stenskæremaskine
BoligElværktøjTil den professionelleVærktøj

Stenskæremaskine – skær i beton, tegl og klinker

0

En stenskæremaskine er lavet til at skære i sten. Den kan derfor skære i fliser, mursten, klinker mv. Det vil sige, at det er en maskine, der kan bruges til at skære i det meste, når det kommer til sten. Af denne grund er det også en maskine, som mange kan få brug for.

Har du selv i sinde at købe en stenskæremaskine? I så fald kan du glæde dig over, at du er landet på den rette side. Herunder finder du nemlig et stort udvalg af stenskæremaskiner. Det sikrer, at du naturligvis også vil kunne finde en maskine, der stemmer godt overens med dine behov.

Hvad er en stenskæremaskine?

Du kan bruge en stenskæremaskine til et hav af formål. Fælles for dem alle er, at de handler om at skære i sten. Da det er kraftfulde maskiner, kan du skære i de fleste former for sten med dem. Det gælder både keramiske fliser, porcelæn, klinker, marmor, granit, mursten og meget andet.

Det vil sige, at du ikke skal være bekymret for, at du kan skære i den type sten, du har i sinde at skære i. Det gør sig gældende, uanset om det er mursten til en tilbygning eller klinker til et nyt badeværelse. Dog er der forskel på, hvor kraftfulde de forskellige stenskæremaskiner er.

Generelt er der stor forskel på de mange maskiner, du kan finde på det danske marked. De adskiller sig nemlig fra hinanden på en lang række punkter. Blandt andet er der forskel på deres størrelse, styrke, mobilitet mv. Derfor er der naturligvis også en ideel maskine for netop dig.

En stenskæremaskine er dog ikke noget, som alle kan få glæde af at eje. Det er kun i tilfælde af, at du ofte arbejder med at beskære sten, at det giver mening. Hvis det er noget, som du ofte arbejder med, vil du dog næppe kunne klare dig uden en professionel maskine til formålet.

Fordele ved en stenskæremaskine

En stenskæremaskine er naturligvis ikke den eneste måde, hvorpå du kan skære i sten. Der er dog en række fordele ved maskinen, der gør, at det er et godt valg. Hvis du er i tvivl om, hvilke fordele, der følger med, når man køber en sådan maskine, skal du blot læse med herunder.

Den kan klare de fleste sten

En af de klare fordele er, at den er i stand til at klare de fleste sten. Hvis du blot skal skære tynde klinker, er det intet problem at bruge en manuel fliseskærer. Skal du skære mursten, marmor eller andet, så er det dog en anden sag. Her er der nemlig krav om en maskine med mere kraft.

Det er nemlig ikke nemt at skære store mursten over. Det kræver, at man har en kraftfuld maskine. Det er især noget, der kommer til udtryk, hvis man forsøger sig uden. Ikke nok med, at det kan være svært at skære dem over, så vil resultatet sjældent være synderligt pænt.

Ved du, at du skal bruge en maskine, der har kraft nok til at skære i store sten, er der ingen tvivl om, at en stenskæremaskine er det rette valg. Skal den kunne klare meget store sten, er det dog vigtigt at vælge en topmodel, der har den rette kraft og skæredybde.

De giver et pænt resultat

Langt de fleste, der har prøvet at bruge en manuel fliseskærer ved, at det ikke er nemt. Det sker nemlig ofte, at man ender med at knække sine fliser eller klinker. Det ser du dig sikkert gerne fri for, og hvis det er tilfældet, så bør du skifte fliseskæreren ud med en stenskæremaskine.

Sidstnævnte har nemlig en stor kraft, hvilket sikrer, at den hurtigt og problemfrit skærer sig igennem sten. Dermed er du sikker på, at der kun er en meget lille risiko for, at resultatet ikke bliver pænt. Det er naturligvis en klar fordel, at du ikke skal være bekymret for dette.

Ikke nok med det, så er de også med til at sikre, at du får et pænt resultat, uanset om du har erfaring eller ej. Hvis du ikke har den store erfaring med at skære i sten, kan det dog tage lidt tid, inden du lærer at bruge en stenskæremaskine til perfektion.

De er transportable

En stor del af de stenskæremaskiner, der er at finde på det danske marked, er nemlig ganske transportable. Det vil sige, at du vil have nemt ved at have dem med rundt. Det er især en fordel for dig, der skal bruge den professionelt, og derfor skal have den med rundt til dine kunder.

Hvis det er vigtigt for dig, at du har nemt ved at have den med rundt, er det vigtigt, at du har fokus på dette. Til trods for, at en stor del af dem er transportable, er det ikke gældende for alle. F.eks. er det ikke dem alle, der er lige lette, og det er heller ikke alle, der er forsynet med hjul.

Ligeledes er der også stor forskel på, hvor store de er. Af denne grund er der også forskel på, hvor nemt det vil være at finde plads til dem i en bil. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det som udgangspunkt er en relativt transportabel maskine.

Sådan finder du den rette stenskæremaskine

Har du besluttet dig for, at du vil købe en stenskæremaskine? Hvis ja, så skal du sikre, at du får fat i den rette. Der er nemlig stor forskel på de mange maskiner. Derfor skal du fokusere på at finde ud af, hvilken af de mange stenskæremaskiner, der er den bedste for dit vedkommende.

Har du ikke den store erfaring med køb af sådanne maskiner, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvad du skal holde øje med. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig model. Derimod skal du sørge for at læse nærmere om de faktorer, du skal have fokus på.

Skærelængde og -dybde

Der er mange ting, du skal holde øje med, når du skal købe en stenskæremaskine. En af de ting, du skal holde øje med, er dens skærelængde og -dybde. Det er nemlig noget, der vidner om, hvad du kan bruge den til. En stor skæredybde medfører nemlig, at den kan skære i de fleste typer af sten.

Hvis du har brug for at kunne skære i lange fliser e.l., er det også vigtigt, at du får købt en model med en god skærelængde. Der er dog ikke en bestemt skærelængde eller -dybde, du skal gå efter, da det handler om at finde en maskine, der lever op til dine krav.

Mobilitet

Det er ikke alle, der har behov for det, men mange vil gerne kunne flytte rundt på deres stenskæremaskine. Det kan f.eks. være, at man skal have den med rundt på byggepladser. Hvis det er tilfældet, så er det vigtigt at vælge en mobil og transportabel maskine.

Her er der flere ting, du bør holde øje med. En ting er, at du bør vælge en model på hjul. Det gør det nemlig lettere at flytte på den. Det vil dog også være en fordel, hvis den kan foldes sammen, så den fylder mindre. Slutteligt bør du også være opmærksom på dens vægt.

Skærevinkel

Det er ikke alle, der har brug for det, men hvis man skal kunne skære i vinkler, er det vigtigt at holde øje med den mulige skærevinkel. Her er der nemlig stor forskel på modellerne. Det skyldes, at det ikke er dem alle, der er udviklet til at kunne skære i vinkler.

Heldigvis findes der er et stort udvalg af maskiner, der sagtens kan dette. Derfor skal du ikke være bekymret for, om du kan finde en stenskæremaskine, der kan bryste sig af dette. Dog er det aspekt, du er nødt til at have fokus på.

Motorkraft

Som der også er givet udtryk for før, så er det ikke alle maskiner, der er lige kraftfulde. Derfor er det også en god idé at holde øje med dette, når du skal vælge. Du skal nemlig sikre, at du får købt en stenskæremaskine, der har tilstrækkeligt med motorkraft.

I denne forbindelse skal du naturligvis have fokus på, hvad du skal bruge den til. Hvis du skal kunne skære mursten over, der har en stor tykkelse, har du brug for mere kraft, end hvis du blot skal bruge den til at skære i tynde fliser og klinker til badeværelset.

Pris

Sidst, men ikke mindst, så er prisen også et aspekt, du skal have fokus på. Der er nemlig stor forskel på deres priser. Det betyder dog ikke, at du blot skal gå på jagt efter den billigste model. Derimod skal du sikre, at du får god værdi for de penge, du investerer i din stenskæremaskine.

Af denne grund skal du heller ikke blot vælge den dyreste maskine, du kan finde, fordi du mener, at du dermed vil være på den sikre side. Derimod skal du undersøge, hvad du får for prisen, så du er sikker på, at du får, hvad du betaler for.

Giv denne post en karakter

TJEP Sømpistol – til professionelle håndværkere

Tidligere artikel

Stavvibrator til Beton

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig