Mcculloch Robotplæneklipper
HavemaskinerMærkerMcCullochRobotplæneklipper

McCulloch robotplæneklipper. Stort overblik over bedste 2023-modeller

0

Vi lever i en tid, hvor der ikke længere er behov for at slå sin egen græsplæne. Det kan du blot lade en robot om. Det er ganske vist ikke den billigste plæneklipningsløsning, men alligevel er det yderst populær. Dette er der flere årsager til, men det skyldes hovedsageligt, at de danske haveejere gerne vil fralægge sig bøvlet.

Hvis du selv har besluttet dig for, at det er på tide at anskaffe dig en robotplæneklipper, har du rigtig mange valgmuligheder. Faktisk er der så mange producenter og modeller at vælge mellem, at mange finder det ret uoverskueligt. Derfor anbefales det at begrænse din søgning til et enkelt af de mest prominente brands.

★★ TESTVINDER ★★ McCulloch ROB S600 robotplæneklipper

★★★★★
 på lager
Roboteksperten.dk
opdateret 15. juni 2024 02:33

I denne forbindelse er McCulloch et godt bud. Det er ikke det mest kendte brand, men det er velrenommeret. De er kendt for at skabe pålidelige og effektive produkter, der leverer fortrinlige resultater – og det gælder også deres robotplæneklippere. Deres robotplæneklippere finder du desuden et udvalg af herunder.

Sæt en hårdtarbejdende robot til at klare plæneklipningen

ROB, som er navnet på McCullochs serie af robotplæneklippere, slår automatisk græsset for dig. Det betyder, at du ikke længere skal starte din håndskubber, men kan nyde synet af en nyklippet og veltrimmet græsplæne fra terrassen. Der er næppe noget, der er bedre, end at kunne fralægge sig nogle af de huslige pligter.

Robotplæneklipperen udmærker sig på flere punkter. Blandt andet kan den bryste sig af at være stærk, uden at være støjende. Ofte er det ikke noget, der går hånd i hånd, når man snakker om plæneklipning. Det er dog tilfældet for ROB, som derfor klarer sagerne selv, uden at der er behov for, at du bliver involveret.

Det eneste det kræver er, at du fortæller ROB, hvor den skal klippe. Den kan klippe både dag og nat, og bliver heller ikke stoppet af lidt regnvejr. Faktisk kan du lade den køre hele døgnet, hvis du ønsker dette. Robotten er nemlig i stand til selv at søge retur til sin ladestation, når dens batteri er tæt ved at være afladt.

Af denne grund skal du end ikke bekymre dig om, hvorvidt du skal stå for at lade den op. ROB trænger ganske vist til et hvil i ny og næ, men opladningstiden er relativt kort, hvorefter den igen er kørende. Desuden er den i stand til at klippe skrånende plæner, der har en hældning på helt op til 25 %.

Hvordan fungerer en robotplæneklipper fra McCulloch?

Der er mange, der tror, at der er en masse bøvl forbundet med at sætte en robotplæneklipper op. Dette er i nogle tilfælde også sandt, men ikke hvis robotten er fra McCulloch. Er den det, er du sikker på, at det er både nemt og hurtigt at sætte den op. Derfor kan den også være i gang med at klippe græs i løbet af kort tid.

Faktisk fungerer den blot ved, at du indhegner din plæne med en ledning. Du skal ligeledes bruge ledning til at markere store objekter såsom træer, busker, statuer mv. Det er denne ledning, der fortæller din robot, hvor den skal klippe, hvorfor det er vigtigt, at du sikrer, at ledningen er blevet lagt på korrekt vis.

Du skal også trække en anden ledning med rundt. Denne ledning kommer fra dens ladestation. Det er vigtigt, at du også har styr på denne ledning, da din robot ellers ikke kan finde hjem til sin station, når den skal lades op. Ledningerne forsvinder ned i græsset efter et par uger, hvorfor de derefter ikke længere kan ses. 

Fungerer McCulloch-robotplæneklippere i alle haver?

Det er ikke alle haver, der er egnet til, at dens plæne klippes af en robotplæneklipper. ROB fra McCulloch er dog en robotplæneklipper, der fungerer fint i de fleste haver. Det betyder, at du også kan bruge den, selvom du har en plæne, der skråner. Her adskiller ROB-serien sig, da det ikke er alle robotter, der kan dette.

Som det også tidligere er angivet, er McCullochs robotplæneklippere i stand til at klare hældninger på op til 25 %. Derfor er det ikke noget problem, at du har en plæne, der skråner en smule. Afgrænsningskablerne er desuden med til at sikre, at du ikke skal frygte, at din robotplæneklipper kører ind i noget på sin tur.

Desuden har de også udstyret robotten med kollisionssensorer. Det er sensorer, der er specifikt udviklet til at forhindre kollisioner. Derfor er der en meget lille sandsynlighed for, at din robotplæneklipper ender med at køre galt. Det er selvfølgelig en fordel, da du derved er sikker på, at du blot kan lade den passe sig selv.

Ujævne plæner er heller ikke noget problem

Du skal ikke bekymre dig for, om en ujævn plæne bliver et problem for din robotplæneklipper. Den kan klare det meste, men er der tale om bratte eller dybe huller, bør du forsøge at fylde den med jord. Det er ikke blot til fordel for din robotplæneklipper, men giver dig selvfølgelig også en markant pænere græsplæne.

Regnvejr er heller ikke noget, som robotplæneklipperen fra McCulloch lader sig stoppe af. Når det er sagt, er det dog en god idé at stille den indendørs under ekstreme vejrforhold. Er der tale om kraftig storm, skybrud e.l., bør du stille den indenfor. Det forlænger i hvert fald dens levetid, hvis du husker at gøre dette.

En plæneklipper med mange smarte funktioner og teknologier

Du har rigtig mange valgmuligheder, hvis du ønsker at købe en robotplæneklipper. Derfor kan det også være svært at vælge blandt dem. Har du besluttet dig for, at du gerne vil overlade plæneklipningen til en robot, er der en god chance for, at du vil få stor glæde af en af modellerne fra amerikanske McCulloch.

Her får du nemlig en robotplæneklipper, der kan bryste sig af forskellige nyskabende og smarte teknologier, der både øger brugervenligheden og forbedrer resultatet, den efterlader. Blandt disse funktioner finder du bl.a. nedenstående:

  • ROB’s Green Fingered: Robotten er i stand til at slå græsset i små stykker. Det bliver efterladt på plænen, så det falder ned mellem stråene. Det gøder din plæne på naturlig vis, så den vil vokse sig stærkere og sundere med tiden.
  • ROB ved, hvem der bestemmer: Du kan fortælle ROB, hvor den skal slå græs. Det er op til dig, om det skal være dag, nat, i regn eller i solskin. Du kan også blot lade den køre hele tiden. Det eneste krav er, at den får lov til at tage et hvil, når den har brug for at lade sit batteri op.
  • Sikkerhed: Du skal ikke være bange for, at der er nogen, der stjæler din robotplæneklipper. Den har nemlig en sikkerhedsalarm med PIN-kode. Det betyder, at du sagtens kan lade den klippe plænen uden at bekymre dig. Hvis den løftes fra plænen, så sætter det automatisk alarmen i gang.
  • Nem installation: Det er også værd at nævne, at det er nemt at installere og sætte den op. Det gør du blot ved hjælp af de medfølgende afgrænsningskabler. Du skal derfor ikke tro, at du er nødt til at alliere dig med en professionel, for at få den installeret ordentligt.
  • Kan bruges til alle havefaconer: Robotten er programmeret til at arbejde ved at klippe i et tilfældigt mønster, uanset havens facon. Dette er en klar fordel, da det betyder, at alle områder bliver dækket, og at den kan bruges til alle havefaconer.

Andre relevante artikler

Worx robotplæneklipperGardena robotplæneklipperBosch robotplæneklipperGarage til robotplæneklipperSTIGA robotplæneklipper

5/5 - (1 vote)

Nilfisk vinduesvasker. Bedste priser

Tidligere artikel

Makita overfræser. Find den rigtige til prisen her

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Havemaskiner