Båndsliber tilbud pris
ElværktøjVærktøj

Båndsliber. Bedste båndslibemaskine på markedet

0

Hvis du skal slibe gulve, bordplader eller noget helt tredje, så er en båndsliber / båndpudser et meget effektivt værktøj. Jeg har blandt andet brugt en båndsliber til at slibe både mit trægulv og mit plankebord, så det fik den perfekte overflade. Jeg har derfor selv oplevet, hvor stor en hjælp dette værktøj kan være, hvis du arbejder meget med træ. Du kan læse med her, hvis du vil høre lidt mere om min viden omkring båndslibere. 

Hvad er en båndsliber / båndpudser?

En båndsliber, er et værktøj, som er designet til at slibe træ meget hurtigt. Det er derfor en meget kraftfuld sliber i sammenligning med andre værktøjer i samme kategori. Båndsliberen er sat sammen af et par tromler, som har til funktion at køre et stykke sandpapir rundt.

Der findes forskellige udgaver af båndslibere, så du bør vælge den, som passer bedst til netop dit formål. Du kan både få en håndholdt båndsliber, som du selv kan køre henover træet, eller du kan købe en stationær model, som er påsat en bænk eller et bord og derved fungerer som en bænksliber.

Båndsliberen er dog ikke kun effektiv, når det handler om at slibe træ, da den faktisk også kan bruges til at slibe metal. Her findes der forskellige modeller, hvoraf du kan indstille styrken, så den passer til dit projekt og det materiale, du bruger.

På de fleste båndslibere findes der også en beholder til savsmuld, så det ikke flyver rundt over det hele, når du sliber noget. Det kan være et stort arbejde at skulle rengøre alt savsmuldet efter dit slibearbejde, og derfor er det uden tvivl en fordel, hvis din båndsliber har en beholder, som samler savsmuldet på vejen.

Hvad bruger man en båndsliber til?

Du kan i teorien bruge din båndsliber til vidt forskellige projekter, så længe du arbejder med metal eller træ. Du kan blandt andet slibe større træoverflader, hvilket ofte er den type opgave folk forbinder en båndsliber med. Den kan nemlig hjælpe med at gøre slibearbejdet både hurtigere og lettere, hvilket er en stor fordel, hvis du arbejder med et stort stykke træ.

Selvom båndsliberen er kendt for at være et godt valg til større slibeopgaver, så kan du også sagtens bruge den til mindre opgaver. Du kan for eksempel slibe en dør eller vinduesramme ned, hvis det står skævt og ikke kan lukkes ordentligt. Bliver projektet meget mindre, kan det dog være bedre at bruge en almindelig sliber eller et stykke sandpapir.

Når du skal bruge din båndsliber, er det særdeles vigtigt, at du vælger den rette type sandpapir. Det er forskel på, hvor fint eller groft sandpapir er. Sandpapirets grovhed bliver indikeret med et nummer, og jo lavere nummeret er des grovere er sandpapiret. Det betyder også, at jo højere nummeret er des finere, er sandpapiret. Du skal vælge grovheden af sandpapiret efter, hvilket materiale du arbejde med, og hvilket type opgave du har. Skal du for eksempel slibe gammel maling eller pletter af træ, så er det en god idé at bruge groft sandpapir. Skal du blot slibe dit plankebord til for at skabe en afsluttende finesse ved bordet, så bør du bruge finere sandpapir.

5 egenskaber du skal være opmærksom på, når du vælger båndsliber.

Når du skal på jagt efter en ny båndsliber, er der nogle ting, du bør være opmærksom på. Hvis du ikke selv har den store erfaring med båndslibere, kan det være svært at gennemskue, hvilke egenskaber og detaljer, der skal være der. Jeg giver dig derfor her 5 egenskaber, som du skal kigge efter, når du skal ud og købe en ny båndsliber.

  1. Et godt håndgreb:

Det er essentielt, at din håndsliber har et godt og velfungerende håndgreb. Håndgrebet er nemlig med til at sikre, at du kan styre maskinen præcist og sikkert. Det er vigtigt, at grebene er skridsikre og skaber god balance, når du står med værktøjet. Desuden skal maskinen ikke føles alt for tung, da du ofte står med den i lang tid ad gangen og helst ikke skal tabe den eller miste overblikket og komme til at slibe for dybt.

  • Let og simpel betjening:

Når du skal bruge din båndsliber, er det enormt vigtigt, at der er en let og simpel betjening. Du skal kunne starte og stoppe maskinen uden problemer. Her er det derfor vigtigt, at en start-stop knap er placeret, så du kan komme til den, mens du bruger båndsliberen. Desuden skal du også kunne regulere hastigheden undervejs, hvilket betyder, at den knap også skal sidde, så du kan nå den, mens du holder og bruger maskinen.

  • Regulerbar hastighed:

En af de ting, som du helt sikkert skal undersøge inden, du køber en båndsliber, er om, der er justerbar hastighed. Det er en stor fordel, da det giver dig mulighed for både at bruge båndsliberen til finere og grovere opgaver.

  • Savsmuldsbeholder:

Som nævnt tidligere, kan det være et stort arbejde at gøre rent efter en båndsliber, hvis savsmuldet flyver rundt over det hele mens, du bruger den. Det er derfor en god idé at undersøge, om din båndsliber har en savsmuldsbeholder, som opfanger det hele undervejs. Dette rum skal helst være stort, så der kan være meget savsmuld i,og være let at tage af og på, så du kan tømme det uden problemer.

  • Udskiftning af slibebånd:

Slibebåndet er en stor del af en båndsliber, og derfor er det vigtigt, at det er let at udskifte. Det skal derfor let kunne fjernes og påsættes igen, så du altid kan skifte det alt efter, hvilken type sandpapir, du skal bruge

Båndsliber eller båndpudser

Båndsliberen kan også kaldes for en båndpudser, selvom båndsliber i bund og grund beskriver maskinens egenskab bedre. Der er dog ikke nogen forskel på de to, så hvis du ser betegnelsen båndpudser, skal du ikke være bekymret for om, det er et helt andet produkt. Ordet båndpudser kan let sidestilles med en rystepudser, hvilket slet ikke er det samme. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at en båndsliber og en båndpudser er det samme.

4.4/5 - (10 votes)

Haveparasol til Terrassen. 10 Gode modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elværktøj