Flymo plæneklipper
Havemaskiner

Flymo plæneklipper. Derfor skal du købe en Flymo

0

Du bør ikke være i tvivl om, at du har mange muligheder at vælge mellem, hvis du har i sinde at investere i en ny plæneklipper. Der er fordele og ulemper ved dem alle, hvorfor det handler om at finde ud af, hvad der er det rette valg for dig. Der er nemlig stor forskel på, hvad der egentlig er den rette plæneklipper for folk.

Selv i tilfælde af, at du har i sinde at købe en el-plæneklipper, er der et utal af producenter og modeller, du kan vælge mellem. Derfor er det også en god idé at tage dig god tid til at vælge.

Har du overvejet at investere i en plæneklipper fra svenske Flymo, kan du finde et udvalg af deres luftpudebårne modeller herunder. Den vejer ikke meget og luftpuden gør den meget nem at skubbe.

Flymo med batteri? 

Desværre er alle Flymo-modeller med ledning, hvilket i dag er en showstopper for mange haveejere. I dag kører stort set alt på batteri, selvom det også har nogle begrænsninger. Og kan man godt lide konceptet med en luftpudeklipper, så er det en udfordring at finde en med batteri. Dog har jeg fundet en luftpudeklipper på batteri fra Stiga. Den kan du se herunder:

Stiga plænklipper med luftpude - Aero 132e

DKK 1.899,00  på lager
Shopping.coop.dk
opdateret 10. juni 2024 02:46

✔ Flyver på luftpude og nem at skubbe
✔ Batteridrevet
✔ Kan hænges op på væggen efter brug

Hvad er det specielle ved en plæneklipper fra Flymo?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at en plæneklipper fra Flymo adskiller sig fra mange andre el-plæneklipper på op til flere måder. Det er en plæneklipper, der har en helt særlig historie, da de er inspireret af de engelske luftpudebåde, der blev indsat på kanaloverfarten mellem England og Frankrig få år, før den blev udviklet.

Indtil da var det faktisk kun muligt for haveejerne at købe en plæneklipper med en benzinmotor, der var både støjende og stinkende. Det var dog i høj grad støjen, der gjorde, at det ikke var velset at bruge dem i haven i et villakvarter. Det var ikke just rart at høre på, at naboen slog græs med en benzinklipper søndag morgen.

Dertil var det også tungt at skubbe rundt med en benzinmotor, der også gjorde, at det var svært at manøvrere med en sådan maskine. Ikke nok med det, så var der også tale om en helt anden klippeteknologi, end hvad der bruges i dag.

Dengang blev der gjort brug af en cylinder, der træk græsset hen over en klinge, der klippede det af. Det var med til at gøre, at det var svært at få klippet tæt til fx træer, hegn og deslige. Dertil var det også noget, der gjorde, at det var svært at klippe kanten på planen. Alt dette endte Flymo faktisk med at ændre på.

En næsten lydløs og svævende plæneklipper

Der var op til flere ting, der var med til at adskille den nye plæneklipper fra Flymo fra de øvrige modeller på markedet. En ting var dog, at den blev udstyret med en stort set lydløs elmotor, i stedet for at være forsynet med en støjende benzinmotor.

Som følge af dette, var og er det eneste, der kan høres fra en Flymo plæneklipper, den rotorklinge, der findes under skjoldet på maskinen. Dertil var det også noget helt nyt, at den kunne danne et lufttryk, der var i stand til at holde plæneklippere oppe, samtidig med, at den kunne klippe græsset – og det gælder stadig i dag.

Flymo aflivede problemerne med de benzindrevne plæneklippere

Da Flymo sendte deres unikke plæneklipper på markedet, formåede de faktisk at aflive de tre absolut største problemer ved den benzindrevne plæneklipper på én gang. Den var ikke støjende, den vejede ikke lige så meget, og den gjorde muligt at klippe tæt til kanter, beplantning, hegn og andre forhindringer i græsplænen.

Det betød, at man ikke længere startede en krig med naboen, hvis man beslutter sig for at slå græs før kl. 10 på en søndag. Dertil var der ikke behov for at gå at klippe kanterne på plænen med en havesaks eller med en kanttrimmer, som mange ellers havde været vant til at skulle gøre.

Det skyldes, at det var muligt med en Flymo plæneklipper at svæve helt ud over kanten på din plæne. Det var og er muligt, da den netop svæver, og du derfor ikke skal bekymre dig for, hvorvidt du afsætter hjulspor eller kommer til at køre blomsterne ned. Det er selvfølgelig en klar fordel ved en sådan plæneklipper.

Siden dengang er den faktisk kun blevet mere og mere populær. Af den grund har de også Flymo også valgt at holde fast i den oprindelige plæneklipper, hvorfor du fx hverken kan købe en Flymo plæneklipper med batteri eller en Flymo plæneklipper med opsamler. Det betyder dog ikke, at den ikke er værd at investere i.

Er det en plæneklipper for alle?

På trods af, at det er en plæneklipper, der har meget at byde på, betyder det ikke, at den appellerer til alle. Det er nemlig ikke alle, der kan få dækket deres behov af en sådan plæneklipper. Da den er el-drevet, er der tale om en maskine, der har nogle begrænsninger i forhold til både kraft og rækkevidde.

Derfor er det ikke det rette valg for dig, der har en stor græsplæne på fx 1.000 m2. I et sådant tilfælde er der andre løsninger, der vil være langt bedre for dig. Derfor er det også vigtigt, at det gøres klart, at det ikke er sikkert, at en plæneklipper fra Flymo er den rette løsning for netop dig og din græsplæne.

Hvornår er en plæneklipper fra Flymo det rette valg?

Til trods for, at det ikke er det rette valg for, skal der dog ikke være nogen tvivl om, at der er mange, der kan få stor glæde af at købe en plæneklipper fra Flymo. For dig, der har en have, der ikke er alt for stor, er det en maskine, der kan gøre det markant lettere at sikre, at du altid har en flot og veltrimmet græsplæne.

I og med, at de har en række forskellige modeller i deres sortiment, er det svært at sige, hvor stor en plæne, de maksimalt kan bruges til. Uanset dit valg af model, er der dog ikke nogen tvivl om, at den ikke har kapacitet til at klare de helt store græsplæner – især ikke som følge af, at den er drevet af strøm fra et strømudtag.

Det er naturligvis også ensbetydende med, at du skal have en forlængerledning eller en kabeltromle klar, hvis du skal bruge en sådan plæneklipper. Dette understreger blot, at den hovedsageligt henvender sig til dig, der ikke har verdens største græsplæne.

5/5 - (3 votes)

Kantklipper. Se de bedste til at klippe

Tidligere artikel

Tips til køb af Rygtræner

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Havemaskiner