elhøvl tilbud pris
ElværktøjVærktøj

Elhøvl. Stor Guide med mest populære

0

En elhøvl er det rette værktøj til at bearbejde træ efter eget ønske. Det er et værktøj, der gør det både nemt og effektivt at klare diverse høvleopgaver. Derfor er der også god grund til at investere i en sådan maskine, hvis du ofte står over for opgaver, hvor diverse træemner skal tilpasses, ved at du høvler dem.

Hvis du har i sinde at købe elhøvl, har du heldigvis mange muligheder. Derfor skal du ikke være i tvivl om, om du kan finde en model, der passer til dig. Hvis du derimod er i tvivl om, hvor du skal starte din søgning, er du havnet det rette sted. Herunder finder du nemlig et stort udvalg af forskellige elektriske høvle.

Hvorfor skal jeg købe en elhøvl?

Der kan være mange gode grunde til at købe en elhøvl. En af dem er, at den faktisk kan tjene sig selv hjem, hvis du fx vil bruge den til at lave dine egne lister. Hertil skal du blot købe et bræt, som du selv kan skære ud og høvle til, så det passer til dit formål, i stedet for at bruge en større mængde penge på færdige lister.

Ikke nok med, at du kan købe en elhøvl til en god pris, så den hurtigt kan tjene sig selv hjem, så er den faktisk også uhyre let at bruge. Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at det er et stykke el-værktøj, som enhver kan finde ud af at bruge. Det betyder, at det ikke kun er et værktøj, der henvender sig til snedkeren.

Når du først har indstillet den på korrekt vis, skal du blot tænde og føre den hen over træet. Nu vil den tage en spæn i nøjagtig den tykkelse, som du har indstille den til at tage. Det vidner om, at det er ganske let at tage den i brug. Samtidig understreger det også, at du ikke behøver at være snedker, for at bruge den.

Det er dog vigtigt, at du er varsom med at bruge den, da du nemt kan komme til at høvle for meget af, hvis du ikke er opmærksom. Til forskel for en håndhøvls faste kniv, er en elhøvl forsynet med knive, der kører ved mellem 15.000 og 20.000 omdrejninger i minuttet. Derfor kan du hurtigt komme til at høvle for meget af.

Hvordan finder jeg den rette elhøvl?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er op til flere gode grunde til at købe en elhøvl. Af den grund er det også et stykke el-værktøj, der er værd at købe for mange. Har du en elhøvl til rådighed, er det både nemt og hurtigt for dig at udføre træopgaver, som ellers kun ville være forbeholdt professionelle snedkere.

Det er dog en god idé, at du finder ud af, hvad du rent faktisk regner med at skulle bruge den til. Hvis du ved, at den primært vil blive brugt til udpræget præcisionsarbejde, er det en god idé at spendere en kende ekstra, da det giver dig en mere detaljeret indstilling af spåndybden. Dertil får du også mere kraft i form af flere W.

Før du køber din elhøvl, gør du derfor klogt i at kigge på antallet af omdrejninger. Du bør også tage et kig på høvlebredden. Sammen med spåndybde og Watt er det nemlig disse parametre, der er afgørende for, om det er en maskine, der er i stand til at høvle, uden at flosse træet.

Er der andet, jeg skal kigge efter, når jeg vælger elhøvl?

Hvis det er første gang, du skal købe en elhøvl, skal der ikke være nogen tvivl om, at det kan virke en kende overvældende. Der er nemlig et stort antal elektriske høvle på det danske marked. Det er langt fra dem alle, der er lige effektive, og derfor er det vigtigt, at du er i stand til at sortere i dem.

Når du skal købe en elhøvl, er det især vigtigt, at de ovenstående parametre er i fokus. Foruden dette, er der dog også en række andre specifikationer, der bør have fokus:

  • Den bør have en motoreffekt på min. 500 W
  • Dens skal kunne arbejde ved min. 15.000 omdrejninger i minuttet
  • Den skal have en stor høvlebredde – gerne på 82 mm eller over
  • Du skal have mulighed for at indstille spåndybden præcist fra 0 til 2 mm. Desuden skal du også let kunne aflæse spåndybden på en letlæselig skala
  • Den skal give dig mulighed for at indstille falsdybden indtil ca. 20 mm
  • Elhøvlen skal også helst kunne tilsluttes en værkstedsstøvsuger samt være forsynet med et vendbart spånudkast
  • Maskinen skal være udstyret med en støbt bagplan uden skruehuller, der kan samle støv
  • Der skal være god plads på dens håndgreb, som også skal byde på skridsikker belægning, så du derved er sikret et godt greb
  • Det skal helst være muligt at montere høvlen stationært – er dette meget vigtigt for dig, bør du også overveje at investere i en tykkelseshøvl
  • Den forreste del af bunden, som også kaldes for forplanet, skal være støbt. Ideelt set skal det også gerne være forsynet med V-notriller i forskellige størrelser. Disse er nemlig brugbare, hvis du vil høvle en fals, som fx kan bruges til en vinduesramme

Hvor ofte skal du bruge din elhøvl?

Der er mange forskellige faktorer, der er vigtige, når du skal købe en elhøvl. Netop derfor er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig model. Et af de parametre, som du særligt bør vælge ud fra, er hvor ofte du skal bruge den. Der er nemlig stor forskel på, om den kun skal bruges i ny og næ, eller på daglig basis.

Hvis du kun skal bruge den i ny og næ, eller til mindre gør det selv-projekter, er det oplagt at investere i en såkaldt akku-elhøvl. Desuden kan du ofte også nøjes med en enhåndshøvl, da disse fint kan opfylde dine behov.

Ved du derimod, at den skal bruges hyppigt, og dine arbejdsopgaver er af mere professionel karakter, vil du være bedre stillet ved at købe en professionel model i højere kvalitet.

5/5 - (1 vote)

Bænksliber til værkstedet

Tidligere artikel

Søjleboremaskine – Mange modeller og prisklasser

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elværktøj