Soundboks 2 test
Elektronik

Soundboks test. Find billigste forhandler her

0

Soundsboks er én af verdens mest populære højttaler. Det er dog ikke uden grund, at den har opnået denne status. Det skyldes særligt dens evne til at levere et højt lydniveau, på trods af at den er batteridrevet. Den er i stand til at levere et lydniveau, der er højt nok til 100 personer, hvorfor den kan sætte gang i festen.

Samtidig har den også en lang batterilevetid, hvorfor den kan spille en fest op i mange timer. Mere specifikt, så kan den levere batterilevetid til op mod 40 timers fest. Det er en kombination af disse to ting, der har gjort Soundboks til en umådeligt populær højttaler. Og faktisk er populariteten ikke blot begrænset til Danmark.

Soundboks (Gen. 3)

 på lager
Hifiklubben.dk
opdateret 6. april 2024 02:23

Den ultimative app til den ultimative festhøjtaler

Med SOUNDBOKS egen app får du en endnu federe oplevelse. Når du først har downloadet appen og tilsluttet SOUNDBOKS (Gen. 3) med Bluetooth via dit unikke TEAMID, så er du klar til at feste. Du kan sætte en kode på dit Bluetooth-signal, så der ikke er nogen på festivalpladsen eller til festen, som kan overtage playlisten og ødelægge stemningen....

En voldsom batteridrevet trådløs højttaler

Soundboks er ikke som alle andre trådløse højttalere. Faktisk er der stor forskel på denne højttaler og de massevis af øvrige trådløse højttalere, du finder på det danske marked. Den adskiller sig særligt ved at være en voldsom batteridrevet model, der kan præstere lydniveauer, der er markant højere end andre højttalere.

Faktisk er den i stand til at præstere lydniveau, der kan måle sig med rockkoncerter på første række, hvorfor der er tale om et imponerende lydniveau. Den spiller dog ikke blot højt, men kan også levere en ren lyd, så det lyder godt, når du lytter til musikken på din Soundboks – også selvom du har skruet helt op for volumen.

Hvis du er træt af højttalere, der ikke kan spille hele haven op, så kan det sagtens tænkes, at du skal have fat i en Soundboks. Du kan i hvert fald være helt sikker på, at det er en højttaler, der er i stand til at spille, så hele haven kan høre det – og mere til. Husk dog at tage hensyn til dine naboer, selvom festen går derudaf.

Kan nå et maksimalt lydtryk på 126 dB

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange fordele ved at vælge en Soundboks. Én af dem er, at du ikke kommer til at mange lydtryk. Det er også noget, der gør sig gældende, selvom du skal spille op til en fest med hundrede mennesker. Det er nemlig en højttaler, der er i stand til at opnå et maksimalt tryk på 126 dB.

Det er dog ikke noget, der betyder, at du skal spille ved en høj volumen hele tiden. På højre side af højttaleren er det muligt at vælge mellem to forskellige grundindstillinger. Her er det dertil også muligt for dig at justere på volumenknappen. Denne knap har et væld af muligheder, da den selvfølgelig går fra 0 og helt op til 11.

Derfor er du også sikret, at du kan finde en volumen, der passer godt til dig. Det er selvfølgelig vigtigt at det gøres klart, at det ikke kun er en høj volumen, der er vigtig, når det kommer til en trådløs højttaler. Der er også et væld af andre aspekter, der skal inddrages i denne forbindelse – f.eks. dens frekvensområde.

Giver en god lydkvalitet ved alle typer musik

Som der også er givet udtryk for herover, så handler det ikke kun om et højt lydniveau, når du skal vurdere om en given trådløs højttaler er god. Der er mange andre ting, der også spiller ind. Det er eksempelvis også værd at undersøge kvaliteten af lyden. En højttaler kan sagtens spille højt, uden at levere en god lydkvalitet.

Når du skal vurdere, hvorvidt der er tale om god lydkvalitet, så er der mange ting, du skal kigge på. Derfor er det også en større opgave, når du skal vurdere dette. Først og fremmest skal det dog understreges, at du får en rigtig god lydkvalitet, når du spiller musik på en Soundboks – og det er der faktisk op til flere årsager til.

Én af de ting, der er værd at kigge nærmere på i denne sammenhæng, er hvorvidt højttaleren kan bryste sig af et godt frekvensområde. Det er summen af en lyds samlede frekvenser, hvorfor det definerer, om den kan spille i lyse og dybe toner. Med et frekvensområde på 40 Hz til 20.000 Hz kan denne højttaler klare det hele.

Det er dog ikke det eneste, den har at byde på. Den kan også bryste sig af at være udstyret med intet mindre end 3 stk. 72 W forstærkere. Det er med til at sikre en god og forstærket lyd, så det også lyder godt, selvom du spiller højt. Derfor er det også en klar fordel, at den er blevet udstyret med tre sollide forstærkere.

Op til 40 timers batterilevetid

Det er dog ikke kun lydniveauet, der er imponerende på en Soundboks. Den har også en lang række andre god ting at byde på. Eksempelvis har den en batterilevetid på helt op til 40 timer. Derfor er det de færreste fester, der ikke kan klare sig med batteriet i denne højttaler. Der er derfor ikke nogen grund til bekymringer.

Hvis det skulle vise sig, at det ikke er nok med 40 timers batterilevetid (eller at du simpelthen har glemt at lade det op), så er det faktisk at udskifte det. Det kræver selvfølgelig at du har et ekstra liggende, men de kan dog tilkøbes, hvis det ønskes. Hvis ikke, så kan du relativt hurtigt lade batteriet op til fuld kapacitet igen.

Det skal dog gøres klart, at den endelige batterilevetid afhænger meget af den volumen, der bliver spillet ved. Hvis du skruer helt op for højttaleren, hvilket der dog sjældent er behov for, da den kan spille helt op til 126 dB, så er batterilevetiden på 4 timer. Holder du den på 113 dB, så får du i stedet op til 40 timers batteri.

Vælger du i stedet at spille ved en lav volumen, så kan batteriet faktisk holde sig kørende i helt op mod 100 timer. Derfor skal der ikke herske tvivl om, at det er en højttaler, der ikke blot kan præstere en helt suveræn lyd, men som også har en uovertruffen batterilevetid. Særligt da lav volumen i mange tilfælde faktisk er nok.

Kort ladetid på medfølgende batteri

Hvis det skulle ske, at du løber tør for strøm midt i det hele, og du ikke har et ekstra batteri, så tager det heldigvis ikke lang tid at lade batteriet op. På trods af en batterilevetid, der kan strække sig helt op til 100 timer, så tager det kun ca. 3,5 timer at lade det op. Derfor tager det ikke lang tid, inden du igen har strøm.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det kan være svært at undvære en højttaler i 3,5 timer til en fest, men heldigvis kan du blot tilkoble den til en stikkontakt, mens den afspiller. Den korte opladningstid er dog også en fordel, hvis du pludselig finder ud af, at du skal bruge den, da du kan lade den op i løbet af kort tid.

Hvis du er træt af mindre eller større trådløse højttalere, der er langsomme om at lade op, så kan du med fordel vælge at investere i en Soundboks. Her får du nemlig en højttaler med et batteri, der er hurtigt at lade op. Det er dog særligt hurtigt, når man inddrager i overvejelserne, at det kan give op til 100 timers brug.

Overvej at investere i et ekstra batteri

Soundboks batteri

Selvom batterilevetiden er lang, så er det alligevel en god idé at investere i et ekstra batteri. På denne måde vil du altid have et batteri, der er fuldt opladet. Det er med til at sikre, at du ikke er nødt til at stoppe festen midt i det hele. Der er intet, der er mere kedeligt end en ødelagt fest, fordi højttaleren løber tør for strøm.

Med en Soundboks er der en meget lille chance for at det sker, men vil du gerne sikre dig yderligere, så bør du investere i et ekstra batteri. Det kan købes til 1.110 kr. pr. stk., hvorfor det ikke er videre billigt, men det er dog en investering, der er det hele værd. Det finder du hurtigt ud af, hvis du løber tør for strøm til en fest.

Er bygget til at klare mosten

soundboks 2 test

På trods af, at det allerede lyder for godt til at være sandt, så er der faktisk mere, hvor det kommer fra. Ét af de aspekter, der særligt har været med til at gøre Soundsboks så populære, er at den kan holde til stort set alt, du kan udsætte den for. Den er i stand til både at klare regn, sne, øl såvel som ekstrem varme og kulde.

Den kan nemlig bryste sig af en særdeles solid konstruktion i krydsfiner og metal. Det er lige netop denne konstruktion, der gør, at den kan tage alle de tæsk, du kunne drømme om at give den. Du kan vælte den, tabe den eller ligefrem køre den over. Der er ikke meget, der kan ende med at tage livet af en Soundboks.

Det er også derfor, du ser den overalt på diverse festivaler. Det er nemlig en højttaler, du roligt kan vælge at tage med på en festivalplads, selvom alkoholen flyder og den bliver udsat for lidt af hvert. Som der er givet udtryk for tidligere, så skal der rigtig meget til, hvis det skal lykkedes for dig at tage livet af en Soundboks.

Derfor er der ikke nogen grund til at være sart. Du kan sagtens stille den på en støvet festivalplads, hvor der er beskidt og hvor den er omgivet af fulde mennesker. Derfor skal det også gøres klart, at det er én af de klare fordele ved den trådløse højttaler, for det er bestemt ikke alle højttalere, der kan bryste sig af dette.

Er kompatibel med Bluetooth

Det giver ikke meget mening at købe en trådløs højttaler, hvis den ikke er kompatibel med Bluetooth. Derfor kan du også være helt sikker på at denne højttaler har understøttelse for Bluetooth-teknologien. Det sikrer at du kan tilslutte din smartphone, PC eller helt tredje enhed, så du dermed kan streame musik fra denne.

Det er tilmed Bluetooth 3.0, den er kompatibel med, hvilket er ensbetydende med at forbindelsen er stabil, og at der ikke går for meget af lydkvaliteten tabt undervejs. Ydermere er det også ensbetydende med at den har en god rækkevidde. Faktisk kan din smartphone være op til 20 meter væk fra højttaleren uden problemer.

Du skal derfor ikke være bekymret for, hvorvidt der kommer til at opstå problemer med forbindelse, hvis du gør brug af en smartphone via Bluetooth. Du kan nemlig sagtens sidde med din smartphone et stykke fra din højttaler. Dertil skal du heller ikke være bekymret over tabt lydkvalitet, da Bluetooth 3.0 forhindrer dette.

Hvis du ikke ønsker at bruge en trådløs forbindelse, så er det dog også muligt for dig at tilslutte din enhed via et 3,5 mm. stereo minijack. Derfor kan alle find en måde at tilslutte deres enheder på, som passer til deres ønsker. Langt de fleste vælger dog Bluetooth, da det er en trådløs teknologi, og er lynhurtigt at sætte op.

Solid konstruktion, men alligevel en god vægt

Der er mange, der tror, at en Soundboks er en tung højttaler. Det handler især om, at det er en meget robust og solid højttaler, der kan holde til stort set alt. Hvis det også er noget, du har tænkt over, så kan det tænkes at du bliver overrasket, da den ikke vejer mere end 15 kg. Den er derfor bestemt til at løfte rundt på.

15 kg. er ikke en vægt, der gør det nemt for dig at løfte den. Det er stadig en relativt høj vægt, men der skal dog ikke herske tvivl om at det stadig er en god vægt. Det er også bedre at vælge en højttaler, der har en lidt højere vægt, hvis det kan sikre dig en højere kvalitet – og det er netop dét, der er tilfældet med Soundboks.

Hvis du vælger at investere i en Soundboks, så er du helt sikker på at få en højttaler, der kan holde til lidt af hvert. Faktisk er der næsten intet, der kan ende med at ødelægge den. Som der også tidligere er givet udtryk for, så er det som følge af dette, at der er mange, der vælger at bruge den til diverse festivaler.

Det er dog ikke kun dens vægt, der er værd at holde øje med. Den har også en relativt stor størrelse. Den måler nemlig 43 cm. x 66 cm. x 32 cm. Det er ikke alle, der er villige til at have en højttaler med sig, der er af denne størrelse. Derfor er det også noget, du skal overveje, inden du vælger at investere i en Soundboks.

Er en Soundboks pengene værd?

Det er svært at sige, hvorvidt det er pengene værd at investere i en Soundboks. Hvis du er på jagt efter en højttaler, der blot skal bruges hjemme i stuen, så er der mange andre højttalere, der er bedre at investere i. Hvis den skal bruges til havefester, festivaler osv., så er der ikke mange, der kan konkurrere med Soundboks.

Derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at det i høj grad er en højttaler, der appellerer til dig, der er på jagt efter en højttaler, der kan spille en fest op. Uanset størrelsen af din have og mængden af personer, der er med til din fest, så kan den spille hele festen op. Det er på netop dette punkt, at højttaleren udmærker sig.

Skal du bruge en højttaler i denne sammenhæng, så kan du være sikker på, at der ikke er andre højttalere, der er bedre at bruge penge på. Den kan spille højt, den kan holde til at blive kastet rundt, og den har en lang batterilevetid. Det er nogle af de mest essentielle aspekter, når du skal have den med på festival eller i haven.

Størrelsen tiltaler ikke alle

Langt de fleste vil sætte pris på en højttaler, der kan bryste sig af god lyd, høj volumen og en konstruktion, der kan holde til det meste. Det er dog ikke alle, der mener at størrelsen af højttaleren er noget for dem. Som der også er givet udtryk for tidligere, så er der tale om en relativt stor højttaler ift. mange andre modeller.

Hvis du ikke kan lide at skulle flytte rundt på en stor højttaler, der vejer ca. 15 kg., når du skal holde fest eller du skal afsted på en festival, så er det ikke en Soundboks, du skal have fat i. I så fald er der andre højttalere, der vil være et bedre valg for dig. I sidste ende er der dog tale om personlig smag, når det kommer til dette.

Det skal dog gøres klart, at det ikke er uden grund, at Soundboks er blevet én af de mest hædrede højttalere i løbet af kort tid. Det er naturligvis fordi det er en god højttaler, der kan klare alt, hvad du måtte udsætte den for. Det er dog hovedsageligt blandt unge menneske, at det er blevet til et stort hit.

4.5/5 - (6 votes)

Robotplæneklipper Test 2023. Find den bedste model til din græsplæne

Tidligere artikel

Bodypump sæt

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Elektronik