borehammer pris tilbud
ElværktøjVærktøj

Borehammer. De stærkeste modeller lige nu

0

Der er intet mere effektivt end en borehammer, hvis du skal bore i hårde materialer, såsom beton eller mursten. Jeg har selv haft enormt stor gavn af min borehammer, når der har været behov for renoveringer i hjemmet, hvor jeg skulle igennem et hårdere materiale end normalt. I denne artikel giver jeg nogle gode råd og tips til dig, hvis du gerne vil vide mere om brug af en borehammer.

Hvad er en borehammer?

Et godt udgangspunkt for at forstå, hvad en borehammer er, er at se på forskellen mellem en slagboremaskine og en borehammer. De fleste ved, hvad en slagboremaskine er, men det er ikke alle, som kender forskellen mellem den og en borehammer, da begge maskiner er beregnet til at bore i hårde materialer.

En slagboremaskine slår faktisk ikke, trods navnet, som indikerer netop dette. Der sidder to diske i borehovedet, som skaber nogle små stød, fordi de roterer mod hinanden. Det betyder altså, at det ikke er rigtige stød men blot en effekt deraf. Du skal derfor bruge mange kræfter, når du skal bore et hul.

Borehammeren til gengæld, laver rent faktisk stød frem og tilbage. Den er derfor langt mere effektiv, selv når du blot skal bore i en almindelig betonvæg. Du kan oven i købet montere en mejsel, som kan hjælpe med at slå fliser og klinker ned, fordi borehammeren slår.

Borehammeren er derfor en hel del mere kraftig end en almindelig slagboremaskine. Dette betyder også, at du ikke skal lægge lige så mange kræfter i, når du bore. Det kan endda gå galt, hvis du kommer til at lægge for mange kræfter i, fordi du risikerer at lave et stort grimt hul. 

Funktioner du finder på en borehammer

Når du skal på udkig efter en ny borehammer, er der visse funktioner, du bør være opmærksom på. Det er vigtigt at købe en borehammer, som har alle de rigtige og gode egenskaber, som kan hjælpe dig med at komme bedst muligt igennem din opgave. Her giver jeg derfor nogle eksempler på funktioner, du bør finde på din borehammer.

  1.  En borepatron eller SDS-holder er essentiel, fordi det er den del, hvor du kan montere bor eller mejsler. Den skal helst fungere, så det er så let som muligt at montere borene.
  2.  Der skal være en funktionsvælger, som kan hjælpe med at skifte mellem en helt almindelig borefunktion og en hammerfunktion. Her kan du på nogle maskiner slå rotation fra, så du kan bruge din borehammer til nedbrydning af fliser, murværk og meget andet.
  3. Der skal være en frem-tilbage knap, som er let at betjene, samtidig med at du holder maskinen.
  4. Tænd-sluk knappen, skal også være let at betjene. Her er det en stor fordel, hvis hastigheden også kan reguleres.
  5. Hovedgrebet bør være så stort, at der er plads til en hånd med en arbejdshandske på. Der er nemlig mange situationer med en borehammer, hvor det er en fordel at have en arbejdshandske på.
  6. Ved en akkumodel af en borehammer, er det vigtigt at være opmærksom på batteri og ladeindikator. Batteriet skal let kunne af- og påmonteres. Ladeindikatoren skal tydeligt vise, hvis der er mangel på strøm med enten lamper eller skalaer.
  7. Det er en fordel med et sidestøttegreb, så du har et støttegreb, der kan hjælpe dig med at styre borehammeren. Her skal du være opmærksom på, om det sidder godt fast og er godt at holde på, før du køber borehammeren.

Hvad bruger man en borehammer til?

Du kan bruge en borehammer til mange forskellige ting, og jeg har blandt andet brugt min til renovering af hjemmet, hvor der skulle slås fliser ned på badeværelset og mange andre ting. Der er særligt tre opgaver, hvor det er oplagt at bruge en borehammer.

  1. En af de mest typiske opgaver, som du altid kan bruge en borehammer til, er at lave huller i enten beton, mursten eller sten. En borehammer er det et super godt værktøj, hvis du vil lavet huller i hårde materialer. Her er det vigtigt, at du har din borehammer indstillet på borefunktion, så du ikke ender med et stort ujævnt og grimt hul.
  2. Det er oplagt at bruge en borehammer til nedbrydning af fliser og beton. Her kan du sætte en mejsel på borehammeren, så du kan slå fliserne ned. Det kan for eksempel være en metode, hvis du skal lave noget renovation på badeværelset.
  3. Du kan bruge en borehammer til at lave store huller. Skal du for eksempel lave et stort hul i mursten til ventilation, er det oplagt at bruge en borehammer. Det kan være en krævende opgave, men det bliver let løst med hjælp fra en borehammer.

Forskellige modeller af borehammere

Når det kommer til borehammere, findes der forskellige modeller, som du kan vælge i mellem. Det er vigtigt, at du køber den borehammer, som er mest oplagt til de opgaver, du har i sigte. Der kan være stor forskel på, hvilken type af borehammer, der fungerer til hvad.

Du kan blandt andet få en borehammer med en lille borepatron. Denne borehammer er for eksempel oplagt, hvis du blot skal bruge den til mindre og almindelige opgaver. Den kan sagtens bruges til at bore i beton, mur og sten, så hvis du ikke skal bruge den til andet, er denne udgave mere end rigeligt. Du kan både få den med ledning og med batteri, alt efter hvad du foretrækker.

Der findes også en borehammer med udskiftelig borepatron. Denne borehammer gør, at du hurtigt kan skifte fra en almindelig boremaskine til en hammerfunktion. Det er derfor en meget alsidig borehammer, da den kan bruges til flere forskellige typer af opgaver. Til sidst findes der også en borehammer i en ekstra stor model med SDS-max fæste eller nedbrydningshammer. En sådan type borehammer fungerer uden tvivl bedst, hvis du har nogle større projekter, såsom nedbrydning af en mur i beton. Hvis dette ikke er en borehammer, som du skal bruge ofte, kan du også leje den til, når du har et større projekt, som kræver lidt ekstra.  

5/5 - (2 votes)

Multisliber. Den alsidige slibemaskine alle bør eje

Tidligere artikel

Bosch kap-/geringssav. Stor guide til køb

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elværktøj