Alarm uden abonnemt
BoligElektronik

Alarm uden abonnement – spar mange 1.000 kr. om året

0

Jeg har tidligere skrevet en artikel om udendørs overvågningskameraer, med tips til, hvad man skal kigge efter under købet. Den artikel har mange været glade for, så i dette indlæg vil jeg prøve at gøre dig klogere på, hvordan du køber en alarm til dit hus, lejlighed eller sommerhus. For hvad skal man kigge efter, når man skal sikre sit hjem med en alarm?

Abonnement eller køb?

Det kan være temmelig svært og uoverskueligt at købe en alarm. Derfor ender man ofte med den nemme løsning og vælger en af de kendte udbydere, som f.eks. Verisure eller G4S, hvor man betaler abonnement. Det er nemt -ingen tvivl om det. Men oftest, når noget er nemt, så ender man med at betale for meget og får en relativ dårlig løsning.

En alarm med abonnement

Her får du en komplet løsning med små månedlige betalinger, men det kan være vanskeligt at opsige systemet, hvis det ikke opfylder dine behov og det kan være dyrt at udbygge. 

Alarm uden abonnement

Vælger du en alarm uden abonnement, betaler du for alarmen én gang og er færdig med det – der er stort set ingen løbende omkostninger (udover til et SIM-kort), så det kan spare dig penge i det lange løb.

  • Alarmen skal kunne udbygges efter behov
  • Skal passe til din boligs størrelse
  • Skal den kun passe på huset, når du ikke er hjemme, eller skal den også være med til at sikre familien når I er hjemme – f.eks. om natten?
  • Aktivering af alarm med mobiltelefonen. Wifi eller SIM?

Er det svært at installere selv?

De fleste sikkerhedsalarmer til hjemmet er enkle nok til at sætte dem op selv – men som med alt andet bliver det vanskeligere, når man tilføjer flere funktioner. Lad os se på, hvor meget arbejde hver enkelt del til alarmen kræver, hvis du beslutter dig for at installere dem selv:

Sensorer
Sensorer til døre/vinduer er nemme at montere. Men de kræver, at du skruer dem fast i dine døre eller vinduer, hvilket kan være meget arbejde afhængigt af, hvilken type materiale du skruer dem i. Typisk er døre og vinduer lavet i træ, men hvis du har plastikvinduer, så skal du sikre at skruerne dur til dette formål. Du kan nøjes med at montere dem med dobbeltklæbende tape, men hvis kontakten falder af og alarmen er sat til, så går den altså i gang.

Bevægelsessensor
At placere en bevægelsessensor er normalt så simpelt som at tænde den og placere den på en hylde, hvor der ikke allerede er noget, der vil give alarmen falske målinger.

Tastatur
De fleste alarmer leveres også med et tastatur, men det er ikke så nemt at installere. Du skal bore et par huller i væggen og føre ledningerne igennem – hvilket kan være lidt besværligt stort arbejde, hvis du ikke er vant til det. 

Er det dyrt?

For at opsummere tror jeg, at de fleste vil være enige i, at det er værd at investere i sikkerhed i hjemmet, hvis du vil beskytte din familie mod indbrudstyve eller andre trusler om natten. Om du beslutter dig for selv at sætte en alarm op eller hyre en anden til at gøre det for dig afhænger af, hvor let du får sved på panden ved tanken om at få beskidte hænder … Men uanset hvilken vej du vælger, håber jeg, at denne artikel har givet dig nogle nyttige tips!

Giv denne post en karakter

Løvsuger. Mest populære modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig