Tablet Test 2019
Computer og ITElektronik

Køb af ny Tablet | Stor guide til, hvad du skal kigge efter

0

Du kan finde mange tablets på det danske marked. Det kan derfor være svært at vælge den rette. I de fleste tilfælde falder valget på en iPad fra Apple, men der er andre gode valgmuligheder. Derfor bør du ikke lade dig begrænse til Apples sortiment af tablets. Har du brug for inspiration? Så er du kommet til det rette sted.

Hvis du leder efter en ny tablet-pc, så kan du nemlig finde inspiration i denne artikel. Herunder har vi samlet en række af markedets bedste modeller. Derfor er der også gode forudsætninger for, at én eller flere af disse appellerer til dig. Når du skal købe en tablet, så skal det altid ske med henblik på dine egne krav og behov.

 


Hvorfor bør jeg investere i en tablet?

Hvis du skal bruge en enhed, der kan trække tunge spil eller løse krævende medieopgaver, så er det ikke en tablet, du skal gå på jagt efter. Det vil nemlig slet ikke være det rette valg for dig. Hvis du i stedet er på jagt efter en maskine, der ikke skal bruges til tunge ydelser i dette omfang, så kan en tablet være et godt valg.

Det er der flere årsager til, men det skyldes dog primært dens simplicitet og brugervenlighed. Den kan bruges til de fleste opgaver, du hidtil har brugt din PC til. Du kan oven i købet også personalisere den med apps, så du altid har hurtig adgang til de funktioner, den skal bruges til. Uanset om det er mails, læsning eller spil.

En tablet er dog særligt oplagt til film, læsning af e-bøger eller blot til surfing på nettet. De har ofte en meget lang batteritid og er nemme at have med i tasken eller undre armen. Derfor kan du også tage din tablet med dig overalt. For mange er det én af de overvejende årsager til købet af en tablet-pc kontra en bærbar PC.

Du kan – som sagt – selv vælge applikationer og spil til den. Derfor er det nemt for dig at skræddersy en tablet, der passer til netop dine behov. Du kan selv styre, hvad der skal være på forsiden, så du hurtigt kan få adgang til de applikationer, du oftest bruger. Det er markant hurtigere end at skulle tænde en bærbar PC.

Hvilken tablet skal jeg købe?

Du kan finde rigtig mange tablets på det danske marked. Det er derfor ikke nemt at finde frem til den rette for dit vedkommende. Tværtimod, så er det en svær beslutning, da der er mange modeller at vælge mellem. Det skyldes dog i lige så høj grad, at der er mange parametre, der skal inddrages i dine overvejelser.

Hvis du har besluttet dig for at investere i en tablet-pc, så er næste fase at finde ud af, hvilken det skal være. Som der er givet udtryk for herover, så er der mange faktorer, der er værd at tage med i overvejelserne. Én af de største overvejelser er dog valg af styresystem, da det er én af de mest afgørende forskelle på dem.

Eksempelvis er der mange danskere, der har svoret troskab til Apples iOS, fordi de er vant til det fra deres iPhone. Hvis du har det på samme måde, så er dine muligheder begrænset til Apples egne iPads. Hvis du ikke føler dig fastlåst til iOS, så er det også muligt at finde et stort udvalg af tablets med Windows og Android.

Ønsker du at holde din investering på et sobert niveau, så er det en god idé at målrette din søgning efter en enhed med Andriod. Sådanne enheder kan faktisk fås til mindre end 1.000 kr. Det er dog ikke altid, at det er værd at investere i disse enheder. Går du så langt ned i pris, så er du også nødt til at gå på kompromis.

Hvad skal du bruge din tablet til?

Når du skal vælge den tablet, der er bedst for dit vedkommende, så skal du selvfølgelig tage højde for, hvad den skal bruges til. Det er langt fra alle, der køber tablet med samme formål. Nogen vil blot have en simpel enhed, de kan surfe på nettet og tjekke e-mails med, mens andre ønsker at bruge den til deres arbejde.

