Bosch Borehammer
BoschElværktøjMærkerVærktøj

Bosch borehammer. Effektiv til beton og mursten

0

Hvis du har intentioner om at investere i en borehammer, hvad enten du skal bruge den til et konkret formål, eller du blot ønsker at have den i dit værktøjsarsenal, er Bosch en oplagt producent at vælge. Gør du det, er du nemlig garanteret en driftssikker og effektiv maskine, der kan erhverves til en fornuftig pris.

Bosch står dog bag en lang række forskellige borehamre, hvorfor det kan være svært at få et optimalt overblik over dem alle. Heldigvis har vi hjulpet dig med dette, da vi herunder har samlet en betydelig del af udvalget af Bosch borehamre. Derfor er der sandsynligvis også en model, der harmonerer med dine kriterier.

Hvad kan en borehammer bruges til?

En borehammer kan tjene mange forskellige formål. Af denne grund er der også stor forskel på, hvad der får folk til at gå på jagt efter en borehammer. Du kan blandt andet bruge den til at bore i granit og beton, hvilket de færreste boremaskiner, og endda også slagboremaskiner, har svært ved.

Står du med en opgave, som din slagboremaskine ikke er kraftfuld nok til at håndtere, er det på tide at købe en borehammer. Det er ensbetydende med, at det er et stykke el-værktøj, der blandt andet kan bruges til de følgende opgaver:

  • Rage fliser ned fra væggen
  • Lave store huller i solide spær eller planker
  • Bore i beton
  • Klare diverse almindelige boreopgaver

Hvad skal jeg holde øje med ved køb af borehammer?

Hvis du har i sinde at investere i en borehammer, er der flere parametre, der skal tages højde for. En af de ting, der har stor betydning for dit valg, er dit valg af producent. Her er Bosch et godt valg, da de – uden tvivl – er en af de førende producenter på markedet for borehamre og øvrigt el-værktøj.

Beslutter du dig for at købe en borehammer fra Bosch, er du derfor sikker på at være i gode hænder. Derfor bør du naturligvis heller ikke tøve med at gøre dette, uanset om den skal bruges i et professionelt eller privat regi.

Det er dog ikke det eneste parameter, der er vigtigt at have fokus på, hvis du står over for at skulle investere i en ny borehammer. Der er flere andre faktorer, der ligeledes har stor betydning for dit valg. En stor del af disse bliver gennemgået herunder.

1. Slagstyrke

Det er selvsagt vigtigt at have fokus på maskinens slagstyrke og slagtal. Det er nemlig vigtigt at sikre, at den rent faktisk er kraftfuld nok til at håndtere de opgaver, den skal bruges til. Maskinens slagstyrke vil altid være målt i joule (J), hvilket også gør sig gældende for dens slagtal.

Slagtallet indikerer den hastighed, der hamres med, mens slagstyrken indikerer, hvor kraftfuld den er. Derfor er dette også det første parameter, der skal undersøges, når du ser nærmere på en specifik model. Foruden slagstyrke og -tal er der dog flere andre faktorer, der også er vigtige at se nærmere på.

2. Borepatron SDS-holder

Du bør også holde øje med dens borepatronholder. Her er det oplagt at vælge en model, der er forsynet med en såkaldt SDS-holder. Det er en holder til bor og mejsler, der har slidser på siden af skaftet, så de let kan glide frem og tilbage, mens ud arbejder. Dertil er det også let at montere værktøj heri.

3. Dybdestop

Det er altid vigtigt at sikre, at dine huller til murankre og plugs har den rette dybde. Ved du, at det især er opgaver af denne art, som maskinen vil blive brugt til, er det værd at kigge efter en borehammer, der kommer med dybdestop. Derved kan den selv stoppe arbejdet, når den rette dybde er nået.

4. Omskifter

Omskifteren kan du bruge til at skifte mellem at bore almindeligt og bruge hammerfunktionen. Der er tilmed nogle borehamre, der tilbyder dig at slå rotationen fra, så du kan bruge en mejsel til nedbrydning af murværk eller klinker. Overvej derfor, om det er en funktion, som du kunne få brug for.

5. Hovedgreb

Det giver sig selv, at det også er vigtigt, at der er plads til din hånd med en arbejdshandske på, på grebet. Det er dog ikke nok, at der er plads til din hånd. Det er også et krav, at du kan få et fast greb om maskinen, da den arbejder med høj kraft, hvorfor et solidt greb om maskinen er en nødvendighed.

6. Vibrationsdæmpning

Ikke alle mener, at dette er lige vigtigt. Det er en funktion, der sørger for, at vibrationerne ikke er for kraftige, når du benytter dens hammerfunktion. Dette er oftest kun nødvendigt, hvis du ved, at hammerfunktionen vil blive brugt i et relativt stort omfang. Ellers kan dette typisk godt undværes.

7. Sidestøttegreb

Der kan forekomme opgaver, hvor det er nødvendigt at lægge kræfter i, når arbejder udføres. Til et sådant formål er det rart at have et sidestøttegreb – faktisk er det nærmest uundværligt. Det er nemlig vanskeligt at lægge kræfter i, hvis du ikke har et ordentligt greb at presse med.

8. Arbejdslys

For at undgå at lave fejl, er det vigtigt, at du kan se, hvor du borer. Det er ikke altid, at lokalets naturlige lys er tilstrækkeligt til dette. Derfor er det en god idé at købe en borehammer med arbejdslys. Heldigvis er der mange af Boschs modeller, der har indbygget arbejdslys.

Hvorfor skal jeg købe en borehammer fra Bosch?

I og med, at du kan købe borehamre fra et stort antal producenter, kan det være svært at se, hvorfor du bør vælge en borehammer fra netop Bosch. Det er der dog flere gode grunde til. Som tidligere angivet, er det dog i høj grad som følge af deres fokus på driftssikkerhed og effektivitet til en god pris.

Desuden er deres maskiner altid meget simpel at betjene. Derfor egner de sig ikke blot til professionelle, men også til dig, der skal bruge den til et gør det selv-projekt derhjemme. Ydermere bør det også nævnes, at de har et meget forskelligartet og differentieret sortiment, der indeholder noget for ethvert behov.

4/5 - (2 votes)

Mosfjerner. Få en flot græsplæne uden mos

Tidligere artikel

140×200 Kontinentalseng. Stor guide til at finde den rigtige Kontinentalseng

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bosch