Tjep sømpistol
HåndværktøjTil den professionelleVærktøj

TJEP Sømpistol – til professionelle håndværkere

0

Der kan være mange grunde til, at du leder efter en sømpistol. Det er nemlig et redskab, der kan tjene mange formål og løser mange opgaver. Uanset hvad det tiltænkte formål er, er det vigtigt, at du vælger en professionel og effektiv sømpistol.

Udvalget af sømpistoler består af mange producenter og modeller. Derfor er det ikke alle, der finder det nemt at vælge en sømpistol. Vil du gerne være på den sikre side, bør du købe en TJEP sømpistol. Det er nemlig blandt de bedste på markedet, hvorfor du næppe bliver skuffet.

Hvad er TJEP-sømpistoler?

Hvis du har i sinde at købe en sømpistol, er dine muligheder mange. Det er du næppe i tvivl om. Derfor er det heller ikke sikkert, at du ved, hvorfor du skal vælge en sømpistol fra TJEP. Det er dog ikke uden grund, at du skal det, for det er nemlig den mest udbredte serie af sømpistoler i Danmark.

Hertil er der tale om en serie af sømpistoler, der er baseret på rigtig mange års erfaring. Den første pistol i serien blev nemlig introduceret helt tilbage i 1964. Der var tale om en mekanisk pistol, der dengang var uden sidestykke, hvorfor det blev en stor succes i hele Skandinavien.

Siden da er der løbet meget vand under broen, og sømpistolerne fra TJEP er også blevet udviklet i høj grad. Det betyder, at deres udvalg i dag består af en lang række pistoler, hvoraf de fleste er enten trykluft- eller gasrevne. Dertil har de også et udvalg af klamme-, stifte- og dykkerpistoler.

TJEP er oprindeligt et dansk brand, som i dag bliver udviklet dansk-japanske Kyocera Unimerco, der kun var kendt som Unimerco, da den første TJEP-sømpistol blev sendt på markedet. At der er tale om en dansk producent, sikrer naturligvis, at alle kvalitetskrav bliver overholdt.

Førende mærke indenfor befæstelsesværktøjer

Det er en del år siden, at TJEP-programmet blev søsat. Som der er angivet herover, så er der sket meget siden da. Programmet har nemlig været i en løbende udvikling, og er derfor blevet udvidet med nye sømpistoler, dykkerpistoler og klammepistoler.

Det har ført til, at TJEP i dag er det førende mærke, når det kommer til befæstelsesværktøjer i hele Danmark. Internationalt set er det også et brand, der er i stor udvikling. Det vidner selvfølgelig om, at der er rigtig mange, der har valgt at sætte deres lid til sømpistolerne fra TJEP.

Sømpistol til professionelle

Dette gør sig gældende for rigtig mange professionelle, men bestemt også for et hav af gør-det-selv-folk. Hvad enten du har i sinde at købe en sådan sømpistol til privat- eller erhvervsmæssig brug, er du derfor sikret, at du kan finde en model, der stemmer overens med dine behov.

Sømpistol med trykluft eller gas

Når du skal købe en sømpistol fra TJEP, er der flere ting, der skal være i fokus. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge med stor omhu. En af de ting, du dog skal starte med at finde ud af, er, om du vil have en sømpistol, der er drevet af gas eller trykluft.

Der er naturligvis fordele og ulemper forbundet med begge dele. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvad du mener, der er det rette valg for dig. Er du i tvivl om dette, bør du læse med herunder, hvor du kan blive klogere på, hvad der adskiller de to muligheder.

Trykluft

En sømpistol, der er drevet af trykluft, er, hvad mange anser som værende en almindelig sømpistol. Det kan der være flere grunde til, men det handler primært om, at det er dem, man ser flest af. Af denne grund er det også dem, som de fleste kender til.

Hvis du køber en sømpistol, der er drevet af lufftryk, vil du kunne bruge den til et hav af opgaver. Langt de fleste opgaver vil desuden være bedst løst med en trykluftpistol. For at kunne bruge en sådan pistol, er du dog nødt til også at have en kompressor til rådighed.

Hvad enten du er på jagt efter en sømpistol, du kan bruge, når du skal lægge gulv, opsætte loftlægter eller noget helt tredje, så kan du bruge en sådan sømpistol. Du vil også sagtens kunne bruge den til mere krævende opgaver, hvilket ikke altid er tilfældet for akku- og gaspistoler.

