Fugerenser
Have og terrasseHavemaskinerHaveredskaber

Fugerenser. Den bedste måde at rense mellem dine fliser

0

De fleste husejere har prøvet at ligge på knæ i timevis, for at skrabe ukrudt mellem fliserne. Det er ikke sjovt, og derfor er der mange, der gerne vil undgå dette. Heldigvis er det ganske nemt at undgå dette, hvis du blot har det rette udstyr til det. Faktisk er det eneste, der er krævet, at du har en fugerenser.

Er du selv træt af at skulle rense fuger mellem fliserne på din terrasse, i din indkørsel eller et helt tredje sted, kan det kun gå for langsomt med at få købt en fugerenser. Er du i tvivl om, hvor du kan finde et sådant stykke værktøj, er du heldigvis havnet på den rette side, da du her på siden kan finde et stort udvalg af disse.

Hvad kan jeg bruge en fugerenser til?

En fugerenser kan du bruge til let at fjerne mos og ukrudt på hårde overflader samt mellem fliser og mellem stenbelægning. Det er et stykke værktøj, der er forsynet med et teleskopskaft, hvilket betyder, at det er nemt at justere den på en sådan vis, at du kan tilpasse den til hver enkelt bruger, så knæ og ryg bliver skånet.

Typisk vil en fugerenser være udstyret med en wirebørste, som du kan bruge til at rengøre mellem fliser samt andre former for stenbelægning. Hvis du skal rengøre enten træbeklædning, fliser eller andre overfalder på din terrasse, i en gårdhave, en indkørsel e.l., så skal du i stedet have fat i en såkaldt terrasserenser.

I begge tilfælde er der dog flere børstetyper at vælge mellem. Du kan fx også købe en batteridreven model, hvilket kan være en fordel, da du derved ikke skal skrubbe på manuel vis. Det er dog vigtigt, at det er gjort klart, at de to typer modeller ikke koster det samme, da de batteridrevne modeller er en kende dyrere.

Skal jeg vælge en manuel eller batteridreven fugerenser?

Der er en lang række faktorer, der er vigtige, når du skal købe en fugerenser. Derfor er det vigtigt, at du vælger den med omhu. Det er ikke nok, at du blot vælger en vilkårlig model. Du skal sikre, at du finder en model, der både lever op til dine krav og behov. Det er dog ikke helt så let, da der er mange at vælge mellem.

En af de ting, som du skal tage højde for er, om du vil have en manuel eller batteridreven model. Der er ikke noget, der er direkte eller forkert i denne forbindelse, da det handler om egne behov. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvad du mener, der er det rette valg for dig, set i forhold til dine behov.

Den batteridrevne model er mere effektiv

Årsagen til, at du bør købe en model med batteri er, at den er mere effektiv. Det er dog ikke ensbetydende med, at det altid er det rette valg. Det er nemlig ikke alle, der rent faktisk har brug for så avanceret en model. Har du en meget lille gårdhave, kan det fx ofte betale sig at nøjes med en manuel og billigere model.

Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du skal være villig til at betale en kende ekstra, hvis du ønsker at investere i en af de batteridrevne modeller. Det er ikke alle, der er villige til dette – og det er heller ikke alle, der har behov for dette. Netop derfor er det vigtigt, at du har et nøje kendskab til dine behov.

Hvor ofte skal du bruge den?

For at finde ud af, hvad dit behov egentlig er, er det en god idé at overveje, hvor ofte du kommer til at bruge den. Det er der flere gode grunde til, men den primære grund til det er, at du ikke har brug for en kraftfuld model, hvis den blot skal bruges i ny og næ. Derfor er det vitalt at vide, hvor ofte du vil få brugt den.

Der er stor forskel på, hvor ofte folk får deres fugerenser brugt. Hvis du skal bruge den til at rense fugerne mellem fliserne ofte, er det også vigtigt at købe en maskine, der er effektiv. Gør du ikke det, er der en risiko for, at du ender med at bruge for lang tid på det. Det er ikke blot spild af din tid, men kan også frustrere dig.

Skal du kun bruge den i ny og næ, er det dog ikke sikkert, at det kan betale sig at købe en model med batteri, da de er dyrere. De er ganske vist også mere effektive, men kun i tilfælde af, at de skal bruges på et større areal. Skal de ikke det, kan det sjældent betale sig at skulle tænde op for en sådan maskine.

Heldigvis kan du være sikker på, at du kan finde en passende løsning, uanset hvad du har af behov og krav. Udvalget af fugerensere er nemlig stort, og indeholder noget for enhver.

Dette skal du gøre efter rensing af fuger

Når du har renset fugerne, er de stort set blottet for nyt ukrudt. Selvom det er meget svært at undgå ukrudt fremadrettet, vil du minimere væksten af det ved at efterfylde fugerne med fugesand (husk ikke ikke strandsand osv.) De fleste byggemarkeder har rigtig fugesand, som har den helt rigtige kornsammesætning og struktur. 

Se mere her: Ryobi fugerenser

4.8/5 - (5 votes)

Bosch Robotplæneklipper. Mest populære modeller i 2023

Tidligere artikel

Donkraft til værkstedet

Næste artikel

Du kan måske også lide