Massagestol
PlejeTræning og fitness

Massagestol

0

Der kan være mange årsager til, at man ønsker at købe en massagestol. Uanset årsagen, er en massagestol en glimrende investering, der kan tilføre din hverdag mere komfort og velvære. Derfor er det også et populært køb blandt danskerne.

Hvad er en massagestol?

En massagestol er en stol, der er skabt til at give dig den ultimative massageoplevelse. Det er nemlig en stol, der gør det muligt for dig at få en fuld kropsmassage. Afhængigt af, hvordan stolen indstilles, vil den kunne give både under- og overkrop en god massage.

På mange punkter kan en massagestol godt minde om en lænestol. Under betrækket gemmer der sig dog noget, du ikke finder i en traditionel lænestol. Der gemmer massagestolen nemlig på en motor med et skinnesystem, der er i stand til at give massage.

Stolens skinnesystem er forsynet med en række massageruller og massagekugler. Disse kan indstilles til at bevæge sig i forskellige retninger, og dermed give brugeren massage. Det eneste, man skal gøre, er at sætte sig til rette og tænde – resten klarer stolen.

De fleste massagestole kan give både pulserende, roterende og vibrerende massage. Derudover er der også flere modeller, der kan give en dybdegående punktmassage. Med en sådan massage er du sikker på, at selv de mest modstridende myoser bliver løsnet.

Mange fordele ved en massagestol

Der skal ikke herske tvivl om, at der er mange fordele ved at bruge en massagestol. Derfor har du også mange gode grunde til at anskaffe dig én. Har du gjort dig tanker om dette, er der derfor ingen grund til at tøve, såfremt din økonomi tillader et køb.

Føler du, at du kan mærke, at din krop begynder at gøre ondt, hvad enten det skyldes alder, skader eller træning, kan en massagestol være til gavn. Den kan nemlig hjælpe dig med at lindre smerten. Derudover kan den også sætte mere tempo på restitueringen af dine muskler.

Hvis du har problemer med muskelspændinger, kan en massagestol også være din redningsmand. Den vil nemlig kunne opvarme musklerne, øge blodcirkulationen og løsne op for fastlåste muskler. Og det hele bliver klaret, mens du blot sidder i stolen.

Er du i tvivl om, hvorvidt købet af en massagestol er pengene værd, bør du tage et kig på de mange fordele herunder. Med udgangspunkt i disse bør du have bedre forudsætninger for at vurdere, om du ønsker at købe en massagestol.

  • Øger din blodcirkulation
  • Løsner fastlåste muskler
  • Sætter mere tempo på din restitution
  • Lindrer muskelømhed og er smertelindrende
  • Reducerer stress og modvirker depression
  • Masserer både nakke, skuldre, ryg, lænd og ben
  • Varmer dine muskler med infrarød varme

Hvordan finder jeg den rette massagestol?

Der findes rigtig mange massagestole på det danske marked. Derfor er der mange modeller at vælge mellem, hvis du ønsker at købe en massagestol. Det er en fordel, da det sikrer, at udvalget også indeholder en model, der stemmer overens med dine krav og behov.

Omvendt betyder det også, at det kan være svært at finde den rette model. Der vil nemlig med stor sandsynlighed være en stor del af dem, der ikke lever op til dine behov og krav. Derfor er det også vigtigt, at du vælger blandt udvalget med største omhu.

Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med at vælge, bør du læse med herunder. Her kan du nemlig læse nærmere om de faktorer, der er særligt vigtige at have fokus på. Sørger du for at have dette, bliver det lettere at finde den rette massagestol for dit vedkommende.

Massagestyrke og -type

Der er stor forskel på folks præferencer, når det kommer til massage. Derfor er det en god idé at vælge en model, der gør det muligt at justere type og styrken af massagen. Dermed er du nemlig sikret at få en massage, der passer til dine ønsker.

I forbindelse med dit køb af en massagestol, er dette et aspekt, der er vigtigt. Det er nemlig ikke alle modeller, der er i stand til at give en dyb og intens massage. Ligeledes er det heller ikke alle modeller, der har lige mange indstillingsmuligheder.

Heldigvis er det kun få modeller, der ikke giver dig mulighed for at justere på type og styrke. Det ændrer dog ikke på, at der er forskel på, hvor meget de kan indstilles. Af denne grund er du nødt til at holde øje med dette aspekt, når du sorterer i det store udvalg.

Vil du være helt sikker på, at du kan få en dyb og intens massage? I så fald er det vigtigt at vælge en massagestol med en kraftig motor. Det er nemlig motoren, der sikrer, at den har kraft nok til at kunne levere en dyb massage, hvor der for alvor tages fat.

Antal programmer

Også i forhold til antallet af indbyggede programmer er der stor forskel på massagestolene. Der er dog ikke blot forskel på antallet af programmer, men også på det udvalg af programmer, der er blevet installeret i stolen fra start.

Der findes flere massagestole, der f.eks. leveres med et program, der kan give en dyb massage af din nakke. Andre modeller kommer med programmer, der fokuserer på massage af ryggen, mens andre igen har begge dele som mulighed.

I denne forbindelse skal du selvfølgelig blot sikre, at antallet af programmer passer til dit behov. Derfor er der ikke et specifikt antal programmer, som stolen absolut skal have. Det handler blot om at have programmer nok til at dække dine behov.

Hvis du ved, at du ikke får brugt de mange programmer, er der ingen grund til at vælge en sådan model. Det er nemlig ikke gratis at få disse programmer. Overvej derfor, inden du går på jagt, om du vil have mange programmer at vælge mellem eller ej.

Komfort

I og med, at det er massage, det drejer sig om, skal komforten selvsagt også være i top. Her tænkes der dog ikke blot på, om stolen giver god massage. Der er nemlig en række andre aspekter, der også skal være i fokus, hvis du vil sikre høj komfort.

I denne forbindelse er det især vigtigt at sikre, at den har en række indstillingsmuligheder. For at sikre den højeste komfort, skal du nemlig kunne indstille stolen efter højde og vægt. Det giver ikke blot en bedre komfort, men også en bedre massage.

Dertil bør du også overveje, hvilke materialer, der er brugt til at fremstille stolen. Den skal være betrukket med et lækkert materiale, der er behageligt at sidde på. Den skal dog også være lavet i materiale, der gør den robust og solid.

Komforten bliver nemlig ikke just forhøjet, hvis stolen ikke står stabil under massagen. Det vil nemlig resultere i, at det føles som om, at du får en rystetur, i stedet for en massage. Derfor er det vigtigt at sikre, at stolen er lavet i robuste og solide materialer.

Hvad koster en massagestol?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad en massagestol koster. Stolene fås nemlig i mange forskellige prisklasser. Prisen på en massagestol afhænger desuden af mange ting, da der er forskel på både materialer, antal funktioner, indstillingsmuligheder mv.

Det vil sige, at det i høj grad er dine egne behov, der dikterer, hvad en massagestol koster. Vil du være sikker på at få kvalitet, er det selvfølgelig også noget, der har indflydelse på prisen. Der er nemlig sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det kommer til massagestole.

Af denne grund kan det sjældent betale sig at købe en af de billigste modeller. Det kan virke tiltalende at købe en sådan stol, men de giver sjældent specielt meget værdi for pengene. I stedet bør du investere en kende mere for at sikre, at du får en god massagestol.

Priserne varierer meget

Som angivet tidligere, er der stor forskel på priserne på massagestole. Du kan sagtens købe en massagestol til 5.000 kr., men du kan også finde mange modeller, der koster mere end 50.000 kr. Det vidner om, at der er stor forskel på priserne på dem.

For at sikre, at du får fat i en stol i høj kvalitet, bør du dog – som nævnt – holde dig fra de helt billige modeller. Det betyder dog ikke, at du skal føle, at du er nødt til at vælge en af de helt dyre modeller. Det er nemlig kun ganske få, der rent faktisk har behov for, hvad disse stole har at byde på.

Du kan finde et utal af gode massagestole til mellem 10.000 og 20.000 kr. Det er også i denne prisklasse, at de fleste finder deres stol. Som der også er givet udtryk for, så er det dog i høj grad noget, der afhænger af, hvad du har af krav til din massagestol.

Stiller du mange krav til den, skal du også forvente at skulle betale mere. Har du ikke de store krav, kan du også regne med at kunne nøjes med en billigere model. I denne forbindelse er det dog vigtigt, at du er realistisk ift., hvad du ønsker, at din massagestol skal kunne.

Giv denne post en karakter

Massagerulle

Tidligere artikel

Du kan måske også lide

Mere om Pleje