foam roller priser og tilbud
Træning og fitnessTræningsudstyr

Foam Roller. Tips til det rigtige køb i 2023

0

Oplever du, at du har spændinger, ondt i dine muskler, eller du i færd med at genoptræne? I så fald er der en god chance for, at du kan nyde godt af en foam roller. Det er et ganske simpelt redskab, der kan tjene et hav af formål. Det betyder, at der også kan være mange årsager til, at folk vælger at købe en foam roller.

Men er en foam roller blot en foam roller? Det er nærliggende at tro, at det er aktuelt, men det er det faktisk ikke. Der er stor forskel på de enkelte modeller, der er at finde på det danske marked. Derfor er det vigtigt at vælge med stor omhu. Heldigvis har vi samlet en lang række gode foam rollers i udvalget herunder.

Hvad er en foam roller?

Det kan være lidt svært at beskrive, hvad en foam roaller er. Den letteste måde at beskrive det på er, at det er et skumrør, der er formet som en cylinder. I og med, at den er formet som en cylinder, så gør den faktisk, at man kan arbejde med flere områder af kroppen på en og samme tid. Der er flere studier, der viser, at du med en foam roller er i stand til at gendanne muskler, sener, ledbånd, fascia samt blødt vævsudstrækning. Hvis du gør brug af en foam roller, arbejder du for eksempel med balance og bevægelighed på samme tid. Det er selvfølgelig også en af de klare fordele ved et sådant redskab.

Hvordan er en foam roller opbygget?

En foam roller består af en ydre overflade, der er behagelig for kroppen. Dernæst består den af en indre del, der er lavet af et eller flere hårde materialer. Her er det dog vigtigt at pointere, at du kan få dem i et hav af forskellige hårdheder. Dertil fås de selvfølgelig også i en lang række forskellige størrelser. Mange kender desuden også en foam roller som en massagerulle. Overordnet set er det et redskab, der kan bruges i mange sammenhænge, hvilket bl.a. inkluderer både muskeltræning, genoptræning, udstrækning, afspænding og fitness. Dette er dog kun et udpluk af de sammenhænge, hvor man kan bruge den. Desuden er det også muligt at bruge den både selvstændigt, men dog også i kombination med andre former for træningsudstyr. Eksempelvis er det en god idé at kombinere den med en træningsmåtte, da dette er med til at forøge komforten.

Der findes forskellige typer af foam rollers

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde frem til et hav af forskellige foam rollers. Dertil er det dog også vigtigt, at du er klar over, at der findes forskellige typer foam rollers. Det betyder, at det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilke af disse typer, der er den eller de bedste for dit vedkommende. Typisk er der tale om et redskab, der skal bruges i hverdagen, hvorfor det er vigtigt, at du vælger den bedste løsning for dig. Gør du ikke det, vil du ærgre dig over dette hver dag. Formålet med at bruge den til dagligt er, at du kan få afspændt og masseret dine muskler. Når du skal vælge hårdhed, kan du typisk vælge mellem enten blød, medium eller hård. Når du skal vælge en god hårdhed for dig, skal du vælge med afsæt i, hvor sensitiv du er. Medium er det mest alsidige valg, der er ideelt for de fleste. Den hårde løsning er, hvis du er meget spændt, og den bløde er til de mere sensitive.

Blød foam roller

Du kan sagtens finde foam rollers, der er meget bløde. De er ofte lavet i en form for letvægtsskum. Tidligere blev der solgt mange af disse, da de er billige, fordi de ikke koster det store at producere. Det bør dog ikke være prisen, der skal være i fokus, hvis du skal investere i en foam roller. Vær dog opmærksom på, at skummet ikke holder til ret meget, da det er blødt. Dertil opnår du heller ikke en dybdegående massage, hvis du vælger en blød løsning. Er det noget du har brug for, er det en medium eller hård foam roller, der er det mest ideelle valg for dig.

Medium foam roller

Hvis du er på jagt efter en foam roller, der kan give en dybdegående massage, men dog uden at være for hård og brutal, anbefales det at gå efter en medium hårdhed. Denne hårdhed består ofte af EVA-skum, som er lagt over en form for PVC-materiale. Denne hårdhed giver god massage, uden at være for hård.

Hård foam roller

En hård foam roller kaldes også for en rumble roller. Det er ikke for sarte sjæle, og det er vigtigt, at du er klar over dette. Den giver en dybdegående massage, men det er ikke alle, der bryder sig om følelsen af det. Den er dog især god til dig, der kæmper med at have meget dybe spændinger o.l.

5/5 - (3 votes)

Laser afstandsmåler. Se anbefalede modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide