Makita hækkeklipper
HavemaskinerHækkeklipperMakitaMærker

Makita hækkeklipper. 12 mest populære modeller

0

Ønsker du at holde din have pæn og nydelig, er en del af arbejdet at klippe din hæk. Dette gøres naturligvis med en hækkeklipper. Dog er det ikke alle hækkeklippere, der er lige effektive, ligesom der er forskel på folks behov. Derfor er det vigtigt at anskaffe dig en hækkeklipper, der harmonerer med dine behov.

Er du på udkig efter en ny hækkeklipper, er det oplagt at vælge en model fra Makita. De fører et stort udvalg, hvorfor du er garanteret, at det også byder på noget for dig. De mange modeller er dog alle kendetegnet ved en ergonomisk opbygning og værdiskabende detaljer som overbelastningsbeskyttelse og elektronisk bremse.

Derfor er der god grund til at købe en hækkeklipper fra Makita. Deres sortiment byder på både el-, batteri- og benzindrevne modeller, hvorfor der er noget for ethvert behov. En del af deres samlede udvalg er at finde herunder, hvoriblandt du naturligvis også kan finde en passende Makita-hækkeklipper.

Med Makita får du intuitiv hækkeklipning

Er du træt af, at det tager alt for lang tid at klippe hæk med en hækkesaks? Er du træt af, at det er trættende og tidskrævende? Hvis ja, så skal du selvfølgelig investere i en hækkeklipper. Det skal dog ikke være en hvilken som helst hækkeklipper. I stedet bør du målrette din eftersøgning mod udvalget fra japanske Makita.

Med en sådan hækkeklipper til rådighed bliver havearbejdet til en leg. Du kan både få hækkeklippere, der er drevet af el, batteri og benzin, som tidligere angivet. Dertil er der tale om hækkeklippere, der udmærker sig på en række parametre, der gør, at de egner sig til både privat og professionelt brug.

Vælger du en Makita hækkeklipper akku, kan du (afhængigt af modellen) bl.a. nyde godt af følgende:

  • Blød opstart
  • Støjsvag motor
  • Miljøvenlig motor uden kul

Fælles for stort set alle modeller i deres sortiment kan også nævnes følgende:

  • Ergonomiske, gummibelagte greb, der dæmper vibrationerne under klipningen
  • Elektronisk bremse
  • Dobbeltslebne knive
  • Kompakt og brugervenligt letvægtsdesign
  • Justerbart håndtag, der kan sættes i fem positioner
  • Overbelastningsbeskyttelse, så din hækkeklipper kan præstere i længere tid
  • LED-lampe, der lyser, når din maskine er tæt på overbelastning

Hvis du ved, at du skal bruge en hækkeklipper, der kan klare nogle mere krævende opgaver, skal du have fat i en benzinmodel. Dem kan du heldigvis også finde en del af fra Makita. Vælger du en benzinmodel, får du en maskine, der er forsynet med en kraftig 2-takts motor samt dobbeltslebne knive.

Det er selvfølgelig ensbetydende med, at den nærmest giver dig gartnerværdige egenskaber. Det er en hæk, der er særligt velegnet, hvis du har en meget tyk eller robust hæk. Desuden er det ofte også en benzinmodel, som du oplever, at en professionel gartner bruger, da arbejdet ganske enkelt går hurtigere med den.

Få din have i topform med en Makita-hækkeklipper

Du kan finde mange hækkeklippere fra Makita. De fleste af dem drives af el, men de har – som tidligere nævnt – også benzinmodeller. Der er selvfølgelig forskel på deres eldrevne modeller, der er nogle af dem er drevet af et batteri, mens andre er forsynet med en ledning. Modellerne med ledning skal tilsluttes et strømudtag.

I begge tilfælde er det dog et mere miljøvenligt valg, end de benzindrevne alternativer. Vælger du at investere i en eldrevet hækkeklipper, forstyrrer du desuden heller ikke nabolaget. Det skal du ikke være bange for, da de eldrevne modeller fra Makita er meget støjsvage. Derfor kan naboen næsten ikke høre dem.

Desuden er havemaskinerne også veldesignede og ergonomisk opbyggede. Derfor er de også blevet forsynet med skridsikre håndtag, hvilket medfører, at du opnår en god balance, når du arbejder med maskinen. Et af de aspekter, der især er i fokus hos Makita, er at holde vægten på hækkeklipperne på et minimum.

Derfor har de formået at holde vægten på nogle af de mest populære modeller på mellem 3,2 kg og 5,2 kg. Sidstnævnte er endda blandt de tungeste modeller. Dertil har Makita altid været kendt for at levere en høj kvalitet, hvilket også gælder for deres hækkeklippere, hvorfor du kan have glæde af dem i rigtig mange år.

Hvilken type hækkeklipper er det rette valg for dig?

Hvis du har i sinde at købe en ny hækkeklipper, er der mange overvejelser, du skal gøre dig. Det virker sikkert tiltalende at vælge en vilkårlig model, da du derved hurtigt er videre. Det er ganske vist den nemme løsning, men det er ikke den rette løsning. Det handler nemlig om at finde en model, der kan dække dine behov.

Når du står over for at skulle købe en hækkeklipper, er der særligt et parameter, der er vigtigt. Du skal nemlig tidligt i processen beslutte dig for, hvilken type hækkeklipper du ønsker at købe. Der er nemlig stor forskel på, hvorvidt du vælger en el-, batteri- eller benzindrevet hækkeklipper.

Af denne grund er det vigtigt, at du overvejer nøje, hvad der bedst harmonerer med dine kriterier og behov. Er du i tvivl om dette, bør du læse med herunder, hvor hver type hækkeklipper beskrives nærmere. Desuden fremhæves de mest bemærkelsesværdige fordele og ulemper ved hver type også.

Batteridrevet hækkeklipper

Der er mange fordele ved de batteridrevne modeller. Derfor er det også det mest populære valg. Da der er en stor popularitet omkring disse modeller, er en stor del af Makitas fokus også lagt her. Derfor er der også rig mulighed for at købe en god Makita hækkeklipper 36V, som fører en række fordele med sig.

En af fordelene er, at du får en stor fleksibilitet. Med en batteridrevet model er du nemlig ikke begrænset af en ledning. Det er ensbetydende med, at du faktisk kan bruge den overalt. Hvad det også betyde er, at du får en god bevægelsesfrihed. Det er noget, som man hurtigt lærer at sætte stor pris på.

Endvidere er de også meget støjsvage og billige i drift. De er dog ikke helt så billige at købe, da du både skal købe maskine, batteri og lader. Dertil er det også værd at nævne, at batteritiden ofte er begrænset. Har du en stor hæk, er det ikke sikkert, at du kan nå at klippe hele hækken på én opladning.

Eldrevet hækkeklipper

Her er der tale om en række modeller, der minder en del om de batteridrevne modeller. De modeller, der er drevet af el, skal være tilsluttet et strømudtag, for at fungere. Derfor er det som regel en nødvendighed, at du bruger en forlængerledning. Det begrænser naturligvis din fleksibilitet og bevægelsesfrihed.

Fordelene ved en sådan hækkeklipper er, at du ikke er begrænset af en batteritid. Desuden er de heller ikke lige så dyre at købe. Hvis du blot skal bruge en billig hækkeklipper, er dette derfor et ideelt valg.

Benzindrevet hækkeklipper

De benzindrevne modeller er udviklet til dig, der ikke vil gå på kompromis med kraft og effektivitet. Derfor bruges de hovedsageligt af professionelle eller haveejere med store hække. En Makita hækkeklipper benzin er yderst kraftfuld, men den er dog også dyr at anskaffe, dyr i drift og er meget støjende.

Det er de færreste, der har brug for en hækkeklipper, der er så kraftfuld til en almindelig have. Derfor er det også primært professionelle gartnere o.l., der bruger disse hækkeklippere. Fordelen er dog ikke blot, at de er yderst kraftfulde, men også, at de er meget fleksible og kan bruges overalt.

Læs om hækkeklippere fra andre populære mærker:

5/5 - (1 vote)

Hygrometer – Få styr på luftfugtigheden

Tidligere artikel

Afisoleringstang – bedste modeller og priser

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Havemaskiner