airhockey
SportTræning og fitness

Airhockey

0

Det er de færreste, der ikke finder airhockey underholdende. Derfor er det også de færreste, der ikke vil have lyst til at have et airhockeybord i hjemmet. Og i modsætning til, hvad mange tror, findes der faktisk mange glimrende løsninger, der kan erhverves til fornuftige penge.

Hvad er airhockey?

Airhockey er et spil, der kan spilles af to deltagere. Det bliver spillet på et bord, der har bander hele vejen rundt. I midten af hver endebande er der et hul, hvor pucken kan skydes ind i. Dette hul, der er i hver ende af banen, fungerer naturligvis som mål.

Hele bordet er dækket af en lang række huller, der er til stede, da de sender luft ud, hvilket medfører, at der er mindre friktion mellem pucket og selve bordet. Det er naturligvis vigtigt, da det er dét, der sikrer, at det er muligt rent faktisk at spille spillet, som man kender det.

Derfor er der faktisk tale om et meget simpelt spil, hvor det for hver deltager blot gælder om at score i det hul, der er i den modsatte ende af bordet. Samtidig skal man naturligvis også gøre, hvad man kan, for at forhindre, at modstanderen ender med at score.

På trods af, at der er mange, der tror, at der er tale om et moderne spil, så er det faktisk ikke tilfældet. Derimod er det et spil, der blev opfundet af Bob Lemieux i 1972 i USA. Alle kampe bliver enten spillet på tid eller til en spiller har scoret et vist antal mål – som regel syv mål.

Mange spilmuligheder med et airhockeybord

Når du først har et airhockeybord i hjemmet, finder du hurtigt ud af, at det kan danne grundlag for rigtig mange timers sjov og spas. Det er nemlig muligt at bruge dette bord til at spille på en lang række måder – og ikke kun på den oprindeligt tiltænkte måde.

I og med, at der er rigtig mange forskellige former for spilmuligheder, handler det naturligvis blot om at være kreativ. Er man flere spillere, kan man eksempelvis kaste sig ud i at lave en turnering, så man på denne måde kan involvere alle spillere.

Hvorvidt man beslutter sig for at spille hurtigst til ti mål, flest mål på tid eller blot til et bestemt antal mål, er helt op til én selv. Det er nemlig kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan spille på et sådant bord – og derfor er der gode muligheder for variation.

Da der en lang række muligheder at vælge mellem, hvis man vil spille på et airhockeybord, er der grundlag for rigtig mange timers underholdning. Netop derfor vil det med garanti også være en stor succes, hvis du beslutter dig for at købe et airhockeybord til hjemmet.

Rigtig mange tror, at det kun er muligt at spille airhockey på traditionel vis. Det er dog slet ikke tilfældet. Derimod handler det blot om at være kreativ. Ønsker man blot at spille ud fra de egentlige regler, er der naturligvis også mulighed for blot at gøre dette.

Overvejelser inden køb af airhockeybord?

Har du gjort dig tanker om at købe et airhockeybord, er der flere ting, du er nødt til at tage op til overvejelse. Af denne grund er det også vigtigt, at du ikke blot kaster dig ud i købet, uden først at have taget dig tid til at overveje købet grundigt.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal købe et airhockeybord, og i så fald hvilket, bør du stille dig selv en række spørgsmål. Det gælder blandt andet de nedenstående spørgsmål, da du ved at svare på disse gør det lettere for dig at vælge den  rette løsning for dig.

Har du plads til et airhockeybord?

Først og fremmest er du nødt til at overveje, om du reelt set har plads til at have et sådant bord stående. Til trods for, at man kan finde dem i flere størrelse, er det sjældent, at man kan finde et airhockeybord i en lille størrelse. Især hvis det skal være et reelt airhockeybord.

Man kan finde flere borde, der ikke fylder det store, men det vil naturligvis også betyde, at der ikke er tale om et decideret airhockeybord, som du kender det fra spille- eller bowlinghallen. Derfor skal du overveje, om du stiller et krav om dette.

Når du skal vurdere, om du har plads til at have det stående, er det ikke nok, at du kan finde et sted, hvor det kan stå. Det er også vigtigt at sikre, at du kan stå ved bordet at spille. Det kan nemlig ende med at gå vildt for sig, og derfor skal der også være plads til dette.

Desværre er der mange, der begår den fejl, at de kun tænker på, at de skal have plads til at have det stående. Derfor får de kun målt op efter størrelsen på selve bordet. Det er dog ikke nok, for der skal også være plads til, at man kan bevæge sig frit rundt om bordet, når man spiller.

Hvor stort må det være?

I og med, at du kan finde airhockeyborde i en lang række størrelser, er størrelsen også et aspekt, du skal overveje. I denne forbindelse er der flere aspekter, der skal tages op til overvejelse. Derfor er det ikke nok at overveje, hvad du egentlig har plads til i dit hjem.

Eksempelvis skal du også overveje, om det er vigtigt for dig, at det har et robust design, eller om det blot tæller, at det har en stor flade at spille på. Vil du have den bedste spilleoplevelse, rådes det til at vælge et bord med en stor flade, da det giver mere plads at spille på.

Det er dog meget vigtigt, at du ikke lader dig rive med af de helt store borde, hvis du ikke har plads. Det kan virke tiltalende at købe et sådant bord, men hvis du ikke har plads til, at man kan løbe rundt om det, mister man hurtigt en stor del af glæden ved det.

Hvor meget vil det blive brugt?

Det anbefales også, at du overvejer, hvor meget du får det brugt. Hvis du ved, at det kun vil være i brug en enkelt eller to gange i måneden, er det ikke sikkert, at det er værd at betale en stor sum penge for det. I stedet kan du forsøge at finde en mindre ekstravagant løsning.

Er du derimod sikker på, at det er noget, der vil være i brug flere gange om ugen, er det en anden sag. Køber du det f.eks. til dine børn, så de kan spille med hinanden og deres venner, er der en god chance for, at det kommer til at være i brug flere gange om ugen.

Skal du bruge det ofte, kan det typisk ikke betale sig at gå på kompromis med dit valg. Her er det vigtigt, at det er i høj kvalitet, men som regel giver de reelle airhockeyborde også en bedre oplevelse, når man spiller på dem.

Har du krav til udseendet?

Airhockeyborde adskiller sig fra hinanden på mange punkter. Et af de aspekter, hvor de adskiller sig, er i forhold til udseendet. Derfor er det også et aspekt, du er nødt til at overveje. Dog er det ikke et aspekt, der er lige vigtigt for alle, der overvejer at købe et airhockeybord.

Hvis det blot har betydning for dig, at det er godt at spille på, er det ikke sikkert, at du går op i, hvordan det ser ud. Skal du bruge det som en del af et ‘herreværelse’ eller en hjemmebar, er det dog ikke sikkert, at du er ligeglad med, hvordan det ser ud.

Hvis du har krav til udseendet af dit airhockeybord, er det en god idé at skrive dem ned. Dermed har du nemlig et grundlag at vælge ud fra, når du skal sortere i udvalget. Jo mere specifik du kan være, desto bedre er det faktisk, da du dermed kan frasortere de uinteressante borde.

I forhold til udseendet er der naturligvis ikke noget, der er hverken rigtigt eller forkert. Derimod er det helt op til dig selv at vurdere, hvad du har af ønsker. Da udvalget af airhockeyborde er meget differentieret, er der med garanti også noget, der passer til dine ønsker.

Hvor meget må det koste?

Inden du kaster dig ud i at lede efter et airhockeybord, er det en god idé at sætte et budget. Dermed undgår du at lede blandt de borde, der egentlig er for dyre i forhold til, hvad du kan eller vil betale. Derfor bør du give dig tid til at sætte et budget først.

I denne forbindelse er det vigtigt, at du er realistisk. Hvis du stiller høje krav, skal du også være indstillet på at betale for det. Stiller du ikke synderligt høje krav til dit airhockeybord, har du selvfølgelig gode forudsætninger for at finde et bord til en god pris.

Det er dog værd at tilføje, at det ofte godt kan betale sig at betale en kende ekstra for sit airhockeybord, da man dermed er garanteret høj kvalitet og lang levetid.

Giv denne post en karakter

Nakkepude til vægtstang

Tidligere artikel

Du kan måske også lide

Mere om Sport