ElværktøjRyobiVærktøj

Ryobi rundsav. Se eksperternes valg

0

Du er næppe i tvivl om, at en rundsav er en sav, der kan bruges til en lang række opgaver. Det er nemlig en sav, der kan bryste sig af en stor kraft. Det betyder dog også, at det ikke er sikkert, at det er den rette sav for dig. Hvis du skal bruge en sav til meget nøje præcisionsarbejde, er der andre savtyper, der er et bedre valg.

Hvis du skal bruge den til at skære store stolper over eller save i smig, så er en rundsav et godt valg. Du skal dog huske, at der er forskel på en hånd- og bordrundsav, hvorfor de to typer rundsave også egner sig til hver deres formål. Håndrundsaven er dog den type rundsav, som mange vælger til privat og professionel brug.

Er du selv på jagt efter en ny rundsav, skal der ikke være nogen tvivl om, at der er mange muligheder. Derfor er det heller ikke sikkert, at du ved, hvor du skal starte med at lede. Et sted, hvor du kan være sikker på at finde en egnet rundsav er her på siden, hvor du finder et stort udvalg af rundsave fra japanske Ryobi.

Hvad kan man egentlig bruge en rundsav til?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan bruge en rundsav til en lang række opgaver. Derfor er det også et meget alsidigt stykke el-værktøj, som du bør have til rådighed, hvis du arbejder meget med træ. Træet er nemlig dens spidskompetence, selvom du i nogle tilfælde kan bruge den til at save i andre materialer.

Rundsaven er meget brugbar, hvad enten du skal bruge den til grove eller fine saveopgaver. Der er dog stor forskel på, hvilken af de mange modeller du vælger. Derfor er det også vigtigt, at du tager højde for, hvad du skal bruge din rundsav til, før du vælger. Nogle er nemlig bedre end andre til fx det fine savearbejde.

Langt de fleste rundsave (i hvert fald blandt modellerne fra Ryobi) kan dog bruges til minimum de følgende opgaver og gøremål:

  • Foretage et præcist snit i en plade
  • Afkorte et emne – typisk et emne i træ
  • Save søm og betonrester over i bygningstømmer
  • Flække et stykke tømmer på langs af træets årer
  • Lave en flot afslutning på en bordplade eller lignende
  • Save i møbelfiner, uden at det sker, at det flosser i kanten

Er du på jagt efter en sav, som du kan bruge til en eller flere af de opgaver, der er angivet herover, skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en rundsav du søger. Der er flere andre el-save, som også kan bruges til disse opgaver, men de kan dog ikke klare dem lige så godt. Derfor er håndrundsaven det klart bedste valg.

Ryobi laver både el- og batteridrevne rundsave

Der er rigtig mange ting, der er vigtige at tage højde for, når du skal købe en rundsav. Derfor er det også et af de valg, som du er nødt til at tage dig god tid til at træffe. Du skal nemlig sikre dig, at du rent faktisk ender med at få købt en maskine, der lever op til dine krav, og som er i stand til at dække dine behov.

En stor del af at sikre, at du ender med at købe en ideel rundsav er, at du finder ud af, om den skal være el- eller batteridrevet. Der er naturligvis både fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor det ene valg ikke nødvendigvis er mere rigtigt, end det andet. Derfor er du også nødt til at have et kendskab til dine behov.

Hvis du fx ved, at du skal bruge din rundsav til at lave hårdt arbejde eller du skal bruge den i lang tid, er det ikke en god idé at købe en maskine med batteri. Hvis du gør det, så skal du både tænke på, at du har en vis batteritid, som du skal holde dig inden for. Gør du ikke det, er du nødt til at vente til batteriet er genopladet.

Dertil skal det ikke være nogen hemmelighed, at de batteridrevne modeller ikke er lige så effektive. De er ganske vist blevet stærkere og mere effektive med tiden, men de er dog stadig et godt stykke fra at være lige så effektive som de eldrevne modeller. Hvis kraft er vigtigt for dig, skal du derfor vælge en eldrevet model.

Ryobi har det hele i sortiment

Hvad enten du skal bruge en el- eller en batteridrevet model, skal du ikke være bange for, at du ikke kan finde en model fra Ryobi, der passer til dine behov. Deres udvalg er ikke det største på markedet, men det ændrer dog ikke på, at du har rigtig mange muligheder at vælge mellem – og derfor er der også noget for netop dig.

Blandt udvalget finder du selvfølgelig også både el- og batteridrevne modeller, der adskiller sig fra hinanden på flere punkter. Hvis du har intentioner om at købe en ny rundsav, så kan du være sikker på, at de hos den japanske producent har udviklet noget, der er ideelt for dig. Det er gældende, uanset hvad dine krav er.

Overvej hvor ofte du kommer til at bruge den

Når du skal købe en ny rundsav, er der – som sagt – mange faktorer, der er vigtige for dit valg. Af den grund er det også vigtigt, at du sørger for at overveje meget nøje, hvilken af modellerne fra Ryobi, der synes at være den bedste for dit vedkommende. I den forbindelse er det en god idé at overveje, hvor meget den skal bruges.

Hvis du ikke kommer til at bruge den specielt meget, er der nemlig ikke nogen grund til at investere for stor en sum penge i den. Omvendt er det ikke en god idé at gå på kompromis med dit valg, hvis du ved, at det er en maskine, som du får brug for på næsten daglig basis. Her skal du nemlig have en professionel rundsav.

Desuden er det også en god idé at vælge en Ryobi rundsav med skinne, hvis du skal bruge den meget. Derved er du nemlig sikret, at du bliver ved med at opretholde en høj præcision. Det er selvfølgelig vigtigt, at du gør det, da du ellers ender med et resultat, som du ikke er tilfreds – uanset hvad du saver i og hvorfor du gør det.

Hos Ryobi får du altid rigtig meget for pengene

Du skal ikke tro, at du ikke får noget af værdi, hvis du vælger en af de mindre modeller fra Ryobi. På trods af, at det næsten kan virke for godt til at være sandt, så får du rigtig meget for pengene, hvis du vælger at købe et stykke el-værktøj fra Ryobi. Det er endda ikke kun noget, der gør sig gældende for deres rundsave.

Igen er det dog vigtigt, at det gøres klart, at du skal sørge for at vælge med afsæt i dine behov. Hvis du ved, hvad dine behov er, og du måske bare gerne vil have en rundsav, fordi du en dag kunne få brug for den, så er det dét, du skal tage udgangspunkt i. Forsøg dog at holde dig til brands, som er kendt for høj kvalitet.

Giv denne post en karakter

Senge 90×200. Alle de bedste tilbud på senge

Tidligere artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elværktøj