BoligBoschHavemaskinerHækkeklipper

Bosch hækkeklipper. Find de mest populære

0

Leder du efter en ny hækkeklipper? I så fald er der mange aspekter, der skal overvejes. Derfor er det vigtigt, at du ikke blot træffer din købsbeslutning, uden at sætte dig ind i dine muligheder. Det er den lette løsning, men det er ikke ensbetydende med, at det også er den rette løsning.

I stedet skal du fokusere på at finde en hækkeklipper, der harmonerer med dine kriterier. Det er dog typisk lettere sagt, end gjort. Især hvis du ikke kender til dine konkret behov og krav, kan det være svært. Vælger du en af de hækkeklippere fra Bosch, du finder herunder, er du dog altid i gode hænder.

Bosch står bag mange typer af hækkeklippere

Hvis du skal købe en ny hækkeklipper, er der mange aspekter at tage højde for. Det handler derfor ikke blot om at finde, hvad der tyder på at være et godt tilbud. Mange er meget fokuserede på det økonomiske aspekt af deres køb, hvilket er naturligt, men det bør dog ikke være prisen, der er det afgørende parameter.

Blandt andet er du nødt til at tage højde for, hvilken type hækkeklipper du vil have. I denne forbindelse har du flere muligheder – også i tilfælde af, at du ønsker at købe en model fra Bosch. Herunder beskrives dine forskellige muligheder nærmere, hvorefter du kan tage stilling til, hvad du foretrækker:

Hækkeklipper med ledning

En hækkeklipper med ledning kan bryste sig af at være støjsvag i forhold til den benzindrevne. Desuden løber den ikke tør for strøm, som du kan risikere med en model med batteri. Den eneste måde, du kan komme ud for, at den løber tør for strøm er i tilfælde af, at du ved en fejl skærer ledningen over.

Det bør dog understreges, at ledningen kan være en irriterende faktor. Derfor er det ikke alle, der ønsker at besvære sig selv ved at vælge en maskine med ledning. Den kan sætte sig fast i hækken, planter mv., men det værste er, at du kan risikere at klippe den over.

Fordele:

 • Det er som regel de billigste modeller på markedet
 • Har ofte en markant lavere vægt, end de andre typer
 • Den vil aldrig løbe tør for strøm, som den batteridrevne
 • Den støjer mindre end både de batteri- og benzindrevne modeller

Ulemper:

 • Du har en ledning med på slæb, som kan være til irritation
 • Du kan komme til at klippe ledningen over
 • Den er ikke nær så kraftig som en benzindreven model

Hækkeklipper med batteri

Mange vælger en hækkeklipper med batteri. Det gør de ganske enkelt, da den er lettere at bruge. Du slipper for at have en ledning med på slæb, når du skal klippe hæk. I denne forbindelse er batteriet en klar fordel, men det er dog også en ulempe, da du skal sørge for at lade det op, når det er afladt.

Derfor har din hækkeklipper en begrænset brugstid, hvis du ønsker at klippe hæk med en model med batteri. Det er naturligvis en personlig vurdering, hvorvidt du mener, at det er friheden værd, at du skal huske at lade batteriet op. Har du en mindre hæk, kan dette være en glimrende løsning.

Til de fleste modeller medfølger der både batteri og oplader, men ikke alle modeller fra Bosch leveres inkl. disse dele. Derfor vil de billigste modeller som regel være uden batteri og oplader, hvilket betyder, at du skal tilkøbe dem ved siden af. Det er vigtigt, at du er opmærksom på dette.

Fordele:

 • Det er nemt at bruge den, og du kan bruge den overalt i haven, uden at tænke på ledningen
 • Kan ofte købes til ganske fornuftige priser – dog er de lidt dyrere end ledningsmodeller
 • De har en lavere vægt, end de tunge benzindrevne modeller
 • De er lette at betjene
 • Du kan bruge batteriet fra andre Bosch-maskiner, hvorfor du ikke behøver at købe et nyt batteri, hvis du allerede har en havemaskine fra Bosch med et kompatibelt batteri

Ulemper:

 • Batteriet har ikke en specielt lang levetid, og du skal derfor ofte oplade det
 • Batterimodellerne er sjældent lige så kraftfulde som de to andre typer

Hækkeklipper med benzin

Vil du være sikker på, at du anskaffer dig en af de mest kraftfulde modeller på markedet, er det naturligvis en benzindreven model, der er det rette valg. Har du en sådan maskine i dit arsenal, er du sikker på, at selv de kraftigste hække ikke bliver noget problem at klare.

Til trods for, at det lyder rigtig godt, er der dog også ulemper ved dette valg. Du skal blandt andet indstille dig på, at det er de benzindrevne modeller, der både larmer og vejre mest. Ikke nok med det, så skal du også have den store pung frem, hvis du har i sinde at købe en af topmodellerne.

Fordele:

 • Den største fordel er, at du kan klare alle typer hække med den kraftige motor
 • Det er muligt at bruge den overalt, hvis blot der er benzin i tanken

Ulemper:

 • Det er en relativt dyr hækkeklipper
 • Den er tungere, end de to andre typer
 • Du skal være indstillet på, at den larmer, da det er en benzinmotor, der driver den

Bosch har hækkeklippere til ethvert behov

Du skal ikke bekymre dig for, om du kan finde en hækkeklipper fra Bosch, der lever op til dine krav. Deres udvalg er tilpas stort og differentieret til, at det indeholder noget for enhver. Derfor skal der selvfølgelig ikke herske tvivl om, at du blandt dette udvalg også kan finde noget, der appellerer til dig.

Når du skal vælge din hækkeklipper, er det vigtigt, at du ikke blot går efter den dyreste model, fordi det er deres topmodel. I stedet skal du vælge ud fra dine egne kriterier og behov. Der er nemlig ikke nogen grund til at betale for funktioner eller kraft, som du alligevel ikke får brug for.

Det er dog klogt, at du starter med at danne dig et overblik over dine behov, før du går i gang med at lede. Hvad der menes med dette er, at du bør vide, hvilken type hækkeklipper du søger, hvor stor din hæk er, om du har specifikke krav til funktioner mv. Det gør din søgning markant lettere.

5/5 - (1 vote)

Kompostkværn. Guide til køb af Kompostkværn i 2023

Tidligere artikel

Du kan måske også lide

Mere om Bolig