Fodspa
PlejeTræning og fitness

Fodspa → Se bedste modeller

0

Er du træt af ømme og trætte fødder, kan du forkæle dem med et fodspa. Det er en maskine, der er lavet til at give dine fødder en sand spaoplevelse. Flere af dem har tilmed også andre funktioner, hvilket omfatter massage, bobler, opvarmning m.m.

Hvad er et fodspa?

Der er rigtig mange, der tror, at et fodspa blot er en balje, der kan bruges til at opvarme vand til et fodbad. Det er dog slet ikke tilfældet, og derfor er der også stor forskel på et fodspa og et fodbad, selvom ikke alle er klar over, at det gør sig gældende.

GRATIS FRAGT
MEDISANA FS 881 - foot spa
Fodspa
Pris fra 243,00
GRATIS FRAGT
Revlon RVFB7021PE - foot spa
Fodspa
Pris fra 383,00
GRATIS FRAGT
Beurer FB21 - foot spa
Fodspa
Pris fra 408,00
GRATIS FRAGT
MEDISANA FS 886 - foot spa
Fodspa
Pris fra 465,00
GRATIS FRAGT
MEDISANA FS 885
Fodspa
Pris fra 498,00
GRATIS FRAGT
Beurer FB 35
Fodspa
Pris fra 622,00

De to ting adskiller sig fra hinanden på op til flere punkter. Hvad der dog især adskiller dem er, at et fodspa er en maskine, der er lavet til at kunne andet, end blot at varme vand. Det har flere andre funktioner, der er med til at øge den komfort, du får ved brug af det.

Bl.a. er der op til flere af modellerne, der kan bryste sig af at være forsynet med både opvarmning, massage, bobler og flere andre ting. Det er endda muligt at finde en række modeller, der er i stand til at gøre dine negle klar til at modtage en pedicure.

Det vil sige, at et fodspa er for dig, der ikke vil nøjes med at stikke dine fødder ned i en balje med varmt vand. Har du et reelt fodspa, kan du være helt sikker på, at du kan tage din behandling til det næste niveau, da det byder på talrige lækre funktioner.

Derfor er det en god idé at bruge et fodspa

Det at tage et fodbad kan være rart, men det fører også flere positive ting med sig. På trods af det, er det langt fra alle, der ofte stikker sine fødder ned i et varmt fodbad. At det gør sig gældende, er en skam, da dine fødder netop kan nyde stor gavn af et sådant bad.

Der er flere gode grunde til, at det er godt for dine fødder at tage et fodbad – og meget gerne i et fodspa, der er lavet til det. En ting er, at det er i stand til at fjerne bakterier og snavs, men dertil vil det også tilføre dine fødder fugt og derved blødgøre hård hud.

Det er også muligt at tilføje flere ingredienser til vandet i dit fodbad. Blandt andet vil det være muligt at opnå en bedre blodcirkulation, men også eksfoliering af huden. Hertil er der også flere ting, der kan tilføjes til vandet, som har fugtgivende egenskaber.

Det betyder dog også, at hvis du vil have det maksimale ud af at bruge dit fodspa, bør du tilføje enten en olie, salt eller sæbe til vandet. Der findes op til flere typer olie, salt og sæbe, der kan bruges til dette, som alle har sine egne egenskaber og fordele.

Når du tager regelmæssige fodbad, kan du derfor nyde godt af de følgende fordele:

  • Slip af med bakterier og snavs
  • Tilfør både fugt og pleje til dine fødder
  • Blødgør hård hud på foden
  • Få bedre blodcirkulation, hvilket dog ikke kan garanteres

Hvordan vælger jeg det bedste fodspa?

Hvis du har i sinde at købe et fodspa, er det vigtigt, at du er klar over, at der er stor forskel på de mange modeller, der er at finde på det danske marked. Det betyder nemlig, at det ikke vil være dem alle, der har noget at byde på i forhold til dine krav og ønsker.

Når du skal købe et fodspa, er der flere ting, du skal have fokus på i forhold til dit valg. Er det første gang du skal købe en sådan maskine, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvad du reelt set skal have fokus på, for at finde et fodspa, der passer godt til dig.

Er du i tvivl om, hvilke faktorer, der bør have en vis betydning for dit valg, skal du læse med herunder. Her bliver du nemlig præsenteret for et udpluk af de faktorer, der er mest afgørende for dit valg, og som derfor også bør have den største del af dit fokus.

Hurtig og vedvarende opvarmning

Der skal ikke være nogen tvivl om, at et fodspa ikke er meget værd, hvis du ikke kan varme vandet op. Det er dog ikke blot vigtigt, at du sørger for at vælge en model, der kan varme vandet op. Det er lige så vigtigt, at dit fodspa er i stand til at holde det varmt.

Hertil er det vigtigt, at det er gjort, at det ikke er alle modeller, der har et lige stort antal temperaturindstillinger, du kan vælge mellem. Hvis det er vigtigt for dig, at du kan vælge mellem et stort antal forskellige temperaturer, skal du have fokus på dette, når du vælger.

Ved at sikre, at du får fat i et fodspa, der er i stand til at holde vandet varmt, er du sikker på, at det ikke bliver for koldt, før du er færdig. Har du prøvet at tage et fodbad i en balje, har du sandsynligvis også oplevet, at vandet hurtigt bliver en tand for lunkent.

I og med, at du pludselig har en maskine, der er i stand til at holde dit vand varmt, er der også anledning til at blive siddende i flere timer. Det er dog vigtigt, at du ikke gør det, da det ikke er sundt for fødderne. Sid derfor ikke med fødderne i vandet i mere end 20 min.

Skal give lækker massage

Hele idéen med at købe et fodspa er, at du får en maskine, der kan give dine fødder en skøn massage. Det er nemlig her, hvor et fodspa adskiller sig fra et fodbad. Da du får massage, er du nemlig sikker på at få en bedre oplevelse, som er værd at betale mere for.

Dog er det vigtigt, at du er klar over, at der er stor forskel på, hvad de enkelte producenter ser som massage. Af denne grund vil det ikke være alle maskiner, der er i stand til at give dig en intens massage, da nogle af dem blot afgiver en form for vibrationer.

For at sikre, at du får et fodspa, der kan give dig netop den oplevelse du søger, bør du vælge en model, der lader sig stille på intensiteten af din massage. Det gør det nemlig muligt at regulere, hvor intens og dybdegående en massage, dine fødder får.

Overvej lydniveauet

Det er vigtigt, at du også er opmærksom på, at der er stor forskel på, hvor lydløse de mange modeller er. Det er der flere årsager til. Hos nogle producenter har det ganske enkelt ikke været et fokus, mens andre modeller har funktioner, der larmer en del under brug.

F.eks. vil du opleve, at det godt kan larme en del, hvis du bruger dit fodspa med bobler eller massage. Der er nemlig mekanik inde i det, der skal i gang, for at kunne levere, hvad du ønsker. Selvom mange ville ønske det, kan det desværre ikke foregå helt lydløst.

Dog er der et stort antal modeller, der er meget tæt på at være lydløse. Får du fat i et sådant fodspa, er du sikret, at det ikke vil afgive mere lyd, end at du kan læse en bog imens. Er det vigtigt for dig, at den ikke larmer, er det derfor noget, du skal holde øje med.

I denne forbindelse er det også værd at nævne, at lydniveauet er et af de aspekter, der ofte adskiller de dyre modeller fra de billige. Går du op i, at dit fodspa ikke larmer for meget, når det er i brug, er det næppe blandt de billigste modeller, du skal vælge.

Udvalg af programmer

Har du i sinde at købe et fodspa, er det også værd at overveje, om du har et ønske om at få en model med et stort udvalg af programmer eller ej. Her er der stor forskel på folk, da det langt fra er alle, der går op i at have et stort antal programmer og funktioner.

Er du en af dem, der går meget op i det, er der heldigvis rig mulighed for at finde en model, der kan leve op til dine krav. Du kan nemlig finde modeller, der byder på  infrarødt lys, massageindstillinger, bobler og flere andre ting.

I forbindelse med købet af et fodspa, er det en god idé at vælge en model med et stort antal funktioner. Det er nemlig med til at sikre, at du får mere glæde ud af det. Et stort antal funktioner sikrer nemlig, at du kan få større glæde af den, end hvis den bare opvarmer vandet.

Her er det dog vigtigt, at du er klar over, at du skal betale for disse funktioner. Er det ikke vigtigt for dig, at du får fat i et fodspa, der byder på et stort antal programmer, er der penge at spare. Derfor er det vigtigt, at du overvejer det meget nøje.

Find en passende størrelse

Et fodspa (som i øvrigt også kaldes for en fodbadmaskine) kan fås i et stort antal størrelser. Derfor er størrelsen også et aspekt, du skal have med i dine overvejelser, når du skal vælge. I denne forbindelse er der flere elementer, der har betydning.

Det er en rigtig god idé at overveje, hvor du vil opbevare den, når den ikke er i brug. Hvis du ikke har særlig meget plads til at opbevare den, skal du vælge en kompakt model. Heldigvis kan du finde op til flere modeller, der ikke optager for meget plads i skabet.

Hvis du er så heldig, at du har mere plads til at opbevare den, er der ikke i samme omfang behov for at finde en kompakt model. Det er dog ikke blot opbevaringen, der skal overvejes. Vælger du en mindre model, er du nemlig ofte nødt til at gå på kompromis.

Vil du have en meget lille model, er du som regel nødt til at ofre funktionalitet. Det er op til dig selv at vurdere, hvad du har af krav og ønsker i denne forbindelse. Er det vigtigst for dig, at du får en kompakt maskine? Eller at den har et stort antal funktioner?

Overvej prisen

Når det kommer til prisen, er der stor forskel på folk. Det er nemlig ikke alle, der går op i, hvad de skal betale for deres fodspa. På en eller anden vis er du dog nødt til at overveje det økonomiske aspekt, da der er stor forskel på, hvad de forskellige modeller koster.

F.eks. kan du sagtens finde et fodspa, der kan fås til blot et par hundrede kroner. Det er dog ikke alle, der kan stille sig tilfreds med en sådan model. Vælger du en af de billige modeller, får du dog hverken inten massage, mange programmer eller lignende.

Hvis du ikke stiller høje krav til dit fodspa, kan en sådan løsning være et godt valg. Vil du gerne være sikker på, at du får fat i et fodspa, der byder på en lang række funktioner og programmer, er der ikke nogen vej uden om, at du er nødt til at købe en af de dyrere modeller.

I de fleste tilfælde vil du skulle betale et sted mellem 300 kroner og 1.000 kroner for dit fodspa. Hvorvidt du beslutter dig for at vælge en af de billige eller en af de dyre modeller, er op til dig selv. Blot husk, at du skal vælge ud fra dine egne behov.

Flere velrenommerede producent af fodspa

Som angivet herover, er der mange ting at holde øje med, hvis du skal købe et fodspa. Derfor er det også vigtigt, at du vælger med omhu. For at være på den sikre side, anbefales det ligeledes, at du vælger en model fra en velrenommeret producent.

Du kan finde fodspamaskiner fra mange producenter på det danske marked, men desværre er de ikke alle lige gode. Vil du undgå at spilde penge på købet af et fodspa, bør du vælge en model fra en producent, der er kendt for sin høje kvalitet.

På det danske marked finder du heldigvis flere af disse producenter. Det er blandt andet gældende for både OBH Nordica, Beurer og Flowlife. Vælger du en model fra en af disse producenter, er du sikker på, at du får en model i høj kvalitet med god funktionalitet.

Fælles for alle tre producenter er, at deres udvalg er bestående af modeller, der får gode anmeldelser. Derudover har de også store og differentierede udvalg, hvilket betyder, at deres udvalg naturligvis også indeholder noget, der tiltaler dig.

Derfor skal du købe dit fodspa på nettet

Har du besluttet dig for, at du gerne vil købe et fodspa, bør du købe det på nettet. Der er nemlig flere fordele ved at købe det online. Først og fremmest er udvalget større, hvilket garanteret, at du kan finde en model, der stemmer overens med dine krav.

Det er ikke altid tilfældet, hvis du vælger at handle i en fysisk butik, hvor udvalget typisk vil være mere begrænset. Vil du være sikker på, at du ikke skal gå på kompromis med dit valg, anbefales det derfor at handle hos en webshop.

Udvalget er dog ikke den eneste årsag til, at du bør handle på nettet. Det handler i lige så høj grad om, at der er penge at spare. Vil du være sikker på, at du ikke betaler overpris for dit fodspa, er det derfor ikke i en fysisk forretning du skal købe det.

I og med, at der er et stort antal fordele ved at købe dit fodspa på nettet, bør du ikke tøve med at gøre dette. Det gør sig gældende, uanset hvad du har af krav til det, og hvad dit budget er. Hertil bør det også nævnes, at der ofte er gode tilbud at finde online.

4.7/5 - (4 votes)

Rillefræser til væg og murværk. Top 10

Tidligere artikel

Medicinbold – Eksperternes valg

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Pleje