Medicinbold
PlejeTræning og fitness

Medicinbold – Eksperternes valg

0

Der kan være mange årsager til, at du leder efter en medicinbold. Det er nemlig en type bold, der kan bruges i mange sammenhænge. Derfor er der også betydelig forskel på, hvad der får folk til at købe medicinbolde. Uanset årsag, finder du dog en passende bold herunder.

Hvad er en medicinbold?

En medicinbold er en tung bold, der kan bruges til mange formål. Som udgangspunkt bliver den dog brugt som belastning i forbindelse med træning. Netop derfor er det muligt at bruge den i mange forbindelser. Dog er det primært til træning af de større muskelgrupper, at medicinbolden bruges.

GRATIS FRAGT
Slamball Medicinbold - 3 kg
Slamballs gummi medicinbolde Vores slamballs sørger for ekstrem og varieret træning. Grundet det solide materiale, kan der uden problemer udføres alle slags kasteøvelser. Vi har selvfølgelig...
Pris fra 119,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 150
American Barbell Medicinbold 2 lb/0,9 kg
Medicinbolde har bestået tidens test som et fantastisk træningsredskab til at træne kernen, øge eksplosiv kraft og booste funktionel kondition.De bruges ofte i forbindelse med plyometrisk baserede træningsprogrammer. Medicinbolde er også populære som indl
Pris fra 125,00
GRATIS FRAGT
Slamball Medicinbold - 5 kg
Slamballs gummi medicinbolde Vores slamballs sørger for ekstrem og varieret træning. Grundet det solide materiale, kan der uden problemer udføres alle slags kasteøvelser. Vi har selvfølgelig...
Pris fra 139,00
GRATIS FRAGT
Almindelig Medicinbold 1-10kg - 1 kg
Køb kvalitets Medicinbold 1-10kg Træning med medicinbold har været glemt i lang tid, men her de seneste år er det begyndt at blive populært igen, hvilket er ganske forståeligt. Ønsker du...
Pris fra 149,00
GRATIS FRAGT
Slamball Medicinbold - 7 kg
Slamballs gummi medicinbolde Vores slamballs sørger for ekstrem og varieret træning. Grundet det solide materiale, kan der uden problemer udføres alle slags kasteøvelser. Vi har selvfølgelig...
Pris fra 169,00
GRATIS FRAGT
Medicinbold, Esfera (1 kg)
Pris fra 179,00
GRATIS FRAGT
ATX medicinbold klassisk - 3 kg
Medicinbold kunstlæder 3-10kg Super lækker klassisk medicinbold til en god pris! Denne bold giver en meget lav bounce effekt og er som de gode gamle medicinbolde man brugte i skolen. ...
Pris fra 189,00
GRATIS FRAGT
ASG Medicinbold 2 Kg
Denne medicinbold er lavet helt uden søm/syninger og skarpe kanter. Produceret i højkvalitets sprængsikkert gummi i modstandsdygtigt soft shell materiale, som kan modstå et højt tryk, uanset hvor hårdt du slår bolden i jorden eller op på væggen. Med en st
Pris fra 191,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 106
Odin Medicine Ball 1kg
En medicinbold er et godt og effektivt træningsredskab, der giver mulighed for et hav af træningsøvelser. Træn f.eks. mave, ben og arme.Odin Medicine Balls er fremstillet i en slidstærk kvalitet og er belagt med en gummi-overflade, der giver brugeren et g
Pris fra 194,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 230
American Barbell Medicinbold 6 lb/2,7 kg
Medicinbolde har bestået tidens test som et fantastisk træningsredskab til at træne kernen, øge eksplosiv kraft og booste funktionel kondition.De bruges ofte i forbindelse med plyometrisk baserede træningsprogrammer. Medicinbolde er også populære som indl
Pris fra 195,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 100
Toorx Medicinbold - 1 kg
✔ Vejer 1 kg✔ Diameter 19,5 cm✔ Højkvalitets gummi
Pris fra 199,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 70
Toorx Medicinbold - 2 kg
✔ Vejer 2 kg✔ Diameter 19,5 cm✔ Højkvalitets gummi
Pris fra 199,00

Det er muligt at finde mange forskellige medicinbolde på det danske marked. De adskiller sig nemlig fra hinanden på op til flere punkter. Blandt andet adskiller de sig fra hinanden i forhold til størrelser og vægtklasser. Dette er dog kun en fordel, da det sikrer, at udvalget indeholder noget for alle.

Medicinbolde findes som udgangspunkt i to udgaver. De almindelige medicinbolde, der blot har vægt i sig, er de mest udbredte. Der findes dog også en udgave af medicinbolden, der kaldes for en wall and slam ball.

Sidstnævnte udgave af medicinbolden er meget tunge og hopper ikke tilbage. Det vil sige, at de bliver liggende på jorden, hvis de kastes i jorden. Måske kender du allerede til denne type medicinbold, da den hyppigt anvendes i forbindelse med crossfit.

Hvilken type medicinbold skal jeg vælge?

Der er naturligvis fordele og ulemper ved begge typer medicinbolde. Derfor er den ene ikke bedre end den anden. Det handler om, hvad du skal bruge den til. Af denne grund bør du have en god idé om, hvilke øvelser, du skal lave, inden du starter din søgning.

Som angivet herover, er en wall and slam-ball en del større end andre medicinbolde. Derfor er det bestemt ikke alle øvelser, de egner sig til. Eksempelvis kan det være svært at udføre mavetræning, hvis du vælger at benytte denne type medicinbold.

Omvendt er der også andre modeller, der ikke egner sig til crossfit, som en wall and slam-ball gør. Det vidner om, at det er meget vigtigt, at du ved, hvad du skal bruge din medicinbold til. Ved du det, inden du går på jagt, bliver det markant lettere at finde den rette bold.

Hvordan vælger jeg den rette medicinbold?

Har du besluttet dig for, at du vil købe en medicinbold? I så fald skal du ikke betvivle, at du har mange muligheder. Af samme grund skal du heller ikke være i tvivl om, at der findes en ideel bold for dig. Dette er naturligvis gældende, uanset hvad dine krav er, og hvad det tiltænkte formål er.

Selvom du kan være sikker på, at udvalget indeholder noget for dig, er det ikke sikkert, at valget bliver let. Når du står overfor at skulle købe en medicinbold, kan det store udvalg nemlig virke uoverskueligt.

Herunder kan du heldigvis blive klogere på, hvad du skal fokusere på, når du vælger. Sørger du for at have fokus på disse punkter, bliver det lettere at finde den rette bold for dit vedkommende.

Vægt

Der skal ikke herske tvivl om, at der især er én ting, du skal have fokus på. Det vigtigste aspekt af valget af en medicinbold, er nemlig vægten. Her er der flere faktorer, der skal tages højde for, da vægten skal passe til dit niveau, men også give dig udfordring.

Det vil sige, at det er vigtigt, at din medicinbold hverken er for let eller for tung. Det er dog meget vigtigt, at du ikke starter for tungt. I stedet bør du fokusere på arbejde dig stille og roligt op. Af samme grund kan det ofte godt betale sig at investere i flere medicinbolde.

Når man træner med en medicinbold, er det nemlig vigtigt, at man udfører øvelserne korrekt. Gør man ikke det, er der en risiko for, at man pådrager sig en skade. For at kunne udføre øvelserne korrekt, må bolden dog hverken være for tung eller for let.

Vægten på bolden er desuden afgørende for, hvilke øvelser du kan lave med den. Når du skal købe en medicinbold, kan du forvente, at de er inddelt i følgende tre vægtklasser:

  • Let: 1 til 5 kg
  • Mellem: 5 til 20 kg
  • Tung: Over 20 kg

Køber du en let medicinbold, er det som regel lettere at lave teknisk træning. Derfor er det som nybegynder ofte klogt at starte med en let bold. Det medfører nemlig, at du får lettere ved at lære bevægelserne og teknikken bag.

Modellerne, der vejer mellem 5 og 20 kg, er gode til balanceøvelser og lettere styrketræning. De tunge udgaver kan du bruge til enten intensiv styrketræning eller cardio. Uanset hvad, er du dog sikret, at du kan finde en vægtklasser, der passer til netop dig.

Størrelse

Til trods for, at det i høj grad er vægten, der er vigtig, er det ikke den eneste vigtige faktor. Det er nemlig også vigtigt at sikre, at medicinbolden har den rette størrelse. Bolden fås nemlig i flere størrelser, hvor diameteren typisk varierer mellem 20 cm og 30 cm.

På lige fod med vægten, er der ikke én størrelse, der er den rette for alle. Der er både forskel på folks præferencer og størrelsen på deres hænder. Hertil er der også forskel på, hvor stor erfaring man har med teknikken bag træning med medicinbolde.

Har du ikke den store erfaring med træning med medicinbolde, bør du vælge en mindre bold. Denne type bolde er nemlig lettere at kontrollere og træne med. Det sikrer, at du har de bedste forudsætninger for at lære teknikken at kende.

Er det ikke uvant for dig at bruge medicinbolde i din træning, kan du roligt vælge en større bold. De vil nemlig give dig en større udfordring, hvilket dermed giver en mere udbytterig træning. Derfor skal man være varsom med ikke at vælge for lille en medicinbold.

Vær dog opmærksom på, at størrelse og vægt ikke altid følges ad. Du kan derfor sagtens finde en stor bold med en lav vægt. Omvendt vil du også kunne finde små bolde med en høj vægt.

Med eller uden håndtag?

En medicinbold er naturligvis en bold. Det er dog ikke alle modeller, der er helt traditionelle bolde. Der findes nemlig også modeller, der er forsynet med håndtag. Det kan vise sig at være en fordel for mange, men det afhænger af, hvad det tiltænkte formål er.

Skal du bruge den til øvelser, der involverer en del forskellige løft, kan håndtag være en god idé. Har du derimod planer om at bruge den til crossfit, hvor man som regel bruger wall and slam balls, er håndtag ikke noget, der vil tjene dig godt.

Ikke desto mindre er det dog et aspekt, du skal overveje grundigt. I og med, at der både er fordele og ulemper ved brug af håndtag, er man nødt til at have det med i overvejelserne. Er du i tvivl, er det dog bedst at vælge en bold uden håndtag.

En bold med håndtag kan nemlig ende med at begrænse dig i forhold til antallet af øvelser, du kan lave. Af denne grund bør du kun vælge en model med håndtag, hvis du er sikker på, at du får brug for dem til din træning.

5/5 - (1 vote)

Fodspa → Se bedste modeller

Tidligere artikel

Ankelvægte – Se eksperternes valg

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Pleje