En skridtbeskytter kan være brugbar i mange sammenhænge. Som regel bruges de i forbindelse med kampsport, men kan dog også bruges i andre forbindelse. Eksempelvis bruges de ofte også af målmænd i håndbold og andre sportsgrene.
Hvad er en skridtbeskytter?
En skridtbeskytter er, hvad navnet antyder, at det er. Det er et simpelt redskab, der er udviklet til at give god beskyttelse af skridtet. Som angivet herover, kan de bruges i mange forbindelser, men de bliver dog ofte brugt i forbindelse med kampsport.
Derfor er det ikke sikkert, at det skyldes, at du dyrker kampsport, at du har i sinde at købe en skridtbeskytter. I løbet af de senere år er det nemlig også blevet mere populært at bruge dem til sportsgrene som håndbold, hvor mange ønsker at beskyttet de nedre regioner.
Skridtbeskytter findes i mange former
Du kan finde rigtig mange skridtbeskyttere på det danske marked. Den mest almindelige skridtbeskytter er en skål, der er fastholdt af enten straps eller et taljebånd. Da det er den mest kendte model, er det naturligvis også den mest udbredte model.
Derudover er det også muligt at finde en skridtbeskytter med indbygget skål, der er indbygget i et par kompressionsshorts. Denne form for skridtbeskytter er i de seneste år begyndt at vinde større indpas på markedet.
Foruden at du kan vælge mellem de to modeller, er det også muligt at få dem både med og uden en fleksibel skål. Den mest almindelige model, er dog en model uden en fleksibel skål. Derimod er skålen lavet i et fast materiale, hvilket oftest vil være hård plast.
Den mest almindelige skridtbeskytter, der er den mest udbredte model, er lavet til mænd. Her er den udstyret med en rund skål, hvor der er plads til den mandlige kønsdel. Der fås dog også modeller, der er lavet til kvinder, som vil være udstyret med en mindre bule.
Hvordan fungerer en skridtbeskytter?
Dette er et spørgsmål, der er svært at give et konkret svar på. Der er nemlig forskel på, hvilken af de forskellige typer skridtbeskyttere, du vælger. Uanset hvilken af dem, du ender med at vælge, kan du dog vide dig sikker på, at de er lavet med henblik på at give optimal beskyttelse af skridtet.
Dog er der mange, der tror, at en skridtbeskytter er i stand til at tage al smerte ved et skud, slag eller spark i skridtet. Det er dog ikke tilfældet, hvorfor man stadig vil opleve, at man bliver påført smerte.
Skridtbeskytteren er derfor ikke lavet med fokus på at beskytte dig mod smerte. Derimod er den udviklet med henblik på at beskytte mod skader. Bruger man en skridtbeskytter, skal man derfor ikke være bekymret for, at man bliver påført skader, der giver varige mén.
Ydermere tager den også en vis del af smerte, men det er dog vigtigt at understrege, at man vil opleve en stor smerte, uanset om man bruger en skridtbeskytter eller ej. Dette ændrer dog ikke på, at det er uhyre vigtigt, at du sørger for at gøre brug af en skridtbeskytter.
Hvorfor skal man bruge en skridtbeskytter?
Der er flere grunde til, at du skal bruge en skridtbeskytter. Som mand er der en risiko for, at man får ødelagt sine testikler, hvis man får et slag, skud eller spark i skridtet. Denne risiko kan man stort set helt eliminere, hvis man sørger for at bruge en skridtbeskytter.
Faktisk er der en risiko for, at en testikel ender med at eksplodere, hvilket betyder, at der er en risiko for, at man helt mister den. Det er dog værd at nævne, at der skal meget til, hvis du skal miste en testikel, og ofte er det ikke nok med enten et skud, slag eller spark, der rammer dig i skridtet.
Mindsker risikoen for varige mén
Bliver man ramt af et hårdt slag, skud eller spark i skridtet, er der en stor risiko for, at det fører til en blodansamling. Det vil dog ikke være noget, der giver hverken varige mén eller skader. Dette ændrer dog ikke på, at det kan være rigtig ubehageligt.
Er man meget uheldig, er der dog en risiko for, at man får knust eller ødelagt sin testikel. Det kan give varige mén, men det er dog noget, der sker ganske sjældent. Derfor er det heller ikke noget, man skal være decideret bange for at opleve.
Bruger du en skridtbeskytter, kan det minimere risikoen for, at der sker blodansamlinger eller ødelagte testikler. Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for altid at beskytte dig bedst muligt, hvilket du selvfølgelig bedst gør med en skridtbeskytter.
Det er særligt i forbindelse med kampsport, at det er særdeles vigtigt, at du bruger en skridtbeskytter. Dette betyder dog ikke, at du ikke skal bruge en skridtbeskytter i andre sammenhænge. Spiller du som målmand i håndbold, er der en risiko for, at du bliver ramt af bolden, hvorfor du skal beskytte dig.
Hvordan vælger man den rette skridtbeskytter?
Når du skal vælge en skridtbeskytter, er der flere ting, der skal være i fokus. Derfor er det også vigtigt, at du tager dig god tid til at vælge. Ikke nok med det, så er det også vigtigt, at du vælger med fokus på de rette parametre.
Er du i tvivl om, hvad du skal fokusere på, skal du blot læse med herunder. Her kan du nemlig læse nærmere om, hvilke parametre, der er særligt vigtige at have fokus på, når du skal vælge.
Type
Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger den rette type skridtbeskytter. Som der også er givet udtryk for før, er der nemlig flere typer skridtbeskyttere at vælge mellem dem. Derfor er det selvfølgelig det første, du skal have styr på.
Om du vælger den ene eller anden type skridtbeskytter, er dog op til dig selv at vurdere. Der er både fordele og ulemper forbundet med dem, hvorfor du selvfølgelig skal have fokus på at vælge, hvad du mener, der vil være det bedste valg til dit formål og til dine behov.
Størrelse
Det er meget vigtigt, at du ender med at købe dig en skridtbeskytter i den rette størrelse. Er den ikke i den rette størrelse, vil den nemlig ikke give den rette beskyttelse. Den bør ikke være for stor, da det vil medføre, at den ikke giver dig en tilstrækkelig beskyttelse.
Det er dog mindst lige så vigtigt at sikre, at den ikke er for lille. Hvis den er det, vil det nemlig føre til, at den nager og er ubehagelig at have på. Af denne grund er det meget vigtigt, at du har fokus på at finde en skridtbeskytter, der har en størrelse, der er helt perfekt for dig.
Pris
Sidst, men ikke mindst, er du også nødt til at have et vist fokus på prisen. Der er nemlig stor forskel på, hvad de koster, og derfor er du nødt til at holde øje med det økonomiske aspekt. Dette betyder dog ikke, at du skal fokusere på at vælge den billigst mulige model.
Derimod vil du opleve, at der er en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet. Heldigvis er det dog sjældent, at de koster det store, da de fleste skridtbeskyttere kan fås til en pris, der lyder på mellem blot 200 kr. og 500 kr.