Derfor er der også forskel på, hvad folk stiller af krav til deres tablet. Hvis du skal bruge den i dit daglige virke, så er det vigtigt, at den er driftssikker og er kompatibel med det software, du skal bruge. Eksempelvis kan du på en Windows-baseret tablet-pc få adgang til hele Office-pakken – og de bliver endda ofte leveret med den.

Hvis du blot skal bruge den til at se YouTube-videoer eller læse e-bøger, så er Office-pakken dog næppe en nødvendighed for dig. Det er derfor, det er så vigtigt at specificere formålet med enheden, inden du går på jagt. Det gør det markant nemmere at sortere i udvalget, så du kun ser på dem, der har en reel interesse.

Heldigvis er udvalget i dag så stort, at du kan finde noget for enhver – og til ethvert behov. Hvis du er i tvivl om dit valg, så kan du med fordel søge inspiration blandt de beskrevne modeller herover. De er blandt de bedste på markedet, hvorfor én eller flere af disse modeller også bør harmonere med dine kriterier og behov.

Tilbehør kan gøre din tablet-pc mere anvendelig

En tablet er i sig selv meget anvendelig. Du kan bruge den til en lang række forskellige opgaver. På trods af dette, så er det faktisk muligt at gøre den endnu mere anvendelig. Det er ikke blot noget, du kan takke det voksende udvalg af apps for, men ligeledes det voksende udvalg af relevant tilbehør og udstyr til tablets.

Med dette rette tilbehør eller udstyr, så er der næsten endeløse muligheder for hvad en tablet kan bruges til. Samtidig kan det også være med til at gøre oplevelsen med din tablet-pc endnu bedre. Derfor er der også flere producenter, der er begyndt at inkludere forskelligt udstyr, når du køber én af deres tablet-pc’er.

Du kan f.eks. vælge at købe en såkaldt stylus til din tablet. Med en sådan stylus, der fungerer som en ganske almindelig kuglepen, kan du hurtigt og nemt skrive, tegne og meget mere. Det er en fordel, hvis du skal bruge enheden til at tage notater. Det er en effektiv måde, da du bliver mere produktiv og får en større frihed.

Endvidere er der også mulighed for at tilkøbe et tastatur. På denne måde kan den næsten bruges som en bærbar PC. Du kan enten købe et trådløst tastatur, du kan tage med rundt. Hvis du synes, det fylder for meget eller for besværligt, så findes der også covers med indbyggede tastaturer til en stor af markedets tablets.

Beskyt din tablet med et cover eller sleeve

Hvis du skal have din tablet med på farten, så er det vigtigt at du passer godt på den. Det er ikke alle tablets, der er lige holdbare, hvorfor det er vigtigt at beskytte dem bedst muligt. Det kan du gøre på flere måder, men det er både nemmest og mest effektivt at investere i et sleeve eller et cover, du kan sætte på enheden.

Du kan finde mange covers og sleeves på det danske marked. Derfor kan du også finde ét, der falder i din smag. Hvorvidt du skal vælge et cover eller et sleeve, er en personlig vurdering. Fordelen ved et cover, er at det sidder på hele tiden. For andre er det en ulempe, da det kan gøre enheden større og mere klodset.

Vil du gerne have en form for beskyttelse, der kan bruges, når du transporterer din tablet. men som ikke behøver at sidde på, når den bruges? I så fald skal du vælge et sleeve. Det fungerer ligesom et sleeve til en bærbar PC, hvor du kan glide enheden ned i. Det beskytter lige så godt som et cover, når du er på farten.

Du bør ikke gå på kompromis med beskyttelsen

Du kan sagtens finde et billigt cover eller sleeve, uanset hvilken tablet-pc, du ender med at købe. Det er dog ikke værd at gå på kompromis med dette, da du selvfølgelig skal sikre din enhed bedst muligt. Det gør du ved at have et cover eller et sleeve af høj kvalitet, hvilket du dog ikke kan få, hvis du ikke vil betale for det.

