Robotplæneklipper test
BoligHavemaskinerRobotplæneklipper

Robotplæneklipper Test 2023. Find den bedste model til din græsplæne

0

Robotplæneklippere er blevet populære på det seneste, og det er selvfølgelig ikke uden grund. De forskellige modeller er generelt blevet billigere med årene, og så slipper du for at slå græsset selv. Både batteriet og motorkraften er blevet forbedret med tiden, hvorfor de i dag er lige så effektive som andre plæneklippere.

De mest solgte modeller lige nu

Det er dog ikke alle modeller, der er lige gode. Derfor kan det være svært at vælge blandt det store udvalg. Du skal vælge en robotplæneklipper, der er effektiv, billig i drift og lever op til dine behov. Det er ikke nemt, men du kan heldigvis finde inspiration til dit valg herunder, hvor du præsenteres for en række gode modeller.


Worx Landroid M700

Vil du gerne have en sund, velplejet og vedligeholdt græsplæne? Det kræver sikkert hårdt arbejde, tænker du. Sådan behøver det dog ikke at være. Du kan sagtens få en skøn græsplæne, uden at skulle arbejde for det. Hvis du synes, det lyder tiltalende, så bør du investere i en robotplæneklipper som Worx Landroid M700.

Denne robotplæneklipper er ikke blot hurtigere, men også mere fleksibel end op til flere andre modeller på markedet. Den egner sig desuden til mellemstore haver på op til 700 kvadratmeter. Den kommer dertil med en funktion, der hedder Cut to Edge, der betyder at den klippe hele din græsplæne og dermed også kanterne.

Nem at opsætte og programmere

Du får også en robotplæneklipper, der er nem at opsætte og programmere. Den kommer endda med en nem automatisk planlægning. Hvis du ikke ønsker at benytte denne funktion, så er det dog også muligt at tilpasse den til dine egne behov, så den passer ind i dit skema. Faktisk er der mulighed for at justere på stort set alt.

Du har desuden mulighed for at koble den op til en applikation på din smartphone eller tablet-pc. Denne er blevet udviklet til både Android og iOS. Fra denne applikation kan du styre din robotplæneklipper, hvorfor du nemt kan vælge indstillinger, lave om din skemaplanlægning samt altid har kontrol over robottens drift.

Kan oplades på flere måder

Det er desuden en robot, der kan lades op på flere måder. Der medfølger et batteri, der også er kompatibelt med samtlige andre produkter fra Worx, der har en 20 V-batteripakke. Derfor er der mulighed for at udskifte batterierne mellem de enkelte produkter, men du kan dog også oplade det enkelte batteri, hvis det ønskes.

Den integrerede motor er uden børster og sensorer. Derfor kører den efter samme teknologi som en elbil. Det er en sublim egenskab, som kun ganske få andre robotplæneklippere kan bryste sig af. Den kan håndtere en maksimal plænehældning på 35% og kan justeres i højden fra 30 til 60 mm., hvorfor den klare det meste.

Detaljer:

 • Arbejdsareal: Op til 700 m2
 • Knivdiameter: 18 cm.
 • Klippebredde: 18 cm.
 • Køretid: Op til 120 min.
 • Højdejustering: Fra 30 til 60 mm.
 • Ladetid: Omtrent 180 min.
 • Lydniveau: 67 dB
 • Max. plænehældning: 35 %
 • Batteri: Lithium-Ion 4,0 Ah

Gardena Sileno City 500

Hvis du gerne vil komme hjem til en flot og velplejet græsplæne, når du har været på arbejde, så er en Sileno City fra Gardena en oplagt investering for dig. Den er i stand til at slå din græsplæne til præcision og leverer altid forbløffende resultater. Derfor er du garanteret, at du altid vil have en græsplæne, der er nydeligt slået.

Du kan indstille den til kun at køre, mens du er på arbejde, men du kan dog også sagtens lade den køre, mens du er hjemme. Den har et lavt støjniveau på blot 58 dB, når den arbejder. Derfor vil du end ikke lægge mærke til at den kører rundt på græsset. Imens den slår græsset, så kan du blot læne dig tilbage i stolen på terrassen.

Passer til mindre græsarealer

Hvis du skal bruge en robotplæneklipper, der er god til store haver, så er det dog ikke en Sileno City 500, du skal have fat i. Her får du nemlig en robot, der er udviklet til et mindre græsareal, der lyder på op til 500 m2. De fleste kan dog sagtens nøjes med en sådan robot, da de ikke har en have, der er større end de 500 m2-

Den er desuden i stand til at klare en hældning, der lyder på 25%. Derfor kan den godt klare små bakker og deslige. Samtidig er den ikke større end at den sagtens kan klare mindre passager mellem dine græsarealer i haven. Du skal derfor ikke bekymre dig for, at den sidder fast i passagerne, med mindre de er meget smalle.

Den kan klare ethvert vejr

Én af de klare fordele ved netop Sileno City 500, er at den klare stort set ethvert vejr. Den er tilmed også så stille, at du næsten ikke kan høre den. Når den er færdig med at slå græsset, så kan den selv finde retur til sin ladestation. Her sørger den naturligvis for selv at lade op, så den er klar til igen at tage fat på arbejdet.

Det er nemt at installere og opsætte robotten. Den er udstyret med et program, der automatisk styrer dens klippetider. Du kan dog også indstille den manuelt, så den kun klipper, når du synes, den skal klippe. Den har også en pinkode, der gør det sværere at stjæle den, hvorfor Gardena har formået at sikre den mod tyveri.

Detaljer:

 • Arbejdsareal: Op til 500 m2
 • Lydniveau: 58 dB
 • Max. plænehældning: 25 %
 • Ladetid: Omtrent 60 min.
 • Højdejustering: 20 til 50 mm.
 • Køretid: Op til 65 min.
 • Klippebredde: 16 cm.
 • Batteri: Lithium-Ion

Robomow RS615U

Det er ikke alle robotter, der kan klare et stort græsareal. Det er dog ingen sag for RS615U fra Robomow. Den er i stand til at klare en plæne på helt op til 3.000 m2. Det skal dog gøres klart, at det anbefales kun at bruge den til en plæne på ca. 1.600 m2. Det afhænger nemlig af din plænes opbygning, om den kan klare mere.

Du er dog sikret, at du altid får de bedst mulige klipperesultater og en maksimal ydeevne. Det er der flere grunde til, men det skyldes dog især at den er udstyret med ekstra kraftige og topsikrede klinger. Den er skabt til at kunne klare selv store plæner på ingen tid, da den har et stærkere klippesystem end de fleste.

Navigerer nemt rundt i din have

Den er blevet udstyret med et intelligent navigationssystem, hvorfor den nemt kan navigere rundt i din have. Den giver derfor også en uafbrudt og omhyggelig klipning, når den arbejder. Dens unikke evne til at navigere, giver også en hurtigere dækning af området med en hastighed, der er op til 10 % hurtigere end andre.

For at du altid er sikret en nem og fejlfri kørsel, så medfølger der både RoboGrips og PowerWheels. Dertil er RS615U fra Robomow også nem at installere. Den byder nemlig på en række simple installationsmuligheder, der gør de let som en leg. Den er ligetil og giver dig en intuitiv betjening – både ved installation og fremover.

Du kan kommunikere med den via en app

Det er ikke forkert at forvente, at en robotplæneklipper i denne prisklasse ikke er i stand til at kommunikere med din smartphone. Du kan naturligvis downloade en applikation til din smartphone, hvorefter du kan styre store dele af robotten direkte fra denne. Dertil er den blevet kåret som testvinder hos Forbrugerrådet Tænk.

Hvis du vælger at købe en RS615U, så får du en robot, der kan bryste sig af en styrke uden sammenligning. Den er nemlig blevet udstyret med en avanceret klippeteknologi, bevægelig bundplade og kraftige klinger. Endvidere har den en stor klippebredde på 56 cm., der gør at den lynhurtig er færdig med sit arbejde.

Detaljer:

 • Køretid: Mellem 55 min. og 70 min.
 • Højdejustering: Mellem 20 mm. og 80 mm.
 • Max. plænehældning: 36 % / 20 grader
 • Batteritype. 26 V Lithium (LiFePO4)
 • Lydniveau: 72 dB
 • Ladetid: Mellem 90 min. og 110 min.
 • Klippebredde: 56 cm.
 • Arbejdsareal: Op til 3.000 m2

Grouw M800 App Control

Med M800 fra Grouw kan du klare græsplæne i mange størrelser. Den kan nemlig klare plæner på helt op til 800 m2. Den kan køre op til 60 min. på en opladning. Det lyder ikke af meget, men den tager til gengæld ikke mere end 80 min. om at lade op. Derfor kam den hurtigt være i gang med at klippe din græsplæne igen.

Når der er behov for mere strøm på det indbyggede batteri, så kan Grouw M800 selv finde sin vej tilbage til sin ladestation. Derfor skal du ikke have noget med den at gøre, når den først er blevet sat i gang. Du kan blot nyde at den klipper dit græs for dig, mens du er på arbejde eller sidder tilbagelænet på din terrrasse.

Er en smal robotplæneklipper

De fleste, der går på jagt efter en robotplæneklipper, vil gerne have en bredde model. Det giver nemlig typisk også en god kilppebredde. Grouw har dog valgt at gå i den modsatte retning med deres M800. Her får du nemlig en smal model med en klippebredde på 18 cm. Det betyder dog at den kan komme til over det hele.

Det er også muligt at justere på klippehøjden. Den kan justeres fra blot 20 mm. og op til 60 mm., efter hvad du selv ønsker. Den er desuden også blevet udstyret med en tyverisikring i form af en personlig pinkode. Det er derfor ikke muligt at starte maskinen et nyt sted, hvis du ikke har den pinkode, du selv har indtastet.

Nemt at installere og sætte den op

Det er dertil endda også nemt at sætte den op og installere den korrekt. Når du skal sætte den op, så har du et væld af muligheder for at indstille dem, som du selv ønsker det. Det kan du gøre ved hjælp af tastaturet og det intuitive LCD-display, som Grouw har udstyret den med. Derfor er det nemt og dertil hurtigt overstået.

Du kan også downloade den gratis applikation til din smartphone (fungerer til Android og iOS). Fra denne applikation er det muligt at forbinde din telefon via Bluetooth. Efterfølgende er det muligt at følge robottens gang og statusser. Du behøver derfor ikke at gå ud i haven, hvis du gerne vil undersøge, hvad status er.

Detaljer:

 • Batteritype: 28 V Max / 2,5 Ah Li-Ion
 • Arbejdsareal: Op til 800 m2
 • Max. plænehældning: 36 % / 20 grader
 • Køretid: Op til 80 min.
 • Ladetid: Omtrent 100 min.
 • Højdejustering: Mellem 20 mm. og 60 mm.
 • Lydniveau: 66 dB

McCulloch ROB S600

Vil du gerne blot kunne læne dig tilbage og lade en robot om at klare det hårde arbejde, når du skal have slået dit græs? Det kan faktisk godt lade sig gøre med en McCulloch ROB S600. Her er der nemlig tale om en avanceret robotplæneklipper, der er effektiv og intuitiv. Dertil kan den også klare plæner på op til 600 m2.

Dertil er det også en robotplæneklipper, der er udstyret med bioklip. Det betyder at de små afklippede græsstå bliver liggende på din græsplæne. Det er dog kun en fordel, da det virker som naturlig gødning for plænen. Du kan være helt sikker på at du står tilbage med en fantastisk græsplæne med en fornem finish.

Robotten er nem at opsætte og installere

Det er ikke svært at sætte denne robot op, når du får den. Det er faktisk nemt at installere og programmere den korrekt. Det skyldes dens enkel konfiguration, det intuitive tastatur og naturligvis også den fleksible placering af ladestationen. Derfor kan alle og enhver selvfølgelig finde ud af at indstille robotten korrekt.

Når den har kørt rundt på dit græs, og den er ved at løbe tør for strøm, så kan den selv finde ud af vende retur til dens ladestation. Her lader den også selv op, inden den igen går i gang med sit arbejde på plænen. Hvad det betyder, er at du ikke skal have noget med den at gøre, når du først har opsat den første gang.

Du kan styre den via en app

Vi lever i en digital tidsalder. Det er der ingen, der er i tvivl om. Derfor kan du selvfølgelig også styre din robot ved hjælp af en applikation på din smartphone. Den dedikerede app, der har fået navnet ROB, skal forbindes til robotten via Bluetooth. Derfor kræves det, at du er inden for rækkevidde til at få en Bluetooth-forbindelse.

Fra applikationen er det muligt at styre robottens mange funktioner. Du kan også bruge den til at fejlfinde problemer. Du kan dertil også finde en række tidsbesparende, forudindstillede funktioner og diverse planer i applikationen. Derfor er det nemt at indstille robotplæneklipperen, så den passer til dit skema og dine krav.

Detaljer:

 • Batteri: Lithium-Ion
 • Højdejustering: Fra 20 mm. til 50 mm.
 • Køretid: Op til 65 min.
 • Ladetid: Omtrent 50 min.
 • Lydniveau: 57 dB
 • Max. plænehældning: 25 %
 • Arbejdsareal: Op til 600 m2
 • Klippebredde: 17 cm.

Robomow RC304U

Hvis du er på jagt efter en god hjælp til haven, så er det RC304U fra Robomow, du skal have fat i. Det er nemlig en stærk, hurtig og nem robotplæneklipper. Derfor er der også en sikkerhed ved, at den kan klare din opgave. Faktisk er det en robot, der kan håndtere et stort arbejdsareal, der lyder på helt op til 1.000 m2.

Dertil er den også blevet udstyret med et stærkt klippesystem, der gør at den kan klare store plæner hurtigere end mange andre robotplæneklippere. Dertil er den også blevet udstyret med knive, der er ekstra kraftige og topsikrede, hvorfor du er garanteret, at de giver et flot resultat hver gang – og endda i løbet af kort tid.

Er både nem at installere og bruge

Det er nemt for dig at installere robotten. Du kan sætte den op og have den kørende i haven i løbet af blot et par minutter. Derfor er det selvfølgelig også noget, alle kan finde ud af. Det kræver nemlig ikke tidligere erfaring eller særlige kompetencer. Du kan tilmed styre hele robotten via en applikation på din smartphone.

Det skyldes i høj grad at byde på en lang række fleksible installationsmuligheder. Derfor er den nem at have med at gøre, når den skal sættes op og indstilles for første gang. For at sikre en nem og fejlfri kørsel på enhver græsplæne, så bliver denne robotplæneklipper leveret med både såkaldte Powerwheels samt RoboGrips.

Kommer med et unikt kantklip

Den er også udstyret med et unikt kantklip. Det betyder at den kan klippe ud over hjulet, hvorfor din plæne får en ekstra flot finish. Dertil har den også bioklip, hvilket er ensbetydende med at den efterlader de små afklippede græsstrå på plænen. Det er dog kun en fordel, da disse græsstå kan bruges som naturlig gødning.

Den er udstyret med et intelligent navigationssystem, hvorfor den nemt kan navigere rundt i din have. Derfor er du sikret, at den giver en uafbrudt og omhyggelig klipning. Samtidig er du faktisk også sikret, at den giver en hurtigere dækning af hele området – faktisk har den en 10 % hurtigere hastighed end andre modeller.

Detaljer:

 • Batteri: 26V Lithium (LiFePO4)
 • Motortype: Elektrisk (200 W)
 • Max. plænehældning: 36 % / 20 grader
 • Ladetid: Mellem 50 og 70 min.
 • Køretid: Mellem 45 min. og 50 min.
 • Højdejustering: Mellem 15 mm. og 60 mm.
 • Klippebredde: 28 cm.
 • Lydniveau: 69 dB
 • Arbejdsareal: Op til 1.000 m2

Gardena Sileno Life 1000

Hvis du er træt af at slå græs, så kan du blot købe en Gardena Sileno Life 1000. Det er en robot, der kan gøre det hårde arbejde for dig. Med en Gardena Sileno Life 1000 kan du nemt får klaret græsslåningen, uden selv at røre en finger. Der er endda tale om en robot, der er i stand til at klare græsplæner på helt op til 1.000 m2.

Det er en kompakt robot, der nemt kan manøvre rundt på din græsplæne. Den er endda ikke bredere end at den kan komme igennem selv de smallere passager. Den er også i stand til at klare en plænehældning på op til 30 %. Dertil står den altid klar til at klare det hårde arbejde, uanset hvilken have og græsplæne, du har.

Nem installation og enkel rengøring

Når du skal starte din robot op, så foregår det på meget intuitiv vis. Den er nemlig udstyret med en simpel programmeringsassistent, der guider dig igennem hele processen. Den er selv i stand til at kortlægge hele din græsplæne, så den dermed kører rundt i din have på mest optimal vis og klipper din græsplæne effektivt.

Det er også muligt for dig at skemalægge din robot, så den kun kører, når du ønsker at den skal køre. Du kan f.eks. lade den køre, mens du er på arbejde eller af anden årsag er ude af hjemmet. Når den har kørt i en rum tid, så skal den selvfølgelig gøres lidt rent. Det er dog ikke noget, du skal være bange for, da det er nemt.

En robotplæneklipper med maksimal sikkerhed

Der er bestemt ikke gået på kompromis med sikkerheden i denne robot. Den er nemlig udstyret med flere forskellige sensorer, der sikrer dig en maksimal sikkerhed. Den er blandt andet udstyret med tilt-sensorer og løftesensorer. De sørger for, at hvis den vælter eller du løfter den op, så slukker den automatisk for kniven.

Den er dog også udstyret med en række sensitive sensorer, der beskytter den mod at køre ind i diverse forhindringer rundt omkring i haven. Samtidig er den også blevet sikret mod tyveri, da du under opsætning af den vælger en personlig pinkode. Denne pinkode skal indtastes, hvis robotten er blevet løftet og flyttet.

Detaljer:

 • Batteri: Lithium-Ion
 • Arbejdsareal: Op til 1.000 m2
 • Ladetid: Omtrent 60 min.
 • Køretid: Op til 65 min.
 • Højdejustering: Mellem 20 mm. og 50 mm.
 • Lydniveau: 58 dB
 • Max. plænehældning: 30 %

Sådan vælger du din robotplæneklipper

Det er ikke nemt at vælge den rette robotplæneklipper. Der er en lang række ting, du skal overveje nøje, så du kan vælge den rette model. Først og fremmest skal du finde ud af hvor stor din have er. Det er nemlig ikke alle modeller, der kan varetage et lige stort arbejdsareal, hvorfor det er noget, du skal være opmærksom på.

Det er dog ikke kun havens areal, du skal overveje. Du skal også tage højde for havens kompleksitet. Hvis du har en have, der er delt op i flere zoner, så skal du vælge en robot, der er i stand til at klare dette. Er der tale om en have med store stigninger, så er det også noget, du er nødt til at inddrage i overvejelserne, du gør dig.

Hvis der er smalle passager, så skal du have fat i en robot, der er relativt kompakt. Skal den blot køre på en græsplæne, der består af ét eller flere store, åbne arealer, så er det ikke noget, der er nær så vigtigt at tænke på. Robotplæneklippere varierer meget i størrelse, hvorfor du skal finde én, der har en passende størrelse.

Det er også et spørgsmål om smag og pris

Det er dog ikke blot et spørgsmål om størrelse og arbejdsareal. Der er også en lang række andre ting, du skal huske at tjekke op på. En stor del af disse handler dog om egen smag og den endelig pris på den valgte robot. Det skal derfor gøres meget klart, at du altid skal sørge for at vælge med afsæt i dine egne behov og krav.

Vil du f.eks. gerne have en robotplæneklipper, der har flere funktioner end de gængse modeller på markedet? Det kan også være, at det bare gerne skal være så simpelt som muligt, så det er nemt at gøre brug af den. Skal den være lydløs eller gør det ikke så meget? Det er sådanne overvejelser, du er nødt til at gøre dig.

Robotplæneklippere fås i mange prisklasser

For langt de fleste, er pris også vigtigt, når de skal købe en robotplæneklipper. Derfor er det også noget, du skal have fokus på, når du går på jagt efter den robot, der skal stå for at klippe dit græs i fremtiden. Du skal dog være opmærksom på at robotplæneklipperne varierer meget i pris og adskille af flere tusinde kroner.

Som følge af dette kan det være en god idé at lægge et lille budget, inden du går på jagt. Det kan gøre dit valg markant nemmere. Hvis du ikke har en idé om, hvor du skal placere dig henne prismæssigt, så kan du ende med at spilde tid på at kigge på robotter, du ikke har råd til. Det er der selvfølgelig ikke nogen grund til.

Det skal dog gøres klart, at du ikke bør gå efter den billigst mulige model. Der er mange, der begår den fejl, at de forsøger at finde den billigste model, fordi de gerne vil holde deres investering i bund. Det kan virke tiltalende, men det er dog ikke nogen god idé. Sørg i stedet for at vælge en model, der passer til dine behov.

Prioriter altid kvalitet over pris

Det er ikke umuligt at finde en robotplæneklipper til en lav pris. Det er dog ikke noget, der betyder, at du skal gå på direkte jagt efter den model, der har den laveste pris. Faktisk er det slet ikke nogen god idé at du gør dette. I stedet skal du holde fokus på at finde frem til en model, der lever op til de krav og behov, du har.

Som følge af dette, er det også vigtigt, at du altid har mere fokus på kvalitet end på pris. Det er ikke værd at spare lidt penge, hvis du efter kort tid skal finde ud af, at du har købt en robot, der ikke kan dække dine behov. Det er også derfor, det er vigtigt, at du sørger for at vælge din robot med den største omhu.

Der er mange, der gerne vil holde deres pris i bund. Det er også forståeligt, da det kan være dyrt at skulle ud og investere i en robotplæneklipper. Faktum er dog, at det er bedre, at du venter med at købe robotten, hvis du ikke har råd til en fornuftig model. Du får langt mere for dine penge, hvis du prioriterer kvalitet over pris.

Sådan virker en robotplæneklipper

Du skal kun sætte din robotplæneklipper op én gang. Når du har gjort det, så passer den sig selv. Det betyder også, at når den først er sat korrekt op, så skal du ikke længere besværes med at klippe græsset. Når du skal sætte den op, så skal du starte med at lægge en tråd. Denne tråd skal lægges langs græsplænens yderkanter.

Til de fleste robotplæneklippere medfølger der en mængde pløkker, der kan bruges til at fastgøre tråden, når du har lagt den. Næste skridt er at forbinde kanttråden med ladestationen, hvorefter den automatisk bliver aktiveret. Når det hele er blevet aktiveret, så er din robotplæneklipper klar og du skal ikke foretage dig mere.

Kanttråden dækkes hurtigt af græs

Det tager ikke mere end et par uger, inden kanttråden er blevet dækket af græs og derfor ikke er synlig. Den er dog stadig synlig for robotten, der selv går i gang med at klippe græs på de forudindstillede tidspunkter. Når den er færdig eller mangler strøm, så er den selv i stand til at finde retur til ladestationen, for at lade op.

Din robotplæneklipper står græsset ved hjælp af et unikt og avanceret knivsystem. Der er dog forskel på de enkelte enheders knivsystemer og dermed også deres effektivitet. Den kører ikke i lige linjer, som du selv ville have gjort, men derimod i et vilkårligt mønster. Det sikrer dig dog blot en pæn og nyklippet græsplæne.

Det er dog kun en fordel, at den ikke gør det, da du dermed undgår kørespor. Derfor opnår du nærmest en tæppelignende græsplæne, såfremt dit græs også er velplejet. Det beviser dog, at det er lige så nemt, som det lyder. Alle og enhver kan sætte en robotplæneklipper op, hvorefter de kan nyde sommeren på terrassen. Hvis du er træt af at slå græs, så kan det kun gå for langsomt med at anskaffe en robotplæneklipper. Som det er angivet herover, så kan alle og enhver finde ud af at sætte den op.

4.7/5 - (4 votes)

Køb af kap/geringssav – det bedste valg

Tidligere artikel

Soundboks test. Find billigste forhandler her

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig