generator bedste
VærkstedsindretningVærktøj

Generator

0

Jeg købte engang en generator, fordi jeg skulle arbejde på et nyt hus. Sidenhen har jeg også brugt den til diverse havefester, når der ikke har været el i nærheden. Hvis du står i en situation, hvor du ikke har adgang til elektricitet, så er en lille generator din bedste ven.

Jeg vil gerne dele mine erfaringer og råd om min generator med dig. Så du ved, hvad du går ind til.

Hvad er en generator?

En generator er en maskine, der kan give dig el. Hvordan den gør det, vil komme helt an på generatoren. Den kan operere på benzin eller diesel. Egentlig ville den også kunne fungere på andre ting som vedvarende energi.

En generator ville være alle typer af maskiner, som via bevægelsesenergi producerer elektricitet. Så hvis der var tale om en generator tilknyttet til en vandkraft, vil der være tale om en vekselstrømsgenerator. Til almindelig hverdagsbrug er det klart, at du næppe har en vindmølle, som kan producere nok el til dig hele tiden og her vil man typisk bruge en benzin eller diesel generator, som producerer el. Sagt på en anden måde så er der tale om en motor, som via sin bevægelse skaber elektricitet til dit behov.

Du kan også købe hele generatoranlæg, men dette kan kun anbefales til større virksomheder. Her bruger man en generator, så man kan tænde den, hvis der ikke er elektricitet. Det vil være overkill i dit hjem, da der sjældent er de store konsekvenser, når strømmen går. Det ville være en meget dyr løsning at bruge en generator af denne årsag for at undgå at skulle smide noget ud i sin fryser. Hvis du allerede ejer en generator, kan du dog godt overveje at sætte din fryser til, hvis strømmen går. På den måde er du sikker på, at der ikke sker noget med din mad.

Hvad bruger man en generator til?

Sådan set kan du bruge en generator alle steder, hvor du har brug for el, men ikke har adgang til det. Det er hele grunden til, at man kan købe en generator i dag, for der er masser af tilfælde, hvor du ikke har mulighed for at tilslutte dine apparater til en stikkontakt.

Det kan være, at du holder en havefest langt væk fra almindelige el-stik og her ville du så bruge en generator. Når du ser en pølsevogn, så bruger de også en generator for at få elektricitet til det hele.

Det er også almindeligt, at du bruger en generator, når du bygger et nyt hus osv., for her har du endnu ikke adgang til elektricitet. Du er sjældent i tvivl om, hvornår du har brug for el, for vi er så vant til at have det hele tiden, at vi slet ikke kan lave noget, med det samme vi mister det.

Forskellige typer af generatorer

Som jeg allerede har nævnt, kan en generator sådan set være alt, som kan generere strøm. Når det kommer til privatforbrug, kan du typisk vælge mellem følgende generatorer:

  • Dieselgeneratorer
  • Benzingenerator
  • Digital Generator

For at starte bagfra så er en digital generator stadigvæk på benzin. Den hedder en digital generator, fordi den har en skærm, hvor du kan styre det hele fra. De fleste digitale generator kan du endda starte 30 meter væk.

Så du kunne i teorien koble den op til dit hjem og så trykke på en fjernbetjening, hvis strømmen gik i dit hjem. Så ville den starte og du ville igen have strøm. Hvis du bruger den til en havefest, så er det ikke ligeså anvendeligt, for her vil du nok starte den med det samme og så er det ikke så vigtigt, om du skal starte den, når du står opad den eller langt væk.

Herudover kan du vælge mellem dieselgenerator eller en benzingenerator. Ofte er den største forskel, om du foretrækker diesel eller benzin. Fordelen ved diesel er, at ofte er billigere end benzin. Typisk vil en benzingenerator være langt mere kraftfuld, så den er ofte et bedre valg, hvis du skal have mange watt ud af den.

En benzingenerator er ofte også billigere end en dieselgenerator. En digital generator ligger typisk et sted mellem dem begge to. Du kan købe nogle billige modeller, men så har de ikke heller ikke så mange watt. Så det kommer an på, hvad du skal bruge din generator til. Hvis det er til en fest med noget lys, så burde en mindre generator godt kunne klare det. Det er først, når du begynder at tilkoble en masse ressourcekrævende el-apparater til generator, at du får et problem.

Jeg kan huske, da jeg engang boede i en gammel lejlighed, her gik strømmen hver eneste gang, at jeg brugte både toaster og kaffemaskine samtidig. Nogenlunde det samme ville du opleve, hvis du har en generator med for få watt og du vil have, at den skal kunne for meget.

Gode råd når du skal købe en generator

Det er vigtigt at tænke over, hvad du bruger din generator til, når du skal vælge den helt rigtige. Som jeg allerede har nævnt, så skal du tænke over, hvor mange antal watt den kan skabe. Herudover skal du også tænke over, hvor meget støj den afgiver. Det kan være lige meget, hvis du kan placere den langt væk fra din fest, eller hvad du skal bruge den til. Men hvis du vil have den tæt på, så har larmen kæmpe betydning.

  • Antal watt
  • Støj
  • Hvor meget benzin/diesel den benytter
  • Kan alt elektronik tilføjes?
  • Digital eller analog?
  • Har den sikring

Sikring betyder, at den automatisk slukker ved overbelastning. Det vil alle nye generatorer gøre, men du skal tænke over det, hvis du køber en brugt.

Jeg er sikker på, at du bliver glad for at eje en generator, for den gør det muligt at give dig strøm alle steder. Hvis du ligesom mig tit arbejder på nye byggeprojekter steder uden strøm, så er den fantastisk at eje. Det kan være alt fra dit nye sommerhus til ude i skoven.

4.5/5 - (6 votes)

Skummadras 140×200

Tidligere artikel

80×200 Springmadras – mange valgmuligheder

Næste artikel

Du kan måske også lide