Terrassevasker
BoligHave og terrasseRengøring

Terrassevasker – Rengør nemt dine flise- og træterrasse

0

Vil du gerne gøre det let for dig selv at vaske din terrasse? I så fald skal du have fingrene i en terrassevasker. Med en sådan maskine kan du nemt rense din terrasse for både alger, mos, flisepest og almindeligt snavs – uanset om det er en træ- eller fliseterrasse.

Har du besluttet dig for, at du vil købe en sådan anordning til din højtryksrenser, er du landet det rette sted. Herunder vil du nemlig blive præsenteret for et udpluk af de bedste på markedet. Derfor finder du selvfølgelig også en model, der stemmer overens med dine krav.

 

Annonce i samarbejde med PriceRunner

 

Hvad er en terrassevasker?

Når de fleste hører en terrassevasker, tænker de blot på en almindelig højtryksrenser. Det er en maskine, du ikke blot kan rense terrassen med, men også vaske bilen, renser facader mv. Det er dog ikke helt, hvad en terrassevasker rent faktisk er.

Der er nemlig mulighed for at købe et specielt mundstykke til din højtryksrenser, der er udviklet specifikt til at rense din terrasse. Hvis du vil være sikker på, at du får de bedste resultater, når du renser terrassen, skal du derfor have fingrene i et sådant mundstykke.

Mundstykket er udviklet til at sikre, at strålen, der kommer ud af højtryksrenseren, ikke er for kraftig. Er den det, vil det nemlig ende med at forvolde skade på porøse overflader og fuger. Derfor er det ikke en god idé at bruge højtryksrenseren direkte på terrassen.

Har du købt en højtryksrenser som sæt, er der en god chance for, at du allerede har et mundstykke til at rense terrassen. Hvis du blot har købt en højtryksrenser, skal dine mundstykker købes ved siden af. Her kan det være en klar fordel at købe sig en terrassevasker.

Fælles for de fleste af de terrassevasker, der findes på det danske marked er, at de har mange indstillingsmuligheder. Det betyder, at de ofte kan tjene andre formål, end blot at vaske og rense din terrasse. Derfor kan de give rigtig god værdi for prisen.

Sådan virker en terrassevasker

En terrassevasker, der er flere producenter også kaldes for enten en overfladevasker eller en patio cleaner, skal monteres på en højtryksrenser. Derfor kræver det, at du har en sådan maskine. Den skal monteres, i stedet for den almindelige sprøjtedyse, der sidder på.

Selve terrassevaskeren er blevet udstyret med et skjold med en børstekant, der strækker sig hele vejen rundt. Det er med til at sikre, at det beskidte vand ikke sprøjter på fliser, mure eller brugeren selv. Dermed skal man ikke frygte at blive beskidt, når man bruger den.

Inde i selve skjoldet finder man to dyser, der er monteret på en arm, der roterer. På den måde kan den bruges til at rense din terrasse på effektiv vis. Da den roterer, så renser og rengør den nemlig din terrasse fra mange retninger hele tiden.

Som følge af dette, er du sikker på, at du får et meget bedre og mere ensartet resultat, end hvis du brugte en højtryksrenser uden dette mundstykke. Ydermere garanterer det også, at der ikke opstår synlige striber, fordi der er områder, der ikke er blevet vasket optimalt.

Det er naturligvis også værd at nævne, at vandtrykket i en terrassevasker, er lavere end på standarddysen. Det er ikke uden grund, at det forholder sig således. Det er nemlig gjort med henblik på at sikre, at overfladen på både træ og fliser bliver skånet under brug.

Derfor skal du bruge en terrassevasker

Det skal selvfølgelig ikke være nogen hemmelighed, at man sagtens kan rense og vaske sin terrasse, uden at bruge en terrassevasker. Det ændrer dog ikke på, at det er en god idé at bruge et sådant mundstykke. Der er nemlig talrige fordele forbundet med at gøre det.

Overvejer du at investere i en terrassevasker, bør du derfor ikke tøve med at gøre dette. Du kan nemlig vide dig sikker på, at du får et godt resultat, og kan nyde godt af mange fordele. Disse fordele har du mulighed for at læse mere om herunder.

Det er nemt

Som angivet herover, er der mange fordele forbundet med at bruge en terrassevasker. Derfor er der også god grund til at gøre det. Har du endnu ikke købt én, er det på tide at få det gjort. Det er især en god idé at gøre, da det vil gøre det betydeligt lettere at vaske og rense din terrasse.

Det er nemlig blot et mundstykke, der skal sættes på din højtryksrenser, som du herefter kan føre hen over overfladen, der skal renses. Det kræver derfor ikke, at du lægger kræfter i, eller at du selv skal ned på knæ. Maskinen gør derimod hele arbejdet for dig.

Det går hurtigt

Når du gør brug af en terrassevasker, er du også sikker på, at arbejdet hurtigt er klaret. Har du ikke lyst til at bruge timevis på at vaske og rense din terrasse, er det derfor en god løsning. Med en sådan maskine, er du sikret, at det hele er overstået på ganske kort tid.

Naturligvis er det ikke alle, der vægter dette lige højt. Hvis du har en relativt lille terrasse, er det nemlig ikke noget, der har den store betydning. Har du derimod en stor terrasse, kan der være meget tid at spare, hvis du har en maskine, der gør dit arbejde hurtigere.

Derfor skal du naturligvis overveje, om det er noget, der har betydning for dig. Langt de fleste kan dog erklære sig enige i, at de gerne ser, at arbejdet med at rense terrasse er hurtigt klaret. Mange har nemlig andre ting, som de hellere vil bruge deres tid på.

Det giver et flot resultat

I og med, at du får en maskine, der er udviklet specifikt til at rense din terrasse, er du sikker på at få et godt resultat. Derfor skal du naturligvis ikke tøve med at anskaffe dig en. Du kan nemlig vide dig sikker på, at du gang på gang får et resultat, du kan være glad for.

Det er desuden værd at slå fast, at det er noget, der gør sig gældende, uanset om du har en træ- eller en fliseterrasse. En terrassevasker vil nemlig kunne bruges til begge dele, da den ikke arbejder med et nær så højt tryk, som en almindelig dyse på højtryksrenseren vil gøre.

Hvis du er træt af, at du aldrig kan opnå et pænt og ensartet resultat på hele din terrasse, er det måske på tide at få købt en terrassevasker. Har du sådan én til rådighed, kan du nemlig vide dig sikker på, at du kan opnå dette – også selvom du ikke har den store erfaring med det.

Hvordan vælger man den rette terrassevasker?

Når du skal købe en terrassevasker, er der en lang række ting, der skal være i fokus. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu. Gør du ikke det, er der en stor risiko for, at du får købt en forkert maskine. Vælg derfor aldrig blot en vilkårlig model.

Er du i tvivl om, hvad du konkret skal have i fokus, er du heldigvis landet det rette sted. Herunder kan du nemlig læse mere om en række af de aspekter, der bør være i fokus. Sørger du for at have dette, øger du dine chancer for at træffe en fornuftig beslutning.

Højtryksrenser

Til en start skal du sikre, at du finder en terrassevasker, der passer til din højtryksrenser. Der findes enkelte maskiner, der fungerer for sig selv, men i de fleste tilfælde skal de tilkobles en højtryksrenser. Derfor skal mundstykket naturligvis passe til den højtryksrenser, du ejer.

Heldigvis er det sjældent svært at sikre dette. Mange terrassevaskere passer nemlig til stort set alle højtryksrensere. Hvis du vil være på den sikre side, skal du blot købe en model fra samme producent, som står bag den højtryksrenser, du har derhjemme.

Uanset hvilken af de mange højtryksrensere, du har valgt at købe, er der en god chance for, at du kan finde en terrassevasker, der passer til. Derfor er der heller ikke nogen grund til at bekymre dig for, om det vil være nødvendigt at anskaffe dig en helt ny højtryksrenser.

