Kantklipper
BoligHavemaskiner

Kantklipper. Se de bedste til at klippe

0

En kantklipper er en havemaskine, der er af mange er kendt som en græstrimmer. Havemaskinen kan bruges til flere formål, men som navnet antyder er det primært til at trimme græsplænens kanter. Derfor er der også en god chance for, at det er med henblik på dette formål, at du leder efter en kantklipper.

Det er dog ikke helt så ligetil at vælge en kantklipper. Det skyldes hovedsageligt, at der er mange modeller at vælge mellem. Blandt det store udvalg finder du nemlig en lang række modeller, der ikke harmonerer med dine kriterier. Derfor er det vigtigt at vælge med omhu – du kan dog med fordel starte med at lede herunder.

Hvad er en kantklipper?

En kantklipper er – som sagt – en havemaskine, der bruges til at klippe kanterne på din græsplæne. Ikke alle plæneklippere er lige gode til at få kanterne med, hvorfor en kantklipper er en god investering. Det er den i hvert fald, hvis du vægter det højt, at din græsplæne har et nydeligt og veltrimmet udseende.

Mange tror, at der ikke er forskel på en græstrimmer og en kantklipper, men det er der faktisk. En kantklipper er typisk ikke nær så kraftfuld som en græstrimmer, da den udelukkende er tiltænkt at blive brugt til at klippe kanter. Græstrimmeren kan oftest både bruges til at klippe græs, rydde ukrudt og tilmed mindre buskadser.

Hvad skal jeg se efter, når jeg vælger en kantklipper?

Hvis du har i sinde at købe en kanttrimmer, er der flere faktorer, der er vigtige. Derfor er der også mange ting, der skal inddrages i dine overvejelser, når du skal vælge din kantklipper. Som følge af dette, er du også nødt til at vælge med omhu. Gør du ikke det, kan du risikere at købe en helt forkert kantklipper.

Er det første gang du skal købe en kantklipper? I så fald er det ikke sikkert, at du ved, hvad du skal holde øje med. Heldigvis er det noget, du kan blive klogere på herunder, hvor du præsenteret for de mest vitale faktorer. Husk dog hele tiden på, at det er dine egne behov, der skal definere dit valg.

  • Skæresystem: Hvad enten din kantklipper bruger en eller to tråde eller plastikknive, skal det være let at skifte dem ud. Vælger du en model med tråd, bør du tjekke, om den automatisk trådfremføring er tilfredsstillende. Det vil blot være til stor gene, hvis det er for kompliceret at skifte dem eller det ud.
  • Afstandssikring: Du skal vælge en kantklipper, der er forsynet med en bøjle eller andet, der sikrer dig mod, at du får ødelagt træernes bark eller soklens maling. Det bør være egentlig være at finde på enhver kantklipper. Desværre er det ikke tilfældet, hvorfor du skal holde øje med dette.
  • Beskyttelsesskjold: Skjoldet skal både være stort og stærk. Det skal nemlig kunne fange de småsten og grenstumper, der bliver slynget væk af maskinen. Desuden er det vigtigt, at den er placeret på en sådan vis, at den ikke skygger for arbejdsområdet. Du skal nemlig kunne se, hvad du laver.
  • Skaft: Det er ikke alle brugere af maskinen, der er lige høje. Derfor bør du vælge en model, der har et skaft, der kan justeres i længden. Ydermere er det også vigtigt at sikre, at det er tilstrækkeligt stift, så maskinen er nem at styre. Er den ikke det, kan det være svært at sikre et optimalt resultat.
  • Støttegreb: Du skal kunne justere på støttegrebet, så det passer til dig, der arbejder med den. Det er ligeledes et krav, at det skal være muligt at få en behagelig arbejdsstilling og et godt greb – også med arbejdshandsker på. Specielt sidstnævnte er der mange, der glemmer at tage højde for.
  • Sikkerhedslås: Det er naturligvis vigtigt, at du ikke kan starte kantklipperen ved en fejl. Derfor skal den være forsynet med en såkaldt sikkerhedslås. Sikkerhedslåsen skal dog også være nemt at komme til, hvorfor du skal kunne aktivere den fra alle sider.
  • Betjeningsgreb: Du skal kunne betjene den, mens du er iført et par arbejdshandsker. Det skal kunne lade sig gøre at betjene den med handsker på både venstre og højre hånd. Dertil skal det være nemt at betjene den indbyggede startknap under arbejdet – både med og uden arbejdshandsker på.
  • Batteri og lader: Vælger du en model med batteri, skal det være med til at give kantklipperen en god balance. Den skal også være kraftig nok til, at du kan klare dit arbejde. Opladeren skal være hurtig til at lade batteriet op, så du ikke skal holde pause i for lang tid.

Vælg mellem en el- og batteridrevet kantklipper

Det er vigtigt, at du er klar over, at der er mange detaljer, der er vigtige, når du skal vælge en kantklipper. En af de detaljer, der dog særligt er vigtig er, hvorvidt den skal være el- eller batteridrevet. Det er et afgørende valg, der kan vise sig at have stor indflydelse på dens brug. Derfor er det vigtigt at overveje det nøje.

Der er fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor det handler om at vurdere, hvad der er det rette for dig.

Den batteridrevne model giver større fleksibilitet

Den primære grund til, at du bør vælge en kantklipper med batteri er, at den giver fleksibilitet. Du er ikke afhængig af, at du har en ledning, der skal trækkes efter maskinen. Derfor kan du faktisk bruge den, hvor du har lyst. Det eneste, der er krævet er, at der er strøm på batteriet.

Dog er du ofte nødt til at gå lidt på kompromis med dens kraft. De helt stærke og kraftfulde modeller er nemlig ikke forsynet med et batteri. De er derimod drevet af en ledning, der skal tilsluttes et strømudtag. Du skal derfor gøre op med dig selv, om fleksibilitet eller kraft er det vigtigste for dig.

Vil du gerne kunne bruge den ubesværet i hele haven, er det den batteridrevne løsning, der er den rette for dig. Vil du være sikker på, at den kan klipper sig igennem selv det tykkeste græs, er det de kraftfulde ledningsbaserede modeller, der er bedst egnet for dig.

Giv denne post en karakter

180×200 Springmadras. Stort overblik over de bedste

Tidligere artikel

Flymo plæneklipper. Derfor skal du købe en Flymo

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig