STIGA robotplæneklipper
HavemaskinerRobotplæneklipper

STIGA robotplæneklipper. Find bedste tilbud i 2023

0

Der er ikke nogen, der kan lide at slå græs. Skulle der være det, så er det i hvert fald ganske få personer, der er tale om. Er du en af de mange haveejere, der egentlig gerne så dig fri for at skulle klippe græsset på egen hånd? I så fald er det på tide at anskaffe sig en robotplæneklipper, da den klare det hårde arbejde for dig.

Det er dog ikke helt så let, som det er sagt. På det danske marked kan du nemlig finde et stort antal af disse robotter. Derfor vil der også være en lang række modeller, der ikke passer sammen med dine behov. Derfor er du nødt til at vælge med stor omhu, når du skal købe en robotplæneklipper, der kan passe din græsplæne.

Vil du gerne være sikker på, at du er i gode hænder, så bør du tage et kig på udvalget fra STIGA. Hvis du køber en af deres robotplæneklippere, er du sikret god kvalitet til fornuftige penge. Derfor skal du heller ikke regne med at skulle bruge 10.000 kr. på en robotplæneklipper – mindre kan sagtens gøre det, som kan ses herunder.

Hvorfor skal jeg købe en robotplæneklipper fra STIGA?

Der er god grund til, at du skal købe en robot fra STIGA. Derfor er det heller ikke noget, du skal tøve med at gøre, hvis du har overvejet det. Der skal ikke være nogen tvivl om, at de har en del modeller at vælge mellem, men du kan dog være sikker på, at uanset hvilken af dem, du vælger, så får du kvalitet til en rigtig god pris.

Deres mange robotter udmærker sig faktisk på op til flere punkter. Det er dog især værd at fremhæve, at de alle er forsynet med en fast kniv, der er lavet i rustfrit stål, som er kombineret med den nyeste teknologi. Du er derfor sikret, at du får en græsplæne, der altid er sund og præcist klippet, uden at du selv skal stå for det.

Robotplæneklipperne kan bruges i haver af forskellige størrelser og former, hvorfor det især er dette, du skal have fokus på, når du skal vælge blandt dem. Ikke nok med det, så er der også nogle af dem, der er bedre til at navigere mellem smalle passager og klare hældninger på op til 45 %, end andre.

Hvordan vælger jeg den rette robotplæneklipper?

Som der også er givet udtryk for herover, så er der mange robotplæneklippere at vælge mellem. Af den grund er det ikke sikkert, at du synes, at det er nemt at vælge den, der er den rette for dig. Når du skal vælge blandt de mange STIGA robotplæneklippere, er der dog en række faktorer, der særligt skal tildeles dit fokus.

Når alt kommer til alt, så handler det naturligvis om at finde en maskine, der kan dække dine behov – hverken mere eller mindre. Her er der dog stor forskel på, hvad folk har behov for og kræver af deres robot. Hvis du har en lille have, der ikke har smalle passager, store hældninger e.l., så kan du nøjes med en lille model.

Hvis du derimod har en meget stor have, hvor der måske også er krav til, at du får fat i en robotplæneklipper, der kan håndtere hældninger på op til 45 %, er det ikke den billigste model, der er den rette for dig. Det er sådan du skal tænke, når du skal vælge din STIGA robotplæneklipper, da det gør dit valg markant lettere.

1. Kapacitet

Du skal selvfølgelig sikre, at du får købt en robotplæneklipper, der har kapacitet til at klare din plæne. Der er stor forskel på størrelsen af folks græsplæner, og derfor er der også stor forskel på, hvilken robot, de har brug for til at klippe den. Heldigvis er det oplyst ud for hver af deres mange modeller, hvor stor kapacitet, den har.

Fx er STIGA robotplæneklipper Autoclip M5 en af deres mest populære modeller. Det er den blandt andet fordi den er meget effektiv, men også fordi den har en kapacitet, der lyder på op til 500 m2. Den kan derfor klippe en græsplæne, der har en størrelse op til 500 m2. Derfor kan de fleste nøjes med en sådan model.

Har du en græsplæne, der er større, så skal du også have en større robot. Her kunne du fx vælge en model som deres STIGA robotplæneklipper Autoclip M7, der kan bryste sig af et klippeareal på 750 m2. Deres udvalg er stort nok til at have noget til ethvert behov. Faktisk har de modeller med klippeareal på op til 5.000 m2.

2. Hældning

Hvis du har en græsplæne med en del hældning, er det også noget, der skal tages højde for. Ikke alle robotter er nemlig i stand til at klare store hældninger. I nogle tilfælde kan de endda risikere at vælte, fordi hældningen er for stor. I andre tilfælde skyldes det blot, at den ikke kan levere et ordentligt klipperesultat.

Mange af modellerne i STIGAs sortiment kan dog bryste sig af at kunne køre på hældninger på op til 45 %. Det er de færreste, der har haver med hældninger, der er større end dette, hvorfor det ikke bør være det, der afholder dig fra at købe en robotplæneklipper fra STIGA. Dog er der forskel på de enkelte modeller.

3. Køretid

Det er selvfølgelig også værd at nævne, at du skal kigge på køretiden. Det er ikke alle robotter, der kan køre i lige lang tid. Det er et punkt, der læner sig en smule op ad punkt nr. 1, da en høj køretid normalvis også vil medføre, at den kan klare store arealer. De læner sig op ad hinanden, men det er dog ikke helt det samme.

En robotplæneklipper kan fx sagtens klippe 1.000 m2 over to omgange. Det betyder, at den først klipper den ene halvdel af haven, vender retur til sin ladestation for at blive genopladet, og dernæst tager den anden halvdel af plænen. En høj køretid medfører dog, at din robotplæneklipper hurtigere vil blive færdig.

Heldigvis har de fleste modeller fra STIGA en høj køretid, hvorfor det ikke bør være et problem. Til trods for dette, er det dog alligevel en af de ting, der er værd at holde øje med, hvis du har i sinde at købe en af de mange robotplæneklippere. Det er nemlig noget, der kan gøre en forskel for, hvor glad du bliver for den.

Er en robotplæneklipper for alle?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at robotplæneklipperne kun er blevet bedre med tid. De er blevet i stand til at køre i lang tid, klippe græs på større arealer m.m. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er den rette løsning for alle. Der er nemlig et hav af andre måder, hvorpå du kan klippe og holde din plæne ved lige.

Hvis du vil være helt fri for det selv, så er det en robot du skal have fat i. Det er du dog også nødt til at være villig til at betale for. Det er ikke alle, der er det, og er du ikke det, er der også et hav af andre løsninger. Du kan fx vælge at købe en selvkørende plæneklipper, så du ikke selv skal skubbe den, men blot skal styre den.

5/5 - (1 vote)

Multimeter – find bedste modeller i denne oversigt

Tidligere artikel

Massagesæde

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Havemaskiner