Airbike
Træning og fitnessTræningsmaskiner

Airbike: Stor guide til køb – intens og eksplosiv træning

0

En Airbike er for dig, der har et ønske om at købe en træningsmaskine, der giver en intens og eksplosiv træning med høj belastning. Det er en maskine, der gør det muligt at presse dig selv til det yderste, og få en effektiv træning af både arme og ben.

Hvad er en Airbike?

Der er ikke mange træningsmaskiner, der er mere effektive, end en Airbike. Derfor er det en træningsmaskine, der er udviklet til dig, der ønsker en intens og eksplosiv træning med høj belastning. Det tilbyder den på et niveau, som andre maskiner ikke kan konkurrere med.

Vil du gerne have muligheden for at presse dig selv til det yderste, er en Airbike ikke en dum idé. Den er nemlig i stand til at sikre, at du får en effektiv træning af både arme og ben. En sådan cykel kan bedst beskrives som en kombination af en motionscykel og en crosstrainer.

Er baseret på luftmodstand

Som navnet dog på denne maskine antyder, er der tale om en særlig type cykel, der er baseret på luftmodstand. Denne modstand stiger gradvist i takt med kraften i dine bevægelser. Derfor er det dine egne bevægelser, der styrer mængden af modstand.

Cykler skaber en vindmodstand i hjulet, hvorfor det er helt op til dig selv, hvor stor en belastning, du vil udsætte dig selv for. Jo mere gas, du giver den, jo mere modstand, og derfor er du selv herre over både sværhedsgrad og hastighed på maskinen.

Det vil også sige, at det er en maskine, der har en ubegrænset modstand, hvor det kun er dig selv, der sætter grænser. Derfor er det en multimaskine, der egner sig til både cardio- og helkropstræning, ligesom den kan bryste sig af at være nem at bruge og indstille.

Mange indstillingsmuligheder

Det er naturligvis også muligt for dig at justere på en lang række indstillinger. Flere af modellerne byder også på et stort udvalg af smarte funktioner. Det er endda muligt at opsætte dine egne programmer på nem og hurtig vis, hvis du ønsker dette.

På den integrerede skærm kan man som regel holde øje med program og relevant data. Rigtig mange vælger at bruge deres Airbike til intervaltræning, da det er en intens og hård form for træning, som du kan bruge til for alvor at få pulsen op.

Hvorfor bør man bruge en Airbike?

Der er mange årsager til, hvorfor man bør klare hele eller dele af sin træning på en Airbike. Det er ganske vist en maskine, der især er brugt indenfor crossfit, men den kan sagtens bruges for sig selv eller i forbindelse med andre former for træning.

En Airbike er især blevet et populært valgt, da den byder på en hård og effektiv træning af hele din krop. Maskinen kan naturligvis bruges af både øvede og nybegyndere, da du selv kan styre intensiteten af din træning, ved at skrue op og ned for hastigheden.

Det er i høj grad din kondition, du kan styrke, når du giver den gas på din Airbike. Du får dog også mulighed for at styrke din muskelstyrke. Ikke nok med det, så er du også sikret at få en høj fedtforbrænding og øget stofskifte med denne træningsmaskine.

Så længe du sørger for at udfordre dig selv maksimalt, er du garanteret, at du vil komme til at opleve mærkbare resultater. Det er selvfølgelig noget, der gør sig gældende, uanset om du har et mål om at tabe dig, styrke dine muskler eller komme i bedre form.

Sådan bruger du en Airbike: 


 

Hvilke fordele er der forbundet med en Airbike?

Der bør ikke herske tvivl om, at det er en af de mest komplette træningsmaskiner, du kan finde. Her får du nemlig en maskine, der giver dig muligheden for at træne hele kroppen på én gang. Med andre ord, så får du en solid træning på ganske kort tid.

Der findes ikke mange andre træningsmaskiner, der kan presse dig til det yderste på samme måde som denne maskine. Der er mange fordele forbundet med en Airbike, hvilket blandt andet gælder nedenstående:

  • Den giver dig en effektiv cardio- og helkropstræning med mærkbare resultater
  • Maskinen kan give dig en god, men simpel træning af både arme og ben
  • Maskinen giver en høj fedtforbrænding og øget stofskifte
  • En træningsform med høj intensitet, der sikrer at du får pulsen op

Guide: Hvordan finder jeg den rette Airbike?

Har du besluttet dig for, at du gerne vil købe en Airbike? I så fald er det vigtigt, at du er klar over, at der findes flere modeller på det danske marked. Derfor vil det ikke være dem alle, der lever op til de krav, du har, og passer til de behov, du skal have dækket.

Er det første gang, du skal købe en Airbike, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvad du skal holde øje med. Det kan gøre det svært at finde frem til den helt rette model for dig, men heldigvis er det noget, du kan blive klogere på herunder.

Træningscomputer

Hvis du gerne vil kunne følge med i relevant data om din træning, er det vigtigt at vælge en model, der er udstyret med en optimal computer. Det er nemlig ikke alle, der kan vise de samme data. Dertil adskiller de sig også i forhold til mængden og udvalget af programmer.

Ikke alle mener, at de har brug for et eller flere programmer til at kunne træne på en Airbike. Vil du gerne have dette, er det naturligvis vigtigt at finde en model, der er blevet forsynet med en træningscomputer, der lader dig vælge blandt en lang række programmer.

På de fleste computere er der mulighed for at se data om blandt andet tid, strækning, hastighed, watt, rpm, kalorier og puls. Det er dog noget, der er varierer en del, hvorfor det naturligvis er et aspekt, du skal have fokus på, når du skal vælge Airbike.

Transportabel

Ved du, at du har brug for at flytte rundt på din Airbike, er det en god idé, at du går på jagt efter en model, der ikke vejer for meget. Det er nemlig ikke nemt at rykke rundt på den, hvis den er for tung. Derfor er vægten afgørende i denne sammenhæng.

Samtidig bør du også sikre, at cyklen er udstyret med hjul, der gør, at du kan rykke rundt på den. Dem er der heldigvis flere af, hvorfor det ikke begrænser dine muligheder. Derudover er det også oplagt at vælge en kompakt model, da det også gør det lettere at flytte den.

Drivsystem

Det er ikke alle Airbikes, der er forsynet med samme drivsystem. Som udgangspunkt er der to forskellige drivsystemer at vælge mellem: kædedrevet eller bæltedrevet. Der findes også et mindre udvalg af modeller, der byder på en kombination af de to ting.

Det er en god idé at vælge en model, der er baseret på et bæltedrevet drivsystem. Det er der flere årsager til, men det handler dog især om, at det er et mere støjsvagt system, end et kædedrevet system. Dertil giver det også mere jævne bevægelser under træningen.

Slutteligt er det også værd at notere sig, at det kræver en del mindre vedligeholdelse. Det vil sige, at du ikke skal bruge tid på at vedligeholde maskinen, men kan i stedet fokusere på din træning.

Giv denne post en karakter

Hulahopring med vægt – se de bedste på markedet

Tidligere artikel

Gulvsliber – Stor guide med prissammenligning

Næste artikel

Du kan måske også lide