ankelstøtte
PlejeTræning og fitness

Ankelstøtte – Guide til det rigtige køb

0

Hvad enten du har hypermobile, forstuvede eller blot svage ankler, vil en ankelstøtte kunne hjælpe med at reducere risikoen for yderligere skader. Det er et redskab, der sørger for, at du får optimal støtte, hvilket medfører, at du undgår overbelastning og vrid i ankel.

Hvad er en ankelstøtte?

En ankelstøtte er et særligt sportsbind, der er udviklet til at hjælpe med at støtte din ankel. Du kan både bruge et sådant bind forebyggende mod skader, men du kan også bruge den som en del af en genoptræning, hvis du tidligere har pådraget dig en skade.

GRATIS FRAGT
Graid Elastisk Ankelstøtte M - 1 stk.
Graid Elastic Ankle Support Medium for sikker støtte Graid Elastic Ankle Support i størrelse Medium tilbyder solid støtte og komfort til svage eller overbelastede ankler. Denne ankelstøtte er fremstillet af en kvalitetsblanding af nylon og PU, der sikrer
Pris fra 59,95
GRATIS FRAGT
Graid Elastisk Ankelstøtte L - 1 stk.
Graid Elastic Ankle Support Large for optimal ankelstøtte Graid Elastic Ankle Support i størrelse Large tilbyder solid støtte og komfort til svage eller overbelastede ankler. Denne ankelstøtte er fremstillet af en kvalitetsblanding af nylon og PU, der sik
Pris fra 59,95
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 27
Ankelbind - Støtte til anklerne (2 stk)
Oplev ultimativ ankelstøtte fra Nordic Strength Lad os dykke ned i fordelene af Nordic Strength's ankelbind som går ud over blot at give støtte; de leverer en behagelig og effektiv løsning til at opretholde ankelfleksibilitet og reducere risikoen for sk
Pris fra 62,00
GRATIS FRAGT
ASG Neopren Ankelbind S
AnkelstøtteStøt din ankel med dette elastiske neoprenbind i høj kvalitet og med super åndbarhed.Bindet er af 3 mm tykt neoprenmateriale af høj kvalitet og med forstærkede syninger, for en høj støtte med optimal atletisk bevægelse. Det ergonomiske design g
Pris fra 79,00
GRATIS FRAGT
ASG Neopren Ankelbind M
AnkelstøtteStøt din ankel med dette elastiske neoprenbind i høj kvalitet og med super åndbarhed.Bindet er af 3 mm tykt neoprenmateriale af høj kvalitet og med forstærkede syninger, for en høj støtte med optimal atletisk bevægelse. Det ergonomiske design g
Pris fra 79,00
GRATIS FRAGT
ASG Neopren Ankelbind L
AnkelstøtteStøt din ankel med dette elastiske neoprenbind i høj kvalitet og med super åndbarhed.Bindet er af 3 mm tykt neoprenmateriale af høj kvalitet og med forstærkede syninger, for en høj støtte med optimal atletisk bevægelse. Det ergonomiske design g
Pris fra 79,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 81
Aserve Ankel Elastikbind Medium
Aserve Ankel Elastikbind som giver dig rigtig god kompressionseffekt for dit ankelled. Fordelen ved et elastikbind er, at den sidder let og behageligt. Vi anbefaler du bruger et ankel elastikbind, hvis du har et let løst ankelled. Har du en større skade v
Pris fra 88,00
GRATIS FRAGT
Select Profcare 70590 Elastik-Ankelbind
Pris fra 89,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 16
Aserve Ankel elastikbind - 1 stk
Ankel elastikbind fra Aserve giver dig god kompressionseffekt og holder løse ankelled på plads Dette anatomisk syede elastikbind fra Aserve er beregnet til at bruge i tilfælde af svage og hævede ankler eller løse ankelled for at forebygge skader og overbe
Pris fra 89,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 30
ASG Ankelstøtte
✓ Robust Støtte✓ God bevægelsesfrihed✓ Super Åndbarhed
Pris fra 99,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 136
Rehband Basic Ankle Support - Flere Størrelser
Rehband Basic Ankle Support er en fleksibel og blød ankelstøtte, der stabilisere området omkring ankelleddet. Rehband Basic Ankle Support er en ankelstøtte som giver varme og derved øger blodgennemstrømningen til anklen. Denne ankelstøtte er klassificeret
Pris fra 99,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 147
Adidas Ankelstøtte S/M
Ankelstøtte fra Adidas i ekstremt høj kvalitet. Støtten hjælper mod spændinger og hævelser.Stoffet er neoprene, som er fremstillet ud fra Comfort Fit teknologien, som varmer og støtter anklen maksimalt.Åndbart mash er også indbygget i stoffet, således at
Pris fra 112,00

Hvis du tidligere har været udsat for en ankelskade, er en ankelstøtte en nem måde at forsøge at undgå, at din ankel bliver udsat for yderligere belastning. Anklen er det svageste led i hele kroppen, og derfor er den også i risiko for både forstuvning, forvridning og fibersprængning.

Er du en af de mange danskere, der har svage ledbånd eller muskler ved anklen, er det vigtigt, at du passer rigtig godt på din ankel. Det kan du gøre på flere måder, men at bruge en ankelstøtte er en både nem og effektiv måde at gøre dette på.

Der er dog folk, der kun bruger deres ankelstøtte ved sport, mens andre har brug for dem i dagligdagen. Derfor er det meget forskelligt fra person til person, hvor meget, der er behov for at bruge ankelstøtten, men også, hvilken type, der passer til hver person.

Findes flere former for støttebind til ankler

Der findes flere forskellige former for støttebind, der er lavet til brug på anklen. Derfor er der også en god chance for, at du både er stødt på ankelbind, støttebind, ankelbandage og ankelskinner i din søgning efter et ideelt støttebind til netop din ankel.

Disse typer adskiller sig fra hinanden på flere punkter, men varierer særligt alt efter graden af støtte samt hvor fastlåst anklen bliver, når støtten er i brug. Derfor er der altså ikke én af dem, der er bedre end de andre, da det afhænger af folks individuelle behov.

Behovet for støtte og stabilitet afhænger dog også af, hvad du skal lave, intensiteten af denne aktivitet og hvilket underlag, du bevæger dig på. Hvis du er i tvivl om, hvad der er den rette løsning for dig, bør du tage kontakt til din behandler.

Hvornår kan man bruge en ankelstøtte?

Man kan bruge en ankelstøtte til en lang række formål. Derfor er der også stor forskel på, hvad der får folk til at købe en ankelstøtte. For nogle er det vigtigt, at de kan holde anklen varm og bevægelig, mens det for andre handler om at mindske smerter grundet hypermobile led.

Forstuvet ankel

En forstuvning i foden opstår som følge af et vrid i anklen, hvorved der også forekommer en skade i ledbåndene. Det vil resultere i, at din ankel vil hæve, og du vil formentlig også føle smerter.

Det er skadens sværhedsgrad, der er afgørende for, hvor stor en hævelse, der vil være tale om på den forstuvede ankel. Har du forstuvet din ankel, skal du følge det såkaldte RICE-princip, som med fire trin kan hjælpe dig med at behandle sin skade.

  1. (R)est: Sørg for at give din ankel hvile og ro
  2. (I)ce: Modvirk hævelse og smerte ved afkøle med en ispose e.l.
  3. (C)ompression: Kompression med ankelstøtte, som forebygger hævelsen
  4. (E)levation: Elevation af dit ben, da det lindrer smerten og forebygger hævelsen

Hvis du har været så uheldig, at du har pådraget dig en kraftig forstuvning, vil du opleve smerte og ubehag med det samme. Er der derimod tale om en mildere forstuvning, er det meget normalt, at du ikke mærker noget til smerterne, før flere timer efter.

Sørger du for at bruge en ankelstøtte, minimerer du risikoen for, at der opstår en tilbagevendende forstuvning. Samtidig kan du også bruge støtten til at holde det ømme fodled på plads. Det er en fordel, da det også medfører, at dine smerter bliver reduceret.

Skal du finde en ankelstøtte til en forstuvet ankel, er det vigtigt at vælge en løsning, der giver en stabil støtte. Derudover er det også vigtigt, at du ikke tilsidesætter din genoptræning, da det styrker ledet. Derfor skal ankelstøtten også kunne bruges under genoptræning.

Forebyggelse og genoptræning

Hvis du har pådraget dig en skade i din ankel, er det vigtigt, at du passer rigtig godt på den. Når du først har pådraget dig en skade i din ankel, er der nemlig en større risiko for, at du også får en ny skade. For at sikre, at det ikke sker, er du nødt til at genoptræne på korrekt vis.

Genoptræningen kan klares på flere måder, men det er især effektivt at gøre det via balance- og styrketræning. I forbindelse med din træning, er det vigtigt, at du har fokus på at styrke de muskler, der sidder omkring dit ankelled.

Hertil er det værd at påpege, at en ankelstøtte kan være et rigtig godt supplement itl at holde dit ankelled på plads. Det er nemlig også rigtig vigtigt, at du sørger for dette, da det er med til at reducere risikoen for, at der ender med at opstå et nyt vrid eller brud.

Såfremt der er tale om en mere alvorlig skade såsom et knoglebrud eller et overrevet ledbånd, er det ikke altid nok, at du blot køber en ankelstøtte. Her er du nødt til at følge din behandlers anvisninger, da det kan være nødvendigt med en decideret ankelskinne.

Til varme

Er du en af de personer, der har stive led eller har pådraget dig en seneskade i anklen? I så fald kan en ankelstøtte også være til stor gavn for dig. Vælger du den rette støtte, kan den hjælpe med at holde din ankel på plads samt give nødvendig varme til anklen.

Der findes mange af sådanne ankelstøtte, hvoraf flere af dem endda er i stand til at øge blodgennemstrømning til foden. Desuden kan man som regel få dem i flere størrelser, så du er sikker på at få en ankelstøtte, der passer perfekt til netop din fod og ankel.

I og med, at det ikke er alle, der oplever, at de har problemer med stive led i anklen, er det ikke alle, der har brug for en ankelstøtte, der kan give varme. Det vidner derfor om vigtigheden af at fokusere på at finde en ankelstøtte, der passer til ens egne behov og formål.

Til sport

Det er ikke nogen hemmelighed, at en stor del af dem, der pådrager sig en skade i anklen, gør det i forbindelse med sport. Hvis du er blandt dem, der tidligere har haft en ankelskade, er det vigtigt, at du passer ekstra godt på, når du dyrker sport.

Ankelskaderne ses ofte i forbindelse med sportsgrene som fodbold og håndbold, men også blandt folk, der løber meget. Faktisk er ankelskader en af de mest hyppige årsager til, at folk ender på skadestuen – og det gælder folk i alle aldre.

For at forebygge skader i din ankel, når du dyrker sport, kan du gøre brug af en ankelstøtte. Det er dog kun i tilfælde af, at du tidligere har været skadet, eller at du har en svag ankel, at det giver mening. Er ingen af delene gældende for dig, er en ankelstøtte ikke nødvendig.

Hvis du ved, at du skal bruge din ankelstøtte til sport, er det vigtigt at vælge en variant, der er lavet til dette. Det er nemlig langt fra dem alle, der kan bryste sig af dette. Som følge af dette, er det heller ikke dem alle, der rent faktisk egner sig til at blive brugt under f.eks. løb.

Sådan vælger du den rette ankelstøtte

Hvis du står overfor at skulle vælge en ankelstøtte, er der mange ting, du skal have fokus på. Derfor er det heller ikke et nemt valg. For at undgå at træffe en forkert beslutning, anbefales det derfor, at du tager dig god tid til at undersøge markedet og vælge din ankelstøtte.

I forbindelse med dit valg er der dog en række parametre, der særligt bør være i fokus. Kender du dine krav til disse, bliver det betydeligt lettere at finde den rette løsning. Det er især noget, der gør sig gældende for de nedenstående punkter.

Formål

Hvis du har i sinde at købe en ankelstøtte, er det vigtigt, at du har fokus på at vælge ud fra formål. Det er nemlig ikke alle former for ankelstøtter, der virker til alle formål. Af denne grund er det vigtigt, at du ved, hvad du helt konkret er på jagt efter.

Ved du, at du skal bruge den, mens du spiller fodbold, er det sandsynligvis en helt anden model, du er på jagt efter, end hvis du skal bruge et redskab til at styrke anklen efter et brud. Her vil du nemlig være bedre stillet med en stærk ankelskinne.

Netop derfor skal du også have et egentligt formål med købet af din ankelstøtte. Du skal ikke blot gøre det, fordi du mener, at det er en god idé at bruge en sådan støtte. Er der ikke noget galt med din ankel, er der nemlig slet ikke nogen grund til det.

Uanset hvad dit formål med købet af en ankelstøtte er, kan du dog være sikker på, at du kan finde noget på det danske marked, der passer hertil. Derfor skal du ikke være bekymret for, om det kan lade sig gøre at finde en ankelstøtte, der passer godt til netop dig.

Størrelse

Størrelsen er selvfølgelig også et aspekt, der skal være i fokus. Der er nemlig stor forskel på størrelsen af dem, og hvis du ikke finder den rette størrelse, så får du ikke optimal støtte. Sidder din ankelstøtte for løst, har den nemlig pludselig en meget lille effekt.

Af denne grund er det også uhyre vigtigt, at du ikke går på kompromis på dette punkt. Hvis du gør det, så kan du ende med, at du ikke får det udbytte fra din ankelstøtte, som du egentlig søger. Brug derfor god tid på at sikre, at du får købt en ankelstøtte i den rette størrelse.

Uanset hvilken af de mange modeller, du ender med at vælge, så er der naturligvis en størrelsesguide, der kan hjælpe dig med at vælge størrelse. Det er vigtigt, at du tager udgangspunkt i denne guide, når du vælger, da størrelserne varierer fra model til model.

Pris

Der skal ikke herske tvivl om, at prisen også er et vigtigt aspekt for de fleste. Der er nemlig rigtig mange, der ikke ønsker at bruge for mange penge på deres ankelstøtte – og det er faktisk en skam. Det er nemlig ikke et redskab, der er værd at gå på kompromis med.

Beslutter du dig for at købe et billigt alternativ, kan det medføre, at du ikke får optimal støtte til din ankel. Det kan øge risikoen for at få et tilbagefald, hvis du allerede har fået en skade, og det vil ligeledes medføre, at din ankel ikke styrkes, som den skal.

Selvom det kan virke tiltalende at investere i en billigt ankelstøtte, for at spare penge, er det sjældent værd at gøre. Mange af de billige modeller har nemlig ikke det store at byde på, og derfor kan det som regel godt betale sig at vælge en af de lidt dyrere løsninger.

Heldigvis forholder det sig således, at det generelt ikke er særligt dyrt at købe en ankelstøtte. Du kan finde rigtig gode modeller, der ikke koste mere end få hundrede kroner. Netop derfor kan det sjældent betale sig at vælge de billigste, da prisforskellen er meget lille.

Giv denne post en karakter

Bordrundsave fra Milwaukee

Tidligere artikel

Multimaskine – Stor guide med de mest populære

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Pleje