Transportabel aircondition
Andet boligudstyrBolig

Transportabel aircondition. De meste effektive modeller

0

Det er ikke just fordi Danmark er kendt for hedeture og uudholdelige temperaturer. Det sker dog, at vi har sommerdage, hvor solen bager og varmen bliver for meget. Til sådanne tidspunkter er aircondition som Guds gave til mennesket. Mange tror dog, at det kræver, at man får installeret et airconditionanlæg i hjemmet.

Det er dog slet ikke nødvendigt. Du kan nemlig nøjes med at købe en transportabel aircondition. Det er ikke alle airconditionanlæg, der er lige mobile, hvorfor det er vigtigt, at du tager højde for dette, hvis du har planer om at købe en aircondition. Det gør sig særligt gældende, hvis du skal have den i båden, campingvognen e.l.

Du har rigtig mange muligheder, hvis du ønsker at købe en mobil aircondition. Du kan sagtens finde en god, transportabel air conditioner til hjemmet, men du kan også finde modeller, der er bedre egnet til at tage den med rundt. Uanset hvad du leder efter, kan du dog finde en løsning herunder, der lever op til dine krav.

Energieffektive og mobile airconditionanlæg:

Der er mange fordele ved en transportabel aircondition

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange fordele ved at købe og bruge en mobil aircondition. Det er også derfor, at der er mange, der gerne vil købe en sådan løsning, i stedet for at få et airconditionanlæg installeret i hjemmet. Det kan nemlig være både dyrt og omfattende, at få installeret et sådant anlæg.

Desuden får du heller ikke just en stor mobilitet og fleksibilitet, hvis du vælger at få et anlæg, der er installeret i din bolig. Vælger du derimod et mobil klimaanlæg, er der mange fordele ved valget, og en af dem er netop, at den byder på en høj mobilitet og fleksibilitet, da du frit kan flytte den rundt fra rum til rum.

Det kan også være rigtig frustrerende, at du opholder dig i et af de rum, hvor du valget at spare dit anlæg væk i sin tid. Derfor er det markant nemmere at bruge en mobil og transportabel aircondition, som du blot kan tage med rundt. Den kræver ingen opsætning, da du blot skal tilslutte den en stikkontakt.

Nemt at flytte kølig luft rundt i hjemmet

I og med, at en transportabel aircondition netop er transportabel, er det nemt at flytte behagelig, kølig luft rundt i din bolig. Fx kan du have den stående i dit soveværelse om natten, i køkkenet, når du laver mad, og i stuen om aftenen. Faktisk kan du have den stående, hvor end du har lyst, da den er mobil.

Det er en klar fordel, at du blot kan tage den med rundt i hjemmet. Det betyder nemlig, at du kan flytte den rundt efter behov. Som følge af dette, så slipper du for at skulle investere store summer i at få installeret et airconditionanlæg i hele din bolig. Det kan spare dig for en stor sum penge og en masse besvær.

Hvad er vigtigt, når jeg skal vælge en mobil aircondition?

Hvad enten du skal bruge en transportabel aircondition til campingvogn, til hjemmet eller et helt tredje sted, er der mange ting, der er vigtige at holde øje med, når du skal vælge blandt de mange modeller. Der er dog nogle aspekter, der er vigtigere at have fokus på, end andre, hvorfor de skal have en større del af dit fokus.

Når alt kommer til alt, så handler det selvfølgelig om at finde en aircondition, der stemmer overens med dine krav og ønsker. Heldigvis er udvalget af mobile modeller forholdsvis stort, hvorfor du ikke skal bekymre dig for, hvorvidt du kan finde en ideel model. Derfor er der heller ikke nogen grund til at gå på kompromis.

Er det første gang du skal købe en aircondition? I så fald er det ikke sikkert, at du ved, hvad du skal se efter. Det kan gøre det svært at sikre, at du ender med at finde en model, der egner sig godt til dine behov. Det er netop derfor, at du herunder skal sætte dig ind i, hvilke faktorer, der er vigtigst i forhold til dit valg.

1. Kapacitet

Det giver næsten sig selv, er det vigtigt at finde en aircondition, der har kapacitet til at køle det areal, som du skal bruge den til at køle. Hvis det er et lille kontorlokale, er der ikke behov for en lige så stor kapacitet, som hvis du skal bruge den til at køle en stor stue. Derfor er det vigtigt at tage højde for kapaciteten ved dit valg.

Husk desuden på, at det ikke er gratis at bruge en sådan maskine. Du skal derfor ikke vælge en maskine, der har en større kapacitet, end du har brug for. Hvis du gør det, er det også meget sandsynligt, at den koster en del mere at holde i gang. Det er der ikke nogen grund til at betale for, hvis det kan lade sig gøre at undgå det.

TIP: Husk at se på, hvor mange m2 en aircondition kan køle. Mange producenter skriver i m3, altså kubikmeter. Der er stor forskel på, om den kan køle 65 m3 (hvilket kun svarer til ca. 27 m2) eller 65 m2. Hvis du ikke er OBS på dette, risikerer du at købe en aircondition med for lav kølekapacitet.

2. Effekt

Som angivet herover, så er det ikke gratis at bruge en mobil aircondition. Dog er der stor forskel på, hvad det koster at holde dem i gang. Det kan du få en idé om, hvis du tager et kig på deres effekt. Du skal sikre, at de har en høj effekt, så den har en kølekapacitet, som kan leve op til dine krav, men den skal ikke være for høj.

Hvis en maskine har en høj effekt, så kan du nemlig være sikker på, at du kommer til at betale dyrt, når du bruger den. Heldigvis er det muligt at finde en lang række transportable airconditions, som hverken koster for meget, eller ikke har en høj nok effekt. Jeg vil altid anbefale, at man som minimum køber en A-mærket aircondition. Det bliver simpelthen for dyrt på lang sigt, at vælge et mindre energieffektivt anlæg.

3. Støjniveau

En aircondition er ikke helt støjløs, men du kan dog finde modeller, der er meget tæt på at være det. Hvis du vil gøre dig selv en tjeneste, så bør du vælge en af de modeller, der er støjsvage. Det er ikke rart at høre på en aircondition, uanset hvor du skal have den stående – heller ikke selvom den afgiver kølig luft.

Hvad koster det at have aircondition kørende pr. døgn?

Kører en aircondition uafbrudt i et helt døgn, vil prisen være ca. 85 kr/døgn, hvis strømprisen er 3,5 kr/kWh og dens strømforbrug er 1.000 Watt. Prisen afhænger af en række faktorer, herunder energiklasse, den aktuelle strømpris og hvor meget den bruges. Med de høje strømpriser, kan næsten altid svare sig, at gå efter et mobilt airconditionanlæg med det bedste energimærke, selvom det kan være dyrere i indkøb.

5/5 - (1 vote)

Stavvibrator til Beton

Tidligere artikel

Bosch Vinkelsliber

Næste artikel

Du kan måske også lide