Bernardo
BernardoElværktøjMærkerTil den professionelleVærkstedsindretningVærktøj

Bernardo CWM 150 – Bedste kombinationsmaskine til træ

0

5-i-1-snedkermaskinen CWM 150

Bernardo står bag en lang række maskiner. Det er dog især deres CWM 150, der har gjort den østrigske producent kendt. Her er der nemlig tale om en kompakt kombinationsmaskine til træ, der samler fem snedkermaskiner i én, hvorfor den er særdeles pladsbesparende.

Både funktioner og mekanik i denne maskine fungerer selvfølgelig helt upåklageligt, ligesom du er garanteret, at sikkerheden er i top. Når du bruger en CWM 150 for første gang, får du derfor hurtigt et indtryk af, at Bernardo ved, hvad de laver – og at de har mange års erfaring.

CWM 150 Kombinationsmaskine med understel til træ

DKK 11.673,75  på lager
Globaltools.dk
opdateret 10. juni 2024 02:12

Bernardo CWM 150 Kombinationsmaskine med understel til træ

Bernardo CWM 150 kombimaskine er handy og let betjent kombinationsmaskine med 5 funktioner til bearbejdning af træ. Mulighederne er mange med denne lille og kompakte version. Mulighed for afretter, tykkelseshøvl, rundsav, fræsnning og boring. Maskinen er ideel til kunder som har pladsmangel men alligevel ønsker og har...

Herunder kan du læse nærmere om de fem maskiner, som er samlet i CWM 150:

1. Bordrundsav

En bordrundsav, som ofte også kaldes for en flæksav, er en genial sav, hvis du har brug for at lave lange, lige snit i større emner. Det kan f.eks. være, at du har brug for at save plader op eller flække bræder til lister. Disse opgaver klarer denne maskine nemlig til fulde.

I og med, at den har en skæredybde på 65 mm, er det muligt at bruge den til at skære ganske tykke emner over. Desuden er det muligt at justere savklingens højde, hvilket du gør ved at løsne håndtaget, vippe savklingen til den ønskede højde, og dernæst spænde håndtaget igen.

Derudover har Bernardo også sørget for, at maskinen er udstyret med en justerbar slæde med indbygget vinkelskala. Det er selvfølgelig en klar fordel, da det betyder, at det er muligt for dig at bruge denne bordrundsav til også at save i smig.

2. Afretter

Beslutter du dig for at købe en CWM 150, er du også sikker på at få en meget effektiv høvl. Denne kan bruge til flere opgaver, da den på effektiv vis kan rette overfladen op. Når du har brugt den på en plade eller en bjælke, vil emnet blive efterladt med en plan og glat flade.

Afretteren kan klare emner med en bredde på op til 155 mm, hvilket må siges at være ganske godkendt, da det er en relativt kompakt maskine, der er tale om. For langt de fleste vil det også være tilstrækkeligt, da de færreste har brug for mere end dette.

Desuden er den udstyret med en beskyttelsesskærm, der kan vippes ned over høvlen. Denne skærm kan du også nemt justere, så den dækker den del af høvlen, der ikke er i brug.

3. Tykkelseshøvl

Her viser CWM 150, hvor smart, den er. Dens tykkelseshøvl gør nemlig brug af undersiden af det samme høvlskær, som afretteren bruger. Den formår derfor at udnytte funktionerne bedst muligt. Desuden kan du justere bordet, så du selv kan bestemme tykkelsen på emnet.

Når du skal justere bordet, kan det gøres på meget præcis vis. Derfor skal du ikke være bekymret for, om du kan få det ønskede resultat. Du kan bruge tykkelseshøvlen til at fjerne op til 1 millimeter ad gangen. Selve justeringen sker via et sort hjul, der sidder på siden af maskinen.

4. Spindelfræser

Hvis du vælger at købe en CWM 150 fra Bernardo, kan du glæde dig over, at du også får en spindelfræser med. Det vidner igen om, at det er en meget multifunktionel maskine. Den spindelfræser, der følger med, består af en spindel, der kan justeres i højden op til 45 mm.

Det betyder, at du kan bruge den til at tjene mange formål. At du kan justere den i højden, er blandt andet en fordel, hvis du skal lave kantprofiler, noter eller lignende profilering. Hermed er du sikker på, at du kan justere maskinen til at arbejde i den korrekte højde.

Fræsejernet er desuden monteret i den justerbare spindel, som kan benytte fræsejernet med et skaft på enten 6-8 mm eller 12 mm.

5. Langhulsboremaskine

Der kan være mange grunde til, at du får brug for en sådan boremaskine. Der er nemlig tale om en boremaskine, der kan tjene mange formål. Blandt andet kan den bruges til at lave brede udfræsninger, hvilket kan benyttes i forbindelse med tapsamlinger.

Boremaskinen fungerer i kombination med et anlæg, der kan justeres i højden. Hertil er det også muligt at forskyde den både sideværts samt ind og ud. Det er selvfølgelig en fordel, da du dermed kan justere den, så den borer, hvor du ønsker, at den skal bore.

Maskinen kan også lave præcise vinkelretter boringer til dyvler. Ønsker du dette, skal du blot fiksere slæden sideværts, mens fræsejernet skal udskiftes med et bor. Igen vidner dette om, at CWM 150 er en maskine, der kan bruges til en lang række forskellige formål.

5/5 - (1 vote)

Konturmåler – Genialt værktøj til hjemmet

Tidligere artikel

Vinkelsliber – alt der er værd at vide

Næste artikel

Du kan måske også lide