Diameter

Det er meget vigtigt, at du er opmærksom på, at det ikke er alle terrassevaskere, der har en lige stor diameter. Det er et aspekt, du skal have fokus på, da det vil sige, at der er forskel på, hvor hurtigt de vasker. Der er nemlig forskel på, hvor stort et areal, de kan dække.

På den anden side kan det dog også betyde, at du kan få svært ved at nå helt ind i hjørner, hvis du har valgt en stor model. Har du f.eks. en terrasse, der er hegnet ind eller grænser sig op til husmuren, er det derfor en god idé at tage højde for dette, når du vælger.

Heldigvis kan man finde et hav af modeller på det danske marked. Derfor er der også en god chance for, at du kan finde en ideel løsning for dig. Det gør sig naturligvis gældende, hvad enten du har et ønske om, at den skal have en stor eller lille diameter.

Skjold

Alle terrassevaskere er naturligvis blevet udstyret med et skjold. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at det ikke er dem alle, der er lige effektive. Derfor er det også et aspekt, du skal holde øje med, når du vælger blandt de mange muligheder på markedet.

Her er der flere ting, du bør kigge efter, men du bør især holde øje med, at det er et relativt stort skjold. Desuden skal det naturligvis også strække sig hele vejen rundt. Ydermere vil der være børster nederst, som skal sidde tæt, så beskidt vand ikke trænger ud.

I og med, at det er en meget afgørende del af en terrassevasker, er det noget, der er i fokus hos de fleste producenter. Det vil sige, at det er sjældent, at du oplever, at du finder en terrassevasker, hvor der er gået på kompromis med størrelse og effektivitet af skjoldet.

Tryk

Der er også forskel på det tryk, der bliver leveret af de enkelte terrassevaskere. Som følge af dette, er det også et aspekt, du er nødt til at holde øje med. Her er det vigtigt at pointere, at det ikke betyder, at du skal gå efter den model, der leverer det højeste tryk.

Faktisk forholder det sig som regel stikmodsat. Hvis du vil have en terrassevasker, der ikke ødelægger din terrasse, er du nødt til at sikre, at den arbejder med et fornuftigt tryk. Hvis det er for højt, kan det nemlig ende med at ødelægge overfladen på din terrasse.

Som udgangspunkt er det dog sjældent, at en terrassevasker har et højt tryk. Derfor er det også sjældent, at der er grund til bekymring for dette. Det ændrer dog ikke på, at det er nødvendigt, at du holder øje med det, når du skal vælge blandt de mange modeller på markedet.

Hvad koster en terrassevasker?

Der skal ikke herske tvivl om, at det er svært at give et konkret svar på, hvad du skal betale for en terrassevasker. Det skyldes, at du kan finde rigtig mange modeller på det danske marked. De adskiller sig på flere punkter, og et af de punkter, hvor de adskiller sig, er i forhold til prisen.

Du vil derfor støde på terrassevaskere, der koster fra 200 kr. til flere tusinde kroner. De helt dyre modeller vil du dog sjældent skulle slutte til en højtryksrenser. Derimod er der tale om særskilte maskiner, hvilket sjældent er, hvad folk egentlig er på jagt efter.

Hvis du vil have en god overfladerenser til din højtryksrenser, skal du forvente at skulle betale mellem 200 kr. og 1.000 kr. for den. Hvad den endelige pris havner på, afhænger af flere ting. Det afhænger dog særligt af, hvad du stiller af krav til den.

Stiller du ikke høje krav til din terrassevasker, vil du naturligvis slippe med en lavere pris. Sjældent kan det dog betale sig at vælge en af de helt billige modeller. Derimod er det bedre at vælge en model, der er en kende dyrere, da de som regel er i bedre kvalitet og er mere effektive.

4.6/5 - (5 votes)

Husqvarna Robotplæneklipper – 7 bedste modeller på markedet

Tidligere artikel

Støjhegn – Værd at vide om støjhegn

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig