Husqvarna robotplæneklipper
HavemaskinerRobotplæneklipper

Husqvarna Robotplæneklipper – 7 bedste modeller på markedet

0

Har du besluttet dig for, at du gerne vil investere i en robotplæneklipper? I så fald er du måske blevet overrasket over antallet af valgmuligheder. Det er der mange, der bliver, da der findes flere hundrede robotplæneklippere på det danske marked.

Vil du være sikker på, at du køber en driftssikker og effektiv maskine, bør du holde dig til de anerkendte producenter. En af de mest velrenommerede producenter på det danske marked, er Husqvarna, som står bag en lang række robotplæneklippere, hvilket du kan se herunder.

 

Annonce i samarbejde med PriceRunner

 

Hvad er en robotplæneklipper?

Har du altid haft et ønske om at slippe for at slå græs? I så fald er det blot en robotplæneklipper, du skal have fat i. Her er der nemlig tale om en robot, der helt automatisk klarer klipningen af din græsplæne. Derfor er det ikke længere noget, du selv skal i gang med.

Inden du kan forvente, at det er din nye robot, der står for at klippe græsset, skal du dog afgrænse det område, hvor den skal køre. Det kan gøres på flere måder, men som regel er det noget, der skal gøres ved hjælp af ledninger og en række pløkker.

Formålet med dette er, at du skal sikre, at den ikke tager en smuttur ind i blomsterbedet eller kører ind i hækken. Når du har klaret dette, er det tid til at programmere den. Det vil sige, at du skal indstille den til, hvordan græsset klippet, hvornår den skal køre, og meget andet.

Da den også selv kører hen til sin ladestation, for at lade op, når den er ved at løbe tør, skal du intet foretage dig, når det hele først er blevet sat op. Derfor er du sikker på, at du fremadrettet slipper for at skulle tænde for en plæneklipper, når det hele er overladt til en robotplæneklipper.

Fordele og ulemper ved en robotplæneklipper

Hvis du har gjort dig tanker om at købe en robotplæneklipper, har du med garanti et ønske om at vide, hvilke fordele og ulemper, der er forbundet med brugen af den. Det er nemlig ikke alle, der ved, hvad der egentlig følger med af fordele og ulemper.

En række af de mest fremtrædende fordele og ulemper, vil du blive præsenteret for herunder, men det kan naturligvis ikke udelukkes, at du selv mener, at der er andre fordele eller ulemper forbundet med en robotplæneklipper.

Fordele ved robotplæneklipper:

  • Mindre arbejde: Når du først har sat det hele op, skal du ikke længere bekymre dig om din græsplæne. Din robotplæneklipper står nemlig for det hele. Det eneste, du skal gøre, er at vedligeholde robotten.
  • Flottere plæne: Ikke alle er klar over det, men en plæne har faktisk bedst af flere klipninger, hvor kun en lille del af græsset klippes af. Det sørger robotten for, da den kører flere gange om ugen eller dagen.
  • Miljøvenligt: Det er naturligvis også værd at nævne, at det er en miljøvenlig løsning, da den ikke bruger benzin. Derimod gør den blot brug af strøm, som ikke koster helt så meget på miljøet.
  • Allergivenligt: Dette er især en fordel, hvis der er folk i hjemmet, som har græsallergi. En robot hvirvler nemlig mindre græs op i luften, end en almindelig plæneklipper, som klipper græsset på mere voldsom vis.

Ulemper ved robotplæneklipper:

  • Støj: Til trods for, at en robotplæneklipper ikke larmer specielt meget, når den er i gang, så er den i gang ofte. Det er ikke alle, der mener, at det er en fordel, at det forholder sig således.
  • Kantklipning: Har du købt en robotplæneklipper, der ikke kan klare kanterne, skal du selv i gang med at klippe dem. Hertil er det heller ikke altid, at den kan klare første klipning om foråret, hvor græsset er blevet langt.
  • Sikkerhed: Du er nødt til at tage højde for børn, kæledyr mv. Det er nemlig ikke altid, at det ender godt, hvis man har børn eller kæledyr i haven, mens robotplæneklipper kører rundt.
  • Tyveri: I og med, at den ofte kører rundt, når du ikke er hjemme, er der en større risiko for tyveri. Her er det dog værd at nævne, at det er muligt at få en robotplæneklipper med enten tyverialarm eller automatisk spærring.

Hvorfor vælge en robotplæneklipper fra Husqvarna?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du har mange muligheder, hvis du gerne vil købe en robotplæneklipper. Derfor er det ikke sikkert, at du ved, hvorfor du netop bør vælge en model fra Husqvarna. Det er dog ikke uden grund, at du bør gøre dette.

Det handler primært om, at Husqvarna er en af de mest erfarne producenter på markedet, hvad angår plæneklippere. Deres første plæneklippere blev sendt på markedet tilbage i 1918, hvor de sendt deres første manuelle plæneklippere på markedet.

Næsten tredive år skulle der gå, før den motoriserede plæneklipper blev tilføjet til deres sortiment. Det skete nemlig i 1947, men dog kun til kommerciel brug. I 1959 kunne de sende deres første model målrettet haveejeren på markedet.

Ikke nok med det, så kan Husqvarna også bryste sig af, at de har sendt verdens kommercialiserede robotplæneklipper, der kun kører på solenergi, på markedet. Det gjorde de nemlig med deres Solar Mower, som de sendte på markedet tilbage i 1995.

Der er gået mange år siden, og hvert år har de brugt på at forbedre deres robotplæneklippere, som i dag har ført til et stort sortiment af Automower-robotter, der bl.a. kan bryste sig af at være blandt de bedste på markedet, hvad angår teknologisk udvikling.

Har robotplæneklippere til ethvert behov

Du skal ikke være bekymret for, om du kan finde en robotplæneklipper, der egner sig til dig. Sortimentet hos Husqvarna er nemlig ikke blot stort, men byder også på en stor diversitet. Det er naturligvis en klar fordel, da det sikrer, at deres sortiment indeholder noget for alle.

Hvis du vil være helt sikker på, at du får fat i den rette robot for dit vedkommende, er det derfor også vigtigt, at du vælger med omhu. De adskiller sig nemlig fra hinanden på en lang række punkter, hvorfor det bestemt ikke være alle modeller, der er et ideelt køb for dig.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er en af fordelene ved at vælge Husqvarna. Du kan nemlig vide dig helt sikker på, at du blandt deres sortiment finder en model, der er som skabt til dig. Det gør sig endda gældende, uanset hvad du stiller af krav til den.

Ydermere medfører dette også, at man kan finde en model, der passer til ethvert budget. Her er det dog vigtigt at huske, at der er andre parametre, der skal prioriteres over prisen. Det vil sige, at du ikke blot skal gå på jagt efter den billigste Husqvarna-robotplæneklipper.

Hvordan vælger man den rette robotplæneklipper fra Husqvarna?

Har du taget et kig på det store udvalg af robotplæneklippere fra Husqvarna? I så fald er der en god chance for, at du har svært ved at overskue det. Det er nemlig ikke altid nemt at vælge mellem de mange modeller, de har i deres sortiment.

Når du skal vælge blandt dem, er det vigtigt, at du vælger med afsæt i dine egne behov. Du skal nemlig sikre, at du får købt en maskine, der lever op til dine krav. For at sikre dette, er det dog nødvendigt at vide, hvad du egentlig skal stille krav til.

Står du overfor at skulle købe en robotplæneklipper fra Husqvarna, er du landet det rette sted. Herunder kan du nemlig læse nærmere om, hvilket overvejelser, du skal gøre dig, når du skal købe en robotplæneklipper.

Hvor stort et areal skal den dække?

Når du skal købe en robotplæneklipper, er der flere ting, der skal være i fokus. En af de ting, du skal sørge for at have fokus på er, at den skal kunne dække hele din plæne. Der er nemlig stor forskel på, hvor stor en kapacitet de forskellige robotplæneklippere har.

Heldigvis er det let at finde ud af, hvor stor en græsplæne, de kan klare, da det står angivet ved hver model. Når du skal vælge, er det en god idé, at du ikke vælger en model, der kun knap og nap kan klare din plæne. I stedet bør du tage modellen over denne.

Hvis du vælger en robotplæneklipper, der f.eks. kan klippe plæner på op til 800 m2, og din egen græsplæne er præcis denne størrelse, vil den sandsynligvis tage lang tid om klipningen. Derfor giver det god mening at vælge en robot med større kapacitet, som klarer det hurtigere.

Kapaciteten er især et vigtigt aspekt, hvis du har en stor have. Her er det nemlig langt fra alle robotplæneklippere, du vil kunne bruge. Har du f.eks. en plæne på 2.000 m2, skal du vide, at det har sine begrænsninger i forhold til antallet af valgmuligheder.

Er det en græsplæne med stor hældning?

Det er også meget vigtigt, at du er klar over, at det ikke er alle robotplæneklippere, der er i stand til at klare plæner med stor hældning. Det gør sig gældende, uanset om den skal køre op eller ned, da den naturligvis skal kunne holde sig på samme sted.

Hvis du har en græsplæne, hvor du ved, at der er steder, hvor det kommer til at kræve en del af din robot at køre op eller ned, er det vigtigt at vælge med afsæt i dette. Ellers er der nemlig en risiko for, at du får købt en maskine, der faktisk ikke kan klare din plæne.

Heldigvis kan du finde en lang række forskellige modeller fra Husqvarna, hvoraf en stor del af dem er i stand til at klare store hældninger. Du skal derfor ikke være bekymret for, om du kan finde frem til en model, der er i stand til at klare netop din plæne.

Som udgangspunkt er deres evner til at klare hældninger opgjort i procent. Du skal derfor vide, hvor store hældninger, du har i din have, før du kan købe en robotplæneklipper. Det vidner igen om, at det er vigtigt, at du ikke blot kaster dig hovedkulds ud i det.’

Har du en meget kompleks have?

Det er ikke nok at have fokus på din haves hældning, når du skal vælge din robotplæneklipper. Ganske vist er det noget, der har stor betydning, men det er ikke nok. Du skal nemlig også overveje, om du har en meget kompleks have.

Det kan f.eks. være, at du har en have med mange forhindringer i form af stier, blomsterbede, flagstang mv. Dette skal den kunne navigere udenom, hvilket ikke er alle maskiner, der er i stand til. Derfor er det meget vigtigt, at du vælger ud fra dette.

Heldigvis er Husqvarna dog med helt fremme, hvad angår GPS-navigation og sensorer, hvorfor deres robotter generelt er gode til at navigere. Derfor er der også en stor del af dem, der sagtens kan klippe din græsplæne, selvom det er en kompleks én af slagsen.

Det er naturligvis også et tegn på, at du roligt kan købe dig en robot fra Husqvarna, hvis du vil være sikker på, at du ikke går galt i byen. Du skal blot sikre, at du vælger en af deres topmodeller, hvis den vil blive sat på en stor opgave, hvad angår navigation og havekompleksitet.

Hvor stor betydning har støjniveauet?

Når du skal købe en robotplæneklipper, kan du glæde dig over, at de generelt ikke larmer specielt meget. Det ændrer dog ikke på det faktum, at der er nogle af dem, der larmer mere end andre. Derfor er det en god idé at finde ud af, hvor meget, det betyder for dig.

Heldigvis kan det sagtens lade sig gøre at finde modeller fra Husqvarna, der kan bryste sig af at være meget støjsvage. Hvis det er er af stor betydning for dig, at den ikke larmer for meget, forhindrer det dig derfor ikke i at vælge en model fra Husqvarna.

Kommer den primært til at køre, når du ikke er hjemme, har det dog ikke helt så stor betydning om den støjer. Dog er der mange, der gerne vil tage højde for deres naboer, da de ikke ønsker, at deres robot skal være til gene, fordi den larmer for meget under brug.

Uanset hvilken af de mange modeller, du beslutter dig for at vælge, kan du dog være sikker på, at den ikke larmer lige så meget som en plæneklipper med benzinmotor. Det betyder, at det er begrænset, hvor meget din robotplæneklipper kommer til at støje.

Skal du kunne styre den via app?

Det er ikke et krav hos alle, men der er mange, der er vilde med, at de kan styre deres robot via en app på deres telefon. Hvis det også er et krav, du har, skal du være opmærksom på, at det ikke er alle modeller, der giver dig lige mange muligheder i denne forbindelse.

Af denne grund er det en god idé, at du gør dig nogle tanker om, hvad du konkret har af krav. På den måde kan du nemlig sikre, at du får købt en model, der kan leve op til dette. Det er dog kun nødvendigt at gøre, hvis du stiller ekstraordinære krav til appen.

I de fleste tilfælde vil du nemlig kunne styre robotten via en app, hvis du vælger en model fra Husqvarna. Det vil sige, at du får mulighed for at starte og stoppe den, lave om i dens rute, ændre på en række af dens indstillinger mv. Og du behøver ikke at være i nærheden af den.

Til trods for, at det er noget, som en stor del af de robotter, du kan finde på det danske marked, kan bryste sig af, er der dog alligevel forskel på, hvad de konkret kan. Inden du vælger, bør du derfor dykke ned i, hvad du helt konkret kan styre og ændre via din app, da det varierer en del.

Hvor meget koster en Husqvarna-robotplæneklipper?

Det kan ikke lade sig gøre at give et konkret svar på, hvad du skal betale for en robotplæneklipper fra Husqvarna. Deres sortiment består nemlig af en lang række modeller, der adskiller sig på en lang række punkter, hvilket også gør sig gældende for prisen.

Deres sortiment er dog stort nok til, at det har noget at byde på for de fleste. Derfor bør du ikke være bekymret for, om du kan finde en model, der passer til dit budget. Her skal du dog huske, at det ikke er decideret billigt at anskaffe sig en ny robotplæneklipper.

Har du planer om at købe en robotplæneklipper fra Husqvarna, skal du forberede dig på at skulle betale et sted mellem 7.700 kr. og 41.800 kr., hvilket vidner tydeligt om de store prisforskelle. Kun ganske få har dog brug for at købe en maskine, er koster over 40.000 kr.

Tværtimod kan langt de fleste klare sig med en model, der koster mellem 7.000 kr. og 12.000 kr. Hvis du ønsker, at det fremover skal være en robot for Husqvarna, der skal stå for at holde din græsplæne ved lige, er det derfor en pris i dette leje, du skal være forberedt på at betale.

Giv denne post en karakter

Metabo vinkelsliber. Find bedste vinkelsliber

Tidligere artikel

Terrassevasker – Rengør nemt dine flise- og træterrasse

Næste artikel

Du kan måske også lide

Mere om Havemaskiner