Udendørs videoovervågning test
BoligElektronikFoto og videoSikkerhed og overvågning

Udendørs Overvågningskamera – Vi har fundet de bedste i Test

0

Få hjælp til at finde det bedste udendørs overvågningskamera

Et udendørs overvågningskamera kan være til stor nytte som ekstra tyveribeskyttelse, når du er væk fra huset i kortere eller længere tid, eller hvis du har brug for ekstra sikkerhed når familien er hjemme.

Sidste sommer havde mine naboer indbrud i deres hus, mens de var på ferie. Desværre opdagede vi det først flere dage efter og vi blev nødt til at kontakte naboerne, som var på ferie i Italien. De havde hverken alarm eller overvågningskamera, hvilket gjorde det muligt for indbrudstyvene, at tømme deres hus i ro og mag.

Efter det gik jeg længe og overvejede at få alarm og udendørs overvågningskameraer, da jeg tænkte at vores hus måske snart kommer på indbrudstyvenes liste.

Jeg begyndte at undersøge nettet for mulige løsninger og fandt snart ud af, at det var mere kompliceret at finde den helt rigtige løsning, som både var fremtidssikret og nem at sætte op. (Du kan læse mere om, hvad du skal kigge efter længere nede på siden). Til sidst fandt jeg lige præcis den pakkeløsning, som jeg ledte efter og som viste sig at være enorm nem at installere, selvom jeg ikke har de store tekniske evner:


Dette kamera købte jeg:

NEXSMART™ VISION3 PLUS 2K HD OVERVÅGNINGSKAMERA

DKK 699,00  på lager
Nexsmart.dk
opdateret 18. marts 2023 01:58

✔ Fungerer optimalt indendørs, udendørs, om dagen, om natten, i solskin og i regn.
✔ IP65 vind- og vandtæt, hærværkssikret og optager i 1080p Fuld HD-kvalitet
✔ Nattesyn op til 40 meter og vidvinkel linse
✔ Gratis App giver direkte 24/7 adgang til dit overvågningskamera
✔ Indbygget intelligent bevægelsesdetektion og giver dig direkte besked om aktivitet på din mobiltelefon via push notifikationer
✔ Hurtig og nem montering

Findes også i pakkeløsninger og andre farver: 


Mine favoritter:

Sæt / pakkeløsninger

Ofte er der behov for at have flere overvågningskameraer installeret. Nedenfor kan du se pakker med flere kameraer. I listen finder du også sæt med både overvågningskamera og alarm. Fordelen ved disse pakker er, at du ikke behøver at betale abonnement på alarmen. Du kan også læse min artikel omkring alarmer med abonnement vs alarmer uden abonnement.

NEXSMART™: Prisbillige og innovative overvågningskameraer, som gør det nemt at komme i gang. Kendt for deres gode kundeservice. Du finder kameraer i flere prisklasser og til forskellige behov.

Arlo: Det smarte ved Arlo Pro overvågningskameraerne er, at man kan holde øje med, hvad der sker i og omkring sit hjem døgnet rundt og få live billeder direkte på mobilen.

Arlo-kameraerne har gennem flere kamera-generationer været et sikkert valg pga. den høje brugervenlighed og kvalitet. Og selvom de koster lidt mere end billige kineser-kameraer, vil jeg til enhver tid købe kvalitet. Man kan endvidere udbygge systemet med flere overvågningskameraer, hvis man får behov for det:

Reolink: Super enkle trådløse overvågningskameraer, som bare virker og har en meget fordelagtig pris. Jeg har selv monteret to hjemme hos mig selv, så de både overvåger indkørsel og bagindgang. Men du kan i princippet installere alle de kameraer du ønsker og overvåge dem i samme app på telefonen.

Det tog under en time, før kameraerne var oppe at køre. Kameraerne gemmer al video på et indbygget SD-kort, hvis der sker bevægelse. Samtidig sender den live video til en server på Internettet, hvor optagelserne bliver gemt i en uge. Disse videoer kan jeg så se direkte på min smartphone og jeg har også mulighed for at se, hvad der sker i min indkørsel live. Det smarte er, at skulle en indbrudstyv prøve at ødelægge kameraet og stjæle det interne SD-kort, så er videoen allerede gemt på Internettet (naturligvis så kun du har adgang). 

Andre gode overvågningskameraer

Heldigvis findes der rigtig mange gode kameraer på markedet og i forskellige prisklasser. Ovenfor kan du læse om dem jeg synes fungerer bedst, men det vigtigste er trods alt at have et kamera, fremfor ikke at have nogen overvågning.

Hvad er et udendørs overvågningskamera?

Kort fortalt er det et videokamera, som er bygget til at filme udendørs. Man monterer det oftest på sit hus, så det peger i den retning man ønsker at filme.

Et udendørs overvågningskamera filmer i princippet hele tiden og gemmer optagelsen i en periode. Typisk i ca. 30 dage. Herefter overskrives optagelsen. Andre overvågningskameraer starter først med at optage, når kameraet opfanger en bevægelse. Denne optagelse kan så gemmes på en harddisk, SD-kort eller på Internettet.

Hvordan du får adgang til optagelserne, afhænger af systemet. Typisk tilgår man optagelserne på en APP på sin telefon. På andre løsninger tilgår man optagelser via harddisken og ser dem på sin computerskærm.

Nogle apps er bygget til at give en notifikation, hvis der registreres bevægelse. Her kan man så logge på APP’en og se kameraet live.

Der findes mange modeller på markedet og nedenunder kan du læse om nogle af de forskellige funktioner der findes i udendørs overvågningskameraer.

Hvilke typer af udendørs overvågningskameraer findes der på markedet?

  • Kuglekameraer: Disse kameraer er monteret på en kugleformet base, som gør det muligt at dreje og tilpasse kameraet i forskellige retninger. Kuglekameraer er ofte trådløse og kan tilsluttes til en mobilenhed eller computer via WiFi, så man kan se live video og opbevare optagelser.
  • Domekameraer: Domekameraer er kameraer, der er monteret i en halvkugleformet ramme, der gør det muligt at dreje og tilpasse kameraet i forskellige retninger. Domekameraer er ofte trådløse og kan tilsluttes til en mobilenhed eller computer via WiFi, så man kan se live video og opbevare optagelser.
  • Bulletkameraer: Bulletkameraer er lange, cylindriske kameraer, der er monteret på en væg eller loft. De har en fast linse og kan ikke dreje eller tilpasse sig i forskellige retninger. Bulletkameraer er ofte trådløse og kan tilsluttes til en mobilenhed eller computer via WiFi, så man kan se live video og opbevare optagelser.
  • PTZ-kameraer (Pan/Tilt/Zoom): PTZ-kameraer er kameraer, der kan dreje og tilpasse sig i forskellige retninger, samt zoome ind og ud. De er ofte monteret på en væg eller loft og kan styres manuelt eller via en fjernbetjening/smartphone.

Hvorfor skal man have et overvågningskamera?

Fordelen ved et udendørs overvågningskamera er mange. Dels virker det præventivt, hvis det er placeret et sted hvor eventuelle indbrudstyve kan se det. Men det er også til stor nytte, hvis du alligevel oplever indbrud eller hærværk, da du har meget nemmere ved at identificere gerningsmændene.

De mest almindelig overvågningskameraer kan bruges sammen med din smartphone, men du kan også få overvågningskameraer der kan kobles til en computerskærm, så du hurtigt kan se hvad der sker udenfor.

Dette skal du kigge efter, når du køber udendørs overvågningskamera:

Robusthed
Som nævnt skal et udendørs overvågningskamera være i en kvalitet, som holder i mange år. Når det placeres udenfor, kræver det en del af hardwaren, hvis ikke det skal gå i stykker efter få måneder. Derfor skal du sikre dig, at kameraet er vandtæt. Der findes mange billige Kina-modeller på markedet, men kvaliteten kan være meget svingende.
Det kan derfor heller ikke anbefales, at købe et indendørs overvågningskamera og anvende det udendørs. 

Trådløs overvågning
Vil du have professionel videoovervågning, har det i mange år været den bedste løsning med kablet kamera der er bliver koblet til en harddisk. Men det tager tid at montere – især hvis du har et stort hus og der er langt mellem kameraerne.

Trådløse udendørs kameraer er efterhånden blevet i en så god kvalitet, at det sjældent kan betale sig at vælge andre løsninger. Et trådløst overvågningskamera benytter jeres interne WiFi-netværk til at sende data til din smartphone, hvilket naturligvis kræver at signalet kan række ud til kameraet. Ellers kan det være nødvendigt med en Wifi-forstærker. Skulle det ske at signalet forsvinder, har de fleste overvågningskameraer indbygget hukommelseskort. Så du skal ikke være bange for at miste optagelser:

Kan tilgås fra din Smartphone
Som du kan læse ovenfor, kræver et udendørs trådløst overvågningskamera en Wifi-forbindelse. Derved kan du tilgå kameraet fra din computer eller smartphone – både så du kan tilgå kameraet, når du ikke er hjemme, samt se tidligere optagelser.

Gennemse optagelser

Mange løsninger har endvidere indbygget intelligent bevægelsesdetektion, hvor du får besked direkte på din mobiltelefon via push notifikationer. Du får beskederne i samme øjeblik som kameraet registrerer en bevægelse. Det er naturligvis muligt at indstille følsomheden på bevægelsessensoren, så det passer til dit behov.

Udendørs Overvågningskamera - Push alarmering til smartphone ved bevægelser

Udendørs overvågningskamera med bevægelsessensor
Hvis kameraet har bevægelsessensor, kan du sætte notifikationer op, så kameraet registrerer bevægelser indenfor en zone du angiver. Så får du automatisk en besked på telefonen, hvis f.eks. fragtfirmaet afleverer en pakke ved din hoveddør, når børnene kommer hjem fra skole eller uvedkommende personer kommer ind på din grund. Du kan naturligvis selv justere følsomheden, så du ikke får besked hver gang der kommer en kat gående forbi.

Udendørs overvågningskamera med ledning eller batteri?
Mange overvågningskameraer benytter batteri, hvilket øger friheden til at placere kameraet hvor man ønsker. Ulempen er, at et batteri naturligvis skal skiftes løbende, selvom de holder ganske længe. Hvor meget strøm et kamera bruger, afhænger primært af, hvor tit den skal optage og sende notifikationer. Så hvis du har indstillet bevægelsessensoren til at være meget følsom, så den ofte sender notifikationer, så bruger den mere batteri, end en mindre følsom bevægelsessensor. Men husk undersøge batterilevetiden grundigt inden du køber. 

Man kan også få overvågningskameraer med ledning, så du slipper for at skifte batterier. Det kræver, at du kan gøre strømmen til et strømstik i nærheden. Det er faktisk ikke så svært endda. Ledningen kan evt. føres i tagets udhæng eller op over loftet, hvis der er langt til nærmeste stik.

En sidste mulighed er at købe en model med solcellepanel, som leverer strømmen til kameraet. Det kan være en fordel, hvis du ønsker overvågning i sommerhuset eller på en parkeringsplads, langt væk fra strøm. Ulempen er, at det ikke er en helt så pæn løsning og samtidig dur løsningen heller ikke, hvis den hænger i skygge.

Efter min mening er overvågningskameraer med batterier ganske gode, da de ofte kan holde strømmen i adskillige måneder. Så sikrer du også, at optagelser gemmes, selvom strømmen er gået. Umiddelbart er det også den løsning, som jeg ville vælge.

Nem opsætning
Det skal naturligvis være nemt at opsætte og betjene sit nyt udendørs overvågningskamera. Tidligere kunne trådløse kameraer godt være temmelig komplicerede at sætte op, og det krævede ofte en specialist i baghånden. Det betyder naturligvis en del for prisen, hvis der skal folk til at sætte dit overvågningskamera op.

I dag er de bedste udendørs overvågningskameraer på markedet meget nemme at sætte op for almindelige mennesker. Du installerer i de fleste tilfælde en app på telefonen og så bliver du guidet hele vejen. Du skal huske at sikre, at app’en er brugervenlig og det efterfølgende er muligt at tilkoble flere kameraer, hvis du får brug for det. 

Billedkvalitet
Billedkvaliteten på overvågningskameraet betyder en del, da man naturligvis gerne vil have et så tydeligt billede af eventuelle gerningsmænd, hvis uheldet er ude. Som på et almindeligt kamera betyder linsen en del og det kan være svært at gennemskue hvilken model man skal vælge. Opløsningen på kameraet er typisk rigtig tilpas, hvis man går efter et overvågningskamera, der optager i HD. Man skal desuden huske at placere kameraet bedst muligt og ikke for højt, da kan gøre det sværere at identificere personer.

Overvågningskamera udendørs med simkort

Som beskrevet tidligere, kan det være en udfordring med et overvågningskamera, hvis man ikke har har et Wifi-netværk i nærheden. Ønsker du f.eks. overvågning i sommerhuset, kan det være en god idé med et udendørs overvågningskamera med SIM-kort, som fungerer på 3G og 4G netværket – altså på samme måde som når du sender og modtager data på din smartphone. 

Udendørs 4G kamera til SIM-kort med batteridrift Reolink Go

DKK 2.399,00  på lager
Specialkamera.dk
opdateret 18. marts 2023 02:49

Samtidig er det en fordel, hvis du vælger et kamera der kører på batteri, for så er du næsten 100% sikker på at få optagelserne i hus, hvis der sker noget og strømmen er gået. Kameraerne fungerer typisk ved at sende en push-besked til dig, hvis der registreres bevægelser. Samtidig kan du indstille kameraet til at sende en mail med video til dig. Bemærk, at et overvågningskamera med SIM-kort kræver et abonnement hos et teleselskab.

Du kan læse min store guide om køb af overvågningskamera med SIM-kort – også kaldet 4G-kameraer. 

Husk at overholde loven, når du installerer overvågningskamera

Det kan være fristende at installere et overvågningskamera, som filmer i indkørslen og videre ud på villavejen. Men det er ikke lovligt at installere kameraer, som overvåger steder med almindelig færdsel. Du kan læse mere om lovgivningen på området her.

Selvom det er ulovligt at optage på disse områder, er der dog alligevel eksempler på, at politiet bruger privatpersoners “ulovlige” optagelser i deres efterforskning. 

Maksimal afstand fra stikkontakt til overvågningskamera

Overvågningskameraer, der er tilsluttet en 12V strømforsyning, er blandt de mest populære kameraer på markedet i dag. Pris- og kvalitetsmæssigt er de ofte det perfekte valg til både hjemmebrug og erhverv. 

Nogle er måske bekymrede over, at de ikke vil være i stand til at køre 12V udendørs overvågningskameraer med lange strømkabler på grund af det potentielle spændingsfald. Dette er sjældent et problem.

Faktisk viser statistikker indsamlet af sikkerhedsbranchen, at op til 90 % af brugerne installerer deres IP-overvågningskameraer indenfor 10 meter fra strømkilden. Den maksimale afstand for opsætning af kamera til strømkilden, uden spændingsfald, er ca. 100 meter, så de flestes behov er faktisk dækket fint.
Og skulle det ske, at du skal installere et overvågningskamera mere end 100 meter fra en stikkontakt, så findes der forlængerledninger på markedet, som også gør dette muligt. 

Har du ikke mod på at trække ledning over længere afstand, er det også muligt at købe overvågningskameraer med batteri.

NEXSMART™ AIR BATTERIDREVET OVERVÅGNINGSKAMERA

DKK 799,00  på lager
Nexsmart.dk
opdateret 18. marts 2023 01:58

Hvor kan jeg købe? 

Jeg anbefaler altid, at man køber sine teknikprodukter hos specialister. De kan bedre hjælpe, hvis der opstår problemer med opsætning eller du på et senere tidspunkt skal have opgraderet udstyret. Der findes flere webshops som forhandler gode og endda billige overvågningskameraer. Du kan se de mest anbefalede kameraer øverst på denne side. 

Det er også muligt at købe udendørs overvågningskameraer i blandt andet Elgiganten, Power, Harald Nyborg og Bauhaus. Dog skal du huske, at de ikke er specialister i denne type kameraer, men forhandler til gengæld ofte gode kvalitetsmærker.

Bolyguard – SG880 18 MP MMS

Hvis du ikke skal overvåge dit hus for at sikre mod indbrud, men derimod gerne vil have unikke naturoplevelser, som du eller ikke ser, så er et vildtkamera måske sagen.

GSM overvågningskamera SMS

Der kan være flere grunde til man ønsker et udendørs overvågningskamera til SIM-kort. Typisk anvender man dem som vildtkamera. Det er typisk steder, hvor der ikke er Wifi-forbindelse – f.eks. i en skov eller lign. Der findes mange vildtkameraer på markedet, men hvis du vil have den absolutte luksusmodel, hvor du kan modtage billeder via SMS / MMS, så er det SG880 du skal have.
Bolyguard SG880 kræver et simkort, og kan både sende billeder vis SMS og til din mail.

Af andre funktioner kan nævnes:

  • Indbygget hukommelse
  • Farveskærm
  • Kan optage op til 22 meter om natten

>> Se dette og mange flere udendørs overvågningskameraer hos Specialkamera.dk

Spørgsmål og svar om udendørs overvågning

Kan jeg selv montere et udendørs overvågningskamera?

De fleste overvågningskameraer er nemme at montere. Du behøver blot at installere en app på din telefon og følge vejledningen.

Hvad er det bedste udendørs overvågningskamera?

Jeg anbefaler, man ser på en dansk forhandler af f.eks. NEXSMART™, Arlo eller Reolink. Derved får du kvalitet og dansk kundeservice

Hvilket overvågningskamera skal man købe til sommerhuset?

Du kan med fordel købe et kamera med SIM-kort, så du ikke behøver installere WiFi i sommerhuset. Så kan du til enhver tid overvåge sommerhuset- også selvom strømmen er gået.

Hvad er et udendørs overvågningskamera?

Et udendørs overvågningskamera er kort fortalt et videokamera, som er bygget til at filme udendørs. Man monterer det oftest på sit hus, så det peger i den retning man ønsker at filme.

Hvornår er det smart at have et overvågningskamera?

I hverdagen, når du er på arbejde, giver det god mening af have et overvågningskamera. Men også når du er på ferie - enten om sommeren eller vintereren. Er du ikke hjemme juleaften eller nytårsaften, så kan du også med fordel installere et kamera kombineret med f.eks. en tyverialarm.

4.6/5 - (48 votes)

Du kan måske også lide

Mere om Bolig