I og med, at der er tale om en pistol, der er drevet af trykluft fra en kompressor, kommer du næppe til at mangle kraft. Ved du, at du skal bruge din sømpistol til krævende opgaver, er dette derfor en god løsning. Du kan dog ikke bruge den, hvis du ikke har en kompressor stående.

Gas

Ønsker du ikke at skulle slæbe rundt på en kompressor, for at kunne bruge din sømpistol? I så fald er det ikke en trykluftpistol, du skal vælge. Derimod vil du være bedre stillet med en gaspistol. Som navnet antyder, er den nemlig drevet af gas, og derfor ikke af trykluft.

Konkret fungerer den ved, at du monterer en gaspatron på pistolen. Når den er monteret, skaber gassen et tryk, der gør, at du kan skyde søm. Det kan være tilstrækkeligt til mange opgaver, men er der behov for meget høj kraft, er det som regel bedst med trykluft.

Gaspistolen er et godt valg for dig, der har brug for en sømpistol, men ofte arbejder på steder, hvor en kompressor ikke kan medbringes. Hvis du ofte arbejder på tage, er det en god idé at købe en model med gas. Den kan du nemlig nemt bruge til at lægge taglægter, tagpap m.m.

Dette vidner også om, at der ikke er ét valg, der altid er det rette. Derimod skal du vælge ud fra, hvad du skal bruge din sømpistol til. Skal du bruge den på områder, hvor en kompressor begrænser dig, anbefales det, at du vælger en gasdrevet pistol i stedet.

Hvordan vælger man den rette sømpistol fra TJEP?

Hvis du har i sinde at købe en sømpistol fra TJEP, kan du glæde dig over, at der er rigtig mange at vælge mellem. Det vil sige, at du ikke skal være i tvivl om, hvorvidt du kan finde en model, der er ideel for dig. Dog er det ikke alle, der ved, hvordan de skal finde frem til denne.

Står du overfor at skulle købe en sådan sømpistol, er der flere ting, der bør være i fokus. Ved du ikke, hvad du skal holde øje med, er du heldigvis landet det rette sted. Netop dette har du nemlig mulighed for at læse mere om og blive klogere på herunder.

Drivkraft

Som der også er givet udtryk for herover, så er det vigtigt, at du finder ud af, om du skal have fat i en sømpistol med trykluft eller gas. I og med, at der er fordele og ulemper ved begge dele, er der ikke ét valg, der er det rette. Derimod skal du vælge ud fra dine egne behov.

Hvis du har brug for en pistol, der er i stand til at skyde søm med meget høj kraft, er en model med trykluft bedst. Hvis du derimod er på jagt efter en sømpistol, der kan bruges på steder, hvor du ikke kan have en kompressor med, skal du gå efter en model med gas.

Tryk

Ikke alle modeller er i stand til at levere det samme tryk. Langt de fleste pistoler fra TJEP er dog ganske effektive. Har du ikke et krav om, at din pistol er i stand til at levere et meget højt tryk, er der en god chance for, at de fleste af deres modeller kan dække dit behov.

Det ændrer dog ikke på, at det er et aspekt, du er nødt til at have fokus på, når du skal vælge. Har du ikke det, er der nemlig en risiko for, at du får købt en pistol, der faktisk ikke er i stand til at løse den eller de opgaver, du har i sinde, at den skal bruges til.

Sømlængde

Det er ikke alle sømpistoler, der kan håndtere lige store søm. Mange modeller kan skyde søm, der måler mellem 50 og 100 mm. Skal de være enten større eller mindre, skal du selvfølgelig sikre dette, inden du køber en bestemt sømpistol.

Heldigvis er udvalget fra TJEP meget alsidigt. Derfor skal du ikke være bekymret for, om du kan finde en sømpistol fra TJEP, der kan håndtere søm i den ønskede længde. I og med, at det er noget, der varierer fra model til model, skal det selvfølgelig være i fokus.

Pris

Der skal ikke herske tvivl om, at der også er forskel på priserne på TJEPs sømpistoler. Det betyder, at det økonomiske aspekt også er noget, du skal have med i dine overvejelser. For at gøre dit valg lettere, rådes du til at fastsætte en maksimal pris, inden du leder.

Når du skal fastsætte prisen, er der flere ting, der bør være i fokus. Blandt andet skal du huske, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Dertil skal du også huske, at stiller du høje krav, er du også nødt til at have et budget, der harmonerer med disse.

Støjsvag kompressor? Se bedste modeller her!

Giv denne post en karakter

Stepbænk – køb i dag og kom i bedre form

Tidligere artikel

Stenskæremaskine – skær i beton, tegl og klinker

Næste artikel

Du kan måske også lide