Udendørs videoovervågning test
BoligElektronikFoto og video

Udendørs Overvågningskamera. Bedst i Test

0

Få hjælp til at finde det bedste udendørs overvågningskamera

Et udendørs overvågningskamera kan være til stor nytte som ekstra tyveribeskyttelse, når du er væk fra huset i kortere eller længere tid, eller hvis du har brug for ekstra sikkerhed når familien er hjemme.

Sidste sommer havde mine naboer indbrud i deres hus, mens de var på ferie. Desværre opdagede vi det først flere dage efter og vi blev nødt til at kontakte naboerne, som var på ferie i Italien. De havde hverken alarm eller overvågningskamera, hvilket gjorde det muligt for indbrudstyvene, at tømme deres hus i ro og mag.

Efter det gik jeg længe og overvejede at få alarm og udendørs overvågningskameraer, da jeg tænkte at vores hus måske snart kommer på indbrudstyvenes liste.

Jeg begyndte at undersøge nettet for mulige løsninger og fandt snart ud af, at det var mere kompliceret at finde den helt rigtige løsning, som både var fremtidssikret og nem at sætte op. (Du kan læse mere om, hvad du skal kigge efter længere nede på siden). Til sidst fandt jeg lige præcis den pakkeløsning, som jeg ledte efter og som viste sig at være enorm nem at installere, selvom jeg ikke har de store tekniske evner:

Mine favoritter: Arlo Pro og Reolink Arlo: Det smarte ved Arlo Pro overvågningskameraerne er, at man kan holde øje med, hvad der sker i og omkring sit hjem døgnet rundt og få live billeder direkte på mobilen.

Arlo-kameraerne har gennem flere kamera-generationer været et sikkert valg pga. den høje brugervenlighed og kvaliotet. Og selvom de koster lidt mere end billige kineser-kameraer, vil jeg til enhver tid købe kvalitet. Man kan endvidere udbygge systemet med flere overvågningskameraer, hvis man får behov for det:

Reolink: Super enkle trådløse overvågningskameraer, som bare virker og har en meget fordelagtig pris. Jeg har selv monteret to hjemme hos mig selv, så de både overvåger indkørsel og bagindgang. 

Det tog under en time, før kameraerne var oppe at køre. Kameraerne gemmer al video på et indbygget SD-kort, hvis der sker bevægelse. Disse videoer kan jeg så se direkte på min App og jeg har også mulighed for at se, hvad der sker i min indkørsel live. 

Andre gode overvågningskameraer

Heldigvis findes der rigtig mange gode kameraer på markedet og i forskellige prisklasser. Ovenfor kan du læse om dem jeg synes fungerer bedst, men det vigtigste er trods alt at have et kamera, fremfor ikke at have nogen overvågning.

Fordelen ved et udendørs overvågningskamera er mange. Dels virker det præventivt, hvis det er placeret et sted hvor eventuelle indbrudstyve kan se det. Men det er også til stor nytte, hvis du alligevel oplever indbrud eller hærværk, da du har meget nemmere ved at identificere gerningsmændene.

De mest almindelig overvågningskameraer kan bruges sammen med din smartphone, men du kan også få overvågningskameraer med skærm, hvor du hurtigt kan se hvad der sker udenfor.

 

Dette skal du kigge efter, når du køber udendørs overvågningskamera:

Robusthed
Som nævnt skal et udendørs overvågningskamera være i en kvalitet, som holder i mange år. Når det placeres udenfor, kræver det en del af hardwaren, hvis ikke det skal gå i stykker efter få måneder. Derfor skal du sikre dig, at kameraet er vandtæt. Der findes mange billige Kina-modeller på markedet, men kvaliteten kan være meget svingende.

Trådløs overvågning
Vil du have professionel videoovervågning, har det i mange år været den bedste løsning med kablet kamera der er bliver koblet til en harddisk. Men det tager tid at montere – især hvis du har et stort hus og der er langt mellem kameraerne. Trådløse udendørs kameraer er efterhånden blevet i en så god kvalitet, at det sjældent kan betale sig at vælge andre løsninger. Et trådløst overvågningskamera benytter jeres interne WiFi-netværk, hvilket naturligvis kræver at signalet kan række ud til kameraet. Ellers kan det være nødvendigt med en Wifi-forstærker. Skulle det ske at signalet forsvinder, har de fleste overvågningskameraer indbygget hukommelseskort. Så du skal ikke være bange for at miste optagelser:

Kan tilgås fra din Smartphone
Som du kan læse ovenfor, kræver et udendørs trådløst overvågningskamera en Wifi-forbindelse. Derved kan du tilgå kameraet fra din computer eller smartphone – både så du kan tilgå kameraet, når du ikke er hjemme, samt se tidligere optagelser.

Strøm
Mange overvågningskameraer benytter batteri, hvilket øger friheden til at placere kameraet hvor man ønsker. Man kan også få modeller med ledning, så du slipper for at skifte batterier. Efter min mening er overvågningskameraer til batterier ganske gode, da de ofte kan holde strømmen i adskillige måneder.

Nem opsætning
Det skal naturligvis være nemt at opsætte og betjene sit nyt udendørs overvågningskamera. Tidligere kunne trådløse kameraer godt være temmelig komplicerede at sætte op, og det krævede ofte en specialist i baghånden. Det betyder naturligvis en del for prisen, hvis der skal folk til at sætte dit overvågningskamera op. I dag er de bedste udendørs overvågningskameraer på markedet meget nemme at sætte op for almindelige mennesker.

Billedkvalitet
Billedkvaliteten på overvågningskameraet betyder en del, da man naturligvis gerne vil have et så tydeligt billede af eventuelle gerningsmænd, hvis uheldet er ude. Som på et almindeligt kamera betyder linsen en del og det kan være svært at gennemskue hvilken model man skal vælge. Opløsningen på kameraet er typisk rigtig tilpas, hvis man går efter et overvågningskamera, der optager i HD. Man skal desuden huske at placere kameraet bedst muligt og ikke for højt, da kan gøre det sværere at identificere personer.

Bolyguard – SG880 18 MP MMS

Hvis du ikke skal overvåge dit hus for at sikre mod indbrud, men derimod gerne vil have unikke naturoplevelser, som du eller ikke ser, så er et vildtkamera måske sagen.

GSM overvågningskamera SMS

Der kan være flere grunde til man ønsker et udendørs overvågningskamera til SIM-kort. Typisk anvender man dem som vildtkamera. Det er typisk steder, hvor der ikke er Wifi-forbindelse – f.eks. i en skov eller lign. Der findes mange vildtkameraer på markedet, men hvis du vil have den absolutte luksusmodel, hvor du kan modtage billeder via SMS / MMS, så er det SG880 du skal have.
Bolyguard SG880 kræver et simkort, og kan både sende billeder vis SMS og til din mail.

Af andre funktioner kan nævnes:

  • Indbygget hukommelse
  • Farveskærm
  • Kan optage op til 22 meter om natten

>> Se dette og mange flere udendørs overvågningskameraer hos Specialkamera.dk

Du kan måske også lide

Mere om Bolig