PlejeTræning og fitnessTræningsudstyr

Nakkepude til vægtstang

0

Der findes flere måder, hvorpå træning med en vægtstang kan gøres mere komfortabelt. En af disse måder, er ved at bruge en nakkepude. Det medfører nemlig, at det bliver mere behageligt at have vægtstangen ligge på tværs af nakken.

Hvad er en nakkepude til vægtstang?

Hvis du ofte træner med en vægtstang, kender du sandsynligvis til det ubehag, der kan opstå. Her menes der selvfølgelig ikke, når du f.eks. laver bænkpres. Derimod vil det ofte være tilfældet, når du laver squats, hvilket kan være ubehageligt for nakken.

I denne forbindelse er der flere ting, du kan gøre, for at mindske dette ubehag. Den bedste løsning er dog at investere i en nakkepude til vægtstangen. Det er nemlig en pude, der gør det mere behageligt at have vægtstangen på nakken.

Derfor er en nakkepude faktisk et ganske simpelt stykke tilbehør. Alligevel er det noget, der kan gøre en stor forskel for din træning. Træner du ofte med vægtstangen på skuldre og nakke, anbefales det derfor at investere i en god nakkepude.

Hvorfor skal man købe en nakkepude?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange grunde til at købe en nakkepude. Har du gjort dig tanker om at anskaffe en nakkepude til vægtstang, bør du derfor ikke tøve. Der er nemlig en rigtig god chance for, at du bliver glad for dit køb.

At du bør investere i en nakkepude, bliver kun forstærket af, det er et billigt køb. Derfor kan du vide dig sikker på, at det er et stykke tilbehør, der giver god værdi for pengene. Føler du, at du har brug for mere overtalelse, kan du læse om nakkepudens fordele herunder.

Gør din træning mere behagelig

Der er flere gode grund til, hvorfor du bør købe en nakkepude. Den primære årsag er dog, at det vil gøre din træning mere behagelig. Har du prøvet at lave squats med en vægtstang uden nakkepude, ved du sandsynligvis, at det kan være ubehageligt. Det er netop denne ubehag du undgår med en nakkepude.

Er du træt af, at du føler ubehag eller tilmed smerte i nakken under denne type træning, bliver en nakkepude hurtigt din bedste ven. Derfor er det naturligvis også grund nok i sig selv til at investere i én. Det er især tilfældet, hvis du ofte udfører denne type træning.

Selvom du skal føle dig fysisk presset under træning, er det ikke pointen, at det skal gøre ondt eller være ubehageligt. Derfor er der bestemt heller ingen skam forbundet med at bruge en nakkepude, når du træner med vægtstang.

Føler du, at du vil få større glæde ved din træning, hvis det er behageligt, bør du ikke tøve med at købe en nakkepude. Dog giver det kun mening at gøre, hvis du rent faktisk laver squats o.l. Det er nemlig til denne type øvelser, at en nakkepude er tiltænkt.

Giver dig mulighed for øget vægtbelastning

Der er rigtig mange, der ikke opnår deres fulde potentiale, når de laver squats o.l. Det kan der være flere årsager til, men blandt mange er det grundet ubehag fra vægtstangen. Det kan nemlig føles ubehageligt mod nakken, hvis du har stor vægtbelastning på den.

Ved at have en pude på vægtstangen, som gør det mere behageligt, kan du også presse dig selv mere. Det vil nemlig medføre, at du kan øge vægtbelastningen. Derfor kan det faktisk vise sig at være givende for din træning, at du beslutter at investere i en sådan pude.

Rigtig mange oplever, at de faktisk kan tilføje en stor mængde yderligere vægt til vægtstangen, når de bruger en nakkepude. Det skyldes naturligvis ikke, at de er blevet stærkere. Derimod skyldes det blot, at de ikke føler samme ubehag, fordi puden giver en øget komfort.

Hvordan vælger jeg den rette nakkepude?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det kan være svært at vælge en nakkepude. Der er nemlig rigtig mange forskellige modeller at vælge mellem. Derfor er det ikke sikkert, at du finder det let at vælge blandt de mange nakkepuder på det danske marked.

På trods af, at det kan virke som om, at nakkepuderne er ens, er det ikke helt tilfældet. De adskiller sig nemlig på flere forskellige punkter. Netop derfor er det vigtigt, at du tager dig tid til at vælge med udgangspunkt i de rette faktorer.

Er det første gang du skal købe en nakkepude, er det ikke sikkert, at du ved, hvad du skal holde øje med. Heldigvis er det noget, du kan blive klogere på, hvis blot du læser med herunder.

Materialer

Når du skal købe en nakkepude til vægtstang, er det primært materialerne, der skal være i fokus. Det er nemlig ikke alle modeller, der er lavet i de samme materialer. Da det er tilfældet, er det selvsagt vigtigt at vælge en pude, der er lavet i gode materialer.

Der er ikke ét materiale, der er det bedste. Derfor handler det primært om at holde fokus på, hvad du foretrækker. Vil du gerne have, at det er et meget blødt materiale? Eller ser du hellere, at det giver lidt mere modstand? Begge dele er nemlig muligt.

Det er dog ikke blot følelsen af materialet, der er vigtigt. Det er nemlig også vigtigt at sikre, at der er tale om et materiale i høj kvalitet. Nogle puder er desuden lavet af flere materialer. Selvom puden er lavet af forskellige materialer, er det stadig de samme ting, der skal være i fokus.

I forbindelse med købet af en nakkepude til vægtstang, er det især materialet, der er vigtigt. Det er bestemt ikke alle puder, der bryster sig af lige høj kvalitet. Ligeledes er det heller ikke alle puder, der føles lige rare. Derfor er der flere grunde til, at du skal have fokus på materialet.

Montering og lukning

Det er også en god idé at undersøge, hvordan du skal montere og lukke puden. Hvis den blot skal sidde på stangen hele tiden, er det dog ikke nær så vigtigt. Det er dog ikke alle, der ønsker at have deres nakkepude siddende hele tiden, og her vil dette være vigtigt.

Skal du tage den af og på relativt ofte, er det nemlig en fordel, at det er nemt. Du har næppe et ønske om, at din træning bliver forsinket, fordi du skal bøvle med nakkepuden. Selvom det bør være ligetil, at det desværre ikke tilfældet med alle nakkepuder.

Vil du være sikker på, at det er både nemt og hurtigt at tage den af og på, bør du vælge en model med velcrolukning. Denne løsning har desuden den fordel, at den sikrer, at nakkepuden bliver siddende, som den skal.

Pris

Prisen er naturligvis også et aspekt, der skal være i fokus. Der er nemlig forskel på, hvad puderne koster. Fælles for de fleste af dem er dog, at de kan fås til mindre end 200 kr. Nogle af dem kan endda erhverves til så lidt som 50 kr.

Selvom prisen er et aspekt, de fleste har fokus på, er det ikke det mest afgørende aspekt. Desuden er det vigtigt at huske, at der selvfølgelig er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Vil du have lækre og slidstærke materialer, er der ikke nogen vej udenom at betale for dem.

Giv denne post en karakter

Crossfit Sko

Tidligere artikel

Du kan måske også lide

Mere om Pleje