Heldigvis findes der et stort udvalg af forskellige covers og sleeves på det danske marked. Derfor kan der ikke blot findes varianter, der harmonerer med de præferencer, du har i forhold til udseende, men som også byder på en god beskyttelsesevne. Det gør sig gældende, hvad end du har valgt en populær tablet eller ej.


Microsoft Surface Go (10″ / 64 GB)

✅ Windows 10 Pro.

Klik her for at se de mest populære Microsoft Surface-tablets hos Proshop

Med Surface Go fra Microsoft får du en tablet, der er blandt de bedste på markedet. Den er blevet udstyret med en lækker PixelSense-touchskærm, der gør det til en sand drøm at bruge enheden. Den kan tilmed tjene som erstatning for din bærbare computer. Det sker uden at du oplever et fald i ydeevne og brugervenlighed.

Hvad end du er hårdtarbejdende studerende, en forretningsdrivende eller blot leder efter en simpel enhed til streaming af serier, så er Surface Go et oplagt valg. Den har fået lov til at beholde det flotte design, som er kendt fra Surface Pro. Microsoft har dog formået både at reducere vægten og forlænge batterilevetiden.

Designet til arbejde og fritid

Den både tynde og stilfulde Surface Go, der er udstyret med en formidabel 10” PixelSense-touchskærm, er perfekt til at surfe på nettet, arbejde eller blot til at se TV-serier. Der er i sandheden tale om en 2-i-1-enhed, der giver dig en smuk billedvisning og en fantastisk oplevelse med 3:2-formattet på den store touchskærm.

Der er tilmed blevet indbyggget Dolby Audio Premium, der leverer en sublim lyd. Du kan med fordel vælge at investere i et Surface Go Signature Cover. Med et sådant cover kan denne tablet-pc sagtens erstatte din bærbare PC. Indbygget i dette cover er der nemlig et tastatur, som blot kan foldes rundt om selve enheden.

Du får stor kapacitet i lille format

Du får samme ydeevne som i en bærbar PC, men en Surface Go er dog ikke større end en hvilken som helst anden tablet. Den byder på en imponerende touchskærm, det velkendte Windows-system og Office-pakken. Derfor er det en perfekt tablet-pc, uanset om du skal bruge den til at arbejde, surfe på nettet eller slappe af.

Dertil er den også udstyret med et batteri, der er i stand til at holde hele dagen. Den har nemlig en brugstid på helt op til ni timer. Ikke nok med det, så kan den også bryste sig af en lav vægt på blot 522 gram. Dertil er den også udstyret med en kraftfuld Intel Pentium Gold Processor 4415Y og en række forbindelsesmuligheder.

Detaljer:

 • Skærmstørrelse: 10” LCD
 • Skærmopløsning: 1.800 pixels x 1.200 pixels
 • RAM: 4 GB
 • Harddisk: 64 GB
 • Processor: Intel Pentium Gold 4415Y, 1,6 Ghz
 • Kamera: 8 MP (bag) og 5 MP (front)
 • Batterikapacitet: 27 mAh
 • Operativsystem: Windows 10 Pro
 • Trådløst netværk: 802.11a/b/g/n/ac
 • Mål: B: 24,5 cm. x D: 17,5 cm. x H: 0,83 cm.
 • Vægt: 522 gram

Klik her for at se de mest populære Microsoft Surface-tablets hos Proshop


Lenovo Tab 4 10 Plus (10.1″ / 32 GB)

✅ Kåret til årets bedste håndstøvsuger 2019 af Gadgets.com

Se de fedste Lenovo tablets hos Proshop

Hvis du køber en Lenovo Tab 4 10 Plus, så får du både et smukt design, god byggekvalitet og en robust kvalitet. Derfor er det også et godt valg til familier med børn. Den er udstyret med dobbeltglas, der sikrer mod ridser og beskytter mod stød. Derfor er den også godt sikret mod tab, men dog alligevel udstyres med et cover.

