laser_afstandsmåler tilbud pris
HåndværktøjVærktøj

Laser afstandsmåler. Se anbefalede modeller

0

Det er ikke det mest almindelige værktøj på markedet, men måske skyldes det blot, at vi ikke har fået øjnene op for denne lille hjælper endnu. Den kan helt erstatte målebånd og tommestok, og du kan dermed undgå at skulle krave rundt på alle fire, hvilket både er usundt for ryggen og knæene. Med en laser afstandsmål kan du fra flere meter afstand måle væg til væg uden at få ondt. Det eneste du skal gøre, er at tænde det lille apparat, og så skal du blot scanne det området, som du vil vide målene på. Hvor nemt kan det være?

 

Hvad er en laser afstandsmåler?

Det er et lille apparat ikke større, end det kan være i din lomme. Den kan hurtigt udregne rumfang og arealet. Du måler for eksempel fra den ene væg til den næste, og så giver den dig et øjeblikkeligt resultat, uden du skal finde en tommestok frem. Derudover er der nogle, som også i stand til at måle vinkler. Det vil være en god funktion, hvis du for eksempel skulle vide tags hældning.

De findes alt fra avancerede til mindre avancerede. Dette viser priserne også. Du kan nemlig købe en for blot 200 kroner, men samtidig findes der en for 3.000 kroner. Prisforskellen handler om kvalitet af batteri, altså hvor længe det kan holde. Så handler det også om, hvor nøjagtigt laseren måler, og hvor langt den kan måle. Derudover kommer det også an på, hvor god kvalitet skærmen er, om man kan se, hvad der står på displayet højlys dag. Dette er grundfunktionerne, som man skal tage højde for, for alle slags laser afstandsmåler. Derudover kan man så få andre vildere funktioner, som jeg kommer ind på i næste afsnit. 

Hvad kan en laser afstandsmåler?

Udover at du undgår at skulle kravle rundt på gulvet for at måle, eller skal til at notere tallene på små stykker papir, så er der én ting, som slår alt. Med en laser afstandsmåler slipper du for at regne. Ja, du hørte rigtigt. Du kan få måleren til at regne rumfang og arealet, og har også Pythagoras’ læresætning boende i sit system. Dermed slipper du for at rode med matematik formler eller lommeregner, og får blot resultatet leveret, uden overhovedet at skulle regne. På denne måde kan du blot koncentrere dig om alt andet og bruge din tid på noget mere fornuftigt.

Udover at være din lille lommeregner, så kan den også mange andre smarte ting. Hvis du er lidt teknologiforskrækket, så skal du ikke fortvivle. Når du først har den i hånden, og du får leget lidt med den, så bliver I hurtigt venner. Den har nemlig mange funktioner, men er meget brugervenlig. Der er slet ikke så mange knapper at fare vild i. 

De fleste kan indstilles til forskellige måleenheder. Der findes nogle laser afstandsmålere, hvor du kan vælge mellem tommer, fod, inches og meter. Dette kan være smart, hvis din virksomhed arbejder internationalt og med nogle partnere, som bruger andre måleenheder end meter.

En laser afstandsmåler kan også hjælpe din hukommelse. Den kan nemlig gemme flere forskellige målinger. Det er meget forskelligt fra måler til måler, hvor stor hukommelse den har, og hvor mange målingerne den dermed kan huske for dig. Så behøver du ikke hver gang at notere ned.

Nogle laser afstandsmålere er så avancerede, at de er i stand til at hjælpe dig med at beregne hvor meget maling der skal bruges til din væg. Disse resultater sender den så videre til din mobil, så du igen slipper for at finde blyanten og papiret frem.

Laser afstandsmålerne følger teknologisk også med i tiden. Det er dog ikke alle, som er med på noderne, men nogle målere kan sende målinger og resultater til din mobil, PC eller tablet via en app. Når du først har dem digitalt, kan du for eksempel bruge dem til at skitsere rum. For nogle vil det også være en del af arbejdet, at skulle dokumentere tallene, og for dem ville det være smart med denne dataoverførselsfunktion. Nogle laser afstandsmålere kan også dele deres resultater med mikro-USB og Bluetooth. Dette er en god funktion, hvis du skulle arbejde på en arbejdsplads med dårlig forbindelse.

Udover disse fantastiske funktioner, så er de fleste både støv- og vandafvisende. Dette er tit en fordel til både inden- og udendørs arbejde.

Gode råd ved køb af en laser afstandsmålere

Okay, det er fint med alle de funktioner og egenskaber, men hvilken skal du købe. Her kommer jeg med en oversigt, som du kan tænke over, inden du køber en laser afstandsmåler.

Hvor stor skal den være? Den skal helst ligge godt i hånden, da nogle ikke tåler en tur på gulvet. Nogle har endda den fordel at have en lille rem, så du kan have den om håndleddet.

Hvor skal du bruge den? Hvis du skal bruge den meget udenfor, er det vigtigt, at du køber en med kraftigt display.

Hvor store arealer skal du måle? Det er nemlig forskelligt fra laser til laser, hvor langt den kan måle. Så hvis du skal måle store arealer, så skal du kigge efter en, som kan.

Hvad skal den ellers kunne? En af de bedste egenskaber er som sagt, at den kan regne. Både at den kan beregne areal og rumfang, men også at den rummer Pythagoras’ læresætning. Dette er ikke et must, men du ville blive glad for denne funktion.

Derudover er det vigtigt, at du ser, hvor nøjagtigt laser afstandsmåleren er, og hvor stor hukommelse den har, da det altid er en smart funktion, at den kan gemme de sidste målinger.

Køb dig en laser afstandsmåler

Nu har jeg fortalt dig alt, hvad der er at vide om en laser afstandsmåler, og giv mig én god grund til ikke at skulle købe en. Den kan både hjælpe dig med at få bedre arbejdsstillinger, den laver de matematiske udregninger, og gør det endda helt præcist. Det er en genial opfindelse, og når du først har fået fat i en, vil det blive svært at undvære den igen.

4.4/5 - (14 votes)

Foam Roller. Tips til det rigtige køb i 2023

Tidligere artikel

Køb af ny Tablet | Stor guide til, hvad du skal kigge efter

Næste artikel

Du kan måske også lide