoadEyes, kan du filme og fotografere trafiksituationer, usædvanlige hændelser og smukke landskaber langs ruten. Ikke nok med det, så er det også muligt for dig at dele dine optagelser og billeder på de sociale medier. Det kan du tilmed gøre på simpel vis direkte fra dit dashcam.

Det er også udstyret med indbygget Wi-Fi. Det gør det nemt at styre det via din telefon vha. Road-Eyes egen app. Den er tilgængelig til både Android og iOS. Ved hjælp af denne applikation kan du blandt andet dele de videoklip, du har optaget. Du kan dog også bruge telefonen til at uploade dine klip til en sikker cloudtjeneste.

Optager video i høj opløsning

Med RecSmart kan du faktisk optage video i en opløsning på helt op til 1440p (2560 x 1440 pixels). Derfor skal du ikke være bekymret for kvaliteten af det optagede videomateriale. Du skal heller ikke være bekymret for, at du glemmer at trykke start. Dette kamera er nemlig i stand til at tænde, når du tænder for din bil.

Med kontinuerlig videooptagelse fra dit RoadEyes RedSmart får du dit eget konstante øjenvidne i bilen. Dertil er den også udstyret med en indbygget GPS-modtager. Den logger helt automatisk bilens hastighed og den kørte vejstrækning, så den kan genskabe din rute på et kort. Den kan også give GPS-info på de enkelte klip.

Udstyret med en 3-akset gyrosensor

RoadEyes har udstyret deres anerkendte RecSmart med en 3-akset gyrosensor. Det er en sensor, der selv er i stand til at registrere pludselige bevægelser. Derfor kan sensoren helt automatisk opfange, hvis der sker en kraftig opbremsning eller kollision. Når dette sker, så sørger sensoren for at videokameraet lagre klippet.

Det sker i form af en sekvens, der er indspillet fra fem sekunder før frem til fem sekunder efter hændelsen. Det bliver altid lagret i en sikker mappe, der ikke kan slettes eller overspilles. På den måde får man automatisk materiale, der kan bruges som en form for bevis ved en ulykke og i forbindelse med en forsikringssag.

Detaljer:

 • Skærm: Ingen
 • Billedopløsning: 4 megapixel (2592 x 1520 pixels)
 • Videoopløsning: 1440P (2560 x 1440 pixels) ved 25 bps
 • Objektiv: 140° vidvinkel, lysstyrke f/1.8
 • Lydoptagelse: Indbygget mikrofon
 • Indbygget GPS: Ja
 • Tilslutning: Wi-Fi (2.4 GHz)
 • Hukommelse: microSD, microSDHC, microSDXC
 • Mål: B: 64,7 mm. x H: 64,2 mm. x D: 32,9 cm.
 • Vægt: 102 gram

Transcend Carcam DrivePro 100

✅ Nem montering med medfølgende sugekop.

> Proshop.dk
> SkiftSelv.dk
> Specialkamera.dk

Med Carcam DrivePro 100 fra Transcend har du altid et pålideligt øjenvidne med i trafikken. Det fungerer dag og nat, og giver dig altid et skarpt og realistisk billede. Det er udstyret med et indbygget batteri, der endda giver dig yderligere 30 sekunders optagelse i tilfælde af strømsvigt, hvilket kan forekomme ved en ulykke.

Kameraet har en indbygget funktion, der automatisk slukker og tænder for kameraet, når bilen bliver tændt og slukket. Samtidig er det også et kamera, der er særdeles nem at betjene. Derfor er du også sikret, at det er noget, du sagtens kan finde ud af. Det har altid været én af de særlige forcer ved Transcends dashcams.

130° betragtningsvinkel giver et ekstra perspektiv

Det er selvfølgelig værd at bemærke, at der er tale om et dashcam, der kan optage video i Full HD. Alle dine optagelser lavet med Transcend Carcam DrivePro 100 er nemlig optaget i 1080p. Hvad der dog ligeledes er vigtigt er, at den er udstyret med en stor F/1.8 blænde. Det kan garantere dig gode optagelser i dårligt lys.

Endvidere kan kameraet også bryste sig af en 130° betragtningsvinkel. Det er en klar fordel, da det er med til at give dig et ekstra perspektiv på begivenheder på vejene. Samtidig har Transcend også valgt at udstyre deres Carcam DrivePro 100 med hele seks glaslinser. Det er gjort for altid at give ekstra skarpe billeder.

Udstyret med lysstærk 2,4″ LCD-farveskærm

Det er langt fra alle producenter af dashcams, der vælger at udstyre deres kameraer med en god skærm. Transcend er dog én af dem, der har valgt at gøre det. Deres Carcam DrivePro 100 er nemlig blevet udstyret med en lysstærk 2,4” LCD-farveskærm. På denne skærm kan du både se videoklip og få et live-videobillede.

Den kommer selvfølgelig også med en indbygget Motion G-Sensor. Det er en unik sensor, der er i stand til at opfange sammenstød. Når den opfanger et sammenstød, så sørger den automatisk for at optage et videoklip og efterfølgende beskytte optagelsen. Derfor er du garanteret at en vigtig optagelse ikke bliver overspillet.

Detaljer:

 • Video: Full HD (1080p30)
 • Skærm: 2,4″ LCD-skærm
 • Hukommelse: microSD
 • Wi-Fi: Ja
 • Betragtningsvinkel: 130°
 • Certifikater: CE, FCC, BSMI, RCM, KC
 • Strømforsyning: Input DC12V ~ 24V, Output DC 5V=1A
 • Blænde: F/1.8
 • Vægt: 72,6 gram
 • Mål: B: 68,3 mm. x H: 63,1 mm. x D: 34,4 mm.
 • Batteritype: Litium-polymer

Garmin Dash Cam 65W

✅ Optager 1440p HD-video i høj kvalitet.

> Proshop.dk
> SkiftSelv.dk
> Specialkamera.dk

Én af de klare fordele ved at vælge et Dash Cam 65W fra Garmin, er at det kan forstå talekommandoer. Der er derfor ikke nogen grund til at fjerne fokus fra vejen og din kørsel, hvis du skal tænde eller slukke for det. I stedet kan du blot sige ”OK, Garmin” efterfulgt af din kommando. Det bliver ikke meget nemmere end dette.

Det er dog langt fra det eneste, det har at byde på. Det kan blandt andet også bryste sig af at kunne afgive en advarsel om sammenstød og vognbaneskift. Ikke nok med det, så kan det også afgive advarsler om rødt lys-kameraer og fartkameraer nær bilen. Det er dog ikke i alle områder, at denne funktion fungerer optimalt.

Få mere med i din optagelse

Med Garmin Dash Cam 65 får du et brugervenligt HD-dashcam, der er udstyret med en 2,0″ LCD-skærm. Ikke nok med det, så har den også et 180-graders synsfelt, der indfanger mere af dine omgivelser. Det inkluderer faktisk også den tværgående trafik. Derfor er du garanteret, at synsfeltet er bredt nok til ikke at misse noget.

Dertil kan den indbyggede GPS levere detaljerede data om tidspunkt og placering, hvorfor du er sikret, at du altid kan se præcis, hvor og hvornår en hændelse har fundet sted. Du er dertil også garanteret at dit Garmin Dash Cam 65W kan optage enestående videodetaljer – også under forhold med kraftig eller svag belysning.

Filmer i Full HD 1080p

Når du har monteret dette kamera i din bil, så kan du nemt optage dine fremtidige køreture i Full HD 1080p. Samtidig er kameraet udstyret med en G-sensor, der automatisk kan registrere uheld. Hvis den registrerer et uheld, så gemmer kameraet både den nuværende, seneste og næste optagelse i en sikker mappe på kortet.

Når du parkerer din bil, så sættes dit dashcam fra Garmin automatisk i parkeringstilstand. Det er en særlig tilstand, der overvåger bilens omgivelser, når den er parkeret. Det klarer den også selvom motoren er slukket. Dit kamera begynder automatisk at filme, hvis det registrer bevægelse og er tilsluttet med et specielt kabel.

Detaljer:

 • Skærm: 2″ LCD
 • Hukommelse: microSD
 • Videokamera: 2,1 MP
 • Videokvalitet: Full HD 1080p
 • Betragtningsvinkel: 180°
 • Wi-Fi: Ja
 • GPS: Ja
 • Vægt: 60 gram
 • Mål: B: 56,2 mm. x D: 31,5 mm. x H: 40,5 mm.
 • Sensorer: 1 CMOS

Transcend Carcam DrivePro 200

✅ Se live video under optagelsen – Auto start og stop.

Se dashcams / bilkamera hos:
> Proshop.dk
> SkiftSelv.dk
> Specialkamera.dk

Her får du et glimrende bilkamera, der bl.a. er udstyret med en 2,4″ LCD-farveskærm med en opløsning på 960 x 240 pixels. Det er dertil også blevet udstyret med både USB 2.0- og et Video Out-stik. Det betyder at det kan tilsluttes øvrige enheder, hvor du kan se de optagede videoklip. Det er både nemt og enkelt.

Samtidig er det også et dashcam, der har en meget kompakt størrelse. Det er selvfølgelig en fordel, da det dermed ikke forstyrrer førerens udsyn under kørsel. Transcend har udviklet en teknologi, der får deres Carcam DrivePro 200 til automatisk at starte og stoppe sammen med motoren, så du ikke selv glemmer det.

Skarpe og detaljerede optagelser i Full HD

Dine videooptagelse er ikke meget værd, hvis de ikke er af en vis kvalitet. Derfor er du sikret, at du altid får skarpe og detaljerede optagelser i Full HD med dette kamera. Det optager nemlig video i 1080p-opløsning med både 30 bps og med H.264-kompressionsteknologi. Derfor får du altid et realistisk og skarpt billede.

Den kan dertil også bryste sig af en 160 graders billedvinkel, der giver et ekstra bredt perspektiv uden blinde vinkler. Som følge af den brede billedvinkel, så kan det dække helt op til 4-sporede veje. Med til købet får du også et 16 GB microSD-hukommelseskort. Derfor bør der være hukommelsesplads nok til lang tid.

Er i stand til at loop-optage

Dette dashcam er i stand til at loop-optage. Det betyder dermed, at det selv kan overskrive de ældste filer, når hukommelseskortet er fyldt op. Som angivet herover, så medfølger der et hukommelseskort på 16 GB. Det har plads til op til 2 timer og 20 minutters optagelse, hvis du lader det optage i Full HD 1080P.

Hvis du i stedet indstiller det til at optage et i 720P, så er der plads til 4 timer og 20 minutters optagelse. Du kan desuden også få glæde af en indbygget G-sensor, der registrerer et brat stop, hvorefter den gemmer optagelse som “Emergency Mode”. Her gemmer den 10 sekunder før og 50 sekunder efter hændelsen.

Detaljer:

 • Skærm: 2,4″ LCD
 • Hukommelse: microSD
 • Videokvalitet: Full HD (1080p)
 • Wi-Fi: Ja
 • Vægt: 84 gram
 • Mål: B: 68,3 mm. x H: 63,1 mm. x D: 34,4 mm.

Mere viden?
Læs mere om de bedste Dashcams 

4.7/5 - (14 votes)

Mini Kompressor. Find bedste lille bærbar kompressor

Tidligere artikel

Blender test → Se de bedste køb på markedet lige nu

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elektronik