Træning og fitnessTræningsudstyr

Crossfit Sko

0

Det er ikke alle sko, der egner sig til at blive brugt til crossfit. Dyrker du eller skal du til at dyrke crossfit, skal du derfor købe sko, der egner sig til dette. Et udvalg af sådanne sko finder du herunder, hvor der sandsynligvis også er noget, der falder i din smag.

Hvad er crossfit sko?

Bestemt ikke alle er klar over det, men faktisk findes der sko, der er lavet specifikt til crossfit. Når man kaster et blik på dem, ligner de ved første øjekast helt almindelige sportssko. Selvom det ligner, er det dog ikke helt tilfældet.

Der findes selvfølgelig ikke kun en bestemt type sko, der kan bruges til crossfit. Der er dog en række parametre, der er vigtige at holde øje med, hvis man vil have sko til crossfit. Et af dem er, at du skal sørge for at købe et par sko, der har en både hård og stabil bund.

En sådan bund sikrer nemlig, at du får et både fast og sikkert greb mod underlaget. Dertil vil du i crossfit også skulle foretage tunge løft, og her giver en sådan bund en god stabilitet. Derfor bør du gå efter et par sko til crossfit, der har et hældrop på 0 mm.

Sådan finder man de bedste crossfit sko

Hvis det er første gang, du står overfor at skulle købe sko til crossfit, er det ikke sikkert, at du ved, hvad du skal lede efter. Det kan derfor være svært at finde frem til de bedste sko for dit vedkommende, da du naturligvis have en idé om, hvad du egentlig leder efter.

For at sikre, at du ender med at finde de rette crossfit sko, er der flere ting, der skal være i fokus. Er du i tvivl om, hvad du bør have fokus på, skal du blot læse med herunder. Her bliver du nemlig præsenteret for en række af de mest vitale parametre.

Det er vigtigt, at de er flade

Der er især ét aspekt, du skal have fokus på, hvis du skal købe sko, du skal bruge, når du dyrker crossfit. Det er nemlig meget vigtigt, at der er tale om et par flade sko. Hvad du skal have fokus på i denne sammenhæng, er det ‘drop’, som skoene har.

Hvad det vil sige er, at du skal holde øje med, hvor mange mm sål, der er under hælene, og hvor mange mm sål, der er på forfoden. Det er vigtigt, at du finder et par sko, hvor der er så lille en forskel på disse to tal som muligt – og helst gerne så tæt på nul som muligt.

Finder du et par sko, der har et drop på nul mm, vil der være tale om et par såkaldte zero drop crossfit sko. Men hvorfor er det egentlig vigtigt, at dine crossfitsko har et lavt drop? Det kan være svært at se, hvis man ikke allerede har en vis erfaring med crossfit.

Det skyldes ganske enkelt, at du får en bedre og mere naturlig udførsel af de øvelser, du skal udføre. Hvis du i stedet tager et par løbesko på, så vil ske det, at du danner en unaturlig kropsposition. Derfor bør du aldrig dyrke crossfit i et par løbesko.

Hold vægten på et lavt niveau

Vægten er bestemt også et aspekt, du skal have fokus på, hvis du skal købe crossfitsko. Her er det især vigtigt at sikre, at du finder et par tynde sko. Det skyldes naturligvis, at et par tynde sko også vil have en lavere vægt, hvilket er afgørende for effekten af din træning.

Årsagen til, at det er vigtigt at vælge sko med en lav vægt er, at det sikrer, at du bruger mindre energi. Er der et mindre energiforbrug forbundet med brugen af dine sko, vil du helt automatisk have mere energi til udførelse af din træning i crossfitcenteret.

Faktisk er det noget, der i sidste ende vil medføre en hurtig fremgang i din træning. I og med, at du hver gang kan give dig fuldt ud, får du nemlig et større udbytte fra din træning. Derfor er vægten bestemt også en vigtig del af at finde de rette sko til crossfit.

Fleksibiliteten skal være i top

Hvis du skal bruge dine sko til at dyrke crossfit, er der ikke nogen vej udenom, at du skal finde et par fleksible sko. Formålet med dette er, at du får en god bevægelighed, hvilket er afgørende, hvis du vil være sikker på, at du får det fulde udbytte ud af din træning.

Derfor skal der naturligvis heller ikke være nogen tvivl om, at det er et af de mest væsentlige parametre, når man skal købe crossfit sko. Hvis du træner iført et par sko, der ikke er fleksible, vil det ikke være muligt for dig at udføre dine øvelser ordentligt.

Det er ikke altid nemt at vurdere, hvor fleksibel en given sko er, hvis du handler på nettet. Det er det derimod, hvis du handler i en butik, da du blot kan samle skoen op og forsøge at krumme den sammen. Handler du på nettet, er der andre ting, du skal holde øje med.

I de fleste tilfælde er det forholdsvis nemt at finde ud af, om en given sko kan bryste sig af at være fleksibel. Hvis den er det, så er det nemlig ofte noget som producent gerne skilter med. Er der tale om deciderede crossfitsko, er du selvfølgelig sikker på, at der er fleksible.

Størrelsen skal være perfekt

Hvis du skal have et par crossfitsko, er det naturligvis også vigtigt, at du kan passe dem. Sådan forholder det sig med alle sko, men især i forbindelse med sportssko er det vigtigt, at de sidder perfekt. Ellers kan det nemlig føre til besvær og skader.

Vil du gerne kunne udføre dine øvelser med mindst mulig modstand, kræver det, at du er iført et par sko, der sidder, som de skal. Derudover minimerer du også risikoen markant for, at du får vabler, hvilket du kan ende med, hvis dine sko er for små eller for store.

Er du i tvivl om, hvilken størrelse, du skal bruge, bør du følge størrelsesguiden for den konkrete sko, du vil købe. Har du svært ved at finde ud af, hvad den rette størrelse er, rådes du til at købe i en butik. Her har du nemlig mulighed for at prøve skoene først.

I denne forbindelse er det også vigtigt at pointere, at der er stor forskel på størrelserne hos de forskellige producenter. Hvis du bruger str. 42 i sko fra ét brand, er det derfor ikke sikkert, at du også skal have en str. 42 fra et andet brand.

Gå ikke ned på kvalitet

Der skal naturligvis ikke herske tvivl om, at der er forskel på kvaliteten af de sko, der bruges til crossfit. Derfor er det også et aspekt, du er nødt til at have fokus på, når du vælger. Det kan nemlig ikke betale sig at købe et par sko i lav kvalitet.

Som udgangspunkt giver det ikke nogen mening at købe sko i lav kvalitet. Det er dog i høj grad noget, der er gældende, hvis der er tale om sko, du skal bruge til crossfit. Årsagen til dette er, at dine sko vil blive udsat for lidt af hvert, når de bliver brugt til crossfit.

Hvis du er en af dem, der f.eks. klatrer på reb, når du er til crossfit, er det kun endnu vigtigere at kvalitet og slidstyrke er i top. Ellers risikerer du simpelthen, at du får slidt dine sko i stykker på ingen tid. Derfor er det vigtigt, at du ikke går på kompromis.

For at vurdere, om der er tale om et par sko i høj kvalitet, er der flere ting, du kan holde øje med. Først og fremmest bør du undersøge, hvilken materialesammensætning, der er tale om. Derudover bør du også holde dig til at købe sko fra de mest prominente brands.

Hold også øje med prisen

I forbindelse med købet af sko til sport, herunder også crossfit, er prisen også et afgørende punkt for de fleste. Derfor skal du selvfølgelig også holde øje med prisen, hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil købe et par nye sko til crossfit.

Selvom du sandsynligvis gerne vil sikre, at du ikke ender med at betale mere end højest nødvendigt for dine crossfit sko, bør du ikke jagte de billigste sko. Det er der flere årsager til, men det skyldes dog primært, at de ikke giver specielt meget værdi for pengene.

Hvis du har planer om at købe nye sko til crossfit, er det derfor bedre, at du indstiller dig på, at kvalitet koster penge. Føler du, at det er svært at finde plads til det i budgettet, bør du spare lidt ekstra sammen, så du er sikker på, at du kan købe dig et par ordentlige sko.

Når det er sagt, så er der ofte flere forhandlere af de samme sko, hvorfor det er en god idé, at du tager dig tid til sammenligne deres priser. Ved at gøre dette, sikrer du nemlig, at du ikke ender med at betale overpris for de sko til crossfit, som du har udset sig.

Derfor er det vigtigt at finde de rette crossfit sko

Ikke alle er opmærksomme på, hvor vigtigt det er at vælge de rette sko til crossfit. Det er en skam, for det har faktisk stor betydning for din træning. Netop derfor er det også afgørende, at du tager dig tid til at vælge de rette sko for dit vedkommende.

Ganske vist kan det tage tid at finde de rette crossfitsko, men det er tid, der er godt givet ud. Der er nemlig flere fordele forbundet med brugen af de helt rette sko. Fordele, der gør, at det ikke er værd at gå på kompromis med sit valg.

Mindre risiko for skader

Langt de fleste er villige til at gøre, hvad de kan, for at undgå at blive skadet. Faktum er dog, at en af de bedste måder at gøre dette på, er ved at iføre sig de rette sko. Derfor er det – uden tvivl – også en af de primære grunde til, at det er vigtigt at finde de rette crossfit sko.

Hvad dette betyder er, at du først og fremmest skal sikre, at du køber sko, der er lavet til crossfit. Som der også tidligere er givet udtryk for, kan det faktisk føre til skader, hvis du dyrker crossfit i andre typer sko. Det gælder blandt andet løbesko.

Derudover skal du også sikre, at skoene er som skabt til dine fødder. De skal sidde tæt til, men samtidig give dig en god bevægelighed og fleksibilitet. Netop derfor kan det være lidt af en udfordring at sikre, at man har fået fat i de rette sko, men det er værd at bruge tid på.

Øget effektivitet og udbytte

For at få det maksimale udbytte ud af din træning, er det vigtigt, at du har udstyret i orden. Det gælder ikke blot det udstyr, der skal bruges til selve træningen, men også dine sko. Det understreger blot vigtigheden af, at du får fat i de rette sko.

At træne i de rette sko er nemlig med til at øge din effektivitet, og det medfører, at du får det fulde udbytte fra træningen. Hvis du i stedet har et par sko på, der nager eller på anden vis er til egen, vil du ikke kunne fokusere fuldt ud på din træning.

Hertil er det også værd at nævne, at du simpelthen får en større træningsglæde. Hvis du kan give dig fuldt ud hver gang, er det med til at give dig hurtigere resultater, hvilket gør det lettere at holde sig motiveret. Som følge af dette får man større træningsglæde.

I og med, at der er et hav af fordele forbundet med at købe de rette sko til crossfit, er der ganske enkelt ikke nogen grund til at gå på kompromis. Og det er naturligvis noget, der er gældende, uanset om du er nybegynder eller du er garvet.

Giv denne post en karakter

Nakkepude til vægtstang

Næste artikel

Du kan måske også lide