boltsaks
HåndværktøjVærktøj

Boltsaks. Find bedste boltsaks til prisen

0

En boltsaks er ikke kun brugbar, når den er i hånden på en cykeltyv. Tværtimod har jeg oplevet, at boltsaksen har langt større gavn til almindelige projekter i hjemmet, end blot, når en tyv skal klippe en cykellås op. Det er muligvis ikke det stykke værktøj, som ligger øverst i din værktøjskasse, men i denne artikel vil jeg give dig et dybere indblik i, hvor meget du faktisk kan bruge en boltsaks til.

Hvad er en boltsaks?

Der findes mange forskellige saksetyper i verden, og en boltsaks er en helt særlig type. Det er ikke ligefrem en saks, du bruger i køkkenet eller, når der skal klippeklistres. Det er derimod et stort stykke værktøj, som kan bruges til mange større projekter i hjemmet.

En boltsaks er en del større end en almindelige saks, og er lavet af et massivt materiale. Den kommer i mange forskellige typer og modeller, så du kan altid finde en, som passer til netop den opgave, du skal i gang med.

Hvad bruger man en boltsaks til?

En boltsaks forbindes ofte blot med cykeltyve, fordi den kan bruges til at klippe igennem stærke materialer såsom en cykellås. Jeg har dog oplevet, at en boltsaks kan bruges til meget andet, som har gavn i hjemmet. Jeg har blandt andet brugt min boltsaks i forbindelse med havearbejde, da den faktisk kan skære igennem små grene. Du kan dog også bruge den til at klippe i rør, dyvler, kabler, kæder, hegn og lignende genstande. Det er derfor et værktøj, som faktisk kan brugs på mange forskellige områder i hjemmet.

Der findes naturligvis forskellige modeller og typer af boltsakse i dag, som hver især har forskellige egenskaber. Du skal derfor vælge en model, som fungerer til netop det projekt, du har foran dig. Dette er vigtigt, hvis du vil have mest muligt ud af din boltsaks og ende ud med et flot resultat.

Sådan vælger du din boltsaks

Hvis du har et husprojekt, hvor du overvejer om en boltsaks kan bruges, er der nogle ting, du skal tænke over, før du køber en. Med de mange forskellige modeller, er det vigtigt, at du vælger den rette til opgaven. Jeg har erfaret, at der er nogle helt særlige ting, som bør overvejes, når der skal købes en ny boltsaks. Her giver jeg derfor nogle råd til, hvordan du vælger den rette boltsaks til dit formål.

Anvendelsesformål:

Det første du bør overveje, når du skal købe en boltsaks, er naturligvis, hvad den egentlig skal bruges til. Er du for eksempel elektriker og skal klippe i tynde kabler, kan det ikke betale sig at købe en 760 mm boltsaks. Sådan kan det altså variere alt efter, hvad du skal bruge boltsaksen til.

Nogle tror fejlagtigt, at hvis der købes en mellemstor boltsaks, så er du helgarderet. Dette er dog ikke en god idé, da du i stedet for at få en boltsaks, der kan lidt af hvert, ender med en boltsaks, som hverken er god til det ene eller det andet. Det er derfor enormt vigtigt, at du slår netop dit anvendelsesformål fast, så du kan få et overblik over de modeller og mærker, der kan findes på markedet, som kan hjælpe til din opgave.

Mærker og modeller:

Boltsaksen er ikke et inventar, som findes i alle værktøjskasser, men derfor kommer den stadig i mange forskellige modeller og former. Den helt store forskel på de mange modeller er naturligvis størrelsen. Du kan blandt andet få meterlange boltsakse, som vejer op til 5 kilo, samtidig med at der også findes lommemodeller, som du kan have hængende på dig.

Materialet kan også skifte alt efter, hvilken model du vælger. Nogle har for eksempel aluhåndtag, mens andre er lavet af jern.

Det er også altid en god idé at kigge på mærket, der har produceret boltsaksen, da der er nogle, som er mere kendt for god kvalitet end andre.

Priser:

Prisen afhænger selvfølgelig af dit budget, men det er vigtigt at overveje, at kvalitet og pris ofte hænger sammen. Personligt mener jeg ikke, at du kan gå på kompromis og vælge et billigt værktøj, hvis du vil have noget, som fungerer godt og er holdbart. Er det derfor en boltsaks, som du skal bruge en del, så bør du uden tvivl finde en, som er lavet i god kvalitet også selvom, den måske koster en smule mere. I sidste ende kan det også blive dyrere at købe dårlig kvalitet til få penge, da det ofte går hurtigt i stykker, og du derfor skal købe en ny udgave.

Gode boltsakse

Det er naturligvis svært at sige, hvilken boltsaks, der er den bedste på markedet, men der findes nogle, som jeg vurdere ligger rigtigt højt i kategorien. Jeg har selv afprøvet nogle forskellige mærker gennem min tid, og der har uden tvivl været nogle, som har slået mere igennem end andre. Jeg kan ikke sige en bestemt model, som er bedst, da det kommer helt an på dit formål med boltsaksen, men jeg kan give nogle anbefalinger i form af mærker.

Bancho er for eksempel et meget anerkendt mærke, når det kommer til værktøj helt generelt. Dette skinner bestemt også igennem i deres boltsaksemodeller. De er et af de mest solgte mærker i Danmark, og det er der gode grunde til. Du kan nemlig forvente høj kvalitet, hvor der er taget hensyn til det arbejde boltsaksen skal udføre såvel som sikkerhed for dig som bruger af værktøjet.

Hero er et andet mærke, som jeg mener ligger højt inden for produktion og salg af gode boltsakse. Det er især populært blandt VVS-folk, som skal bruge en boltsaks, der kan bøje stål. Her kan du være sikker på at få god kvalitet til prisen, og alle deres boltsakse er lavet af hærdet crome molybdenum stål, som har en længere levetid og er langt stærkere end almindeligt stål. Det er derfor oplagt at handle efter Hero produkter, hvis du skal bruge en boltsaks til VVS-arbejde. Dette er to af de mærker, som er populære blandt befolkningen, og jeg selv mener, gør det rigtig godt, når det kommer til udviklingen af gode boltsakse.

Giv denne post en karakter

Jordbor. Mange forskellige modeller og priser

Tidligere artikel

Gymnastikringe

Næste artikel

Du kan måske også lide