konturmåler
HåndværktøjVærktøj

Konturmåler – Genialt værktøj til hjemmet

0

På trods af, at en konturmåler er et meget simpelt redskab, kan det bruges til mange formål. Derfor kan der også være flere årsager til, at du er på jagt efter en konturmåler. I og med, at det er et redskab, der kan tjene mange formål, er det ofte også godt at have i værktøjskassen.

Hvis du har besluttet dig for, at du vil købe en konturmåler, er du heldigvis havnet det rette sted. Det store udvalg kan nemlig virke en kende overvældende, og derfor har vi gjort valget en tand lettere for dig, ved at samle et udpluk af markedets bedste modeller herunder.

Hvad er en konturmåler?

Som angivet herover, er det et meget basalt redskab. Til trods for dette, egner det sig til rigtig mange formål. Det er nemlig udviklet til at kunne hjælpe dig, når du med stor præcision skal måle og overføre konturer. Og det kan du komme ud for i rigtig mange henseender.

Det kan f.eks. være, at du skal måle konturer fra paneler, dørkarme, indfatninger, vandrør eller noget helt femte. Årsagen til, at du har brug for at måle dette, kan der være mange grunde til. Det kan f.eks. være, at du skal skære en plade eller et en gulvplanke til.

Konturmåleren bruger du her til at måle op, hvorefter du kan låse for tænderne på den, så de ikke flytter sig. Dermed vil du have let ved at overføre målene til det emne, du skal skære til. Det er en klar fordel, da det både er en nem og præcis måde at gøre det på.

I og med, at den er i stand til at måle stort set alle konturer op, vil du kunne bruge den i en lang række sammenhænge. Har du ikke allerede en konturmåler, men står du ofte i situationer, hvor den vil være praktisk, er det naturligvis på tide, at du får anskaffet dig én.

Hvordan bruger man en konturmåler?

Du skal ikke være bekymret for, om du kan finde ud af at bruge en konturmåler. Der er nemlig intet svært ved dette. Hvis du ikke har prøvet det før, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvordan du skal bære dig ad med det.

Det foregår ganske enkelt ved, at du blot presser tænderne på konturmåleren mod den kontur, du gerne vil måle. Når du har gjort dette, og er sikker på, at den sikker korrekt, skal du låse tænderne. Nu har du en præcis måling af den pågældende kontur.

Herefter skal du selvfølgelig overføre din måling til det emne, du skal skære til. Du kan godt skære direkte ud fra konturmåleren, men det anbefales dog at strege op, og i stedet skære ud fra dette. På den måde sikrer du nemlig, at du ikke ender med at ødelægge din konturmåler.

Når du har overført din måling til det emne, du skal skære til, kan du igen låse op for tænderne. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke bliver meget nemmere. Derfor er det også et redskab, som mange benytter sig af, hvis de skal skære noget til, så det passer med en kontur.

Derfor skal du bruge en konturmåler

Hvis du f.eks. skal skære en plade eller et gulvbræt til, er du ikke tvunget til at bruge en konturmåler. Der findes flere andre redskaber, der også kan bruges. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at der er flere fordele forbundet med brugen af en konturmåler.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det ikke er alle, der ved, hvad der er af fordele ved en konturmåler. Hvis du er en af dem, der ikke ved dette, bør du læse med herunder, hvor du kan læse mere om fordelene ved brugen af dette redskab.

Det er nemt

Den primære grund til, at du bør købe en konturmåler er, at den er nem at bruge. Der findes – som sagt – op til flere andre måder, hvorpå du kan måle konturer. Der bør dog ingen tvivl være om, at der ikke er nogen af dem, der er lige så lette, som at bruge en konturmåler.

Hvis du gerne vil gøre denne del af dit arbejde lettere for dig selv, bør du derfor ikke tøve med at købe en konturmåler. Det er et ganske billigt køb, som du kommer til at få stor glæde af. Derfor vil den bestemt også give god værdi for pengene.

Du er sikret præcision

Når du skal måle op, er det vigtigt, at du har fokus på præcision. Derfor er det naturligvis også en god idé, at du sørger for at købe en konturmåler. Her får du nemlig et redskab, der kan sikre dig den præcision, som du gerne vil have, når du måler op.

Her er det blot et plus, at det endda også foregår på nem og hurtig vis, hvilket vidner om, at der er adskillige fordele forbundet med konturmåleren. Af denne grund bør det heller ikke komme bag på dig, at det er et meget populært og meget anvendt redskab.

De er ikke dyre

Du kan finde rigtig mange redskaber på det danske marked, der er dyre at anskaffe. Det er dog ikke noget, der gør sig gældende, når det kommer til en konturmåler. Du skal derfor ikke være bekymret for, om det er noget, der ender med at koste dig en formue.

Én ting er, at det ikke er specielt dyrt. Noget helt andet er dog, at du får rigtig god værdi for dine penge. Du kan nemlig anskaffe dig en konturmåler til ganske få hundrede kroner, hvilket må siges at være særdeles billigt, når man holder det op imod dens formål og fordele.

Hvordan vælger man den rette konturmåler?

Når du skal vælge en konturmåler, er der flere ting, der skal være i fokus. Derfor er det også et valg, der skal træffes med omhu. Gør du ikke det, er der en risiko for, at du får købt den forkerte model. Derfor er det vigtigt, at du ikke blot kaster dig hovedkulds ud i det.

Hvis du ikke ved, hvordan du skal bære dig ad med at vælge, er det nærliggende at tænke, at du blot skal vælge tilfældigt. Til trods for, at det kan virke tiltalende, er det dog ikke den rette løsning. Derimod bør du vælge med fokus på de nedenstående parametre.

Længde

Det er ikke alle konturmålere, der er lige lange. Derfor er det et aspekt, du skal have fokus på. Det er især tilfældet, hvis du skal bruge den til lange konturer. Her er det nemlig nødvendigt med en vis længde, da du ellers ikke kan måle hele konturen.

Heldigvis findes konturmålerne i mange forskellige længder. Derfor skal du ikke betvivle, om du kan finde en konturmåler i rette længde. Inden du vælger, skal du dog overveje, hvad du skal bruge den til. Kun dermed kan du sikre, at du får købt en måler i rette længde.

Profildybde

Det er ikke kun længden, der skal være i fokus, når du skal købe en konturmåler. Det er nemlig også vigtigt, at du vælger en model med rette profildybde. Igen skal du vælge ud fra, hvad du skal bruge den til. Der er nemlig stor forskel på, hvor store konturer, man skal måle.

Hvis du ved, at du skal måle ganske store konturer, er der behov for en måler med en vis profildybde. Er det kun mindre konturer, du skal bruge den til at måle, er det ikke nær så vigtigt. Dog ændrer dette ikke på, at det er et aspekt, du er nødt til at tage op til overvejelse.

Lås

Det er meget vigtigt, at du sikrer, at du finder konturmåler, der er udstyret med en lås. Hvis den ikke kan låses, er den nemlig ikke meget værd. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du ikke går på kompromis med dette, når du sorterer mellem dem.

I denne forbindelse kan du dog glæde dig over, at det er de færreste modeller, der ikke en lås. Derfor kan du fortsat vælge mellem et stort antal, selvom du har et krav om lås. Ligeledes er det også værd at nævne, at modellerne med lås sjældent er meget dyrere.

Bedste konturmåler

Kvalitet

Desværre er det ikke alle konturmålere, der kan bryste sig af en høj kvalitet. Derfor er det også et aspekt, du skal have fokus på. Vil du være sikker på, at du får fingrene i en konturmåler, du kan have glæde af i mange år, skal materialerne være robuste og slidstærke.

Derfor er det oplagt at gå efter en model i enten hård plast eller metal. Hvad du dog også bør holde øje med, er prisen. Som det gør sig gældende for de fleste andre redskaber, er der nemlig ofte sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det kommer til konturmålere.

Overvej om du har brug for flere

Det er også en god idé at overveje, om du har brug for flere konturmålere. Det kan nemlig ikke udelukkes, at det vil være den bedste løsning. Ved du, at du ofte vil komme ud for forskellige opgaver, hvor en konturmåler kan være velegnet, kan det sagtens være en fordel.

Skal du f.eks. måle en lille kontur såsom en fodliste, er der ikke behov for en lang og dyb konturmåler. Faktisk vil det ofte blot være til gene, hvis den er for stor i en sådan sammenhæng. Omvendt kan der være tilfælde, hvor det er rart at have en måler med både længde og dybde.

Ved du, at du vil komme ud for en række forskelligartede opgaver, er det oplagt at købe mere end én. Skal du bruge den ganske sjældent, vil det næppe give mening for dig at købe mere end en enkelt konturmåler.

Giv denne post en karakter

Industristøvsuger. Se vores anbefalede modeller

Tidligere artikel

Bernardo CWM 150 – Bedste kombinationsmaskine til træ

Næste artikel

Du kan måske også lide