Den understøtter også flere konti, så hver brug (og medlem af familien) kan lave sin egen konto. Derfor kan hver enkelt person skabe sig sin helt egen oplevelse. Dertil bør det også nævnes, at der er tale om en slank tablet-pc, der har en tykkelse på blot 7 mm. Ikke nok med det, så er enhedens vægt på blot 475 gram.

Er udstyret med en fremragende skærm

Lenovo har valgt at udstyre deres Tab 4 10 Plus med en fremragende skærm. Hvis du gerne vil svare et par mails, surfe lidt rundt på nettet eller streame en film på Netflix, så sker det på en skøn skærm. Der er nemlig tale om en levende 10,1” FHD-skærm, der kan bryste sig af en opløsning, der lyder på 1.920 x 1.200 pixels.

Det er også en enhed, der nemt kan bruges som en sand underholdningsplatform. Det er der flere årsager til, men det er dog i høj grad som følge af den formidable lyd, der kommer fra Dolby Atmos. Derfor vil du opleve en omsluttende lyd, så du får alle detaljer med, uanset om du bruger et par hovedtelefoner eller ej.

Byder på en masse kraft og høj ydeevne

Det er dog ikke blot et smart ydre, denne tablet kan bryste sig af. Den er også udstyret med et indre, der er med helt i front. Lenovo har nemlig udstyret deres Tab 4 10 Plus med en kraftig Qualcomm Snapdragon 64-bit Octa Core-processor. Dertil kommer den også med 3 GB RAM, og kan klare selv de helt tunge opgaver.

Lagerpladsen lyder på 32 GB, hvorfor der er god plads til opbevaring af mediefiler, installation af applikationer osv. Det er dog især en tablet, der er værd at overveje, hvis du ved, at den skal bruges af flere personer. Du kan nemlig lave flere konti, som kan have egen adgangskode, baggrund, indstillinger og applikationer.

Detaljer:

 • Skærmstørrelse: 10,1”
 • Skærmopløsning: Full HD (1.920 pixels x 1.200 pixels)
 • Harddisk: 32 GB
 • Flashhukommelse: Ja, microSD op til 128 GB
 • Batteri: Lithium-Ion, 7.000 mAh
 • Batteritid: Op til 20 timer
 • Styresystem: Android 7.1 (Nougat)
 • RAM: 3 GB
 • Processor: APQ8053, 8-Core, 2 GHz
 • Kamera: 8 MP (bag) og 5 MP (front)
 • Mål: H: 24,7 cm. x B: 17,3 cm. x D: 0,7 cm.
 • Vægt: 475 gram

Se de fedste Lenovo tablets hos Proshop


Microsoft Surface Pro 6 (12,3” / 256 GB)

✅ Windows 10 Home.

Klik her for at se de mest populære Microsoft Surface-tablets hos Proshop

Uanset hvor du befinder dig, så gør en Surface Pro 6 det nemt for dig at arbejde eller underholde dig selv. Du kan derfor arbejde stort set overalt med denne enhed, hvilket der er flere gode grunde til. Det er dog i høj grad som følge af dens laptop til tablet-fleksibilitet, der gør det muligt at tilpasse den til de behov, du har.

Dertil bliver den leveret med Windows 10 Home installeret. Det gør det til en tablet, der på mange punkter minder rigtig meget om den PC, du er vant til at bruge. Integreret i dette system får du dog også funktioner som Windows Hello med ansigtsgodkendelse. Samtidig bliver den også leveret med Office 365 installeret.

Få mere kraft til dit arbejde og dine idéer

Her er der tale om en tablet, der kan bruges af stort set alle. Den kan bruges af den studerende, den kreative og den professionelle. Uanset hvad du beskæftiger dig med eller hvad du skal bruge den til, så kan du sagtens bruge en Surface Pro 6 til at løse dine opgaver. For mange kan den endda helt erstatte den bærbare PC.

Den er blevet udstyret med den seneste 8. generations Intel Core-processor og et batteri, der kan holde hele dagen. Derfor kan Surface Pro 6 hjælpe dig med at gøre din dag mere produktiv. Skal den ikke bruges i et professionelt regi, så kan du i stedet nyde godt af, at du kan streame film og tv-serier i rigtig mange timer.

Du kan gøre den til din helt egen

Du får også en tablet, der kan indstilles i et væld af forskellige tilstande. Du kan stille den i en tilstand med den indbyggede støtte. Hvis du tilføjer et Signature Cover, så får du en komplet laptop-oplevelse. Du kan dog også blot bruge den i alm. tablet-tilstand. Du kan også sænke støtten, så den indstilles til studio-tilstand.

Hvis du ikke har lyst til at gå rundt med en tablet, som alle andre har, så er Surface Pro 6 værd at overveje for dig. Det er nemlig muligt at personliggøre den, så den får netop dét look, du søger. Du kan vælge mellem to klassiske farver, der tæller platin eller sort. Dertil kan du selv tilføje diverse former for tilbehør og udstyr.

Detaljer:

 • Skærmstørrelse: 12,3” LCD
 • Skærmopløsning: 2.736 pixels x 1.824 pixels
 • RAM: 8 GB
 • Processor: Core i5, 1,6 GHz (Turbo Boost til 3,4 GHz)
 • Kamera: 8 MP (bag) og 5 MP (front)
 • Harddisk: 256 GB
 • Trådløst netværk: 802.11a/b/g/n/ac
 • Batteri: Lithium-Ion
 • Operativsystem: Windows 10 Home
 • Mål: H: 0,85 cm. x B: 29,2 cm. x D: 20,1 cm.
 • Vægt: 770 gram

Klik her for at se de mest populære Microsoft Surface-tablets hos Proshop


Huawei MediaPad M5 Lite (10,1” / 32 GB)

✅ 10,1 ” / 1920 x 1200 pixels

Klik her for at se fede Huawei tablets hos Proshop

Med MediaPad M5 Lite fra Huawei får du en tablet, der ikke blot er elegant, men som også ligger rigtig godt i hånden. Den kan bryste sig af en lækker og moderne metallisk unibody-figur samt 2.5D kurvede glaskanter. Det er et tydeligt tegn på at Huawei har forstået at kombinere æstetik med ergonomi til perfektion.

Ikke nok med at det er en tablet, der kan bryste sig af milde, minimalistiske kurver, så byder den også på et luksuriøst udseende fra ende til anden. Dens slanke og lette design er desuden med til at sikre, at den ligger godt i hånden. Derfor er den komfortabel i brug, uanset om det er i fem minutter eller i flere timer.

Quick Charge og langtidsholdigt batteriliv

Det er ikke alle tablets, der kan bryste sig af at blive opladet lige hurtigt. Det er dog ikke noget, du skal være bekymret for, hvis du vælger en MediaPad M5 Lite fra Huawei. Her er der nemlig tale om en tablet, der bruger mindre end 2,9 timer på at lade batteriet helt op. Derfor kan du hurtigt gå fra et tomt til et helt fyldt batteri.

Det er dog slet ikke noget, der er ensbetydende med, at du skal forvente en kort batterilevetid. Huawei har nemlig udstyret enheden med et batteri på hele 7.500 mAh. Derfor kan den holde i rigtig mange timer, før der er behov for at tanke op. Du er derfor også garanteret, at den kan leve op til de krav, du stiller.

Skærmen fanger hver eneste detalje

Det er dog ikke kun batteriet, der er imponerende i denne tablet fra Huawei. Det gør sig også gældende for den skærm, den er blevet udstyret med. Her er der nemlig tale om en skærm, der er intet mindre end genial. Den har en størrelse på 10,1” og kan præstere en kvalitet op til 1080p, hvilket er svarende til Full HD.

Derfor er du garanteret at du ikke går glip af én eneste detalje, når du spiller, ser film eller blot surfer på nettet. Samtidig er den blevet udstyret med Huaweis egen ClariVu-teknologi. Det er en teknologi, der er blevet udviklet til at femhæve skærmens lysstyrke og klarhed, så du er sikret den bedst mulige visning.

Detaljer:

 • Skærm: 10,1” IPS
 • Skærmopløsning: 1.920 pixels x 1.200 pixels
 • Harddisk: 32 GB
 • Flashhukommelse: 32 GB
 • RAM: 3 GB
 • Batteri: Litium-polymer
 • Batterilevetid: Op til 900 timer på standby
 • Genopladningstid: Cirka 3 timer
 • Kamera: 8 MP (front) og 8 MP (bag)
 • Operativsystem: Android 8.0 Oreo
 • Mål: H: 16,22 cm. x B: 24,34 cm. x D: 0,77 cm.
 • Vægt: 475 gram

Huawei MediaPad T3 10 (9,6” / 16 GB)

Klik her for at se fede Huawei tablets hos Proshop

Du kan finde tablets i rigtig mange prisklasser. Det behøver derfor ikke koste dig flere tusinde kroner, hvis du ønsker at købe en ny tablet. Hvis du ønsker at holde din investering på et sobert niveau, så kan du med fordel tage et kig på MediaPad T3 10 fra Huawei. Her får du nemlig en ganske fornuftig tablet-pc til en lav pris.

Der er flere fordele ved denne tablet. Den vejer bl.a. kun 430 gram, hvorfor det er nemt at have den med sig overalt. På trods af den lave vægt, så er den dog stadig omgivet af et solidt metalchassis, der beskytter den. Derfor er det også en ideel tablet, hvis du gerne vil købe en tablet til dit barn, og gerne vil holde prisen nede.

Er udstyret med en 9,6” stor IPS LED-skærm

Selvom det er en tablet, der kan købes til en lav pris, så er det dog ikke noget, der betyder, at du skal gå på kompromis med skærmen. Du får nemlig en 9,” stor IPS LED-skærm med multitouch. Ikke nok med det, så er det også en skærm, der byder på en skarp 1.280 pixels x 800 pixels HD-opløsning med bred visningsvinkel.

Samtidig er den udstyret med en såkaldt Ultra Dim-indstilling, der gør det muligt at dæmpe skærmens lys til blot 5 nit. Det er en ideel løsning, hvis du gerne vil bruge den om aftenen. Dertil skal det også nævnes, at den er udstyret med et bagsidekamera på 5 megapixel, mens du dog må nøjes med 2 megapixel på fronten.

Er baseret på Android 7.0 Nougat

Enheden er baseret på Android 7.0 Nougat. Det er et operativsystem, der giver dig en lang række muligheder. Det er blandt andet et system, der gør det muligt at skifte hurtigt mellem dine apps, men også at benytte dig af split-screen multitasking. Det er ensbetydende med at du kan have to apps side om side på skærmen.

Hvis du skal bruge en stor kapacitet på din tablet, så er det dog ikke en MediaPad T3 10, du skal vælge. Her må du nemlig nøjes med 16 GB indbygget flashhukommelse. Du kan dog udvide hukommelsen ved hjælp af den integrerede microSD-kortlæser. Dermed kan du opbevare billeder, videoer, filer m.m. på et microSD.

Detaljer:

 • Skærmstørrelse: 9,6” IPS TFT
 • Skærmopløsning: 1.280 pixels x 800 pixels
 • Farve: Grå
 • Kapacitet: 16 GB
 • RAM: 2 GB
 • Processor: MSM8917 4-Core, 1,4 GHz
 • Kamera: 5 MP (bag) og 2 MP (front)
 • Batterikapacitet: 4.800 mAh
 • Operativsystem: Android 7.0 Nougat
 • Mål: H: 15,8 cm. x B: 22,98 cm. x D: 0,795 cm.
 • Vægt: 460 gram.

Klik her for at se fede Huawei tablets hos Proshop


 

4/5 - (6 votes)

Laser afstandsmåler. Se anbefalede modeller

Tidligere artikel

Afstandsmåler – de mest solgte modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide