Makita excentersliber
ElværktøjMakitaMærkerVærktøj

Makita excentersliber. Find de bedste 2023 priser i denne guide

0

En excentersliber bliver af mange betragtet som værende en storebror til rystepudseren. Der er dog en række forskelle på dem. En af de helt store forskelle er, at en rystepudser kører frem og tilbage. Excentersliberen er derimod udviklet til at bevæge dig i uregelmæssige (excentriske) baner, hvilket giver en række fordele.

Det er en form for slibemaskine, der kan tjene mange formål. Derfor er der også god grund til at anskaffe sig en excentersliber, hvad enten du skal bruge den til et konkret formål eller ej. Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil købe en excentersliber, er det selvfølgelig vigtigt, at du er klar over, at du har mange muligheder.

I og med, at du har mange muligheder, kan det være svært at vælge den rette excentersliber. For at sikre, at du får en slibemaskine i høj kvalitet, er det dog en god idé at holde dig til Makita. Det er en japansk fabrikant, der altid har været kendt for høj kvalitet, hvilket også gør sig gældende for deres excenterslibere.

Hvad er fordelen ved en excentersliber?

Som angivet herover, er der faktisk flere fordele ved en excentersliber. Det er der også ved andre former for slibemaskiner, men særligt excentersliberen formår at skille sig ud. Ex-center betyder uden for centrum, og det er ikke uden grund, at den effektive og populære slibemaskine er blevet navngivet på denne vis.

Dens store fordel er nemlig, at slibeskivens centrum ikke sidder fast. Derimod roterer den i en lille cirkel, der har en diameter på ganske få millimeter. Det er de cirklende bevægelser, der gør, at den er betydeligt mere effektiv, end en rystepudser. Arbejder du ofte med maskinen, er det især en fordel, da det er tidsbesparende.

Ikke nok med det, så drejer den også rundt. Det gør den, for at slette slibespor, der ellers ville blive efterladt. Det er også en af grundene til, at det er blevet et meget populært valg blandt både professionelle og private. Har du selv overvejet at anskaffe dig en Makita excentersliber, skal du derfor ikke tøve med at gøre dette.

Hvad skal du bruge din excentersliber til?

Hvis du er på jagt efter en maskine, som du kan bruge til at klare langt de fleste slibeopgaver, er det oplagt at vælge en excentersliber. Den kan nemlig klare stort set alle slibeopgaver, du stiller den over for. Her er det dog vigtigt at understrege, at den ikke er skabt til at kunne komme ind i hjørner og på smalle steder.

Vil du være sikker på, at du får en maskine i ordentlig kvalitet, er Makita det rette valg. Er du i tvivl om, hvad du egentlig kan bruge en sådan slibemaskine til, får du herunder en række eksempler på netop dette:

  • Afslibning af lak og maling i vinduesrammer
  • Finpudsning af blandt andet bordplader
  • Grove slibninger af fx gulve eller havemøbler
  • Polering, så du kan give en overflade en flot finish

Forud for investeringen i din excentersliber, er der en række faktorer, der er vigtige at tage højde for. Det er en god idé, at du sørger for at overveje nedenstående faktorer, før du vælger din Makita-excentersliber.

  • Jo større bevægelser maskinen arbejder med, desto mere effektive resultater vil du også få. Det vil dog blive resultater af den grovere slags.
    • Mindre bevægelser er ikke i stand til at slibe lige så effektivt, men du kan dog til gengæld være sikker på, at du får et finere resultat. På nogle modeller fra Makita er det dog muligt at regulere på størrelsen af bevægelserne.
  • Det er afgørende, at du har købt en ideel slibemaskine, men det er lige så afgørende, at du får købt det rette tilbehør til den. Blandt andet er det vigtigt at købe slibepapir i høj kvalitet, da du ellers ikke kan forvente at få et flot resultat.
    • Ovenstående er også ensbetydende med, at det ikke kan betale sig at spare på dette område. Det kan virke tiltalende at vælge et af de billigere alternativer, men det vil blot medføre, at du i sidste ende får et resultat, som du ikke bliver glad for.

Hvor ofte skal du bruge din excentersliber?

Når du skal købe en excentersliber er der mange aspekter, der skal tages op til overvejelse. Derfor er det også vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig slibemaskine. I stedet skal du tage dig tid til at vælge med omhu, da du derved kan være sikker på, at du får købt en excentersliber, der lever op til dine krav og behov.

Et af de aspekter, som du skal sørge for at tage op til overvejelser, er hvor ofte du skal bruge den. Hvis din forventning er, at du kun skal bruge den et par gange om året, så er en mindre model typisk nok. Hvis du skal bruge den hyppigere, er du nødt til at købe en mere slidstærk model, der har mere avancerede funktioner.

Der er ikke nogen grund til at købe en dyr excentersliber, hvis dit behov ikke er til det. På den anden side kan det ikke betale sig at gå på kompromis, hvis du skal bruge den hver eneste dag. Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for at overveje dette, da det – uden tvivl – er et særdeles vigtigt aspekt af dit valg.

Makita har excenterslibere til ethvert behov

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du ikke skal være bange for, om du kan finde en ideel excentersliber fra Makita. Deres udvalg er nemlig uhyre stort, og du kan derfor være sikker på, at det også byder på noget for dit vedkommende. I og med, at deres udvalg er stort, understreger det dog, at du skal vælge med omhu.

Når du står over for at skulle vælge en excentersliber, er det vigtigt, at du sørger for at vælge med fokus på dine egne behov. Du skal ikke blot vælge en topmodel, fordi du tror, at det er det bedste valg. Det er ene og alene dine behov, der er afgørende for, hvad der er det rette valg af en Makita excentersliber.

5/5 - (1 vote)

Græstrimmer

Tidligere artikel

Betonsliber – de stærkeste modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elværktøj