Stepmaskine
Træning og fitnessTræningsudstyr

Stepmaskine – Stor guide til det rigtige køb

0

En stepmaskine, også kaldet en trappemaskine, er en glimrende motionsmaskine for mange. Maskinen er især ideel for dig, der ønsker at få pulsen op, men samtidig vil sikre, at maskinen ikke fylder for meget. Netop dette har medført, at stepmaskinen er et populært valg til hjemmetræning.

Hvad er en stepmaskine?

Det kan være svært at beskrive, hvad en stepmaskine egentlig er. Når du træner på en sådan maskine, kan det bedst sammenlignes med at gå op ad trapper. Formålet med træningen på en stepmaskine, er naturligvis at aktivere de samme muskler i benene.

TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 400
Odin Mini Stepper
Odin Mini Stepper er det perfekte træningsredskab til en god og effektiv træning hjemme i privaten. Stepmaskinen er utrolig brugervenlig og kan derfor også anbefales til ældre personer og personer med svag balance.Stepmaskinens computer giver et let og en
Pris fra 499,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 100
Everfit Step Up Stepmaskine
✓ Kom let i form✓ Holder kroppen igang✓ Får pulsen op
Pris fra 599,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 554
Titan Ministepper Stepmaskine
Billig Titan ministepper stepmaskine til hjemmetræning.Stepmaskinen er udstyret med computer, så du har fuld kontrol over din træning. Du kan bl.a. få informationer om tid og hvor mange kalorier du har forbrændt.Med denne ministepper er det muligt også at
Pris fra 646,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 250
Abilica MiniStep 2.0
Passer til dig der ønsker et lille, men effektivt konditionsapparat. Stepmaskine med hydrauliske pumper som passer til en hurtig træning eller til opvarmning. Computer der viser tid, antal trin og kalorieforbrug. Beregnet for personer op til 100 kg. OB
Pris fra 749,00
GRATIS FRAGT
Tunturi Stepper w. computer
Denne kompakte stepmaskine fra Tunturi sikrer dig en effektiv træning og er ideel til træning af lår og balder muskler. Modstanden er justerbar. Uden at lægge mærke til kan du lave de nødvendige træningstimer, mens du ser dit foretrukne tv -program. Efter
Pris fra 760,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 401
Odin Ministepper Stepmaskine (Inkl. elastikker)
Odin Ministepper Stepmaskine, som giver dig alt hvad du skal bruge, for at få en effektiv træning i hjemmet.Elastikkerne der kan monteres giver dig endnu større muligheder for fedtforbrænding i hjemmet. Imens du stepper, kan du træne armene, ved at benytt
Pris fra 799,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 501
Odin Stepper m. Håndtag
Odin Stepper m. Håndtag, giver en nem og effektiv træning hjemme i privaten. Det er let for den enkelte bruger at benytte stepmaskinen og comuteren oplyser de mest nødvendige data som f.eks. antal skridt og forbrændte kalorier.Denne stepmaskine anbefales
Pris fra 799,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 300
Tunturi Stepper m. computer
✔ Med display✔ Kompakt design✔ Justerbar modstand
Pris fra 999,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 374
Abilica CoreStep 360 Stepmaskine
CoreStep er blevet meget populær pga den høje kvalitet, samtidig med at du får nye træningsmuligheder. Man kan gå begge veje! Man kan bruge denne stepper fra begge sider. Man får hermed 2 forskellige rotationer. Computeren vendes simpelt, og kan naturlig
Pris fra 1.125,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 6000
ProForm Pro HIIT H14
Hvad er HIIT? HIIT står for High Intencency Interval Training. En træningsteknik, der involverer gentagelser i et bestemt tidsrum, efterfulgt af korte restitutionsperioder. Du holder dine puls oppe, forbrænder flere kalorier og opbygger styrke gennem hele
Pris fra 9.900,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 3000
Bowflex Max Trainer M6i Crosstrainer
Ligesom de tidligere modeller kan Bowflex Max M6i sørge for, at du får en super effektiv træning af hele kroppen på kun 14 minutter! Her får du et fuldfarvet LCD/LED display, et robust håndtag og flere modstandsniveauer end den mindre (M3-)model. Der hvo
Pris fra 13.995,00
GRATIS FRAGT
Bowflex Max Trainer M3i
En unik maskine, der giver dig skånsom og effektiv træning. Bowflex Max Trainer M3 er en blanding af en crosstrainer og en stepmaskine, som har taget det bedste fra begge verdener. Forskellen mellem Bowflex Max Trainer og en crosstrainer, er at du på Max
Pris fra 13.999,00

Som regel er det muligt at indstille belastningsgraden på din stepmaskine. Ligeledes er det også muligt at vælge mellem programmer, hvorfor man kan træne intervaltræning eller gennemføre et træningspas efter tid, distance eller kalorier.

Hvad er stepmaskinen god til?

En stepmaskine er selvfølgelig ikke den rette motionsmaskine for alle. Leder man efter en maskine, der er særligt ideel til at forbrænde et højt antal kalorier pr. time, er en stepmaskine et glimrende valg.

Her er det vigtigt at understrege, at træningseffekten afhænger af, om du bruger den korrekt. Det kan tage lidt tid at lære, men det er vigtigt ikke at give op. Når du først har lært teknikken at kende, er du nemlig sikker på, at du kan maksimere dit træningsudbytte.

Desværre er der mange, der har en tendens til at få taget for små skridt på deres stepmaskine. Tripper du blot derudad, er det ikke sikkert, at du får pulsen op. Derfor skal du sørge for at få styr på teknikken, hvorefter du kan skrue op for tempoet.

I starten er det naturligvis afgørende, at du træner koncentreret med et stort fokus på at holde intensiteten høj. Når du er blevet mere rutineret, behøver du ikke længere have samme fokus på selve træningen, hvorfor du eksempelvis kan se en film imens.

Er der ulemper ved en stepmaskine?

Når man træner på en stepmaskine, har man hele tiden fødderne plantet på fodpladerne. Derfor vil der ikke være lige så meget tryk på knoglerne ved løb.

Derudover skal man udføre en bevægelse, der kan være en kende besværlig at koordinere. Bliver træningen ikke udført korrekt, risikerer du, at du spilder din tid på træningen. Derfor er det vigtigt, at du fokuserer på at lære teknikken at kende.

At teknikken kan være svær at lære, er dog den eneste ulempe. For at sikre, at du får udført din træning korrekt, skal du slippe håndtagene, eller kun støtte let, så du hele tiden holder din overkrop rank og ikke læner dig ind over din stepmaskine.

Vælg den rette type stepmaskine

Det er muligt at finde stepmaskiner i et hav af varianter, hvorfor man skal vide, hvilken type, man ønsker at købe. Dette er naturligvis også ensbetydende med, at en stepmaskine ikke blot er en stepmaskine.

Når du skal finde frem til den rette stepmaskine, skal du selvfølgelig overveje både fordele og ulemper ved samtlige typer. Det vigtigste er, at du finder netop den type stepmaskine, der er den rette for dig og din træning.

Stepmaskine

Den klassiske stepmaskine er den, de fleste kender fra deres fitnesscenter. Der findes dog ikke blot én type af disse maskiner, da den fås i flere forskellige varianter. Den fås nemlig både med og uden håndtag, hvoraf sidstnævnte også kan bruges til at træne din overkrop.

Vil du være sikker på, at du får fat i en stepmaskine, der har et langt tråd, er dette den rette maskine. Stepmaskinen er nemlig udviklet med fokus på at simulere trappetræning. Det er en klar fordel, da denne type træning sikrer, at du får det størst mulige udbytte fra din træning.

En af de klare ulemper ved denne type stepmaskine er, at den kan optage en del plads. Den fylder dog mest i højden, hvorfor den ikke optager nær så meget plads som hverken et løbebånd, en crosstrainer eller en romaskine.

Ministepper

Det er også muligt at købe en ministepper. Her er der tale om en lille og smart maskine, der ikke fylder særlig meget. I og med, at den ikke fylder det store, er det faktisk muligt at finde plads til at bruge den overalt.

Faktisk er de sjældent større end, at du har mulighed for at have den under din sofa. Det kan være en fordel at have den gemt væk under sofaen, da du blot kan finde den frem, når du vil bruge den foran fjernsynet. Når du er færdig, gemmer du den blot væk igen.

En anden klar fordel ved en sådan ministepper er, at den ikke er særlig dyr. Derfor får du også rigtig god værdi for dine penge, ved at investere i en ministepper. Dette betyder dog ikke, at du ikke vil opleve, at der er ulemper forbundet med brugen af den.

En af ulemperne er, at det kan føles en kende ensformigt at bruge maskinen. Er du ikke typen, der trives med dette, kan det nemt gå hen og blive kedeligt at lave den samme bevægelse igen og igen. Skal du have det maksimale ud af maskinen, skal du indstille dig på, at det bliver en anelse trivielt for dig.

Såfremt du vil gøre din træning mere givende, og samtidig mere udfordrende, kan du købe en ministepper med elastikker. Dette kan være en stor fordel, da det ikke kun gør træningen mere interessant, men også gør det muligt at træne overkroppen.

Sidestepper

Du kan også vælge at købe en sidestepper, der minder en del om en ministepper. Der er dog en meget markant forskel på de to maskiner, da du på en sidestepper – som navnet også antyder – ikke træner op og ned, men derimod fra side til side.

Det kan virke til, at det er noget, der ikke har den store betydning, men det er faktisk ikke tilfældet. Derimod er dette med at til at sikre, at du kan træne flere muskelgrupper, end du kan på en almindelig ministepper.

Den primære fordel er, at du har mulighed for at træne din core-muskulatur på mere markant vis. Derudover det faktisk også ensbetydende med, at du har markant bedre forudsætninger for at bruge maskinen til at træne din ryg og din mave med en sidestepper.

Sørg også for at vælge den rette modstandstyper

Det er også vigtigt, at du har fokus på at finde frem til den rette modstandstype. Årsagen til, at det er vigtigt er, at det faktisk er noget, der har direkte indflydelse på din træning samt dit udbytte af den. Derfor skal du tage dig tid til at vælge med omhu.

Valget af modstandstype har blandt andet indflydelse på, hvor længe du kan bruge maskinen, uden at have behov for en pause. Derudover er der også forskel på, hvor mange modstandsniveauer, du får at vælge mellem, alt afhængigt af den valgte modstandstype.

Hydraulisk modstand

Hvis du beslutter dig for at købe en af de billigere ministeppere eller stepmaskiner, vil den sandsynligvis være baseret på en hydraulisk modstand. Det vil sige, at der er en særlig væske inde i de rør, der skaber modstand, hvilket der kan være en række ulemper ved.

Den primære ulempe ved dette er, at væsken, der er inde i disse rør, kan ende med at blive varm efter længere tids brug. Det kan vise sig at blive et problem, hvis du er typen, der gerne vil bruge din stepmaskine i mere end 30 til 45 minutter pr. gang.

Beslutter du dig for at investere i en ministepper eller en stepmaskine, der ikke medfører, at du skal holde pause i ny og næ, bør den ikke have hydraulisk modstand. Her er du nemlig nødt til at holde pause, da du skal lade hydraulikken køle ned.

Sørger du ikke for at give den en pause, kan det faktisk ende med, at rørene bliver slidte og væsken begynder at lække. Ved du allerede nu, at du gerne vil bruge din stepmaskine i lang tid ad gangen, bør du undgå en model med hydraulisk modstand.

Magnetisk modstand

Når du ser nærmere på udvalget af stepmaskiner, vil du opleve, at de fleste af dem er baseret på magnetisk modstand. Det er ikke uden grund, at hovedparten af maskinerne er baseret på denne modstandstype, da den magnetiske modstand udmærker sig ift. den hydrauliske modstand på flere punkter.

Et af de aspekter, hvor magnetisk modstand er bedst, er i forhold til brugstiden. Du skal nemlig ikke være bekymret for, at der er noget, der ender med at overophede. Derimod kan du bruge din stepmaskine i lige så lang tid, du har lyst til.

Derudover er stepmaskine med magnetisk modstand også forsynet med et display eller knapper, der gør det muligt at justere på modstanden. Det er naturligvis også en klar fordel, da du dermed altid kan finde et udfordrende niveau, så din træning bliver mere givende.

Samtidig betyder dette også, at du har rig mulighed for at skabe variation i din træning. Er du eksempelvis typen, der godt kan lide at lave intervaltræning sommetider, er det vigtigt, at du vælger en stepmaskine med magnetisk modstand. Den egner sig nemlig klart bedst til det.

Gode tips: Sådan bruger du din stepmaskine

En af de fejl, som mange begår er, at de tror, at de har den rette teknik, når de bruger deres stepmaskine. Desværre er der rigtig mange, der ikke bruger maskinen korrekt, og dermed ikke får det fulde udbytte af den tid, de bruger den.

Når man først har lært teknikken, vil det hele køre på rutinen. Det kan dog tage lidt tid at lære den at kende, men herunder får du en række gode tips til, hvordan du får den bedste træning – både ud fra et komfort- og udbyttemæssigt synspunkt.

Selvom nedenstående tips er gældende for de fleste stepmaskiner, er der dog forskel på dem. Derfor anbefales det, at du læser den medfølgende vejledning, da der heri kan fremgå ting, der er vigtige at være opmærksom på under brug.

1. Hold dine fødder flade

En af de ting, der ofte går galt for folk, der bruger en stepmaskine er, at de glemmer at holde deres fødder helt flade. Det er meget vigtigt, at man undgå at bøje i fødderne, men derimod har den solidt plantet under hele træningen.

På trods af, at man nemt kan være tilbøjelig til at gøre det, er det vigtigt, at man undgår at stå på tæer under træningen. Sørger du for hele tiden at holde dine fødder i pladerne (inklusive hælen), vil du få langt mere ud af din træning.

2. Hold din krop oprejst

Når du bruger en stepmaskine, er det også meget vigtigt, at du har fokus på hele tiden at holde din krop oprejst. Det kan være fristende at lade sig hænge fremad, eller i håndtagene, hvis du har valgt at købe en maskine, der er udstyret med dette.

Har du hele tiden fokus på at holde din krop og din ryg ret, vil det give dig en bedre holdning. Det har stor betydning for udbyttet af din træning, da det vil tvinge din krop til at arbejde hårdere og mere intenst.

Ydermere hjælper det dig faktisk også med at opretholde en god kropsholdning i dagligdagen, hvilket bestemt heller ikke gør nogen skade.

3. Hold et stabilt tempo

En af de ting, der viser sig at være svært for mange, er at holde et stabilt tempo hele tiden. Det kan være svært at mestre i starten, hvor man først skal lære sit niveau at kende. På sigt skal du dog gå efter at kunne ramme et sted mellem 60 og 80 skridt pr. minut.

Oplever du, at du kan gå mange flere skridt pr. minut, er det et tegn på, at det er tid til at skrue op for modstanden. Har du derimod svært ved at nå mellem 60 og 80 skridt pr. minut, bør du i stedet skrue lidt ned for modstanden.

Vil du gerne udfordre dig selv yderligere, kan du prøve intervaltræning, hvor du skiftevis skruer op og ned for både tempo og modstand. Det er en rigtig god måde at træne på, hvis man har et ønske om at få pulsen op, og at få forbrændt en masse kalorier.

Giv denne post en karakter

Elastikbånd – Se de 10+ bedste til hjemmetræning

Tidligere artikel

Fugepistol – de 10 mest populære modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide