PlejeTræning og fitness

Elastikbind – god støtte under sport

0

Har du pådraget dig en skade i forbindelse med sport e.l., er det vigtigt, at området får den rette mængde støtte. Har du f.eks. fået et mindre vrid eller en overbelastning, kan du bruge et elastikbind til at sikre, at det udsatte område får den støtte, det skal have.

Hvad er et elastikbind?

Et elastikbind er en særlig type bind, der kan bruges i forbindelse med mindre skader. Et sådant bind har til formål at yde støtte, hvis der er behov for det. Til trods for, at der er mange, der tror det, er et støttebind og et elastikbind ikke det samme.

Der er nemlig forskel på, hvor og til hvad man kan bruge hhv. støtte- og elastikbind. Et elastikbind kan man bruge, hvis man har brug for støtte i forbindelse med et mindre vrid eller en overbelastning. Derfor bruges det ofte i forbindelse med sportsskader.

Det støttebind er lavet til at blive brugt til hverdag, hvis der er behov for støtte. Det kan også bruges efter en operation, hvor der også kan være brug for støtte. Desuden har et støttebind ofte en fast form, hvorimod elastikbind skal vikles om det udsatte område.

Søg rådgivning, hvis du er i tvivl

Ved du ikke, om du skal vælge et støtte- eller elastikbind, er det vigtigt, at du ikke blot vælger vilkårligt. I og med, at der er stor forskel på de to ting, vil det ene bind heller ikke kunne bruges til de samme formål, som det andet kan.

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, er det en god idé at søge rådgivning hos en professionel. På denne måde kan du nemlig være sikker på, at du får den rette type bind. Derfor bør du ikke tøve med at spørge til råds, inden du vælger et af dem.

På trods af, at det er en god idé at gøre dette, er der desværre rigtig mange, der blot vælger. For at sikre, at du ikke står i en situation, hvor du får købt et forkert bind, skal du enten selv lave research eller spørge en professionel til råds.

Hvorfor bruges elastikbind ofte under sport?

Du har sandsynligvis oplevet, at det ofte er i forbindelse med sport, at folk gør brug af et elastikbind. Det er ikke uden grund, at der er mange, der vælger denne type bind. Det skyldes nemlig, at der er tale om en type bind, der har mange kvaliteter.

Først og fremmest er det værd at fremhæve, at et elastikbind er i stand til at give dig en vedvarende støtte. Det er ikke blot noget, der er gældende, når du sidder eller ligger stille, som mange tror. Det er nemlig også gældende i forbindelse med fysisk aktivitet.

Derudover har elastikbind også den fordel, at det ikke forhindrer hudens normale funktioner. Det vil sige, at din hud sagtens kan ånde frit, selvom du har bind på. Det er ikke altid, at det er tilfældet, hvis du eksempelvis beslutter dig for at købe et støttebind.

Hvordan finder man det rette elastikbind?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det kan være svært at finde det rette elastikbind. På trods af, at det kan se således ud, er alle typer elastikbind faktisk ikke ens. Derimod adskiller det sig fra hinanden på baggrund af op til flere faktorer.

Hvis du står overfor at skulle købe elastikbind, er det derfor vigtigt at være opmærksom på dette. Det betyder nemlig, at du ikke blot kan købe et tilfældigt elastikbind og forvente, at det er optimalt. Tag dig i stedet tid til at sætte dig ind i, hvad det bedste valg er.

I denne forbindelse er det vigtigt at pointere, at der er forskel på, hvad folk skal bruge det til. Derfor er der også forskel på, hvilken type elastikbind, der er det bedste for dem. Når det er sagt, skal det gøres klart, at der er en række ting, der altid bør være i fokus.

Det er dog ikke noget, der betyder, at man ikke vil kunne bruge det i andre henseender. Hvis man har et ønske om det, kan man bruge det hele dagen, hvilket der også er mange, der vælger at gøre. At mange beslutter dette, kan der være flere årsager til.

Selvhæftende

En af de ting, der er værd at have fokus på, når man skal købe sig et elastikbind er, om det er selvhæftende. Det er nemlig langt fra dem alle, der er det, hvorfor flere af dem kræver, at man selv hæfter det fast. Det gør det en kende mere besværligt at bruge det.

Vil du gerne gøre det let for dig selv at gøre det let at bruge elastikbind, er det en rigtig god idé at holde dig til at vælge et selvhæftende elastikbind. Her får du nemlig et bind, der kan klæbe til sig selv, så du ikke skal sætte det fast med clips eller med tape.

I og med, at det er selvhæftende, er det også muligt at bruge det til flere formål. Du kan blandt andet bruge det til at fastholde en primær forbinding. Dog egner det sig dog bedst til at blive brugt som en form for enten kompressions- eller støttebind.

Vandafvisende

Du bør også gå efter et elastikbind, der er vandafvisende. Du vil nemlig opleve, at det bliver udsat for vand, når du går i bad, men også i tilfælde af, at du har det på under fysisk aktivitet. Under fysisk aktivitet vil det nemlig blive udsat for sved på din hud.

Det er sjældent, at man skal betale en højere pris, hvis man gerne vil have et elastikbind, der er i stand til at afvise vand. I og med, at det gør sig gældende, er der ikke nogen grund til at købe et elastikbind, der ikke kan bryste sig af at være vandafvisende.

Har du besluttet dig for, at du vil have fat i en rulle med elastikbind, der kan afvise vand, kan du glæde dig over, at du har rig mulighed for dette. Der findes nemlig flere former for elastikbind, der kan bryste sig af dette.

Længde og bredde

Du er også nødt til at have fokus på størrelsen, når du skal købe elastikbind. Der er nemlig stor forskel på både længde og bredde på dem. For at sikre, at du finder et bind, der har den rette størrelse, skal du vælge med udgangspunkt i dit behov og det tiltænkte formål.

Hvis du skal bruge det til din ankel, er der ikke behov for samme længde og bredde, som hvis du skal bruge det til dit knæ eller din skulder. Når du skal vurdere, hvad den rette størrelse er, er det derfor vigtigt, at det sker med afsæt i, hvad det skal bruges til.

Heldigvis er det muligt at finde elastikbind i flere forskellige længder og bredder, hvorfor du ikke skal være bekymret for, om du kan finde en ideel størrelse for dit vedkommende. Det er naturligvis gældende, uanset hvad dit behov er, og hvad formålet er.

Hvad koster elastikbind?

Elastikbind er ikke specielt dyrt. Du skal derfor ikke være bekymret for, at det er noget, du skal bruge en stor sum penge på. Faktisk bliver mange overraskede over, hvor billigt det egentlig er at købe elastikbind.

Eksempelvis kan du købe det populære Coban Elastikbind med en bredde på 5 cm og en længde på 4,6 meter for mellem 20 og 30 kroner. Det vidner om, at det ikke er mange penge, man skal have op af lommen, hvis man ønsker at købe en rulle elastikbind.

Er du en af dem, der hidtil har troet, at det er dyrt at købe elastikbind, er der ingen grund til at tro dette. Tværtimod er det faktisk muligt at købe det til en rigtig god pris. Af denne årsag er det heller ikke noget du bør tøve med at gøre.

Giv denne post en karakter

Vådskærer – Guide til de 10 mest solgte modeller

Tidligere artikel

Home Gym – Guide til de 10+ bedste modeller

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Pleje