fugepistol
HåndværktøjVærktøj

Fugepistol – de 10 mest populære modeller

0

Sidst jeg skulle fuge, fandt jeg min gamle fugepistol frem. Sådan en som man trykker på, hvor man skal huske ikke at trykke for meget for så vælter det ud. Det fik mig til at tænke over, om det ikke var tid til, at jeg fik en ny fugepistol, så her deler jeg, hvad jeg fandt ud af med dig. For hvis du bruger en manuel, kan jeg afsløre for dig, at der findes en bedre metode i dag.

 

Annonce i samarbejde med PriceRunner

 

Hvad er en fugepistol

Som ordet antyder, bruger du den, når du skal fuge. Den hedder en pistol, fordi den ligner en pistol, som du trykker på, når du skal fuge. I dag kan du få mange forskellige modeller, men de fleste bruger en almindelige manuel fugepistol, hvor du sætter din fugemasse på.

Nu trykker du bare, når du skal bruge det og så kommer det ud. Det kan være lidt svært at styre i starten, men med den rette teknik burde du kunne lære det.

Hvad bruger man en fugepistol til?

Når du bruger en fugepistol, er det vigtigt, at du ikke trykker for hårdt på den. Det tager noget tid at lære, hvordan du helt præcis skal trykke på den. Derfor er det en god idé at starte med en test et andet sted, end der hvor du skal arbejde på det.

Du kan altid udjævne det bagefter og det vil du nok skulle gøre uanset hvad, så det ser pænt ud. Medmindre du bruger en akku fugepistol, hvor den fordeler det hele mere jævnt, så vil man ofte kunne se, at du har fuget, hvis du ikke er ekspert. Du skal fuge alle steder, hvor der ikke må komme noget ind. Man fuger f.eks. inden man opsætter sin lister, hvis du har huller nogle steder. Det er også vigtigt i badeværelset, så det kan stoppe fugt for at sætte sig en masse steder. Det kan ende dyrt, hvis du ikke får styr på dit badeværelse.

Milwaukee Fugepistol

Det er noget af det, som koster mindst at købe, men alligevel er det så vigtigt at få gjort.

Forskellige typer af fugepistoler

  • Akku fugepistol
  • Fugepistol med trykluft
  • Fugepistol til boremaskine
  • Manuel fugepistol

Den mest almindelige fugepistol er stadigvæk en manuel fugepistol, fordi du nærmest får den kastet i nakken, når du er i dit lokale byggemarked. En akku er en batteridreven fugepistol og den har den kæmpe fordel, at det bliver fordelt langt mere jævnligt. Hvis du har råd til den, vil jeg klart anbefale den.

En fugepistol til borremaskine kan påsættes alle former for boremaskine. På den måde kan du trykke det ud på den måde. Jeg vil sige, at den ligger et sted mellem akku og manuel. På samme placering ville jeg lægge en fugepistol med trykluft. Den er dog meget anvendelig, fordi den ikke koster så meget og den er lettere at styre end en manuel.

Det kommer meget an på prisen, hvad du skal vælge. Der er ingen tvivl om, at hvis du har råd til det, ville jeg altid gå efter en akku fugepistol.

Undgå disse fejl

Det kan være frustrerende at fuge, da der er så mange ting, som kan gå helt galt. Du kan opleve, at det pludselig vælter ud med fuge. Selve fugemassen er ikke det store problem, da du kan købe det relativt billigt. Men det er et helvede at rydde op og det får dit arbejde til at se uprofessionelt ud. Det er vigtigt, at du ordner det med det samme, inden det bliver tørt for så bliver det endnu mere besværligt at fjerne.

Blandt de mest almindelige fejl, som du bør undgå, kan nævnes:

  • Køb den rigtige fugemasse
  • Fyld fugen helt op med fugemasse

Der findes mange forskellige slags fugemasser og det er vigtigt, at du køber den rigtige. Det er egentlig ganske simpelt. Når du står nede i dit byggemarked, skal du læse på fugemassen, hvad den er til. På den måde sikrer du dig, at du køber den rigtige. Der findes f.eks. både fugemasse til indenfor og udenfor. På badeværelset skal du også bruge en anden fugemasse pga. vand og fugt.

Den fuge skal du fylde fugemasse i, skal du fylde helt op. Ellers holder det ikke særlig længe eller særlig godt. Det er især vigtigt på dit badeværelse, da der ellers kan komme mug derinde.

Hvordan vælger man den bedste fugepistol?

For de fleste vedkommende, så tænker du, at det altid er bedst med en akku fugepistol og det har du også helt ret i. Når mange alligevel ikke har skiftet, skyldes det, at en akku fugepistol koster mange gange mere end en manuel.

Det giver god mening, for en manuel fugepistol er blot en beholder for din fugemasse, så du kan få den for under 100 kr. Her kan en akku fugepistol koste 10-30 gange mere, så det er noget af en prisforskel.

Et godt alternativ kan er en fugepistol til boremaskine. For her slipper du også for at gøre det manuelt, da du bruger dine boremaskine til at få det ud. Men det løser ikke rigtig det problem, som en akku fugepistol har løst. Med sådan en får du samme resultat hver eneste gang, da den perfekt doserer, hvor meget der kommer ud. Det er også grunden til, at mange håndværkere er skiftet over til dem, da de gerne vil levere et så flot produkt som muligt. Et ok alternativ, hvor du stadigvæk skal gøre det manuelt, er en fugepistol med trykluft, for her kan du bedre styre, hvor meget der kommer ud. Så det giver en mere jævn fordeling.

Hvis du skal have en akku fugemaskine til privatbrug, skal du gøre det, hvis du ofte skal fuge. For ellers kan en manuel være god nok, hvis du kun har enkelte projekter hvert år. Men hvis du køber og istandsætter huse i din fritid, så ville jeg investere i den. Til batteri kan du gå efter en fra DeWalt, Makita, Panasonic, Dana og Bosch.

Jeg håber, at mit indlæg hjælper dig med at vælge rigtigt.

Find andre fugepistoler: Makita fugepistol | Bosch fugepistolDeWalt fugepistol. | Ryobi fugepistol

4.7/5 - (3 votes)

Stepmaskine – Stor guide til det rigtige køb

Tidligere artikel

Makita Vinkelsliber. Stort overblik over bedste 2023-modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide