Askestøvsuger
BoligRengøring

Askestøvsuger → Se de bedste askestøvsugere på markedet

0

Hvis du leder efter en askestøvsuger, har du rigtig mange muligheder. Derfor er det naturligvis ikke umuligt at finde en askestøvsuger, der harmonerer med dine præferencer. Det kan dog tage en rum tid at finde den helt rette model. Herunder finder du desuden et udvalg af prominente askestøvsugere.

Bedst i test


PowerPlus POWX308 - Askestøvsuger (bedst i test) - Køb her

DKK 949,00
DKK 645,00
 på lager
Toolworld.dk
opdateret 20. april 2024 02:35

✔ Denne PowerPlus askestøvsuger er på 20 liter og med 1200 watt.
✔ Askesugeren er effektiv til rengøring af pejs & brændeovn, grill, osv.
✔ Kan klare varm aske op til ca. 60 grader.
✔ Askestøvsugeren fra PowerPlus er også perfekt til at fjerne savsmuld og snavspartikler.


Andre gode askestøvsugere

Det skal du tænke over, inden du køber en askestøvsuger

Hvis du skal købe en askestøvsuger, er der mange parametre, der er vigtige at fokusere på. Derfor er du nødt til at vælge med en vis omhu. Står du over for at skulle investere i en askestøvsuger, er det de nedenstående parametre, der bør diktere dit valg:

  1. Prisleje: Hvor meget er du villig til at betale for en askesuger? Der er forskel på, hvad modellerne koster, da de typisk varierer fra 200 kr. til 1.000 kr. Her er det også værd at bemærke, at de ofte fås på tilbud uden for sæson. Med sæson menes der uden for sommerhalvåret.
  2. Garantiperiode: Det er altid en god idé at vælge en askestøvsuger med en lang garantiperiode. Dette bør du derfor ikke gå på kompromis med. Du skal dog gøre op med dig selv, hvor lang garantiperiode du vil have. Samtidig skal du også overveje, om du gerne vil forlænge garantiperioden.
  3. Filter: Et af de vigtigste aspekter i forbindelse med købet af din nye askestøvsuger er, at den er blevet forsynet med et filter i høj kvalitet. Derfor bør der selvfølgelig ikke herske tvivl om, at du skal tjekke op på dette, når du vælger din kommende askestøvsuger.
  4. Reservedele: Du bør også undersøge, om det er muligt at købe reservedele til askestøvsugeren. Vil du gerne kunne skifte filteret o.l., er du nødt til at sikre, at det faktisk kan købes særskilt. Der kan dog også være andre dele på den, der kan være nødvendige at skifte på sigt.
  5. Trådløs eller med ledning: Der er nogle modeller, der er forsynet med et batteri. Det betyder, at de også er trådløse. Dette medfører, at du får en markant højere grad af fleksibilitet, som mange sætter pris på. Andre er dog udstyret med ledning, så de ikke løber tør for strøm under brug.
  6. Hjul: Det giver sjældent mening at købe en askestøvsuger, der ikke har hjul. Der er mange, der helst ser, at det ikke er besværligt at slæbe rundt på deres støvsuger. Hvis du gerne vil undgå dette, er du dog nødt til at vælge en af de dyrere modeller, da det ofte er dem, der er forsynet med hjul.

Hvornår kan jeg få brug for en askestøvsuger?

Det er vigtigt, at du altid gør din brændeovn, dit pillefyr, din pejs eller anden form for varmekilde ren, efter sæsonen er slut. Dertil er det også en god idé, at du gør det, inden sæsonen starter. Det vil sige, at den skal gøres rent om foråret, når du ikke længere fyrer, og om efterår, når du skal i gang med at fyre.

Hvis ikke du sørger for at få gjort rent, før du går i gang med at fyre, vil det resultere i en dårlig, ufuldstændig afbrænding. Derfor vil du ikke få nok ud af det brænde, der ligger i din varmekilde. Dertil er det faktisk også en decideret sundhedsfare, hvis du beslutter dig for at lade asken ligge i ovnen, pejsen eller fyret.

Det skyldes, at det har et indhold af partikler, der kan blive hvirvlet ind i dine luftveje. Det er ikke rart, og det kan faktisk også føre til både astma og allergi. Derfor skyldes det ikke blot, at du ikke får en lige så effektiv afbrænding, men i lige så høj grad, at det er en decideret sundhedsfare, at du undlader det.

Vigtigt at vente til asken er helt kold

Før du går i gang med at suge din aske op, er det vigtigt, at den er blevet helt kold. Derfor er det en god idé, at du venter med at gå i gang, til din varmekilde har været slukket i mindst 12 timer. Vil du gerne være på den helt sikre side, så anbefales det gerne, at man venter et helt døgn, før man suger asken op.

Til trods for, at en askestøvsuger er skabt til at kunne klare høje temperaturer, så er det vigtigt, at du aldrig suger varm aske op. Den er kun skabt til de høje temperaturer, da der kan gemme sig gløder i asken i op til flere dage efter, at du har gjort brug af din varmekilde.

Er der forskel på askesugere og askestøvsugere?

Hvis du læser rundt på nettet, vil du ikke blot støde på begrebet askestøvsuger, men også askesuger. Faktisk bliver begge begreber ofte brugt til at beskrive hinanden. Faktum er dog, at der er forskel på dem, hvorfor du ikke kan kalde en askestøvsuger for en askesuger. Der er nemlig forskel på de to ting.

En askestøvsuger er konstrueret på samme vis som en normal støvsuger. Derfor kan den blot suge asken op med den. En askesuger er derimod ikke forsynet med sin egen motor. Derimod er der tale om en beholder, der er udstyret med en slange med et mundstykke, som du også kender fra en helt normal støvsuger.

Hvis du skal suge med en askesuger, skal du blot koble slangen fra din almindelige støvsuger til askesugeren, før du kan bruge den til at suge. Der, hvor slangen fra din normale støvsuger skal sidde fast, er der monteret et filter.

Før i tiden var et sådant filter ikke helt så tæt, at det var muligt at forhindre partiklerne fra asken til at komme over i din støvsuger. I dag er disse filtre dog blevet så tætte, at det ikke vil blive et problem for dig. Det er et af de aspekter, hvor der har været fokus på at udvikle i løbet af de seneste år.

Hvorfor kan jeg ikke blot bruge en almindelig støvsuger?

Det kan virke lidt som spild, at du både skal have en askestøvsuger og en normal støvsuger. Det er dog vigtigt, at det understreges, at det hverken er spild af plads eller spild af penge. Der er dog mange, der blot tænker, at de kan bruge deres almindelig støvsuger til at suge aske op fra deres ovn, pejs eller pillefyr.

Det er selvfølgelig vigtigt, at det gøres klart, at du ikke kan gøre dette, da den er skabt i plastik. Hvis du bruger en askestøvsuger, vil den derimod være produceret i metal. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at du altid venter med at suge asken op, til den er kold. Selvom det er aske, der har ligget i flere dage, så kan der stadig gemme sig glæder i dem – og derfor kan du ikke bruge en almindelig støvsuger.

Hvis de varme gløder kommer i en almindelig støvsuger, kan de enten forårsage skader på den, eller det kan resultere i en decideret brand. Den forhøjede brandfare ved at bruge en almindelig støvsuger betyder naturligvis, at du skal undgå dette.

Spørgsmål og svar om askestøvsugere

Hvad er forskellen på en askesuger og en askestøvsuger?

En askestøvsuger fungerer på samme måde som en støvsuger og har en motor. Den har dog ikke en pose, men suger asken direkte ned i en metalbeholder. En askesuger har ikke en motor, men er blot en beholder, som du kan tilslutte din støvsuger til.

Hvad er en askestøvsuger?

En askestøvsuger er en type støvsuger, der er designet til at opsamle aske og andre rester fra brændeovne, grill eller andre kilder til aske.

Hvorfor skal jeg bruge en askestøvsuger?

En askestøvsuger er en sikker og effektiv måde at opsamle og fjerne aske på, da den beskytter dig mod skadelige partikler i luften og holder dit hjem rent og ordentligt.

Kan jeg bruge en almindelig støvsuger til at opsamle aske?

Nej, det anbefales ikke at bruge en almindelig støvsuger til at opsamle aske, da askepartikler kan skade støvsugeren og forårsage skadelige partikler i luften. Brug i stedet en askestøvsuger, der er specielt designet til denne form for rengøring.

Hvor ofte skal jeg tømme min askestøvsuger?

Det afhænger af, hvor meget du bruger din brændeovn eller grill, men det er en god idé at tømme din askestøvsuger regelmæssigt for at undgå overbelastning og sikre, at den fungerer effektivt.

4.5/5 - (14 votes)

Udendørs vandhane. Se 12+ bedste modeller på markedet

Tidligere artikel

Rygsprøjte‌. Alle de bedste modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig