HåndværktøjVærktøj

Pælebor. Find den bedste model i denne Guide

0

Du kan bruge et pælebor til flere opgaver. De fleste bruger det dog til at grave huller til stolper. Hvis du har brug for at grave ud til stolper, er det en god idé at anskaffe dig et pælebor. Her er det dog vigtigt, at det er gjort klart, at der er mange pælebor at vælge mellem – og de adskiller sig på mange forskellige punkter.

Hvis du har i sinde at købe et pælebor (mange kender det også som et jordbor), er der derfor flere faktorer, der skal tages op til overvejelse. Det betyder, at det er vigtigt, at du sørger for at tage dig god tid til at vælge mellem dem. Heldigvis kan du finde et stort udvalg af pælebor, som du kan vælge fra herunder.

Hvad kan man bruge et pælebor til?

Hvis du skal sætte hegn op i din have, kræver det en del arbejde. En måde, der kan gøre det en kende lettere og hurtigere, er at investere i og gøre brug af et pælebor til de store hegnspæle. Derved kan du nemlig slippe for at grave alle hullerne på manuel vis med en spade, hvilket både er hårdt arbejde og tager en del tid.

Når du skal grave huller til hegnspæle, så skal de langt ned i jorden. Det er du i hvert fald nødt til at gøre, hvis du vil være sikker på, at dit hegn kan klare det danske vind og vejr. Hvis du har i sinde at grave ud til et nyt hegn, er det derfor en rigtig god idé, at du sørger for at gøre brug af et pælebor til at grave hullerne med.

Der findes forskellige typer pælebor

Du kan finde flere forskellige former for pælebor på det danske marked. Du kan blandt andet finde et udvalg af de gammeldags manuelle jordbor (som de også kaldes). Med et sådant bor er det dig selv, der skal stå for at skrue boret ned i jorden. Derfor er det selvfølgelig også forholdsvis fysisk krævende arbejde.

I udvalget kan du dog også finde en mere moderne form for pæleboret. Du kan nemlig finde flere modeller, der er drevet af benzin. Det betyder, at den er i stand til at klare stort set hele arbejdet selv. Det eneste du skal gøre er at holde boret det rette sted. Du skal også sørge for at fjerne jord fra hullet i ny og næ.

Dertil skal det også nævnes, at du kan få pælebor i et hav af størrelser, hvorfor du skal sørge for at vælge dit bor, alt efter hvor stor en hegnspæl, du skal kunne grave ned. Det er dog også muligt at bruge dit pælebor til at grave huller til andre formål. Fx kan du bruge det til at grave huller til en postkasse eller deslige.

Skal jeg vælge et manuelt eller motoriseret pælebor?

Som der er givet udtryk for før, kan du både vælge mellem en manuel og en motoriseret udgave af pæleboret. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor det er op til dig selv at vurdere, hvad der er det rette valg for dig. De motoriserede pælebor er typisk benzindrevne, men kan også være eldrevne.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at de er hurtigst at bruge, men det er dog ofte en maskine, man vælger at leje. Det er nemlig ikke alle, der har i sinde at bruge penge på at købe et motoriseret pælebor, hvis de ved, at de kun får brugt den én gang. Det er dog op til dig selv at vurdere, hvorvidt du ønsker at leje eller købe.

Hvis du beslutter dig for, at det i din situation giver bedst mening at leje, så vil det koster dig ca. 500 kr. for et døgn. Hvis du skal bruge den over flere døgn, fordi du skal i gang med at bore en masse huller, fordi du fx skal have sat et langt hegn op, kan det dog ofte godt betale sig at købe et motoriseret bor, i stedet for at leje.

Hvis du kun skal bruge den til at lave et par huller, kan du ofte godt nøjes med at købe et manuel bor. Det er i hvert fald en markant billigere løsning, end at købe et el- eller benzindrevet pælebor. Det manuelle bor er en fin løsning, og så kan du altid have det stående til en anden gang, hvor du kunne få brug for det.

Størrelsen af pæleboret er vigtigt

Det er selvfølgelig vigtigt, at du køber eller leje et pælebor, der har den rette størrelse. Du skal nemlig være sikker på, at det får den rette diameter. Hvis det bliver for stort, kan du ikke være sikker på, at dine pælebor kommer til at stå solidt og fast. Af denne grund er det meget vigtigt, at du har fokus på borets diameter.

Giv denne post en karakter

Generator. Gode råd til køb af ny Generator

Tidligere artikel

Havepavillon

Næste artikel

Du kan måske også lide