Træning og fitnessYoga

Yogapølle

0

Yoga er en motionsform, der kan udføres uden et stort arsenal af udstyr. Det ændrer dog ikke på, at der findes udstyr, der kan gøre det lettere og mere behageligt. Et godt eksempel på en sådan form for udstyr, er den såkaldte yogapølle.

Hvad er en yogapølle?

Det kan være svært at beskrive, hvad en yogapølle egentlig er. Dette er der flere grunde til, men det handler primært om, at det faktisk er et meget simpelt redskab. I bund og grund er der nemlig bare tale om en særlig pude, der er lavet til yoga.

Yogapøllen har til formål at give dig en effektiv støtte, uanset om du udfører yoga i en siddende eller liggende stilling. En yogapølle kan være brugbar i mange tilfælde, men den er dog særligt god at have ved hånden, hvis du udfører restorative yogaøvelser.

Den kan dog også vise sig at være brugbar, hvis du har brug for noget at ligge på, når du skal strække din ryg ud. Det er nemlig ikke altid, at det er behageligt at lave udstrækninger af sin ryg, hvis man ikke ligger ordentligt. Derfor kan en yogapølle være til gavn.

På trods af, at førnævnte er, hvad man som regel bruger en yogapølle til, kan den også tjene andre formål. Blandt andet kan du også anvende den til at give støtte til både dine ben, dit bryst, dine knæhaser og meget mere. Derfor er det et meget alsidigt redskab til yoga.

Hvordan vælger man den rette yogapølle?

Der findes rigtig mange yogapøller på det danske marked, men det kan være svært at skelne dem fra hinanden. Det er især noget, der gør sig gældende, hvis du ikke har den store viden om og erfaring med valget af yogapøller.

Det er vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig yogapølle. Ganske vist ser det ud til, at de er ens, men det er dog ikke tilfældet. Faktisk adskiller de sig på flere punkter, hvilket du skal tage højde for, når du skal vælge mellem dem.

Hvad dette vil sige er, at der er mange ting, der er vigtige at holde øje med, hvis man skal købe en yogapølle. Vil du gerne vide mere om, hvad du skal fokusere på, skal du heldigvis blot læse med herunder.

Betræk

Hvis du skal købe en yogapølle, er der – som sagt – mange ting, der skal være i fokus. Derfor kan det også virke svært at finde den rette model, selvom det er et meget simpelt redskab. Netop derfor er det vigtigt, at du tager dig god tid til at vælge.

Et af de aspekter, der er vigtigt at have fokus på, er yogapøllens betræk. Her er der flere muligheder, men det er en god idé at vælge en model med et betræk, i blødt og slidstærkt bomuld. Det sikrer både, at det er behageligt og har en lang levetid.

Rigtig mange har kun fokus på indmaden, når de skal vælge en yogapølle. Selvom det bestemt også er et aspekt, der er vigtigt, er det dog ikke den eneste vigtige aktor. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du også har fokus på betrækket.

I denne sammenhæng bør du fokusere på at finde en pølle eller pude med et betræk, der er blødt og slidstærkt. Det er der mange materialer, der kan bryste sig af at være, men til yogapøller er det som regel bomuld, der bliver brugt.

Fyld

Der skal bestemt heller ikke være nogen tvivl om, at du skal have fokus på pudens fyld. Det er nemlig afgørende, at den har et fyld, der er behageligt, og egner sig til, hvad du skal bruge den til. Da der er forskel på folks behov, er der også forskel på fyldet i puderne.

I og med, at der er stor forkel på yogapøllerne på dette punkt, er det naturligvis et punkt, du skal være opmærksom på. Det vigtigste er dog, at der er tale om et blødt fyld, da det selvfølgelig skal være behageligt for dig at bruge den.

Der findes primært tre typer fyld til yogapøller. Det første er kapok, som er en naturfiber, der stammer fra frøkapsler fra de store kapoktræer. Denne typer træer vokse flere steder, men de vokser dog primært i Asien, Østafrika og Sydamerika.

Kapok er et materiale, der har den fordel, at det ikke vejer det store. Faktisk kan det bryste sig af at være intet mindre end seks gange lettere end almindelig bomuld. Samtidig er det også en særlig type fibre, der er meget bløde og nærmest silkeagtige.

Derudover er der også mulighed for at få en yogapølle, der er fyldt med speltskaller. Det er et materiale, der har den særlige fordel, at det har en kølende effekt under brug. Derudover giver det også en rigtig god tyngde, hvilket ligeledes sikrer en god fasthed.

Det tredje materiale, der ofte også bliver brugt som fyld, er de såkaldte boghvedeskaller. Det er en form for fyld, der giver puden en både lige og stabil overflade. Samtidig er det et af de hårdere materialer, hvilket ikke falder til alles smag.

Fasthed

Når du skal købe en yogapølle, er fyldet – som sagt – et vigtigt punkt. Her er det dog ikke nok at sikre, at det er blødt. Derimod skal du også sikre, at det har den rette fasthed for dit vedkommende.

Der er som sådan ikke noget, der er rigtigt eller forkert, når det kommer til fastheden. Det er nemlig et spørgsmål om, hvad du foretrækker, når du bruger din yogapølle til yoga, mindfullnes e.l.

I forbindelse med dit valg skal du selvfølgelig sikre, at du vælger en yogapølle, der har en fasthed, der giver dig den bedste støtte. Ved du ikke, hvad den bedste løsning er, er du nødt til at prøve dig frem.

Du kan dog glæde dig over, at du kan finde yogapøller med stort set en hvilken som helst fasthed. Derfor kan du selvfølgelig også finde en yogapølle, der har en fasthed, som du anser som værende den rette for netop dig og dine præferencer.

Pris

Hvis du skal købe en yogapølle, er det også en god idé, at du har et vist fokus på pris. Der er nemlig stort forskel på, hvad de koster, og derfor er der også stor forskel på, hvad man skal forvente at betale, alt afhængigt af ens krav.

Der bør dog ikke være nogen tvivl om, at du får, hvad du betaler for. Hvis du ender med at vælge en billig yogapølle, vil det betyde, at du skal acceptere, at der er tale om en pude, der ikke kan bryste sig af en helt så høj kvalitet.

Når alt kommer til alt, er det dog helt op til dig selv at vurdere, hvad du har af krav til kvaliteten. Hvis du ved, at d vil skulle bruge den en del, er det dog ikke værd at gå på kompromis med kvaliteten. Derimod bør du gå efter den højest mulige kvalitet.

En yogapølle kan fås i et hav af prisklasser. Du vil dog opleve, at de fleste af dem koster et sted mellem 200 kr. og 400 kr. Har du et ønske om at købe en yogapølle, kan du derfor forvente at skulle betale et beløb, der lyder på et sted mellem 200 og 400 kr.

Giv denne post en karakter

Motionscykel

Tidligere artikel

Du kan måske også lide