Bosch robotplæneklipper tilbud pris
BoschHavemaskinerRobotplæneklipper

Bosch Robotplæneklipper. Mest populære modeller i 2023

0

Det bliver mere og mere populært at erstatte den håndskubbede plæneklipper med en robotplæneklipper. Det er ganske forståeligt, at mange træffer denne beslutning, da der følger adskillelige fordele med at gøre dette. Det er sandsynligvis også derfor, at du selv er på udkig efter en robotplæneklipper fra Bosch.

Mulighederne for at erhverve en robotplæneklipper er mange. Det er både en fordel og en ulempe, at det er gældende. Det sikrer, at alle kan finde en model, der lever op til deres krav, men det kan være svært at finde denne. Herunder finder du et stort udvalg af Bosch robotplæneklippere, der indeholder noget for alle.

Den bedste i test

Bosch Indego M+ 700 er af mange forskellige hjemmesider, blandt andet TÆNK, testet som den bedste bosch Robotplæneklipper. 

Find den billigste

Nedenfor har jeg listet de bedste webshop, som forhandler Bosch robotplæneklippere. Du kan finde det bedste tilbud, baseret på det behov du har: 

Bosch til haver op til 350 m2

Bosch til haver op til 400 m2

Bosch til haver op til 500 m2

Bosch til haver op til 700 m2

Der er mange fordele ved at købe en robotplæneklipper

Der er adskillige fordele ved at anskaffe sig en robotplæneklipper. Derfor kan det sjældent betale sig at tøve med det. Den primære fordel er selvfølgelig, at du selv slipper for at slå græs. Nu har du i stedet en robot til at gøre det for dig. Det er meget spildt tid og besvær, som din robotplæneklipper eliminerer for dig.

Du behøver endda ikke at samle græsset op efterfølgende. I dag er de fleste robotplæneklippere fra Bosch nemlig udstyret med bio-klip. Det betyder, at den sørger for at fordele det fintsnittede græs jævnt over hele plænen. Derved bliver det brugt som gødning, så din græsplæne i fremtiden vil tage sig endnu bedre ud.

Du kan sagtens lade den passe sig selv, da den er udstyret med automatisk registrering af forhindringer som sten, træer og andet. Dertil kan de fleste modeller bryste sig af en høj ydeevne, hvorfor den kan klare stort set alle plænestørrelser. Du kan derfor godt få glæde af den, til trods for, at din plæne ikke er et frimærke.

Ikke nok med det, så er det ikke engang et krav, at du selv skal sætte den i gang. Du kan nemlig blot indstille den til at køre på bestemte tidspunkter. Når den er færdig med at klippe din plæne, så kører den selv retur til dens ladestation. Her bliver den stående, indtil den er ladet op, og er klar til at gå i gang igen.

Hvad er vigtigt, når jeg skal vælge robotplæneklipper?

Der bør ikke herske tvivl om, at der er mange faktorer, der er vigtige, når du skal købe en robotplæneklipper. Derfor er det bestemt heller ikke optimalt, blot at vælge ud fra, hvad du tror er et godt køb. Du er nødt til at sætte dig ind i, hvad dine behov reelt set er.

Det kan du få hjælp til herunder, hvor du præsenteres for en række af de mest essentielle aspekter af købet af en robotplæneklipper.

Græsplænens størrelse

Et af de aspekter, der særligt er vigtigt at forholde sig til, er arealet af din græsplæne. Langt de fleste modeller har nemlig et fastsat maksimalt arbejdsområde. Derfor bør du starte med at finde en model, der kan arbejde i et område, der er tilpas stort, set i forhold til størrelsen på din græsplæne i haven.

Hvis du har en stor have, er det også en god idé at købe en model med en stor klippebredde. Det er nemlig med til at sikre, at din robotplæneklipper er hurtigere færdig med sit arbejde. Ikke nok med det, så vil det også slide mindre på maskinen, eftersom det også er med til at sikre, at den ikke skal køre hele tiden.

Dertil giver det også god mening at vælge en maskine med en lang batterilevetid, hvis du har en stor plæne. Gør du ikke det, så kan du faktisk risikere, at robotten skal bruge flere dage på at klippe plænen. Hvis du har en mindre plæne, så kan du typisk godt nøjes med at købe en mindre – og billigere – model.

Det skyldes naturligvis, at de mindre modeller typisk er udviklet til mindre plæner. Derfor har den også en lille klippebredde, der medfører, at det er robotter, der har lettere ved at manøvrere rundt på små områder i haven.

Græsplænens hældning

Hvis du har en plæne, der et eller flere steder har en stor hældning, er det også vigtigt, at du sørger for at vælge en maskine, der kan håndtere dette. På trods af, at det er et område, hvor de udvikler sig, så er det slet ikke alle robotplæneklippere, der kan bryste sig af at kunne håndtere meget store hældninger.

Heldigvis er det ikke specielt svært at se, om du har valgt en robot, der kan dette. Det er nemlig altid noget, der er angivet i beskrivelse af maskinen. Fælles for alle robotplæneklippere er, at de kun er i stand til at klare op til en bestemt hældning. Derfor er det også et aspekt, som du er nødt til at holde øje med.

Støj

Der er ikke nogen, der synes, at det er rart at høre på lyden af en plæneklipper. Det er dog ikke noget, du skal bekymre dig for, hvis du vælger en robotplæneklipper. Fælles for de fleste modeller er, at de er støjsvage, og du derfor næsten ikke kan høre dem.

Det ændrer dog ikke på, at det godt kan betale sig at købe en model, der har et særligt lavt støjniveau, hvis du har en stor græsplæne. Har du det, så vil den nemlig skulle køre i længere tid, før den er færdig med at klippe græsset.

Sikkerhed

I og med, at det er meningen, at du skal kunne slappe af, når din robotplæneklipper er på arbejde, er det også vigtigt, at dens sikkerhed er i top. Det skal gøre sig gældende i forhold til både mennesker og dyr, men selvfølgelig også i forhold til de ting, som du har i haven.

Det anbefales at vælge en model, der har en automatisk stop-funktion, hvis den løftes. Det vil sikre, at alle knivene straks stopper, når maskinen løftes, hvilket kan forhindre mange uheld. Det er også en fordel, at den har sensorer, så den selv kan køre udenom forhindringer osv. i haven.

Ydermere er det også en klar fordel at købe en model, der har tyverisikring. Det kan fås i forskellige former, da der fx er nogle modeller, der kræver en PIN-kode, mens andre er udstyret med en alarm. I begge tilfælde har de dog en præventiv effekt ift. tyveri, hvorfor du ikke skal være bange for, at de bliver stjålet.

Fjernstyring

Hvis du har brug for at kunne indstille eller styre plæneklippere på afstand, er det også en faktor, der skal være i fokus, når du skal vælge. I mange tilfælde er det en fordel, at du kan dette, da du fx kan styre den, hvis du er på ferie eller blot ligger på terrassen. Derved undgår du at have kontakt med selve maskinen.

Der er op til flere af robotplæneklipperne fra Bosch, der kan styres fra en app på din smartphone. Derfor kan du faktisk klare alt, hvad du normalt ville klare på panelet på selve robotten, fra din smartphone. Netop dette medfører også, at du faktisk kan fjernstyre den, selvom du er på ferie, på arbejde eller ligger inde i stuen.

Dette er et aspekt, som du ikke bør gå på kompromis med, da det er en af de klare fordele ved at investere i en robotplæneklipper. Hvis du kan håndtere alt fra din smartphone, så kan du for alvor slippe tankerne om græsslåningen.

Andre relevante artikler: 

Giv denne post en karakter

Tips til køb af Rygtræner

Tidligere artikel

Fugerenser. Den bedste måde at rense mellem dine fliser

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bosch